Kan du skrive kort og præcist om bøger?

Kan du skrive kort og præcist? Er du interesseret i bogbranchen? Kan du arbejde en halv til en hel time om dagen? Vil du tjene 2.000 kr. ekstra om måneden? Så har vi et anderledes studiejob til dig i forlagsverdenen.

Arbejdet består i at læse i alt 400-500 artikler i løbet af juli, august og september og skrive et kort referat på 3-4 linjer af hver. Du får nærmere anvisninger og du bestemmer selv hvor og hvornår du vil arbejde.

Send en kort ansøgning til forlagetbindslev@nullmail.dk att.: Kasper Nielsen

Kunne du tænke dig et praktikophold på Ordrupgaard?

Hvis du i dit studieforløb har en praktikperiode, der skal opfyldes, kan du
evt. gennemføre den på Ordrupgaard, hvor du kan deltage i et
formidlingsprojekt el. assistere med konkrete formidlingsopgaver i
forbindelse med kommende særudstillinger. Det kunne f.eks. være
assistance med udarbejdelse af udstillingskatalog, ophængningsplaner,
formidlingstekster, oversættelse etc. Hvis du selv har en ide til et
praktikophold, er du også velkommen til at kontakte os.

Ordrupgaard er et statsligt kunstmuseum beliggende lidt nord for København i smukke
omgivelser. Museet huser en betydelig samling med hovedvægt på de franske
impressionister. Museet genåbnede i 2005 med en tilbygning, der har givet museet
mulighed for at vise særudstillinger af internationalt format. Endvidere er Finn Juhls hus
blevet en del af museet. Se yderligere på www.ordrupgaard.dk

Hvis du er interesseret i et praktikforløb på Ordrupgaard, kan du skrive til museet pr.
mail på: ordrupgaard@nullordrupgaard.dk. Mærk din henvendelse ”praktikant”.
Der skal forevises en straffeattest.

Med venlig hilsen Ordrupgaard

Bliv en del af hverdagen på Ordrupgaard!
Bliv en del af hverdagen på Ordrupgaard!

Eksklusiv visning 1. juli & 16 juli kl.19.00 | Inside the Mind of a Pervert | Caroline Sascha Cogez

carolineopy

IMO præsenterer i forbindelse med udstillingen “Second-hand”:

Oplev en eksklusiv visning af seks 8mm film og en bunke fotografier
i IMO torsdag den 1. juli kl. 19 og 16. Juli kl.19

Inside the Mind of a Pervert
Caroline Sascha Cogez

Seks 8mm film og en stak fotografier. Los Angeles, 1968.

Et udsnit af et privat livsværk af film og fotografier med
idiosynkratiske perversioner.

Fotografier af nøgne kvindenumser der sidder på alt fra toast, skjorter,
æsker, udstoppede isbjørne hoveder, lampeskærme til græskar.

Kvindefødder med høje hæle, der knuser et hjælpeløst objekt.
Sylespidse høje hæle der tramper, hopper og diverse genstande i
opstillede scenarier.

Samlingen vidner om en altopslugende, hemmelig besættelse af
kvindefødder og nøgne kvindenumser siddende på alt fra modelfly til
lagkager. Personen bag samlingen er en mand, der tilsyneladende har
brugt al sin fritid på at planlægge, filme og fotografere udlevelsen af
sine erotiske fantasier.

Lacan udtaler at begær, ud over det begærede objekt, også altid
indebærer afsavn. Måske derfor er fraværet af manden bag samlingen så
påtrængende. Vi ser ham næsten aldrig, kun i situationer hvor han
betragter det begærede. Han er voyeuren der filmer kvinder i parken og
cyklende piger på gaden. Nogle smiler til kameraet, uvidende om hans
blik, mens andre står med ryggen til.

Det erotiserede ligger i dér, hvor objektet møder subjektet. Der hvor
den nøgne kvindebagdel møder toasten. For ham er det i mødet med
objektet det erotiske ligger. Berøringsfladen mellem kvindens bagdel
eller fod og rekvisitten. Det er i denne spinkle flade begæret dirrer.
Han bliver objektet hun sætter sig på, og lader den spidse hæl knuse.

Bliv voyeurens voyeur

—————————–

IMO
Ny Carlsberg Vej 68 OG
DK-1760 Copenhagen
Denmark

+45 33797272
info@nullimo-projects.com
www.imo-projects.com

kukua på KVIFF!

I perioden fra 2. til 10. juli kan I forvente en ny slags indhold på kukua.dk: Opdateringer fra Karlovy Vary International Film Festival i Tjekkiet 2010, også kaldet KVIFF.

KVIFF er, som navnet siger, en international film festival, og faktisk en af de ældste i verden. Festivalen, som foregår i den tjekkiske by Karlovy Vary (tidligere Karlsbad), blev etableret i 1946 (samme år som Cannes) og er – selvom ambitionerne måske nok er mindre end i Cannes, Venedig og Berlin – en af de såkaldte A-filmfestivaler. Det betyder bl.a.  at en hel del film får enten verdenspremiere eller international premiere i Karlovy Vary.

Karlovy Vary er en lille by som, ud over filmfestivalen, er berømt for sine kurbade. Der er fyldt med fine hoteller, og mindeplader for Goethe, Beethoven og en masse andre skrøbelige åndsaristokrater, som har haft glæde af byens langvarige turismetradition. Men festivalen og byen er heldigvis også til at komme til for almindelige mennesker, for eksempel danske universitetsstuderende. Man kan sagtens finde et billigt sted at bo, mad og drikkevarer er til at betale, og et festivalpas, der giver adgang til at se tre film om dagen i de ni dage festivalen varer, koster 1000 tjekkiske kroner (700 for studerende). Som studerende får man altså 27 film for omkring 200 danske kroner. Har man lyst og tålmodighed til det, kan man stå i kø og blive lukket gratis ind til forestillinger med ledige pladser. Er man rigtig ambitiøs og ser en fem-seks film om dagen, kommer man under 5 kroner per film.

At se så mange film er det nok de færreste der får lyst til, selv om biograferne er af så høj kvalitet, at det teoretisk kan lade sig gøre uden at få ondt nogle steder. Byen er rigtig fin at kigge på, omgivelserne er naturskønne, og der er mange steder hvor man kan komme til at drikke en fadøl. Som overalt i Centraleuropa er maden so-so. De første par dage kan man klare sig med knödel og den slags, derefter kan man heldigvis finde mad af mere internationalt tilsnit.

Alle film på festivalen har engelske undertekster, og selv hvis man skulle støde på enkelte svipsere, kan man roligt regne med at komme til at se kvalitetsfilm for resten. Hovedkonkurrencen indeholder et bredt udsnit af film fra hele verden, mens serier fokuserer på fx. det bedste fra Cannes, østeuropæiske film, independent, dokumentar. Der er også film udpeget af filmbladet Variety,  retrospektiver, hyldestserier og i år mulighed for at se australsk exploitation (Ozploitation), film fra Belgien samt musik- og kortfilm. I alt vises 204 forskellige film på årets festival.

Som skrevet vil kukua være tilstede på festivalen, som løber fra den 2. til d. 10. juli. Hvis du er træt af smatten på Roskilde, eller ikke har fået billet, kan du stadigvæk godt nå at komme med til Tjekkiet. Fra Prag, som man kan komme billigt til med fly, går der busser direkte til Karlovy Vary. Hvis du får lyst, kan du skrive til kukuakukua@nullgmail.com og få tips! Hvis ikke kan dækningen af festivalen i år måske give lyst til at besøge Karlovy Vary næste år. Du kan læse om festivalen på http://www.kviff.com. Her er årets plakat:

14330-official-poster-of-the-45th-kviff-2010

FERNISERING OG PERFORMANCE

I juni åbner Overgaden dørene for årets store gruppeudstilling Danmark 2010 – en vejledning til nationen for ‘verdens lykkeligste folk’, der stiller skarpt på dagens Danmark.

På 1. sal viser Maria Finn sin udstilling Billeder mellem ordet og filmen i forbindelse med ph.d.-afhandlingen Images Between the Word and the Film, som hun har skrevet ved Københavns Universitet og Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Fredag d. 25. juni fra kl. 17 inviterer vi til fernisering på begge udstillinger med sommerstemning og masser af billige øl og gin/tonics.

Kl. 18.00: “Jorden er flack” – en performance af Ellen Nyman.

Kl. 18.30: “awful, awful, awful” – en performance af Olof Olsson.

Fra kl. 19.30: er der mulighed for at købe et let måltid mad til en billig penge

Velkommen!

Overgaden Institut for Samtidskunst, Overgaden Neden Vandet 17, 1414 Kbh K

Share Your Country_ beskåret

Das Beckwerk søger praktikanter til Funus Imaginarium

DAS BECKWERK SØGER PRAKTIKANTER TIL FUNUS IMAGINARIUM

 Til efteråret gennemfører Das Beckwerk kulminationen på vores udforskning af identitetsbegrebet, idet vi med Funus Imaginarium iscenesætter den offentlige afsked med den  personlige identitet.

 Funus Imaginarium er centreret omkring et 7 døgns sygeleje i en til lejligheden opført bygning på trafikøen på Dantes Plads. De syv døgn afsluttes af et begravelsesoptog gennem København med efterfølgende begravelse. Under de syv døgns sygeleje vil der være sygeplejersker til stede i bygningen og daglige besøg af læger m.m. Derudover indeholder projektet bl.a. en udstilling på Glyptoteket, udløbere på museer i ind og udlandet, et seminar på KUA, en dokumentarfilm m.m.

 Til gennemførslen af dette enorme projekt har Das Beckwerk brug for kvalificeret hjælp. Vi søger derfor 2 praktikanter med faglig baggrund i kunst, kultur, litteratur og teater.

 Den ene praktikantstilling fokuserer på research, publikumskontakt, udstillingen og de internationale aspekter af projektet. Stilling kræver teoretisk overblik og gode researchevner, gerne kendskab til Das Beckwerk og erfaring med hjemmesidearbejde, PR, organisation el. teaterarbejde. Arbejdet vil bl.a. foregå i tæt samarbejde med Das Beckwerks producent.

 Den anden stilling kræver praktisk og teoretisk teatererfaring. Du kommer til at fungere som en slags instruktørassistent, og arbejder tæt sammen med vores kunstneriske leder. Der skal dog også beregnes en del praktisk arbejde med rekvisitter, koordinering af gæster til begravelsen m.m.

 Sygelejet og begravelsen finder sted fra d. 30. september – 9. oktober begge dage inklusiv. Vi regner med at praktikken starter allerede i begyndelsen af august. Længden af perioden kan tilpasses studiekrav. 

 Som det fremgår, er der ikke tale om en traditionel teaterforestilling, så det er vigtigt at du er opsat på at arbejde uden for de vante rammer og roller. Der er i første omgang tale om blækspruttestillinger, men med gode muligheder for selv at vælge fokusområder – og så er det chancen for at være med i et enestående og utraditionelt projekt i det offentlige rum.

Du kan læse meget mere om projektet på http://dasbeckwerk.com/World_politics/Funus_Imaginarium/

 Hvis du er interesseret eller har spørgsmål, så send snarest en mail med C.V. osv. til producent Morten Krogh på info@nulldasbeckwerk.com.    

MVH.

Morten Krogh

Das Beckwerk

>>Vil du arbejde med kommunikation i en god sags tjeneste? << Så er du måske Red Barnet Ungdoms nye kommunikationspraktikant

Kunne du tænke dig at blive en væsentlig del af Red Barnet Ungdoms kommunikation både internt og eksternt,  og ønsker du samtidig at blive en del af en spirende ungdomsorganisation, hvor du er med til at præge hvilken retning organisationens kommunikation skal gå i? Så er det dig vi har brug for!

Kan du sige ja til et af følgende:

  • Du har gode IT-kundskaber og kendskab til hjemmesideopdatering
  • Du vil gerne arbejde med forskellige kommunikationsopgaver – lige fra pressemeddelelser til artikler til eksterne og interne medier
  • Du har lyst til at arbejde med udvikling af hjemmeside og intranet

Dine opgaver som praktikant:

  • Støtte op om frivillige kommunikationsgrupper, og hjælpe dem i deres arbejde
  • Være redaktør af Red Barnet Ungdoms månedlige elektroniske nyhedsbrev, samt producere artikler hertil
  • Udarbejde informationsmateriale om Red Barnet Ungdoms arbejde
  • Være tovholder på forskellige opsøgende presseprojekter
  • Tæt samarbejde og sparring med kommunikationskonsulenten
  • Arbejde med bedre udnyttelse af diverse medier og stå få opdatering og videreudvikling af hjemmesiden www.redbarnetungdom.dk

Vi tilbyder:

  • Erfaring med kommunikation i en ung organisation og mulighed for at præge dens udvikling
  • Selvstændige arbejdsopgaver
  • Sjovt og engageret arbejde i et ungt, dynamisk og socialt miljø af unge frivillige
  • Gode kollegaer til at sparre med på vores 10-mand store sekretariat
  • Et forbedret CV
  • Får du gode ideer er der mulighed for at føre dem ud i livet

Vi forventer at:

  • Du er studerende på en relevant længerevarende videregående uddannelse
  • Du har erfaring med frivilligt foreningsarbejde
  • Du har gode it-kundskaber, og kan arbejde selvstændigt med hjemmesideopdateringer
  • Det er en fordel hvis du har kendskab til cms-systemet Dynamic Web og Joomla, men ikke et krav.

Som praktikant kommer du, i det daglige arbejde, til at referere til kommunikationskonsulenten i Red Barnet Ungdom. Desuden kommer du til at indgå i række forskellige samarbejder med den politiske ledelse af Red Barnet Ungdom samt øvrige sekretariatsansatte.
Vi forventer, at du kan starte 1. september 2010 og kan være en del af sekretariatet frem til 1. marts 2011, men da det er en ulønnet praktikantstilling, er perioden dog til forhandling hvis det skal passe til din øvrige studieplan eller andet.

Kontakt:
Er du interesseret, så skriv en ansøgning og send den til: sofie@nullredbarnetungdom.dk.
Hvis du har nogle spørgsmål er du velkommen til at kontakte kommunikationskonsulent Sofie Maegaard Astrup  på tlf. 51 64 98 25.
Ansøgningsfrist: Så hurtigt som muligt da vi vil gerne ansætte løbende – og senest d. 19. juli

Vi glæder os til at høre fra dig!

KUNSTSAMTALER – HVORDAN TRADITIONER SKABER RAMMER FOR FÆLLESSKABER

HVORDAN TRADITIONER SKABER RAMMER FOR FÆLLESSKABER
Else Marie Kofod er overarkivar og leder af Dansk Folkemindesamling på Det Kongelige Bibliotek. I 2005 skrev hun Ph.d.-afhandlingen I følge traditionen. Hverdag og fest gennem 200 år, hvor hun bl.a. har beskæftiget sig med fænomenet gaver.

 

Sted: Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, 2100 København Ø

Tranefilm: Surrealistiske tjekkiske animationer og kunstnerdokumentar fra New York

Our City Dreams_Chiara Clemente

Darkness-Light-Darkness-2Jan Svankmajer

 

TRANEFILM

Tirsdag d. 22. juni, 2010, kl. 17.00-19.00,  Gentofte Hovedbibliotek,  Øregaardssalen.  

For anden gang i år er der Tranefilm på programmet.

Denne gang har de fire kunstnere Annesofie Sandal, Nanna Starck, Christina Hamre og Charlotte Bergmann Johansen, som er aktuelle på Traneudstillingen med den overdådige skulpturinstallation Orgie, sammensat et filmprogram, der i sit kunstneriske indhold og stil, inspirerer deres eget arbejde med kunst. Det udvalgte program består af tre surrealistiske animationsfilm af den tjekkiske avantgarde kunstner Jan Švankmajer, samt den nyere dokumentarfilm Our City Dreamaf den italienske filmskaber Chiara Clemente, der følger fem indflydelsesrige kvindelige kunstnere i New York anno 2008.

 Jan Švankmajer

Den tjekkisk surrealistiske kunstner Jan Švankmajer (1939) er en legendarisk animator, hvis film kendetegnes ved deres surrealistiske, groteske og foruroligende dog komiske universer og fortællinger. I filmene sammenblander Švankmajer gerne marionetter, mennesker, dyr og lerfigurer i de såkaldte ”claymations” og med brug af animationens velkendte stop-motion teknik.  Livløse genstande bringes til live på pudsig vis, så man kan møde vandrende, talende knogler og andre løsrevne kropsdele, skadefro dødefigurer og tragikomiske antihelte, der med held forsvarer sig i en grusom, surrealistisk verden.

Švankmajer værker har haft stor indflydelse på nogle af tidens mest innovative moderne filmskabere som Tim Burton, Terry Gilliam og The Brothers Quay og hans film er blevet kaldt ligeså følelsesmæssigt uforglemmelige som Kafka’s historier.

Tranefilm viser tre af Švankmajers animationer: Darkness-Light-Darkness, 1989 (7 min), Food, 1992 (16 min.) og Flora, 1990, (30 sek.)

Our City Dreams 

I den lyriske dokumentarfilm Our City Dreams følger den italienske filmskaber Chiara Clemente fem kvindelige kunstnere i deres liv og kunstneriske virke i New York gennem to år. Kunstnerne – Nancy Spero, Marina Abramovic, Kiki Smith, Ghada Amer og SWOON – befinder sig på forskellige stadier af deres kunstneriske karriere og har forskellige kulturelle baggrunde, men har hver især tilkæmpet sig en plads på den internationale kunstscene ved at lade sig inspirere i og af smeltedigelen New York.

Filmen dokumenterer triumfer og udfordringer for hver af de deltagende kunstnere, og publikum får et glimt ind i skabelsens og inspirationens processer, heriblandt SWOON´s første solo udstilling på Deitch Projects i New York, Ghada Amers tilbagevenden til hendes egyptiske hjemland, Kiki Smiths turnerende retrospektive udstilling, Marina Abramovic’s ugelange serie af performances på Guggenheim Museum i New York og Nancy Speros forberedelser af et nyt værk til Venedig Biennalen 2007.

Our City Dreamskombinerer i intim stil dokumentarfilmgenren med sfæren af pulserende byliv omkring hver kvinde og det arbejde, hun skaber.

Traneudstillingen / Gentofte Hovedbibliotek / Ahlmanns Allé 6 / 2900 Hellerup/Åbent: man-fre 10-19, lør. 11-16/www.genbib.dk

Bliv venner med Traneudstillingen på Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000979462739

Kontakt: Kunstkonsulent Aukje Lepoutre Ravn, alra@nullgentofte.dk