Praktikant til WAS – Wonderland Art Space forår 2010

img_3832

WAS søger en engageret og initiativrig praktikant med gode formidlings evner og interesse og viden inden for den yngre samtidskunst.

Som praktikant kommer du til at indgå i den daglige drift af galleriet i tæt samarbejde med WAS´s daglige leder. Arbejdet kommer bl.a til at bestå af : Pasning af galleriet, forberedelse og opsætning af udstillinger, formidling i form af bl.a pr og presse opgaver, fondraising, forefaldende praktiske opgaver, research og planlægning, projekt styring og korrepondance, kunstnerkontakt og formidling i forbindelse med udstillingerne. Der vil også kunne være formidling og journalistiske opgaver i forbindelse med udgivelsen af vores Kunstmagasin Wonderland.

Vi kan tilbyde dig en spændende, aktiv og dynamisk arbejdsplads, hvor du kan samle erfaring fra både den danske og den internationale kunstscene. Læs praktikopslaget her!

Jobopslag: Assistent Galleri Christina Wilson

Assistent søges til Galleri Christina Wilson

Studiejob ca. 15 timer om ugen

Vi søger en assistent, der er interesseret i at arbejde i et internationalt galleri for samtidskunst. Stillingen er et vikariat af et halvt års varighed med mulighed for forlængelse med start primo januar 2010.

Arbejdet indeholder blandt andet:

administration af galleriets databaser

hjælp ved ophængning af udstillinger

assistance ved ferniseringer

udsendelse af presse- og informationsmateriale

opdatering af hjemmeside

emailkorrespondance med samarbejdspartnere

pakning af værker

Du er:

fleksibel i forhold til arbejdstider

interesseret i samtidskunst

skriver et fejlfrit engelsk og dansk

ikke bange for opgaver af praktisk art

ordentlig/systematisk

praktisk anlagt

serviceminded

villig til at indgå i en til tider hektisk dagligdag

du skal kunne passe galleriet hver tredje lørdag

Vi kan tilbyde:

En sjov og dynamisk arbejdsplads, hvor du kan samle erfaring fra både den hjemlige og den internationale kunstscene. Galleriets kontakt til kunstnere, museumsfolk, kritikere og kunstsamlere gør arbejdet meget udadvendt og da vi er en lille arbejdsplads, er der et tæt samarbejde os imellem.

Hvis du er interesseret kan du sende en ansøgning vedlagt cv til:

Galleri Christina Wilson

Esplanaden 8B

1263 København K

eller til

christina@nullchristinawilson.net

Vi skal have din ansøgning senest den 4. december. Samtaler vil blive afholdt umiddelbart herefter.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Med venlig hilsen

Christina Wilson

Traineeforløb for humanister (SE NYE PARTNER organisationer)

Traineeforløb for humanister (SE NYE PARTNER organisationer)

til 15 ects point udbydes i Forårssemesteret 2010

Alle med relevante kompetencer kan søge de 15 frie pladser (læs mere nedenfor); men er udviklet for studerende på KA-tilvalget i Kreative processer/innovation
Ansøgningsfrist d.1.december. Læs videre “Traineeforløb for humanister (SE NYE PARTNER organisationer)”

instruktor ved Institut for kunst- og kulturvidenskab, kunsthistorie

Ved Afdelingen for kunsthistorie er tre studentermedarbejderstillinger som instruktor ledige til besættelse fra primo februar 2010 og indtil udgangen af forårssemesteret. Studerende, der læser kunsthistorie, vil fortrinsvis komme i betragtning til stillingerne. Instruktorerne skal varetage hjælpelærerfunktioner i forbindelse med undervisningen i Æstetik I (på 2. semester) samt Æstetik II og Metode II (på 4. semester), BA 2005. Der vil være mulighed for at forlænge ansættelsen i forhold til instruktorbehov på 1. semester, BA 2005 (revideret 2009), i efteråret 2010.
Hjælpelæreren deltager i den almindelige undervisning og planlægger selv på grundlag af denne og i samarbejde med faglærerne instruktortimerne, hvor de i undervisningen behandlede temaer, problemstillinger og tekster viderebearbejdes og diskuteres i mindre grupper af studerende. Det forventes at instruktorbehovet vil være størst i forbindelse med Æstetik II. Da eksamen i Æstetik II og metode II afvikles som en mundtlig eksamen, hvor de æstetiske og metodiske problemstillinger udfoldes i forhold til forskellige typer af billedkunstnerisk og arkitektonisk materiale, vil en del af instruktorens rolle være at igangsætte øvelser, som træner de studerende kompetencer i fagelementets værkanalytiske potentiale.
Instruktorfunktionen har både en faglig og social dimension. Instruktoren skal således medvirke til at tilegnelsen af det ofte abstrakte stof får en aktiv form samtidig med, at de studerende får mulighed for at øve sig i vidensdeling og styrke deres samarbejdsevner.
I forbindelse med instruktortimerne i Æstetik I deles holdet i 2 lige store grupper, der modtager ’instruktion’ hver for sig. I forbindelse med instruktortimerne i Æstetik II og Metode II deles hvert hold i 2 lige store grupper. Undervisningen i Æstetik II og Metode II ligger i dette forår 2 gange om ugen á 2 timer (med start i uge 5), ligesom instruktortimerne gør det. Der undervises i alt i 11 uger for alle kurser. For den enkelte instruktor udløser første kursus (inklusive forberedelse) 55 timer, samme kursus gentaget (men uden forberedelse) 22 timer, og for at følge undervisningen med lærer 33 timer. Hertil ydes ekstra 5 timer til møder med lærer og koordinering, i alt 115 timer. Timelønnen er 197,45 kr.
Yderligere oplysninger kan fås hos fagleder Jens Fleischer, fleischer@nullhum.ku.dk eller 35 32 81 93. Ansøgningen, som stiles til faglederen, skal være os i hænde senest tirsdag den 15. december 2009 kl. 12.00. Der vil blive afholdt ansættelsessamtaler torsdag den 17. og den fredag den 18. december.

Jens Fleischer
Fagleder for Kunsthistorie og Visuel Kultur

Den 23.11.2009

FUTURE SHORTS DK

FUTURE SHORTS DK

Gloria Biograf d. 2. og 3. december 2009 kl. 20.30

FUTURE SHORTS DK vender blikket mod Cannes og tager et kreativt kig på klimaet.

Denne december-event byder på et spændende miks af tankevœkkende fiktion, overraskende dokumentar, eksperimenterende musikvideo og skœv animation fra USA, Polen, DK, Rumænien, Kroatien, Australien og Island – indhentet særligt til lejligheden via FUTURE SHORTS’ globale netværk.

Vi er stolte af at kunne præsentere vinderne af Palme d’Or, Cannes 2008 og 2009, samt den danske Palme d’Or nominerede ’Lars og Peter’ fra 2009.

Billedkunstneren Johanna Domke indtager Glorias foyer med vœrker, som udfordrer grœnselandet mellen fiktion og virkelighed. Hun vil selv vœre til stede for at indgå i paneldebat om sine værker.

Special Feature: Lauren Larken og Laurel Whitney fra THE YES MEN gæster Gloria og vender tingene på hovedet med deres kreative klimatiske løsningsforslag.

Filmene bliver som altid præsenteret i festlige rammer i Gloria Biograf med elegante piccoloer, boblende champagne på sølvfade og spændende paneldebat med aktuelle instruktører og kunstnere.

Billetter kan købes på www.gloria.dk eller bestilles på 33 12 42 92. Bestilte billetter skal afhentes dagen før den pågældende event, og uafhentede billetter frigives på dagen for eventen. Billetpris: 75 kr

Se mere på futureshorts.dk

Omsæt din uddannelse til praksis – Lønnet praktik i foråret

Vil du omsætte din akademiske viden til praksis? Og netværke med små og store it-virksomheder? Så er et praktikophold i brancheforeningen IT-Branchen noget for dig.

Hos os får du en enestående mulighed for at omsætte din uddannelsesmæssige baggrund til praktisk erfaring samtidig med at du kan udbygge dit netværk. Du kommer til at arbejde tæt sammen med ITBs15 medarbejdere og ITBs medlemmer, som består af små og store it-virksomheder over hele landet.

IT-Branchen varetager interesser for Danmarks mere end 600 it-virksomheder over for politikere, myndigheder og presse.

Praktikforløbet er på 5 måneder. I takt med at du lærer organisationen og arbejdsgangene at kende, vil du få mere ansvar og blive ankermand på selvstændige opgaver. Du vil fra begyndelsen blive betragtet på lige fod med de andre i sekretariatet og fungere som professionel kommunikatør. Både indadtil og udadtil. 

Under forløbet vil du udvikle dine evner til formidling – og at arbejde og tænke selvstændigt. Derudover bliver du et link imellem alle i sekretariatet – dine samarbejdsevner vil derfor også blive skærpet.

Dine opgaver vil bl.a. være:

  • Redaktør af vores ugentlige nyhedsbrev, der læses af over 3000 topfolk i it-virksomheder.
  • Opdatere hjemmesiden www.itb.dk.
  • Interviewe medlemsvirksomheder og skrive medlemsprofiler – hver anden uge har vi en ny virksomhedsprofil på hjemmesiden.
  • Bistå i forberedelse og afholdelse af medlemsarrangementer (fx netværksmøder og konferencer).
  • Udføre daglig medieovervågning – i form af at finde og udarbejde relevante nyheder til nyhedsbrevet og ITB’s hjemmeside.

Det er ikke et krav, at du har kendskab til redigering af hjemmesider, men vi forventer, at du har stor interesse for kommunikation og er god til at formidle såvel skriftligt som mundtligt.

Vi tilbyder et supplement til din SU i løbet af perioden på 3000 kr. om måneden og gratis frokost. 

Yderligere information:

Har du spørgsmål til praktikforløbet, er du meget velkommen til at kontakte underdirektør Henrik Egede, heg@nullitb.dk, tlf. 72 25 56 31 eller nuværende kommunikationskonsulent og tidligere praktikant Anja H. Lund, ahl@nullitb.dk, tlf. 72 25 56 46. Du kan læse mere om IT-Branchen på www.itb.dk/om_itb

Ansøgningsfrist: 4. december 2009.

Praktikperiode: 1. februar 2010 – 30. juni 2010.

Arbejdsplads: IT-Branchen, Børsbygningen, Slotsholmsgade, 1217 København

Praktik på landets bedste musikmagasin?

Nikker du indforstået, når folk snakker om Grizzly Bear og Oh No Ono? Er Roskilde Festival altid krydset ind i kalenderen? Er du altid på jagt efter ny musik? Og vigtigst af alt: Skriver du skarpt, hurtigt og med overblik?
Så kunne du meget vel være den næste praktikant på Soundvenues redaktion.

Tjek opslaget her: http://soundvenue.com/jobs

KuasAndenFilmKlub præsenterer

81 copy

KuasAndenFilmKlub præsenterer

Fremvisning af David Lynch’s ‘Inland Empire‘ i Roland Bar, KUA, bygning 21, Torsdag d. 26.11.09 kl. 16.30

Inland Empire hører til i den katagori af film som man enten elsker eller hader, men som man er nødt til at se. Filmen har Laura Dern i hovedrollen i en fantastisk flot præstation, og også Jeremy Irons, og Grace Zabrinsky (Laura Palmer’s mor) spiller med.

Sult som rå-teater i Diamanten

hamsun1

Oplev Hamsuns Sult som rå-teater i Den Sorte Diamant!

 I anledning af 150-året for Knut Hamsuns fødsel opføres den norske forfatters hovedværk Sult som rå-teater i Den Sorte Diamant. Kulisser, kostumer og andre overflødigheder skæres væk til fordel for en nøgen og intens teateroplevelse. På scenen står blot tre skuespillere, der akkompagneres af billeder, lyde og breve fra Det Kongelige Biblioteks samling. Det er råt – det er med manuskriptet i hånden – og det er meget intenst!

 Sult er Hamsuns debutroman, og fortællingen om en forarmet forfatters stædige kamp for at få mad på bordet. Et formidabelt studie i livet på afgrundens rand.

 Knut Hamsun var en visionær fortæller og fantastisk sprogskaber. Sult var ikke blot hans verdensberømte hovedværk, men en tilstand han var født ind i. Hele hans forfatterskab var en lang søgen efter det ypperste og det grænseoverskridende – efter det sande. Med Sult som rå-teater hylder Diamanten Knut Hamsun som ikke bare Norges, men hele verdens store forfatter.

 Sult på Den Sorte Diamant bliver fortalt og spillet af Peter Gilsfort, Cecilia Zwick Nash samt Gerz Feigenberg, der også har skrevet manuskriptet og lavet dramatiseringen. Forestillingen bliver en passioneret rejse rundt i hele Hamsuns gådefulde univers og er en genfortælling af Sult kombineret med referencer til Hamsuns andre bøger, tanker og begivenheder.

 Forestillingen præsenteres i samarbejde med Politiken Plus og Den Norske Ambassade.

 Læs mere på www.densortediamant.dk

 Onsdag 25. november kl. 19:00

 Billetpriser: 170 kr. / Politiken Plus & diamantklub 120 kr. / stud. 80 kr. – i diamantens reception og på billetlugen.dk

“WHERE DO WE GO FROM HERE?”

Humlebæk, den 18. november 2009

I anledning af COP15 inviterer Louisiana Museum of Modern Art i samarbejde med BMW Group
til et åbent symposium med en række internationale yngre navne inden for arkitektur, design og samtidskunst. Symposiet diskuterer over en hel dag de nye udfordringer til miljø, bæredygtighed
og til det kreative felt.

“WHERE DO WE GO FROM HERE?”
Lørdag den 12. december 2009 kl. 10-17

I anledning af COP15 – Klimatopmødet i København – inviterer Louisiana Museum of Modern Art i samarbejde med BMW Group til et internationalt symposium med titlen ”WHERE DO WE GO FROM HERE?”, som finder sted lørdag den 12. december 2009 kl. 10-17 i museets koncertsal.

På symposiet vil en række af verdens førende innovative personligheder gennem oplæg og diskussion give deres bud på og visioner for fremtiden i lyset af de udfordringer, som samtiden rummer til henholdsvis arkitektur, kunst, design og teknologi.

Symposiets deltagere er:
Kunstnerne Olafur Eliasson, Sissel Tolaas, Shilpa Gupta og Ann Kristin Lislegaard; ingeniør Matthias Schuler, Transsolar; Environmental entrepreneur Kresse Wesling; designer og arkitekt Patricia Urquiola;
Ulrich Kranz, Head of ”project i”, BMW Group.

Dagens moderatorer er:
Kunstner, kurator og teoretiker Peter Weibel; Co-Director of Exhibitions and Programmes og Director of International Projects, Serpentine Gallery, London, Hans Ulrich Obrist, som i det engelske kunstmagasin ’ArtReview’ er udråbt til verdens mest magtfulde person inden for samtidskunst i 2009.

PROGRAM:

Kl. 10 Museet åbner
Kl. 10.30 Symposium – første del – formiddag:
Kunst/Etik/Politik – i dag og i morgen
I panelet:
Olafur Eliasson, kunstner; Sissel Tolaas, researcher og kunstner;
Shilpa Gupta, kunstner; Ann Kristin Lislegaard, kunstner.

Moderator:
Co-Director of Exhibitions and Programmes og Director of
International Projects, Serpentine Gallery, London, Hans Ulrich Obrist.

Kl. 12.30 Pause

Kl. 14 Symposium – anden del – eftermiddag:
Arkitektur/Design/Teknologi/Entreprenør – i dag og i morgen
I panelet:
Matthias Schuler, Dipl.-Ing., Transsolar; Ulrich Kranz, Dipl.-Ing., Head of “project i”, BMW Group; Kresse Wesling, Environmental entrepreneur;
Patricia Urquiola, designer og arkitekt.

Moderator: Peter Weibel, kunstner, kurator og teoretiker.

Kl. 16 Exit lecture ved Hans Ulrich Obrist.

Paneldeltagere – kort biografi

Olafur Eliasson, f. 1967, Danmark/Island – kunstner, aktuel på Louisianas igangværende udstilling
THE WORLD IS YOURS.
Shilpa Gupta, f. 1976, Indien – kunstner, aktuel på Louisianas igangværende udstilling ”THE WORLD
IS YOURS”.
Ulrich Kranz, f. 1958, Tyskland – Dipl.-Ing., Head of “project i”, BMW Group.
Ann Kristin Lislegaard, f. 1962, Norge – repræsenteret i Louisianas samling med værket ”Left Hand of Darkness (after Ursula K. Le Guin)”, (”Mørkets venstre hånd (efter Ursula K. Le Guin)”, 2008).
Hans Ulrich Obrist, f. 1968, Schweiz – Co-Director of Exhibitions and Programmes og Director of International Projects, Serpentine Gallery, London.
Matthias Schuler, f. 1958, Tyskland – Dipl.-Ing., Transsolar. Aktuel på Louisianas igangværende
udstilling ”Fremtidens arkitektur er grøn!”.
Sissel Tolaas, f. 1961, Norge – kunstner, aktuel på Louisianas igangværende udstilling ”THE WORLD
IS YOURS”.
Patricia Urquiola, f. 1961, Spanien – designer og arkitekt.
Peter Weibel, f. 1944, Ukraine, tidl. USSR – kunstner, kurator og teoretiker.
Kresse Wesling, f. 1977, Canada – Environmental entrepreneur, Elvis & Kresse.

Symposiet er initieret i et samarbejde mellem Louisiana Museum of Modern Art og BMW Group.

Yderligere information vedr. symposiet kan fås ved henvendelse til Louisianas direktør Poul Erik Tøjner eller undertegnede.

Symposiet foregår på engelsk, og der er fri entré for museets gæster. Det tilrådes at reservere plads på: www.louisiana.dk.

Med venlig hilsen
L O U I S I A N A

Susanne Hartz
Pressechef