ARTIST TALK: LUCY RAVEN

Torsdag d. 29. april kl. 18-19

Overgaden Institut for Samtidskunst, Overgaden Neden Vandet 17, 1414 København K

I en udørk i staten Utah finder man byggeprojektet Daybreak. Bare 10 km derfra ligger USA’s andenstørste kobberproduktion, hvorfra der udvindes kobber 24 timer i døgnet, syv dage om ugen. På trods af det fokuserer ejendomsmæglerne meget lidt på de aktuelle industrielle forhold og bruger i stedet industriens historie som et salgsargument. Lucy Ravens lysbilledforedrag vil fokusere på mineindustriens genanvendelse og udnyttelse af jorden, dens konstante krav om mere jord til isolering og neutralisering af de millioner tons giftigt affald, der hvert år produceres, samt den amerikanske økonomis aktuelle situation, hvor et af landets største planlagte boligbyggerier bygges på toppen af en gammel bunke industriaffald.

Filmen China Town kan opleves på Overgaden indtil 9. maj. Visningen er kurateret af Milena Høgsberg

————————————

Lucy Raven will present a slide lecture on her research into Daybreak, a large residential development, initiated on the wasteland of the US’s second largest copper production
site in Utah. Although the mine runs 24 hours a day, 7 days a week, only about 6 miles from Daybreak, realtors focus little on the present day conditions of the mining industry, but use its history as a selling point. Raven’s lecture will reflect on the use and reuse of land by an industry, which continuously requires more land for the isolation and neutralization of the millions of tons of toxic waste it produces each year, and on the current
state of the American economy in the building of one of the country’s largest planned communities on top of its old waste pile.

China Town is shown at Overgaden until 9 May.The screening is curated by Milena Hoegsberg

THE TALK WILL BE IN ENGLISH!

LucyRaven_screening

Kom og sig hvordan du kan lide din undervisning

Kom og sig hvordan du kan lide din undervisning (der er nogen, der lytter)
IKK er for tiden igang med at formulere en pædagogisk strategi, der skal fungere som et redskab for underviserne. En del af planen er at lave en såkaldt undervisningstypologi – en form for katalog over forskellige traditionelle og utraditionelle undervisningsformer – med udgangspunkt i best practice, dvs. et overblik over alle de måder at undervise på, der allerede virker (og virker godt).

I den forbindelse har vi studerende en stor, brugbar viden, simpelthen hen fordi vi har været i gennem alle de undervisningsformer, der bliver praktiseret på instituttet. Den må vi hellere dele med dem, der formulerer den pædagogiske strategi. Derfor har vi inviteret Anders Michelsen, Chatrine Cohn og Mette Obling til fællesfagrådsmøde 3. maj klokken 15 i Roland Bar.

Trop op og fortæl om det, der virker. Så kommer der måske mere af det.

Venlig hilsen,

Studienævnsrepræsentanterne på IKK

Praktikanter til filmfestival i Efteråret 2010

Salaam Film & Dialogs skolefilmfestival søger to praktikanter til foråret, meget gerne med start den 4. August.

Vi bor på Islandsbrygge, KBH og er 5 fuld- og deltidsansatte på et super hyggeligt kontor.

Salaam er en multikulturel projektvirksomhed indenfor film & dialogarrangementer samt undervisning og diverse events. Praktikanterne skal assistere med planlægning og organisering af forårets Salaam Filmfestival og efterårets kommende filmfestival, der foregår rundt om i landets lokale biografer. Praktikanterne skal kunne arbejde på fuld tid fra så tidligt som muligt i 2010, gerne fra januar og minimum 4. mdr. frem.

Salaam Film & Dialog præsenterer skoleelever og andre for aktuelle og ofte ’glødende’ temaer indenfor integration, globalisering, etnicitet, identitet og kulturel mangfoldighed. Vores medie er film.

Ved hver filmvisning går vores udvalgte oplægsholdere i dialog med publikum om filmens tematikker og baggrund. Under praktikopholdet skal der koordineres med alt hvad dertil hører, se forneden. Der vil være mange spændende opgaver at løse under Salaam Filmfestival 2009/10 OG i forhold til 2010/11.

Arbejdsopgaver 
Arbejdsopgaverne løses i et positivt og muntert lag på filmfestivalen. De er alsidige og vi overlapper også hinandens funktioner indimellem. Generelt deles vi om de spændende, konceptudviklende opgaver, og også om alle ad-hoc opgaverne, der kan opstå på et lille kontor.

Praktikanterne kunne dele disse overordnede opgaver mellem sig sådan:

Praktikant X

 • Fokuseret direkte PR til pressen, annoncer, spots, nyhedsbreve og nær kontakt til skoleverden og kommuner.
 • Tilrettelæggelse af film & dialog-arrangementerne under dette forårets festivalafvikling
 • Opdatering af Salaam Filmfestivals hjemmeside under det overordnet Salaam Film + Dialog site
 • Henvendelse til kommuner/regioner vedr. kommende filmfestival 2010/11.

Praktikant Y

 • Filmresearch og clearing i forhold til den kommende Salaam Filmfestival 2010/11
 • Spilleplan: Koordinering af film, kontakt til distributører og biografer/kulturhuse, logistik (datoer versus titler)
 • Planlægning af kommende festivals åbning og Salaams deltagelse under My World Images-festival aug./sept.2010
 • Hyre og skrive kontrakt med oplægsholdere 

Dine kvalifikationer
Du interesserer dig for kulturel formidling, filmmediet og det mangfoldige kulturlivs muligheder nationalt og internationalt. Du har gå-på-mod, organisationstalent, og har det godt med at have og tage et ansvar. Du gør dig umage med at bevare overblikket i pressede situationer, er idérig, god i en telefon og skriftligt stærk. Du må meget gerne have kendskab til billedbehandling og layout samt filmmediet fx i forhold til klip/betjene kamera.

Salaam tilbyder
Arbejdet er ulønnet, men du får betalt din frokost. Du opfattes som en ligeværdig del af en ung organisation i konstant bevægelse og forandring. Du får erfaring med eventarbejde og får et netværk indenfor brancher, der har med film/kultur/integration at gøre. Du får mulighed for at bruge en bred vifte af dine kompetencer, da du får hovedansvar for opgaver, som vi i fællesskab finder frem til.

Hvis du har lyst til at være vores nye kollega, bedes du sende dit cv samt et par linjer om dig selv og hvorfor du ønsker at arbejde på Salaam Film & Dialogs Filmfestival. Det skal være kortfattet. Send din ansøgning til Solveig Thorborg på e-mail: solveig@nullsalaam.dk. Ansøgningsfrist er 23. Maj og stillingssamtaler vil finde sted i løbet af maj og starten af juni. (Vi svarer altid på uopfordrede ansøgninger hele året.) Læs mere om os på www.salaaam.dk. Du er velkommen til at kontakte nuværende praktikanter på e-mail: ida@nullsalaam.dk, mia@nullsalaam.dk, sisse@nullsalaam.dk

 

Vi glæder os meget til at høre fra dig!

PRAKTIKOPSLAG: REDAKTØR PÅ HJEMMESIDEN TEORI OG PRAKSIS

Brænder du efter at vide mere om København, byens kultur og de mennesker, som definerer den? Vil du gerne have erfaringer med at producere webkommunikation og være med til at opbygge en ny medieplatform? Så er redaktionen på Teori og Praksis stedet for dig.

 Teori og Praksis søger en praktikant til at være vores redaktør. Vi tilbyder en unik mulighed for at være med til at forme et nystartet projekt som en del af et ungt og dynamisk team.

 Teori og Praksis er en non-profit, web-baseret medieplatform, der samler og arrangerer foredrag i København. Vi vil skabe en kultur, hvor det at gå til foredrag er lige så naturligt som at gå til koncert eller i biografen. Holdet bag består af otte unge i alderen 23 til 30 år, der alle arbejder frivilligt. Nogle er her fuld tid, andre deltid. Teori og Praksis gik i luften den 20. marts i år, og nu søger vi en redaktør til at stå for al tekst på hjemmesiden og til at tage del i udformningen af den eksterne kommunikation.

 DINE PRIMÆRE ARBEJDSOPGAVER BLIVER AT:

 • holde dig orienteret om de arrangementer i byen, der er interessante for Teori og Praksis
 • skrive og redigere tekster om arrangementer, foredragsholdere, steder og organisatorer på hjemmesiden
 • sørge for, at al tekst, der ligger på siden, er skarp, præcis og sprogligt og grammatisk korrekt
 • være tekstansvarlig på vores nyhedsbrev
 • svare på brugeres, organisatorers og foredragsholderes henvendelser

 Derudover har du også mulighed for at arbejde med vores kommukation udadtil. Det drejer sig for eksempel om pressemeddelelser, opdateringer af vores Facebook-profil og vores blog på hjemmesiden. Du kommer til at deltage i det daglige arbejde på lige fod med os andre. Du vil deltage i alle fællesmøder og være med i beslutningsprocesserne.

 VI FORESTILLER OS AT DU:

 • på den ene eller anden måde er i gang med en videregående uddannelse, gerne inden for journalistik, kommunikation, retorik, eller anden tekstorienteret retning
 • har erfaring med at skrive, redigere og finde hoved og hale i tekster
 • er selvkørende, initiativrig og pålidelig

 VI TILBYDER:

 • ansvar
 • et dynamisk og uformelt arbejdsmiljø på en lille, tætknyttet redaktion
 • indgående kendskab til en bred vifte af faglige og kulturelle miljøer i København
 • en unik mulighed for at tage del i og påvirke et spændende projekt
 • erfaring i at skrive og redigere tekster til web, presse m.m.

 Praktikforløbet er fuld tid (37 timer per uge). Du starter 1/9 2010 og slutter 31/1 2011. Vores nuværende redaktør, Kristian, sætter dig grundigt ind i dine arbejdsopgaver. Praktikforløbet er ulønnet.

 Hvis du har spørgsmål angående stillingen eller Teori og Praksis, så kontakt vores nuværende redaktør, Kristian, på 6070 6220 eller kristian@nulltandp.dk eller projektkoordinator Jeppe på 2332 6948 eller jeppe@nulltandp.dk.

                                                                Send din ansøgning til jeppe@nulltandp.dk senest mandag d. 17. maj.

Lykke Friis anmelder politisk bestseller

Lykke anmelder i bogsalonen

Klima-, energi- og ligestillingsminister Lykke Friis anmelder i denne måned Race of a Lifetime af John Heilemann & Mark Halperin.

“Bogen vil måske ikke kunne spadsere direkte ind på semesterhylden på Statskundskab. Til gengæld burde den hurtigt kunne udkonkurrere Stieg Larssons spændingsbøger og ethvert talkshow i underholdningsværdi.” Det skriver den tidligere prorektor på Københavns Universitet Lykke Friis om et af årets politiske bestsellere.

Race of a Lifetime giver et indblik i amerikansk toppolitik, betydningen af programmer som Saturday Night Live og den konstante søgen efter en “gamechanger” – den tale, udnævnelse eller begivenhed, der på ny kan få kandidaten i offensiven.

Men imellem strategier, spindoktorer og velsmurte kampagnemaskiner hersker tilfældighederne. En faktor, som bogen i følge Lykke Friis også forklarer som en del af den amerikanske valgkamp i 2008.

Du kan læse den fulde anmeldelse og mere om anmelder, bog og forfatter her.

DET DANSKE FILMINSTITUT søger trainee i afdelingen for lancering og salg

DET DANSKE FILMINSTITUT søger en trainee til stilling i hjertet af dansk film med fokus på national og international lancering.
 
Som trainee får du indsigt i den danske filmbranche via varierende funktioner. De primære opgaver kredser om national lancering af både danske film og importstøttede udenlandske film. Du vil deltage ved lanceringsmøder og få indsigt i, hvordan film markedsføres på det kommercielle biografmarked. Derudover er der en række koordineringsopgaver omkring filmtest, vurderinger af importfilm, analyser og arkivering etc. Lejlighedsvis assisterer du vores festivalteam i forhold til kommunikationen med de internationale filmfestivaler. Hvis du har særlige interesseområder, vil vi så vidt muligt også tage højde for det.

Jobbet kræver evne til at arbejde selvstændigt og ansvarsfuldt, og du skal have gode engelskkundskaber samt basalt kendskab til Excel.

Efter fuldendt praktikophold vil du have en grundig og bred forståelse af den samlede filmbranche, have praktiske erfaringer samt have oparbejdet et stort netværk.

Stillingen løber fra aug. 2010, og vi forventer, at du er i praktik i ca. 6 måneder og kan deltage i et 2 ugers oplæringsforløb – gerne i løbet af juni 2010.

Hvis dette har vakt din interesse, vil vi blive glade for at modtage din ansøgning og dit cv, som kan sendes til Lanceringskonsulent Sanne Juncker Pedersen på sannep@nulldfi.dk. Yderligere spørgsmål kan ligeledes rettes hertil.

 

For yderligere information, se:  

 

http://www.dfi.dk/Branche_og_stoette/Stoetteordninger/Distribution-og-lancering/Lancering-og-kopifremstilling-af-danske-spillefilm.aspx

 

http://www.dfi.dk/Branche_og_stoette/Stoetteordninger/Distribution-og-lancering/Import-og-lancering-af-kunstnerisk-vaerdifulde-film.aspx

Ansøgningsfrist senest 1. juni 2010.

Have Kommunikation søger to praktikanter fra august 2010

Have Kommunikation søger to praktikanter fra 1. august 2010 og 6 måneder frem.  

 

Har du lyst til at arbejde med presse- og kommunikationsarbejde og til at indgå i et travlt og spændende miljø, så er det måske noget for dig.

 

Som praktikant vil du komme til at deltage i det daglige arbejde på lige fod med de øvrige ansatte, og udover erfaring med presse- og kommunikationsopgaver vil du også erhverve stor indsigt i det danske kulturliv.

 

Dine arbejdsopgaver vil bestå i alt fra forefaldende arbejde til konkret presse- og kommunikationsarbejde. I forbindelse med sidstnævnte vil du blandt andet komme til at deltage i:

 

 • Indledende møder, hvor eksempelvis målgruppe og mediestrategier fastlægges.
 • Udarbejdelse af pressemateriale.
 • Koordinering af pressemøder.
 • Opsøgende pressearbejde.
 • Koordinering af interviews.
 • Premierer, hvor pressen skal plejes.
 • Afsluttende evalueringsmøder.

 

Praktikstillingen er ulønnet.

 

Ansøgninger skal inden mandag den 17. maj 2010 sendes til:

 

Have Kommunikation

Carit Etlars vej, 3

1814 Frederiksberg

Att: Malene Østerskov

Eller til: malene@nullhave.dk

 

Vi ser frem til at høre fra dig.

 

Med venlige hilsner

Have Kommunikation

 

 

Have Kommunikation arbejder med PR og kommunikation inden for det danske såvel som det internationale kulturområde. Firmaet har, på baggrund af stor respekt for kulturens mangfoldighed og særlige vilkår, markeret sig som det største af sin slags i Skandinavien. Kerneværdierne er dynamik, kreativitet, åbenhed, respekt og troværdighed.

 

Som medarbejder hos Have Kommunikation er du en del af et dynamisk team, hvor arbejdsopgaverne varierer fra dag til dag. Have Kommunikation fungerer i en uformel atmosfære, hvor alle er med til at løfte den fælles opgave. Læs mere på www.havekommunikation.dk

KUNSTSAMTALE

FREMTIDSVÆRKSTED
Birger Steen Nielsen er Lektor ved Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning og udvikler bl.a. metoder til etablering at fremtidsværksteder. Birger Steen Nielsen forsker i fællesskaber, demokrati, hverdagserfaringer og social læring/fantasi.

Sted: Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, 2100 kbh Ø