Arrangementer Københavns Hovedbibliotek / februar 2023

TALETID : Arbejd-arbejd vs. quiet quitting (22. februar)

Hvordan opleves det moderne arbejdsliv anno 2023? Og hvordan har forholdet til det at arbejde ændret sig med tiden? De seneste års tendens er klar. Flere og flere siger jobbet op uden at have et nyt på hånden og quiet quitting, hvor medarbejdere ikke leverer et gram mere arbejdskraft (eller entusiasme), end der betales for, er en stigende udvikling, der får virksomheder til at få nervøse trækninger. Men hvorfor ser man tegn på, at mange ikke længere ønsker at være en del af det store samfundsmaskineri som arbejdslivet er – og som alle pile helt fra folkeskolen ellers peger i retning af? Kig forbi Hovedbiblioteket når vi stiller skarpt på dette og meget mere. Panel: Mikkel Thorup, Eva Secher Mathiesen, Lean Pejtersen og Annette Kamp. Moderator: Louise Drivsholm, Dagbladet Information.

Link til arrangement: https://www.facebook.com/events/568897118430388

MÅNEDENS FORFATTERE februar / Poul Duedahl & Maria Clement Hagstrup (27. februar)

Seksuelle afvigere, utilpassede unge, tyveknægte og sædelighedsforbrydere. Hvor gør man af mennesker, som er uønskede i normalsamfundet, fordi de stikker ud og stikker af? Lægen Christian Keller havde en idé. Man placerer dem på en øde ø. I 1911 købte staten Livø i Limfjorden og indrettede en isolationsanstalt, som indtil 1961 husede 743 kriminelle, asociale og moralsk åndssvage mænd. Anbragt på ubestemt tid og på overlægens nåde. Kig forbi Hovedbiblioteket når ’Månedens forfattere,’ Poul Duedahl & Maria Clement Hagstrup, fortæller om deres nye bog ”Afvigernes ø”. Forud for interviewet vil tidligere statsminister Poul Nyrup holde et kort oplæg med udgangspunkt i sin egen fars historie, der som dreng blev stemplet ’moralsk åndssvag’ og tvangsanbragt på Livø i 1920.

Link til arrangement: https://www.facebook.com/events/1241319506797552

Den Hirschsprungske Samling søger pr. 1. marts 2023 en studentermedarbejder

Den Hirschsprungske Samling søger pr. 1. marts 2023 en studentermedarbejder til museets lille, dedikerede team. Stillingen ønskes besat af en kunsthistoriestuderende eller lignende.

Arbejdsopgaver

Som studentermedarbejder på Den Hirschsprungske Samling indgår du i et lille og trygt arbejdsmiljø. Museet er et hovedmuseum for dansk kunst i 1800-tallet og er i gang med en målrettet udvikling af udstillinger, samlinger og formidling med fokus på diversitet og nye vinkler på kunsthistorien. Museet har hvert eneste år besøg af mange skoleklasser samt private grupper, og arbejdsopgaverne består bl.a. af følgende: Booking af omvisninger, pasning af museets hovedtelefon, varetagelse af arkivbesøg, ekspedition af fotosager, besvarelse af faglige forespørgsler, varetagelse af museets håndbibliotek, web-opdatering samt forefaldende praktiske opgaver. Studentermedarbejderen vil desuden indgå i museets team af ca. 8 omvisere samt bidrage med indhold til museets eventprogram, heriblandt museets månedlige Forskerkvarterer samt offentlige introduktioner til udstillinger. Studentermedarbejderen vil herudover deltage i kunstfaglige møder og bidrage til museets udstillings- og formidlingsarbejde.

Læs hele opslaget her: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&ProjectId=164945&DepartmentId=9860&MediaId=5&SkipAdvertisement=False

Student Core Group til økologisk videnscenter

I CApE søger vi en gruppe studerende fra Det Humanistiske Fakultet, der vil være med til at udvikle centrets aktiviteter. CApE er et videnscenter, der bringer humanistisk forskning i spil ifm. grøn omstilling, og undersøger hvordan forskning kan bidrage til at skabe nye dybdegående forandringer.

I kan læse mere om projektet her: https://cape.ku.dk/eng/documents/cape-student-core-group/

Klimakademi for humanister

Kurset er åbent for deltagere under 35 år, som har en humanistisk uddannelse på minimum bachelorniveau. Fag som ligger tæt på humaniora, fx indenfor samfundsvidenskab eller teologi, accepteres også.

Klimaakademi for humanister giver et faktabaseret fundament for at skabe klimahandling. Deltagerne møder førende klimaeksperter og arbejder med fire fokusområder:

1.       Klimaviden
2.       Klimakommunikation
3.       Fællesskab om klimahandling
4.       Refleksion over egen rolle som forandringsagent for klimaet

Efter forløbet får man et diplom, som kan bruges til at styrke eller etablere en karriere indenfor klimadagsordenen. Læs mere om kurset på www.klimaakademiet.dk.

Motiveret ansøgning indsendes senest 20. februar via www.klimaakademiet.dk. Kursusafgift er 2.999 kr. for studerende og 5.999 kr. for andre. Betaling opkræves først, hvis man optages på forløbet.

KØS søger tre skarpe kunstformidlere til en kombineret stilling som underviser, omviser og museumsvært

KØS Museum for kunst i det offentlige rum tilbyder undervisning og omvisning i særudstillinger og i forbindelse med kunstprojekter i offentlige rum. Vi forventer, at du kan formidle imødekommende, levende og inddragende og har personligheden til at tage godt imod vores gæster store som små.

Hvem er vi?
Som museum er vi dedikeret til at kvalificere, formidle og debattere kunst i offentlige rum nationalt og internationalt. Helt aktuelt viser vi særudstillingen Realistic Utopias, der er en gruppeudstilling, hvor den besøgende inviteres til at udforske visioner for fremtidens offentlige rum skabt af kunstnere fra hele verden. Kunstprojekterne undersøger, hvordan kunsten kan få os til at reflektere over omstændighederne for en utopisk virkelighed og være med til at forme dem. Værkerne demonstrerer desuden, hvordan kunst i offentlige rum kan sætte stærke forandringer i gang i os som borgere og samfund og engagere os i centrale spørgsmål i tiden.

På KØS bestræber vi os på at tilbyde et fyldigt og varieret program knyttet til udstillinger og forskningsprojekter med fx performances, talks, workshops og seminarer. Derudover udvikles der løbende et solidt undervisningsprogram til museets skiftende projekter og udstillinger. Her har vi fokus på nye undervisningsformater i byrum, og vi arbejder med kunstpædagogiske metoder inspireret af samtidskunst, der griber ind i, undersøger og giver os nye perspektiver på offentlige rum. Vi har blandt andet udviklet undervisning i transit på Københavns Hovedbanegård og i S-toget, opsøgt en efterladt silo i Køge og fotograferet glemte og gemte rum i forladt og faldefærdig arkitektur på Refshaleøen. 
Læs mere på www.koes.dk

Dine arbejdsopgaver
Du vil arbejde som både underviser, omviser og vært på KØS. Du vil få ca. to faste arbejdsdage ligeligt fordelt mellem undervisning og værtskab. Derudover vil du løbende stå for offentlige og private omvisninger.  
Som underviser deltager du i den daglige drift af afdelingen. Det vil sige udvikling og afvikling af undervisning målrettet folkeskolen, gymnasier mm. 
Som omviser formidler du primært til et voksent publikum i forbindelse med udstillinger, kunstprojekter og arrangementer. 
Som vært står du til rådighed for museets gæster og formidler museets profil, udstillinger, kunstprojekter samt praktisk information.

Vi tilbyder
Grundig oplæring i undervisning, omvisninger og værtskab samt kurser i formidling til forskellige målgrupper. Du vil blive en del af et dynamisk hus og et ambitiøst team, der består af mange unge mennesker, hvor sparring, erfaringsdeling og sociale arrangementer vægtes højt.

Om dig
Du vil blive en del af det hold, der udgør KØS’ ansigt udadtil, så du skal trives med at være på, også i længere tid af gangen. Du skal i alle tre jobfunktioner have mod på at sætte dig ind i nye stofområder og kunne strukturere og omsætte det til inspirerende og engagerende mundtlig formidling.

Har du en stærk kunsthistorisk eller lignende faglighed inden for formidling, kunst og kultur, og har du lyst til at arbejde med formidling af et felt, der er i berøring med mange andre fagområder og som udvikler sig med enorm fart, så send en kortfattet motiveret ansøgning med CV og eksamenspapirer til Sara Ravn, ss@nullkoes.dk.

Ansøgningsfrist d. 02.02.2023. Vi afholder samtaler i uge 6.

For yderligere information kontakt Museums- og værtskabsmanager Sara Ravn på ss@nullkoes.dk / 31 31 00 44og Undervisningsansvarlig Sofie Andreassen på san@nullkoes.dk eller 31 56 11 11

ET LATTERLIGT MENNESKES DRØM

Et scenisk værk om et menneskes søgen efter sandheden

Oplev denne sæsons fineste teateroplevelse helt tæt på med Dostojevskijs klassiker ET LATTERLIGT MENNESKES DRØM. Forestillingen blev iscenesat af Slava Kokorin tilbage i 2013.

En enestående indsigt i menneskets komplicerede indre udført som mesterligt scenisk håndværk i al sin enkelhed og renhed.

Forestillingen er forlænget til og med d. 02. marts 2023 og opføres i Helligåndskirken i København. Køb dine billettter på www.teaterbilletter.dk

Se mere om forestillingen, anmeldelser
& holdet bag på www.fjodordostojevskij.dk

Udstillingsåbning på Glyptoteket

Vær blandt de første til at høre historien om dronning Nefertiti, farao Akhenaten og barnekongen Tutankhamon, når Glyptoteket inviterer til udstillingsåbning af den nye særudstilling, Amarna – Solgudens by. Åbningen fejres i Vinterhaven med taler, musik og gratis øl.

Torsdag d. 26. januar kl. 17 – 18. Gratis billetter til studerende.

Om udstillingen
Året er 1365 før vores tidsregning. Vi befinder os i oldtidens Ægypten, hvor magi og dyreguder spiller en afgørende rolle i samfundet. Da farao Akhenaten overtager magten, gør han op med de gamle guder og dikterer en ny religion. Solguden Aten skal nu være den eneste tilladte gud. Den nye gudedyrkelse fører en større samfundsomvæltning med sig, og regentparret Akhenaten og Nefertiti vælger at flytte og anlægge en ny residens, en storslået ny by, der i dag kendes som Amarna.

Læs mere om udstillingen her.

Program for udstillingsåbningen
– Øl i Vinterhaven
– Åbningstale ved direktør Gertrud Hvidberg-Hansen
– Introduktion til udstillingen ved museumsinspektør og kurator Tine Bagh
– Musik fra FIGURA Ensemble inspireret af oldtidens musik i MENA-regionen

Udstillingen kan opleves på egen hånd både inden og efter åbningsprogrammet.

Copenhagen Light Festival – Solen indtager Glyptoteket
Sammen med fejringen af udstillingsåbningen er der snigpremiere på Copenhagen Light Festival. Oplev Glyptotekets kuppel iscenesat som en mægtig sol, der kaster sine stråler over Vinterhaven.
Lysinstallationen er designet med udgangspunkt i særudstillingen og udviklet særligt til Glyptoteket af lysdesigner og lysmester i Tivoli, Jesper Kongshaug og udført af Senja Ruohonen.

PRIS
Almindelig entré til museet.
Voksne: 125 kr.
Under 27/studerende: 95 kr.
Årskortholder/under 18 år: Gratis

Køb billet eller årskort på museet eller online her.

GRATIS STUDENTERBILLETTER
Følgende fag med aktivt studiekort giver gratis adgang:
– Historie
– Klassisk arkæologi
– Klassisk filologi
– Kunsthistorie
– Nærorientalsk arkæologi og ægyptologi

Desuden har man gratis adgang, hvis man læser:
– Moderne Kultur og Kulturformidling (Københavns Universitet)
– Visuel Kultur (Københavns Universitet)
– Æstetik og Kultur (Aarhus Universitet)
– Oldtidskundskab (Syddansk Universitet)

Entrébilletter købt på forhånd refunderes ikke, men kan også bruges på museet alle andre dage.

Vært/visitator til arrangementer

Har du lyst til at afvikle debatarrangementer og foredrag med højaktuelle foredragsholdere, forfattere, forskere, debattører og mediepersonligheder? Er du servicemindet og kan du medvirke til at både foredragsholdere og publikum får en god oplevelse? Kan du lede debatter og facilitere dialogen mellem foredragsholder og tilhørere? Har du teknisk flair, så du kan træde til, hvis computeren eller mikrofonen driller? 

Så er stillingen som vært/visitator ved FOF København noget for dig!

Vi søger en vært, der selvstændigt kan stå for at afvikle debatarrangementer og foredrag i København, Lyngby, Gentofte, Gladsaxe, Tårnby, Frederiksberg og Holte.

Arbejdsopgaver:

  • Klargøring af lokale, afprøvning af teknik
  • Tjekke deltagere ind til foredrag
  • Servicering af foredragsholderen
  • Byde velkommen
  • Debatledelse
  • Lukke lokalet af efter foredraget
  • Opfølgning med FOF Københavns kontor

Dine kvalifikationer:

  • Du har en bred og almen viden om aktuelle emner
  • Du er udadvendt, veltalende og servicemindet
  • Du er selvstændig og ansvarsbevidst
  • Du er mødestabil
  • Du har teknisk flair

Timelønnen er 137,80 kr. + feriepenge.

Pr. sæson omfatter stillingen ca. 20-30 arrangementer, som aflønnes med 3-5 timer pr. gang. Arrangementerne finder sted både i dagtimerne og i aftentimerne.

Ansøgning:
Ansøgning sendes snarest muligt til ehn@nullfofkbh.dk. Har du brug for mere information om jobbet, kan Fagkoordinator Eva Hjortshøj Nielsen kontaktes på 4596 0117 eller ehn@nullfofkbh.dk.

Om FOF København:
FOF København er Danmarks største aftenskole. Fra sekretariatet i København administrerer de ca. 30 ansatte over 100.000 undervisningstimer og 60.000 deltagere årligt i København, Frederiksberg, Tårnby, Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Rudersdal og Gladsaxe.

Forårssæsonen 2023 byder på mere end 2.000 kurser, foredrag og ture – ledet af mere end 700 forskellige undervisere og foredragsholdere.

FOF er Danmarks førende oplysningsforbund. Mere end 250.000 danskere er hvert år aktive inden for FOF, som tilbyder en bred vifte af undervisning og kulturelle arrangementer i 84 kommuner. Det er FOFs mål at bidrage til at give borgerne et rigere samfunds- og kulturliv.

Invitation til åbningen af udstillingen Jane Jin Kaisen: Currents

© Jane Jin Kaisen, Offering – Coil Embrace, 2023, video still

Det er med stor glæde, at Fotografisk Center inviterer til åbningen af udstillingen Jane Jin Kaisen: Currents fredag den 13. januar kl. 17-19, hvor der er gratis adgang for alle. Udstillingen åbnes af Signe Kahr Sørensen, direktør for Fotografisk Center. Kunstneren vil være til stede. Udstillingen vises til og med den 12. marts 2023.

Natur, kosmologi og dykkerkultur
Udstillingen Currents udfolder et tilbagevendende tema i den internationalt anerkendte kunstner Jane Jin Kaisens praksis, der omhandler havet og naturens forbundethed med mytologi, kosmologi og livscyklus.

Kaisens kunstneriske praksis spænder over medier som film, videoinstallation, fotografi, performance, og tekst. Hendes værker er ofte baseret på omfattende tværfaglig forskning og engagement i minoritære sociale fællesskaber, hvorigennem temaer som historie, erindring, traumer, grænser og geopolitik undersøges.

Fælles for udstillingens værker er, at de alle relaterer sig til naturen, havet, og lavakysten omkring øen Jeju, beliggende syd for det koreanske fastland, hvor kunstneren er født. Kaisen har i flere af sine værker haft fokus på Jejus politiske historie og militarisering, herunder Jeju Massakren i 1947-54 (der udsprang i kølvandet på Koreas dekolonisering fra Japan, Den Kolde Krig og delingen af landet). Parallelt med denne historiske og geopolitiske interesse i Jeju, har Kaisen skabt værker gennem mere end ti år, hvor hun har registeret havet og øens natur og deres indvirkning på sociale, kulturelle, og spirituelle forhold. Værkerne i udstillingen tager således afsæt i Jejus shamanistiske traditioner, matriarkalske kosmologi og myter, samt disses tilknytning til havet og til haenyeo, Jejus særlige dykkerkultur og erhverv, der historisk var forbeholdt kvinder, som brødfødte deres familier via dykning efter føde.

Nyt forskningsbaseret værk belyser mennesket og naturens forbundethed
Udstillingen præsenterer også et helt nyt værk, en fire-kanals videoinstallation, der er filmet med undervandskameraer ud for Jejus kyst i sommeren 2022. Et gennemgående visuelt element i det nye performative værk er sochang, et langt hvidt bomuldsklæde, der er forbundet med kvindelig arbejdskraft og menneskets livscyklus fra fødsel til død, samtidig med at det har en vigtig spirituel betydning. I shamanismen symboliserer klædet bl.a. slangegudinden, passagen mellem de levende og de døde, og broen til guderne. På poetisk og sanselig vis forbinder værket både fortid og nutid gennem elementer som vand, stof og krop, og ansporer en bevidsthed omkring naturens agens og transformative kraft samt menneskets og naturens indbyrdes forbundethed.

Det nye værk er skabt som en del af Kaisens kunstneriske forskningsprojekt Currents: Oceanic Cosmologies, Sustainability, Commons, and Infrastructures of Compassion (2022-2024), hvor hun undersøger, hvilke indsigter om bæredygtighed og sameksistens, der kan drages fra ikke-vestlige kosmologier og sociale fællesskaber, og hvordan mediekunsten kan bidrage til at fremmane alternative billeder og fortællinger om menneskets relation til naturen og dens cyklus.

Om kunstneren
Jane Jin Kaisen er billedkunstner, filmskaber og professor ved Skolen for Mediekunst, Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun har udstillet i en lang række kontekster internationalt. På den 58. Venedig Biennale i 2019 repræsenterede Kaisen Korea. Hendes udstilling Community of Parting på Kunsthal Charlottenborg blev kåret som årets udstilling 2020 af AICA Foreningen af Danske Kunstkritikere, og i 2022 modtog hun Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Kaisen har en ph.d. i kunstnerisk forskning fra Københavns Universitet, en MFA fra University of California, Los Angeles og en MA i kunstteori og mediekunst, Det Kongelige Danske Kunstakademi og har studeret på Whitney Museum of American Art Independent Study Program.

Publikation og artist talk
I forbindelse med udstillingen udgives en rigt illustreret publikation med et essay af Signe Kahr Sørensen, direktør for Fotografisk Center og en samtale mellem Jane Jin Kaisen og The Forest Curriculum, der er en nomadisk platform for interdisciplinær forskning og gensidig læring etableret af kuratorerne Pujita Guha og Abhijan Toto. Det prisbelønnede grafiske design studie Spine Studio designer publikationen, som forventes at udkomme i februar. I forbindelse med lanceringen af publikationen afholdes ligeledes en artist talk med Jane Jin Kaisen. Artist talken og publikationslanceringen annonceres på vores hjemmeside og sociale medier i løbet af januar.

Fonde
Udstillingen og publikationen er støttet af Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, Den A.P. Møllerske Støttefond, Knud Højgaards Fond, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, Statens Kunstfond, William Demant Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Jane Jin Kaisens forskningsprojekt og nye værk er støttet af Kulturministeriets pulje til kunstnerisk udviklingsvirksomhed (KUV-Puljen), Statens Kunstfond og Statens Værksteder for Kunst.

Yderligere information
For yderligere information og åbningstider besøg venligst www.fotografiskcenter.dk Tags til udstillingen: #kjanejin #currents
Instagram: www.instagram.com/fotografiskcenter
Facebook: www.facebook.com/fotografiskcenter

JOBOPSLAG: Omviser til Glyptoteket

Brænder du for den levende formidling? Og kan du vække nysgerrigheden for skulptur og maleri hos både børn, unge og voksne? Så er et job som omviser på Glyptoteket måske noget for dig!

Glyptoteket søger en studerende fra kunsthistorie eller anden relevant uddannelse til at indgå i museets team af omvisere.

Omviser på Glyptoteket
Som omviser får du mulighed for at udfolde din faglighed på en levende og engageret måde til glæde for et mangfoldigt publikum. Arbejdet vil primært bestå i formidling af Glyptotekets Moderne Samling og i museets skiftende særudstillinger, som også inkluderer samtidskunst.

Glyptoteket tilbyder gratis omvisninger til voksne og familier, samt omvisninger til private grupper. Ud over omvisninger, afholder museet også hvert år en lang række arrangementer, som man som omviser har mulighed for at bidrage til med enten særomvisninger eller hjælp til afvikling.

Arbejdstiden er fleksibel og afhænger af efterspørgslen på omvisninger.

Dine kvalifikationer
Vi søger en studerende, som møder sit publikum i øjenhøjde, og som formidler fortiden med et levende engagement uden at miste nutiden af syne. Som omviser skal du begejstre, skabe nysgerrighed og gøre kunsten relevant for museets mange gæster – både børn og voksne.

Du skal kunne omvise på både dansk og engelsk, og kan du fransk, tysk og/eller svensk er det en fordel. Vi forventer solide faglige kompetencer og interesse for Glyptotekets genstandsfelter, herunder fransk og dansk skulptur og maleri fra det 19. og 20. århundrede. Du skal være fleksibel og pligtopfyldende. Til gengæld sørger vi for at klæde dig godt på til at kunne formidle museets samlinger og særudstillinger.

Honorar og arbejdsvilkår
Omvisningerne afvikles oftest i tidsrummet 10-17 på alle ugens dage inkl. weekender og ferier. Arbejdstiderne og hyppigheden af omvisninger vil variere afhængigt af program og efterspørgsel. Der er derfor ikke et fast timetal, i stedet vil du blive aflønnet med et fast honorar pr. omvisning. Tiltrædelse mandag den 27. februar.

Ansøgning
Vi skal have modtaget din ansøgning samt CV og dokumentation for beståede eksaminer samt evt. relevante bilag senest mandag den 23. januar. Ansøgningen skal e-mailes til job@nullglyptoteket.dk. Du skal skrive ’Omviser’ i emnefeltet. Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 5.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til jobbet, kan du kontakte undervisningsansvarlig Nanna Lund på tlf. 24600841.

Om Ny Carlsberg Glyptotek
Glyptoteket er Nordens førende antikmuseum og har tillige en af Europas fineste samlinger af fransk kunst fra perioden 1800-1930. Museet og dets bygninger har en unik historie, der gennem stifteren, brygger Carl Jacobsen, forener kunsthistorie med industrihistorie og indskriver sig som et vigtigt kapitel i dansk kulturhistorie omkring år 1900.

Glyptoteket er en selvejende institution, som modtager driftsstøtte fra Slots- og Kulturstyrelsen og fra Ny Carlsbergfondet. Museet har ca. 150 medarbejdere ansat og besøges årligt af 300-500.000 gæster.

Læs mere på www.glyptoteket.dk.