COPENHAGEN ART FESTIVAL OG SNYK SØGER PRAKTIKANT

Copenhagen Art Festival er en international begivenhed og satsning, som i 2012 har til formål at markere København som et center for den mest interessante og innovative samtidskunst. Det er anden gang festivalen vil finde sted, og der arbejdes nu intensivt med at skabe en festival, hvor der både vil være kunstudstillinger på byens kunsthaller, kunst i det offentlige rum, debatter, seminarer og performances m.m.

Til projektet Listening to your city søger vi nu en praktikant til at indgå i arbejdet på festivalens sekretariat.
Periode: Fra 1. juli eller snarest derefter og frem til og med 3. september

Projektet er et lydkunstprojekt med installationer i tårnene på Knippelsbro og på og omkring broen i øvrigt. Projektet er et samarbejde mellem Copenhagen Art Festival og SNYK – genreorganisationen for ny, eksperimenterende musik og lydkunst.

Som praktikant vil du blive involveret i arbejdet med at forberede og organisere kunstprojekter, som har til formål at nå et bredt publikum og udforske samtidskunstens offentlige karakter.

Arbejdsopgaverne vil bl.a. bestå i:
• at assistere med planlægningen af festivalens projekt på og omkring Knippelsbro
• at forberede researchophold for kunstnere
• at tage kontakt til myndigheder, foreninger, organisationer m.m.
• netværksopbygning
• udvikling og produktion af tekstmateriale om projekterne
• Koordination af praktisk produktion, inkl. kontakt til lyd og lysteknikere og andre.

For at komme i betragtning som praktikant, lægger vi vægt på at du:
• har interesse for at arbejde med både produktion og formidling af samtidskunst og lydkunst
• har gode kommunikationsevner på dansk og engelsk
• har kendskab til den danske og internationale samtidskunstscene
• har overblik, er struktureret og er udpræget handlingsorienteret
• kan arbejde selvstændigt, er initiativrig og engageret

Vi vil i fællesskab tilrettelægge dit praktikforløb, og tage udgangspunkt i både festivalens behov samt dine interesser og dit studie. Vi kan desværre ikke afse lønudgifter i forbindelse med praktikforløbet.

Generel information
Som praktikant hos Copenhagen Art Festival kan vi tilbyde et varieret og lærerigt praktikforløb i festivalens organisation, der vil give indsigt i udviklingen og koordineringen af en kunstfestival. Vi er et mindre sekretariat med en hektisk hverdag, og vi lægger vægt på at du kan håndtere travlhed og bevare overblikket. Arbejdsområderne er alsidige, og det kræves at du er villig og har mod på at fungere i en flerfacetteret rolle i festivalens organisation, i tæt samarbejde med festivalens arrangører.

Hvis du er interesseret så send gerne en kort ansøgning med en motivation og en beskrivelse af dine faglige interesseområder til: Thorbjørn Tønder Hansen, SNYK, thorbjorn@nullsnyk.dk, tel. 53739001 – www.snyk.dk

Ansøgningsfrist: Snarest muligt, senest 4. juli 2012

Jazz i din læsesal!

Den Sorte Diamant præsenterer tre forskellige musikoplevelser under Copenhagen Jazz Festival: to gange trio jazz i Dronningesalen og en sen aften på bibliotekets gamle læsesal med frie toner fra medlemmer af ILK.

 

Musik med intimitet og vingefang
På jazzfestivalens åbningsaften, fredag 6. juli, spiller den ambitiøse japansk-danske pianist Makiko Hirabayashi i Dronningesalen. Hendes trio med bassisten Klavs Hovman og trommeslager og slagtøjsekvilibrist Marilyn Mazur vil fylde salen med kompositioner, der bærer på elementer fra både jazz, den klassiske musiks verden, fjernøstens mystik og lyriske, nordiske toner. Trioen udgav i 2009 en cd på det kendte tyske Enja-label og spillede i januar i år en rost og udsolgt koncert på Jazzhus Montmartre i København.
Fredag 6. juli kl. 20 Makiko Hirabayashi Trio. – Pris 175 kr./ Stud. 140 kr.

 

I læselampernes grønne skær
Sent om aftenen mandag 9. juli fyldes den gamle læsesal Nord i Det Kongelige Bibliotek med noget helt uvant – nemlig lyd. I det unikke akustiske rum, hvor interiøret står originalt fra 1906, vil publikum blive placeret ved læsepultene med adgang til papir og blyant. De fire anerkendte instrumentalister Lotte Anker, saxofon, Mark Solborg, guitar, Anders Filipsen, tangenter og Gunnar Halle, trompet – alle fra musikerkollektivet ILK – får frit spil til deres klanglige eksperimenter i og med rummet. Der er adgang fra Bibliotekshaven, og baren åbner kl. 21.
Mandag 9. juli kl. 22 Jazz i Den Gamle Læsesal med ILK. – Pris 50 kr.

 

Dansk-italiensk elegance
Onsdag 11. juli spiller den italienske pianist Stefano Bollani med sin trio i Dronningesalen. Foruden Stefano Bollani tæller trioen de to danske sværvægtere Jesper Bodilsen, bas og Morten Lund, trommer. Trioen har i løbet af de otte år, de har spillet sammen, turneret massivt og indspillet tre albums, senest den anmelderroste cd Stone in the Water på det anerkendte internationale label ECM. ” … musikalitet, kombineret med en udtalt humor og et løbende drilleri, som aldrig kammede over.” – skrev Gaffa i februar 2010 efter trioens vinterjazz koncert i Diamanten.
Onsdag 11. juli kl. 20 Stefano Bollani Trio. – Pris 225 kr. /Stud. 175 kr.

Undergrundens største teaterfestival

kaster anker i København

 

Når VILDSKUD går i land…” – så ved man aldrig, hvad der kan ske!

 

Der kommer nemlig fuld skrue på fantasien, når den årlige VILDSKUD – festival for uafhængigt teater søsættes

d.15. – 19. august 2012 i HUSET-KBH.

 

For niende gang byder VILDSKUD på unikke udpluk fra det uafhængige scenemiljøs mest dugfriske, dristige påfund. Som platform for vækstlagets talenter ønsker VILDSKUD at give ekstra albuerum til originale ambitioner, udforske scenekunsten og invitere alle med om bord undervejs. Skibet er ladet med visionær kunst – og leg!

 

Teater der tør

Programmet udvides i år med op til 20 forestillinger af undergrundens mest ambitiøse scenekunstnere. Sammen spænder de vidt over vanvid, alvor, liv og løjer: Drivhus med dj-blomster, suttetræ og traumer i strik-scenografi, levende Kvium-karakterer, husmortragedie i bubble gum-idyl, gidseltagning og eskapisme, koloniale kampe i den kenyanske jungle, reality-stjernens møde med realiteterne, opråb om overvågning, online-eventyrets drømme, fortolkninger af kendte storbydigte og meget mere er på plakaten denne sommer.

 

Fra nær og fjern

Festivalen byder desuden fortsat på inspirerende, tværgående forening af teatret med musik, dans og digtning. I caféprogrammet indgår koncerter, workshops, debatter, og artist talks. Både i dagene op til og underfestivalen vises vovede dokumentarer og kunstfilm i biografen.

VILDSKUD har også inviteret venner fra de syv verdenshave for fortsat at styrke det internationale samarbejde om uafhængigt teater og udvide dets grænser fysisk og kunstnerisk. Blandt andet vil en kroatisk workshop forbinde kreativiteten og tegnsproget i en fælles forestilling for døve og hørende.

 

Stærk kunst og glade sømænd

Som noget nyt bliver hele herligheden spundet sammen i et vanvittigt, fiktivt sømandsunivers manifesteret i en kunstudstilling, hvis mangfoldige udtryk vil farve hele festivalen. Glæd dig til at møde havets Don Juan, den eventyrlystne sømand Rolf og hans kære mor – for ikke at tale om Ursula fra bordellet, den tvetydige spåkone, tatovøren og det brave selskab i stambodegaen.

VILDSKUD bliver en festival for både landkrabber, søulke, torsk og labre sild. Lad legesygen leve og nyd sensommeren med et frisk pust fra undergrundens strømme. 

Biletter til forestillinger på VILDSKUD koster 60 kr. Dagspas 100 kr. Festivalpas til 200 kr. giver fri adgang til alle forestillinger.

Det endelige festivalprogram vil blive offentliggjort i løbet af juli måned på www.vildskud.dk


Bliv ven med VILDSKUD teaterfestivalpå facebook!

VILDSKUD – festival for uafhængigt teater

| VILDSKUD c/o TeaterHUSET | Rådhusstræde 13 | 1466 København K |

www.vildskud.dk | info@nullvildskud.dk 

ARTIST TALK TORSDAG D. 28. JUNI – MARY COBLE PÅ OVERGADEN


Den amerikanske kunstner Mary Coble giver en introduktion til sin aktuelle udstilling på Overgaden, Maneuvering, som hun vil diskutere i relation til tidligere værker og arbejdet med performancekunst. Arrangementet foregår på engelsk.

Tid: Torsdag d. 28/6 kl. 17.30-18.30
Sted: Overgaden Institut for Samtidskunst, Overgaden neden Vandet 17, København K
www.overgaden.org
Arrangementet er gratis og alle er velkomne.

Nyt kunstværk til din iPhone af Jacob Tækker: Man in a Box

Præsenteres i Nikolaj Kunsthal torsdag 28. juni kl. 17-18

Den danske kunstner Jacob Tækker lancerer et nyt kunstværk “Man in a Box”, som er en app til iPhone/iPad.
Værket præsenteres i Nikolaj Kunsthal torsdag 28. juni kl. 17-18.

Appen er gratis på dagen.

Om værket udtaler Jacob Tækker:
“Jeg ser Man in a Box som en “virtuel performance”.
I mine tidligere værker har jeg ofte antaget karakterer og roller, som er  fiktive fx.  en rummand, hulemand, men også roller som er mere minimale og dermed tættere op af min egen person. Dette er tilfældet i Man in a Box, den digitale figur er bygget over mig, og jeg ser det som en digital udgave af mig selv, og prøver at tillægge det den værdi. Altså at det er “mig”, man downloader, og det er “mig”, man kan kaste rundt med. Jeg ønsker at give beskueren en fornemmelse af, at der er en entitet i deres mobil, et liv som de har kontrol over. Man har kunstneren/kunsten i sin hule hånd, så at sige.”

Man in a Box er Jacob Tækkers andet computerbaserede værk. Det første var Today I Died fra 2011, som blev vist på udstillingen “Space Invaders” i Nikolaj Kunsthal 11. november 2011 – 29. januar 2012. Begge er værker, hvor beskueren er med til at aktivere værket.

Man in a Box er blevet til i samarbejde med Haandholdt (http://haandholdt.com/)
Haandholdt er: Kaspar Bonnén, Anders Bojen & Kristoffer Ørum, Marie Bach Nielsen, Thomas J. Papa.

Arrangementet er en del af Nikolaj Kunsthals arrangementrække Game Open! Game Open! varierer fra talks, hvor spiludviklere og publikum bliver bragt tættere på hinanden, til arrangementer hvor fokus er på eksperimenter med spiluniverset.

Kom og prøv appen og hør Jacob Tækker i samtale med spileksperten Thomas Vigild om apps som nyt kunstnerisk medie.

Ny arkitekturudstilling på Louisiana åbner 29.6.: New Nordic

New Nordic
Arkitektur & Identitet
29. juni – 21. oktober 2012
New Nordic – Arkitektur & Identitet er den første udstilling i en ny serie på Louisiana, der vil afsøge arkitekturens forhold til kultur og identitet. Serien beskæftiger sig med arkitektur som et felt, hvor kollektive erindringer og fortællinger afspejles materielt og rumligt. Denne udstilling forsøger at afdække om nogle særlige – nordiske – træk går igen i arkitekturen, og om der er tale om et grundlæggende formsprog, der stadig nyfortolkes.

Findes der en nordisk identitet? Findes The Nordic Way? Kan man, trods globaliseringens tendens til at udviske nationale og kulturelle forskelle, stadig forstå identitet som noget, der knytter sig til bestemte steder? Og hvis det er tilfældet, hvordan har den nordiske identitet så udviklet sig i takt med resten af verdens udvikling? Det er nogle af de spørgsmål, som udstillingen sætter fokus på.

Gennem tre temaer undersøger udstillingen, hvordan den seneste udvikling i de fem nordiske lande former sig. Temaerne udfolder det nye nordiske, herunder en genopdagelse af traditionen. Men nu bruges de geografisk bestemte kvaliteter på nye måder; traditionerne fortolkes på ny og grænser overskrides i stedet
for at blive trukket skarpt op. Det nordiske viser sig måske især gennem sammenstødet mellem arkitektens kulturelle rødder, den faglige tradition, og så det forhold at det globale perspektiv er et uomgængeligt vilkår for mennesker i dag.
Se mere på: www.louisiana.dk

 

En indføring i Kienholz værk Five Car Stud på Louisiana

Walk & Talk – Søndag 1. juli kl. 15 på Louisiana
En indføring i Kienholz’ værk Five Car Stud
– mød den amerikanske forfatter og kritiker Lawrence Weschler
Den amerikanske forfatter og kritiker Lawrence Weschler vil i en Walk & Talk føre publikum rundt i installationen Five Car Stud, mens han deler ud af sin store viden om værket og om kunstneren.
Walk & Talk er på engelsk. Gratis for museets gæster.
www.louisiana.dk