G((o))ng Tomorrow festival 2016

coverbillede_13-okt

Københavns festival for ny, eksperimenterende musik og genremøder, G((o))ng Tomorrow, løber af stablen 4.-12. november. Oplev danske og internationale kunstnere præsentere den nyeste musik og lydkunst.

Åbningsweekenden skydes i gang med et audiovisuelt brag
Festivalen åbner med et underfundigt livemix af billeder og lyd når KoncertKirken på Nørrebro i løbet af to dage indhylles i nyskabende audiovisuelle universer. Fredag den 4. november spiller The Arditti String Quartet sammen med performancekunstner Jennifer Walshe og præsenterer en unik opførelse af Walshes seneste værk Everything is Important – et værk, der tager pulsen på 2016 og zoomer ind på samtidsaktuelle emner som internetfænomener, finansiel ulighed og klimaforandringer. Samme aften præsenterer lydkunstnerne Ragnhild May og Stefan Maier et stedsspecifikt værk der, med hjælp fra både kirkens og et hjemmebygget orgel, sætter rummet i dirrende vibrationer.
Lørdag den 5. november kan du opleve filmkunstneren fra Godspeed You! Black Emperor, Karl Lemieux, og lydkunstner BJ Nilsen, som tager publikum med til Kina og Rusland gennem filmoptagelser og field recordings, der mixes live.

Søndag d. 6. november kan du sætte dig under det store kuppellærred i Planetariet og svæve væk i en vaskeægte space-aften, når kultfilmen Fantastic Planet vises med live-musik fra trioen B/B/S. Samme aften optræder duoen Marstall:lidell med en fortolkning af Rued Langgaards banebrydende værk Sfærernes Musik gennem lyd og billeder. De tre dage præsenteres i samarbejde med CPH PIX.

Sammensmeltning af musikscener på Christianshavns Beboerhus Tirsdag og onsdag den 8. og 9. november fyldes Christianshavns Beboerhus med intensiv festivalstemning, når G((o))ng i samarbejde med Københavns Radiobiograf præsenterer koncerter, mørklagt lytterum og DJ i caféen. Tirsdag overtager det minimal-psykedeliske ensemble Lysn scenegulvet med dragende droneflader og referencer til indisk dhrupad trance. Onsdag forener det succesrige perkussionensemble Ekkozone værker af to progressive komponister med vidt forskelligt opdrag; Mayhem-komponist Johs Lunds og den ny kompositionsmusiks grand old man Pelle Gudmundsen-Holmgreen. Gå desuden ikke glip af de spirende lydkunstnere Alexander Holm og Felia Gram-Hanssen, hvis kassettebåndsudgivne lydværk Folded Earth / Double Exposure kan opleves i Beboerhusets mørklagte lytterum før og efter begge koncerter.

Markante danske musikere indtager Jazzhouse
Festivalens sidste del finder sted på Jazzhouse. Torsdag den 10. november er der Danmarkspremiere på saxofonist Lotte Ankers værk og internationalt stjernebesatte orkester Electric Habitat. Sammen med bl.a. Ikue Mori, Thomas Lehn og Sten Sandell præsenterer hun et gennemkomponeret værk med tråde til temaerne habitat, transformation og natur. Inden koncerten præsenterer Møllegades Boghandel og G((o))ng Tomorrow desuden den unge forfatter Liv Sejrbo Lidegaard, som fremfører en helt unik og performativ oplæsningssituation.

Fredag den 11. november kan du opleve den første store portrætkoncert af den unge, progressive komponist og lydkunstner Niels Lyhne Løkkegaard. Siden 2013 har han arbejdet med værkserien SOUND X SOUND – et projekt med ambitionen om at få instrumenternes lyd til at overskride sig selv gennem multiplikation. Denne aften bliver kulminationen på SOUND X SOUND, hvor værkerne præsenteres som klangskulpturer, på forskellige locations rundt omkring i Jazzhouse.

Festivalen slutter af med det bragende band Selvhenter, som lørdag den 12. oktober møder kunstner Michael Mørkholt i en helt ny sitespecific produktion. Sammen udfordrer de det gængse koncertformat og tager hele koncertrummet i brug. Selvhenter har stærke forbindelser til Københavns vigtige eksperimentalscene Mayhem og henter inspiration fra rock, improvisationsmusik, percussion-drevet musik fra Afrika og Sydøstasien såvel som moderne minimalistisk kompositionsmusik.

G((o))ng Tomorrow – exploring music and sound
Den 4.-12. november 2016
www.gongtomorrow.dk
Facebook

POESI – oplæsning

Onsdag 9. november kan du komme og høre oplæsning fra den anmelderroste roman VIVIAN, af forfatteren Christina Hesselholdt når Kunstforeningen GL STRAND inviterer til en eftermiddag i poesiens navn.

Romanen er baseret på en virkelig historie om den gådefulde fotograf Vivian Maier og har modtaget flotte anmeldelser i pressen.

Pris: 55 kr. / 45 kr. for medlemmer

Tilmelding tilrådes på info@nullglstrand.dk

Se begivenheden på Facebook her: https://www.facebook.com/events/1778868809048239/

Læs mere om arrangementet her: http://www.glstrand.dk/det-sker/kommende/poesi

 

ARTOTEKET SØGER NYE KUNSTNERE OG VÆRKER TIL SAMLINGEN

Kunne du tænke dig at have dine værker med i et kunstbibliotek?

Som kunstner i ARTOTEKET bliver du en del af et kunstnerisk netværk, får mulighed for spændende samarbejder og udstillinger. Vi har optagelse af nye kunstnere netop nu, og vi håber nogle af jer kunne have lyst til at være med.

Følg linket http://www.artoteket.dk/application og send din ansøgning senest d. 27. november.

Læs mere her: http://www.artoteket.dk/kunstner/

NY APP SKABER SOCIALT KUNSTNETVÆRK

ARTLAND er et socialt netværk for kunstsamlere, der inviterer nye og etablerede samlere til at dele deres personlige kunstsamling og interagere med ligesindede via app’en ARTLAND, der samler alle nødvendige funktioner ét sted. Få overblik over din private kunstsamling med detaljerede værkinformationer, følg andre samlere og få indsigt i, hvad der rører sig på kunstscenen netop nu.

App’en er en unik mulighed for både samlere og andre kunstinteresserede for at opleve private kunstsamlinger, der ellers ikke er tilgængelige for offentligheden. Platformen repræsenterer værker inden for en lang række medier fra etablerede kunstnere som Tal R og John Kørner til nye fremadstormende talenter som Asger Dybvad Larsen og Tyra Tingleff.

ARTLAND er et værktøj til at navigere på et kunstmarked, der er lige så komplekst, som det er inspirerende, og målet er at gøre det nemmere at være kunstsamler ved at tilbyde en platform, hvor ens værker kan blive set og anerkendt uden unødvendig støj og skjulte dagsordener. Sikkerheden er høj med fuld kryptering og mulighed for anonymitet.

ARTLAND ønsker at skabe rum for nysgerrighed, udfordre det bestående, åbne op for dialog og give nyt liv til kunsten ved at gøre den tilgængelig og – ultimativt – få den til at leve og gøre en forskel uden for hjemmets fire vægge.

ARTLAND – COLLECT & CONNECT

Prisvindende litteraturforsker på Faaborg Museum

Onsdag den 2. november kl. 19.00 gæster Erik A. Nielsen Faaborg i forbindelse med foredraget “Knivens magi”. Det finder sted i anledning af særudstillingen Skindød, hvor Erik A. Nielsen har skrevet en fremragende artikel om Peter Callesen i udstillingens katalog.

Caféen tilbyder sandwich i tidsrummet kl. 18 – 19 ved forudbestilling senest den 31/10 på sj@nullfaaborgmuseum.dk .

Pris: 65 kr. (ekskl. drikkevarer).

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitet i Odense http://fuodense.dk/odense/program/kunst/knivens-magi-1621-092.aspx

Mangler du et mødested for din læsegruppe?

I tidsrummet fra kl. 16-19 hver onsdag er Arbejdermuseets Studiepladser ledige for dig og din læsegruppe.

Du skal blot kontakte vores bibliotekar på mail via: mko@nullarbejdermuseet.dk og aftale en booking.

Studiepladserne er Arbejdermuseets helt egen læsesal, med god indretning og belysning i historiske omgivelser.

Alle hverdage er der også en bibliotekar til rådighed ved Studiepladserne som kan hjælpe dig, efter aftale, med at søge frem skatte i Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv.

For mere information om Studiepladserne og muligheden for at booke vejledning i informationssøgning i vores biblioteks- og arkivsamling se her.

Alle studerende er velkomne til at bruge Studiepladserne og vi minder om de øvrige åbningstider for læsesalen der går fra kl. 10 – 16 alle ugens dage!

Vi glæder os til at se jer!

Praktik på Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles

Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles søger til foråret 2017 to praktikanter.

Praktikanterne kommer til at arbejde i et lille, dynamisk team, der arbejder med kulturudveksling mellem Danmark og det tysksprogede område (Tyskland, Østrig, Schweiz) samt Benelux i form af samarbejdsprojekter med kulturinstitutioner i Danmark og hele regionen samt egne initiativer.

Søg senest 1. november 2016.

Læs mere på http://www.danishculture.eu/da-praktik-foraar-2017/.

Tiderne Skifter søger praktikant i foråret 2017

Forlaget Tiderne Skifter søger en praktikant til foråret 2017. Du vil blive en del af en spændende og travl arbejdsplads og vil få indblik i forlagsbranchens mange aspekter. Vi har stor erfaring med praktikanter, og mange tidligere praktikanter har siden fået arbejde i forlagsverdenen.

Dine arbejdsopgaver vil indbefatte redaktionel assistance med hensyn til manuskriptbearbejdning, vurdering af manuskripter til udgivelse, opdatering af forlagets hjemmeside, medvirken i markedsføring af forlagets udgivelser, ekspedering af anmeldereksemplarer, registrering af indkomne manuskripter og af anmeldelser mm.

Praktikperioden er et semester. Praktikopholdet er ulønnet, og arbejdstiden er som udgangspunkt 30 timer om ugen. Vi forestiller os, at du er i oplæring hos den nuværende praktikant i uge 3 eller 4. Skal du passe kursus eller lignende ved siden af, eller har dit institut specifikke krav til praktikken, kan vi sagtens finde ud af det.

Skriv en ansøgning og send den pr. mail til ulfhoue@nulltiderneskifter.dk snarest muligt.

Vil du gerne have mere information, er du velkommen til at kontakte Ulf Houe på 33 18 63 90 eller skrive på ovenstående mail