Room Service #1

NB! Dette arrangement er relevant for studerende der har eller ønsker at skabe en karriere som international freelance kurator og særligt relevant for studerende med interesse i kuratering af samtidskunst uden for Europas grænser.

Room Service er en ny serie af live interviews med internationale kuratorer der arbejder globalt med lokalt fokus. De inviterede gæste-kuratorer er vandt til at hoppe ind og ud forskellige sociale og kulturelle kontekster og vil i interviewet blive bedt om at reflektere over metoder, strategier, dilemmaer og potentialer ved at kuratere på andre menneskers territorie.

Den første Room Service får besøg af kurator Rhine Bernardino, der bor i London og Manilla og har kurateret projekter i Europa, Asien og Australien. Hun er med-stifter og direktør af _Inventory Platform.

Se mere på Facebook event og på Another Publics instagram.

Room Service #1 finder sted:

Fredag d. 6. december 2019 kl. 17-19
I LOKALE: Griffenfeldsgade 27, København N

Der vil være gratis velkomstdrinks og mulighed for at købe øl og vand.

Room Service arrangeres af Another Public ved kurator Amalie Frederiksen i samarbejde med LOKALE og HUMAN HOTEL.

Praktik i H+ARKITEKTER

Brænder du for formidling, branding, sociale medier samt videooptagelse og -redigering?
Vi søger en kommunikationspraktikant, der har lyst til at arbejde med fortællinger fra tegnestuen og formidling af vores projekter og kompetencer.

Om os
H+ARKITEKTER har mere end 30 års erfaring med alle byggeriets facetter. Vi holder til på Nørrebro og er 60 dedikerede medarbejdere. Vi udvikler og projekterer undervisnings-, kultur-, sundheds- og erhvervsbyggerier samt boliger. Vi arbejder med en lang række indretnings- og transformationsopgaver og med byggeledelse på nogle af hovedstadens mest markante byggerier. I H+ARKITEKTER udvikler vi vores projekter i tæt samarbejde med alle byggeriets parter. Vi henter en stor inspiration fra de input, vi får fra brugerne og bygherre, ligesom vi afsøger de tekniske muligheder, så vi optimerer byggeriet og sikrer byggerierne længst mulig levetid.

Som kommunikationspraktikant hos H+ARKITEKTER bliver du en del af vores kommunikationsteam og kommer til at arbejde med formidling til forskellige kommunikationsplatforme. Vi har masser af historier, vi gerne vil fortælle, og vi ser frem til at formidle historierne i samarbejde med dig. Du vil få stor indflydelse på dit arbejde og få erfaring med kommunikation af fagligt stof, branding og videoproduktion.

Om dig
Vi forestiller os, at du er under uddannelse eller nyuddannet måske fra medievidenskab, visuel kultur eller moderne kultur og kulturformidling. Din specifikke faglighed er ikke afgørende, men det er vigtigt, at du har flair og interesse for formidling og sociale medier, og vi ser gerne, at du har stærke kompetencer inden for videooptagelse og -redigering. Vi forventer, at du er udadvendt og er klar på at være opsøgende overfor kolleger og samarbejdspartnere.

Send din ansøgning og CV til Ina Gouliaev, ig@nullhplus.dk, hurtigst muligt. Vi er fleksible i forhold til opstart, men vi ser gerne, du kan starte i januar 2020. Vi glæder os til at høre fra dig.

+1 samtalesalon: Modellen

+1 er glade for at kunne invitere til en aften med samtaler om kunst. I anledning af årets sidste artist talk fra +1, udvider vi vores regulære format og skifter lokation, denne gang til Den Kongelige Afstøbningssamling, som i denne anledning igen er blevet åbnet for offentligheden. Til denne aften vil unge kunstnere forholde sig til aftens tema, udefra deres egen praksis i dialog med en selvvalgt gæst.

++++++++++++++++++++++++++++++++

TID: Torsdag 28. november, kl. 18:00
STED: Den Kongelige Afstøbningssamling, Toldbodgade 40

++++++++++++++++++++++++++++++++

PROGRAM:
18:00 DØRENE ÅBNER
18:15 MAJA FJORD FJORD + TUE HYLBY LINDQVIST
18:45 PAUSE
19:00 ALICE TOPSØE-JENSEN + ASKE THIBERG
19:30 PAUSE
19:45 LOUKA ANARGYROS + MATHIAS DANBOLT (In English)
20:15 MULIGHED FOR SPØRGSMÅL, EN TUR I SAMLINGEN ELLER EN ØL
21:00 TAK FOR I DAG

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Om temaet: MODELLEN er et tema med mange betydningslag. Ordet model stammer fra det latinske ord modulus der betyder målestok, eller skala, men i det 21. århundrede vækker ordet model associationer til både modeverdenen, kunsten og videnskaben. En model er en form, eller fremgangsmåde der fungerer som ideal. Igennem den menneskelige udvikling har vi kontinuerligt holdt vores verdensanskuelser op imod idealiserede modeller. Modellen angiver dermed hvordan et rigtigt resultat eller produkt skal være og etablerer grobund for en skillelinje mellem godt og dårligt. Derfor må vi hele tiden forholde os kritisk, i et forsøg på ikke at reproducerer de skadelige modeller.

I Afstøbningssamlingens rammer er vi omgivet af gipsafstøbninger der fungerer som modeller, både for kroppe, samfund og kunstens tidlige idealer. Disse blev i sin tid udvalgt som repræsentative for ’den gode kunst’, og skulle fungere som inspiration for de unge kunststuderende i tidens iver efter reproduktionen af antikkens guddommelige modeller. Da samlingen blev etableret i kølvandet på oplysningstiden og kunsthistorikeren Johann Joachim Winckelmann handlede det mere om samlingen som model for det europæiske demokratiske samfund og den hvide huds overlegenhed. Ironisk nok beskriver samlingens leder Henrik Holm Afstøbningssamlingen som værende en ”mislykket performance” allerede i sin oprettelse i 1895. Verdensanskuelsen var forældet og fokus var rykket mod modernismens originaler. Men i de efterladte afstøbninger findes et potentiale. Et potentiale for gentænkning af historiens modeller og muligheden for at skabe mere aktuelle modeller for vores samtid. Modeller som er inkluderende og som omfavner den mangfoldige verden der består i dag.

+++++++++++++++++++++++++++++++

+1 vil sørge for forfriskninger. Alle er som altid velkomne.

Vi glæder os til at se jer!

Kom i praktik hos Resonator – en ny, digital musikformidlingsplatform

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med udvikling af indhold og partnerskaber til et nyt, digitalt musikmedie for roots-genrer? Så kan det meget vel være netop dig, vi leder efter!

Om dig

  • Du eeelsker og brænder for musik!
  • Du vil gerne være med til at sætte fokus på noget af alt det fede, der sker uden for hitlisterne og de brede mediers formidling. 
  • Du er digitalt indfødt og er vant til at orientere dig i podcasts, instagram stories, playlister, memes osv.
  • Du er i gang med en uddannelse inden for kommunikation, musik, design, markedsføring, medier el lign.
  • Du har stiftet bekendtskab med målgruppeanalyser & content produktion.
  • Du er lige begejstret for at udvikle og producere.

Opgaver kan f.eks. indebære

  • Lave content til Facebook og Instagram
  • Lave content til rsntr.nu (skrive blogindlæg, lave produktion og promotion af podcasts, lave video-interviews og -recommends m.m.)
  • Udvikling af mediet
  • Vedligeholdelse og udvikling af partnerskaber
  • Læse korrektur på diverse artikler

Om os

Musikorganisationen Tempi har startet mediet Resonator, som skal sætte fokus på roots-genrerne og formidle dem på en underholdende og ny måde. Via podcasts, videoer, blogindlæg og anbefalinger skal mediet medvirke til at sætte fokus på den massive påvirkning, som de traditionelle genrer har på nutidens musikliv.

Praktisk information

Antal timer kan variere, men vi ser gerne, du kan være her 25-37 timer om ugen og være en del af teamet i min. 3 måneder inden for forårssemestret 2020. Ift. timeantal er vi dog fleksible ift. den rette kandidat! Praktikforløbet er ulønnet.
For mere info om praktikopslaget og hvordan du søger, følg linket: www.tempi.nu/praktik


Koncert- og bookingbureauet smash!bang!pow! søger en kreativ kommunikationspraktikant til JOURNEY fest. med mulighed for et barselsvikariat efterfølgende

Brænder du for sociale medier, kommunikation, markedsføring og musik, så er det måske dig som vi søger?

smash!bang!pow! er en virksomhed i kraftig vækst og vi har derfor brug for forstærkning på medarbejderfronten. Vi søger derfor en kommunikationspraktikant, der kan være med til udvikling af Journey fest. inden for Sociale medier, digital marketing & kommunikation mm.

Læs hele opslaget på https://adobe.ly/34aSNmJ

Kvindelige kunstnere indtager Børsen

Kunstnerne Sophie Dupont, Lillibeth Cuenca Rasmussen, Mette Riise og kunstnerduoen Philip | Schneider vil i rammerne af den historiske Børssal opføre fire live performances. Den gamle varebørs bygget af Christian IV i centrum af Slotsholmen bliver til scene for kunsteventet Momentum – køn og kunst på Børsen. I fire stedsspecifikke performances vil publikum blive mødt med satire, evokativ sang, publikumsinddragelse og overraskende iscenesættelse.

Billetter her: https://billetto.dk/e/momentum-kon-og-kunst-pa-borsen-billetter-391531

Golden Days Sekretariat søger praktikanter til forårssemesteret

Brænder du for at formidle videnskab og kulturhistorie igennem events? Så er du måske vores nye praktikant i foråret 2020.

Hos Golden Days Sekretariatet får du et praktikophold i et af Danmarks førende huse inden for kommunikation, konceptudvikling og formidling af kultur, historie og videnskab. I praktikperioden vil du især arbejde med eksekvering af kommunikationsarbejdet omkring festivalerne Bloom og Golden Days samt Genforeningen 2020.

Fotografi i litteraturen – Cahun og Vivian

Fotografisk Center, Staldgade 16 i Kødbyen.

d. 20. November, 17-19. Entré 50,- inkl. entré og et glas vin.

Link til begivenhed på Facebook

Hvad er det for en kraft i fotografiet, der gør det til inspirerende stof for forfattere? Hvordan arbejder man skønlitterært med fotografier og historiske personer?

Fotografisk Center og udstillingen Ung dansk fotografi ’19 danner rammen om en samtale mellem de bogaktuelle forfattere Christina Hesselholdt og Kristina Stoltz om fotografiets rolle i deres romaner Vivian (2016) og Cahun (2019). Begge romaner bygger, med Hesselholdts ord, på ”et skelet af virkelighed”. De er flerstemmige, eksperimenterende og beskæftiger sig med fotografi og fotokunstnere. Hesselholdts Vivian handler om den amerikanske barnepige og gadefotograf Vivian Maier, hvis store fotografiarkiv først for alvor blev opdaget efter hendes død i 2009. Stoltz’ roman Cahun skildrer den franske forfatter, aktivist og avantgardekunstner Lucy Schwob (1894-1954), der under kunstnernavnet Claude Cahun skabte stærkt iscenesatte selvportrætter og arbejdede aktivistisk under Anden Verdenskrig i samarbejde med sin partner Suzanne Malherbe.

Kom og oplev et spændende møde mellem fotografi og litteratur, hvor du kan få indblik i de to forfatteres kreative arbejde med fotografi og historiske skikkelser i deres skønlitterære værker. Vi skal høre om fotografiet som inspiration for skriften, om forskelle og ligheder mellem fotografi og litteratur, om de udfordringer, der kan være i fiktionaliseringen af historiske personers liv – og meget mere. Arrangementet er åbent for alle. Efter samtalen er der mulighed for spørgsmål fra publikum, og forfatternes bøger vil være til salg i Fotografisk Centers Boghandel. Samtalen modereres af forfatter og kunstformidler Helene Johanne Christensen. Entré koster 50 kr. og giver desuden adgang til udstillingen Ung dansk fotografi ’19.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Læs mere på Facebook

PRAKTIK I UNGT RUM – FORÅRET 2020

Under talk til ferniseringen på udstillingen ‘I Sorgens Tegn’.

UNGT RUM SØGER PRAKTIKANTER TIL FORÅRET 2020!

Hvis du også synes, at dokumentar- og kunstfotografi er det fedeste i verden, og hvis du gerne vil prøve at få fingrene ned i bolledejen i en nyopstartet forening, så er det nu, du skal søge om en praktikplads hos os! Kort fortalt er Ungt Rum et fotografisk fællesskab og mødested, hvor vi har fotografiske udstillinger, talks, markeder og meget mere.

Til daglig vil du blive en del af et lille passioneret hold, som arbejder i et uformelt arbejdsmiljø på Griffenfeldsgade, Nørrebro – og da vi kører learning-by-doing stilen helt ud, er det da også en fordel, hvis du trives i en lille smule kaos. Vi er i rivende udvikling, så der er masser at se til og tage fat i!

Vi søger praktikanter der:

– Er super god skriftligt – både på dansk og engelsk
– Ikke farer vild i Photoshop og InDesign 
– Kan tage billeder til husbehov og eventuelt filme samt redigere små videoer
– Hellere vil spørge en gang for meget end en gang for lidt

Vi kan tilbyde arbejde inden for følgende områder:

– Website & webshop
– Udarbejdelse af nyhedsbrev
– Koordinering af events, udstilling og workshops
– Talent scouting
– Konceptudvikling

Praktisk info

Vi forventer, at du kan arbejde min. 15 timer om ugen, og at du giver en hjælpende hånd til afvikling af nogle af aftenarrangementerne. Perioden aftales individuelt med den enkelte praktikant.

Send os en ansøgning, hvor du også kort kommer ind på de arbejdsopgaver, du gerne vil arbejde med, til contact@nullungtrum.dk. Vedlæg gerne CV.

OBS: Deadline for ansøgning er d. 1. december. Vi afholder samtaler løbende, og der tilbydes desværre ikke løn i forbindelse med praktikpladsen.

Hvis du vil læse mere om, hvad Ungt Rum er, kan du læse videre her: www.ungtrum.dk/om.

Vi glæder os til at høre fra dig!