Galleri ArtCompaz søger studentermedhjælper

Galleri ArtCompaz søger en kunstinteresseret studentermedhjælper, der kan hjælpe os både i galleriet og med at lave udstillinger og udsmykninger hos virksomheder rundt om i Storkøbenhavn.

I galleriet er du med til at formidle og sælge kunst til vores kunder. Du får faste lørdagsvagter hver anden weekend og mulighed for at træde til ved ekstravagter, når der er brug for det.

Ude hos virksomheder og kunstforeninger har du ansvaret for, at I får sat en god og sammenhængende udstilling op. I kører altid to sammen, og kørslerne ligger normalt 2 hverdage omkring den 1.  i hver måned.

Arbejdstiden er ca. 20-30 timer om måneden.

Start: 1. marts 2010

Kvalifikationer
– Du læser Kunsthistorie, Visuel Kultur, Moderne Kultur, Medievidenskab el. l.  Eller har måske bare en brændende interesse for kunst.
– Du har kørekort (B) og er en erfaren bilist, der kan køre en varevogn rundt i Københavns små gader.
– Du har æstetisk sans og øje for de små detaljer
– Du er i god fysisk form, da opgaverne også indebærer mange løft
– Du er åben, positiv og serviceminded, da du skal repræsentere galleriet overfor virksomhederne og være med til at skabe en god stemning i galleriet.

Mail en kort beskrivelse af dig selv samt et CV senest den 14. februar 2010 til Anette Poulsen, anette@nullartcompaz.dk.

Læs mere om galleriet på www.artcompaz.dk

Kom i praktik på Ekko!

Filmmagasinet Ekko søger to praktikanter (m/k), som kan tiltræde snarest muligt.

Praktikstillingen er fuld tid (3-6 måneder) eller 2½ dag om ugen i et halvt år. Stillingen er ulønnet.

Som praktikant på Ekko får du mulighed for at arbejde med:

* Journalistiske opgaver som at skrive artikler til hjemmesiden
* Skrive mindre tekster til magasinet
* Research, redigering og billedsøgning
* Vedligeholdelse af hjemmeside
* Kontakt til danske distributionsselskaber
* Bistå med markedsføring og PR
* Arrangere events
* Administrativt arbejde

Du vil få indsigt i den redaktionelle proces og være en del af et kreativt miljø med en bred kontaktflade i den danske filmbranche. Du vil være tæt på bladets ledelse og få en grundig sparring og efterkritik. Desuden byder praktikstillingen på en række mindre, forefaldende opgaver.

Filmmagasinet Ekko er Danmarks største og mest seriøse filmblad og udgives af en uafhængig forening. Magasinet har højt kvalificerede læsere, blandt andet gennem kollektive abonnementer med Danske Filminstruktører, Producentforeningen og Dansklærerforeningen. Magasinet har lokaler på Frederiksberg.

Send en kort ansøgning, et cv samt et eksempel på et mindre skriftligt arbejde (gerne en artikel) til Claus Christensen på cc@nullekkofilm.dk. For yderligere oplysninger: tlf. 2729 0011.

Ansøgningen skal være hos os senest den 5. februar kl. 10. Læs mere om magasinet på www.ekkofilm.dk.

Goodiepal / Gæoudjiparl – The Århus Warrior på Museet for Samtidskunst: Koncerter, forelæsninger mm.

Goodiepal / Gæoudjiparl – The Århus Warrior, Mort Aux Vaches Ekstra Extra, Foto: Nelly Rodriguez
Goodiepal / Gæoudjiparl – The Århus Warrior, Mort Aux Vaches Ekstra Extra, Foto: Nelly Rodriguez

Bliv forført af Goodiepals forunderlige lydunivers og skab selv Radikal Computermusik med hans særligt fremstillede musiske objekter. Museet for Samtidskunst sætter fokus på lydkunst og byder i februar på forelæsninger, koncerter og skolegang med Goodiepal / Gæoudjiparl – The Århus Warrior.

Goodiepal åbner skoler og forelæser på universiteter overalt i den vestlige verden. I de senere år har han udviklet sine teorier om Radikal Computermusik, der baserer sig på håndtegnede grafiske partiturer frem for på software. I forbindelse med udstillingen “Handlinger – Performance- og lydkunst” har han åbnet en ny skole, som på Museet for Samtidskunst har titlen “Mort Aux Vaches Extra Extra – Det i køkkenet placerede studierum for Radikal Computermusik og Moderne Mediekunst.” Skolen er udstyret med et lille bibliotek, musikinstrumenter, Goodiepals personlige kunstsamling og adskillige musikalske objekter, som skal anvendes til “Mort Aux Vaches Ekstra Extra” kompositioner.

Program:

Lør. 13/2 – fre. 19/2 i museets åbningstid:
Goodiepal / Gæoudjiparl – The Århus Warrior byder velkommen i “Mort Aux Vaches Ekstra Extra – Det i køkkenet placerede studierum for Radikal Computermusik og Moderne Mediekunst”, hvor publikum selv kan lære at blive radikal computerkomponist.

Lør. 13/2, kl. 19-21: Forelæsning v. Goodiepal: ”Grundig gennemgang af Goodiepals teorier om Radikal Computermusik og Moderne Mediekunst.” Arrangementet foregår på museets første sal.

Søn. 14/2, kl. 13: Oplæsning af Goodiepal: ”Kedelig gennemlæsning af den officielle “Mort Aux Vaches Extra Extra Walkthrough.” Arrangementet foregår i Det i køkkenet placerede studierum for Radikal Computermusik og Moderne Mediekunst.

Ons. 17/2, kl. 19-21: Forelæsning v. Goodiepal: ”Æstetisk og historisk gennemgang af nyere grafisk notation.” Arrangementet foregår på museets 1. sal.

Tors. 18/2 og fre. 19/2, kl. 14: Koncert med Goodiepal i Det i køkkenet placerede studierum for Radikal Computermusik og Moderne Mediekunst.

Når Goodiepal ikke er til stede, vil han guide dig via hjemmesiden SoundCloud. Her finder du et online uddannelsesprogram i form af Den Europæiske Unions Mort Aux Vaches Ekstra Extra Walkthrough. Hvis du lytter til lydfilen vil de fleste ideer om Radikal Computermusik og Moderne Mediekunst blive forklaret.

For mere info: www.samtidskunst.dk

Fyraftensdebat med Mungo Park

I forbindelse med Mungo Parks seneste udspil, forestillingen ET ANDET STED, inviterer Mungo Park til FyraftensDebat den 18. feb. kl. 17-18 på Jernbanecaféen (over for Hovedbanegården). 

Overskriften for debatten er ’Familien Danmark’.

DRs Lene Johansen (TVA, Deadline 17 mm.) er ordstyrer for et panel af pænt skarpe tunger: 

Historiker UFFE ØSTERGAARD
Brandingekspert LINDA JAKOBSEN
Folketingsmedlem ÖZLEM CEKIC (SF)
Sociolog MUSTAFA HUSSAIN
Filminstruktør PARMINDER SINGH

Og flere kan komme til.

Du kan nyde en fyraftensøl og lytte med eller bidrage i debatten, når vi undersøger, hvad der egentlig sker med vores lille land i disse tider. 

Vi gør det ved at tegne et portræt af “Familien Danmark” med en national og en social vinkel. Hvad forstår vi ved udtrykket “familien Danmark.” Hvem er medlem af familien? Hvad tror den på?

Og hvordan har familien det i grunden som social institution i dag? Hvilken rolle spiller familien for “Familien Danmark” i forhold til tidligere tider?  

Debatten vil være aldeles uformel og publikum vil kunne byde ind med spørgsmål og bidrage med svarene. 

Der er gratis adgang til arrangementet, men plads skal bestilles på: presse@nullmungopark.dk eller 48131300. Vi fordeler pladserne, der er begrænsede, til dem, der er først på aftrækkeren.

Jernbanecaféen et af Københavns ældste værtshuse. Det ligger på Reventlowsgade 16 ved Hovedbanegården – modsat Tivoli.

LÆS MERE OM DEBATTØRERNE
———————————————
Uffe Østergaard:
Idéhistoriker og debattør. Østergård beskæftiger sig med identitetshistorie, navnlig national identitet, som han har udfoldet i de afgørende mammutværker ’Europas ansigter’ og ’Europa. Identitet og identitetspolitik.

Linda Jakobsen: globaliseringschef i Dansk Erhverv. Ekspert i markedsføring af Danmark til udlandet. Hvordan præsenterer vi Danmark for dem, vi gerne vil have hertil: turisterne. Linda Jakobsen kan desuden dele sin viden om de udfordringer, der opstår på bl.a. arbejdspladser med forskellige nationaliteter, og fortælle om sine egne erfaringer som dansker i udlandet. 

Özlem Cekic: Medlem af Folketinget for SF. Forfatter til selvbiografien FRA FØTEX TIL FOLKETINGET. Kom til Danmark fra Tyrkiet som barn. Aktiv foredragsholder om bl.a. integration, etnisk ligestilling og mangfoldigt sundhedsvæsen samt om udsatte grupper og deres vilkår i Danmark. Bidragyder til bøgerne MIN BEDSTEMORS HISTORIE, 2007 (redigeret af Liv Thomsen),  og KLEMT MELLEM TO GENERATIONER, 2008 (redigeret af Dorthe La Cour).

Mustafa Hussain: Sociolog. Har stået bag undersøgelse af integration på Nørrerbo som det danske bidrag til den store internationale undersøgelse »Hjemme i Europa«. Forsker i mediernes konstruktion af etnicitet og forfatter til bogen MEDIERNE, MINORITETERNE OG MAJORITETEN. Hussain gjorde sig bemærket i burka-debatten, der rasede i Danmark i det forgangne år, hvor han som en af de eneste argumenterede for lighed mellem kønnene og ikke om lighed mellem religionerne.

Parminder Singh: Uddannet filminstruktør fra Den Danske Filmskole. Idémand til forestillingen ET ANDET STED. Parminder Singhs forældre flyttede til Danmark fra Indien i 1970 for at finde arbejde. Med ET ANDET STED ønsker han at fortælle sine forældres og de danske immigranters historie.

Praktikant til Ørestad Nord Gruppen

Ørestad Nord Gruppen søger en praktikant, der vil arbejde med kommunikation, netværksskabelse, kultur- og bylivsaktiviteter. Ørestad Nord Gruppen arbejder med Ørestad Nords byliv og byudvikling for at skabe et unikt krydsfelt, hvor mennesker og kreative idéer mødes.

Som praktikant i Ørestad Nord Gruppen vil du indgå i et spændende tværfagligt team, der løbende igangsætter og kommunikerer en bred vifte af projekter for at udvikle Ørestad Nord til et unikt krydsfelt, hvor mennesker og kreative idéer mødes.

Mulige praktikopgaver:
Kommunikation, PR og branding via hjemmeside, nyhedsbreve og nye medier
Planlægning og afvikling af byrumsaktiviteter og kulturelle events
Medvirken til netværksdannelse mellem borgere og brugere i Ørestad Nord
Brugerdreven innovation – projektarbejde og research
Fortæl os, hvad du kan tilbyde ud fra vores oplæg til opgaver – så kan vi måske definere en spændende praktikopgave sammen.

Praktiske oplysninger:
Praktikstillingen er som udgangspunkt en fuldtidsstilling, der strækker sig over 4-6 måneder, men periode og længde kan tilrettelægges efter aftale. Praktikken er ulønnet.

Praktikstart: Vinter/forår 2010

Send din ansøgning til Birgitte Rodh på rodh@nullhum.ku.dk, hvor du også kan adressere spørgsmål om stillingen.

Jobbets studierelevans:
Praktikstillingen er relevant for studerende på Kommunikationsfag/Retorik, Moderne Kultur/Æstetik og Kultur, Etnologi, Kulturanalyse, Socialgeografi, Samfundsfag og lignende

Ørestad Nord Gruppen er en interesseorganisation, der varetager udvikling og aktiviteter i bydelen Ørestad Nord. Organisationen blev grundlagt i 1999 på initiativ af DR, IT-Universitetet og Københavns Universitet. Læs mere om Ørestad Nord Gruppen og bydelen Ørestad Nord: www.orestadnordgruppen.dk

Kopenhagen Publishing har brug for en praktikant

Kopenhagen Publishing har siden 2000 beskæftiget sig med formidling af samtidskunst.

Kopenhagen Publishing udgiver websitet kopenhagen.dk, et ugentligt nyhedsbrev, årbogen Ny Dansk Kunst og arrangerer samtidskunstweekenden Kopenhagen Contemporary.

Til det daglige arbejde på redaktionen af kopenhagen.dk har vi brug for en praktikant.

• Du vil arbejde på redaktionen på Ny Carlsberg Vej 68
• Du vil få ansvar og indblik i den lokale kunstscene
• Du vil indgå i den daglige redaktion
• Du vil primært komme til at arbejde med vores database

Praktikpladsen er ulønnet, og arbejdstiden er som udgangspunkt mandag, tirsdag, onsdag 10-17. Arbejdstiden kan varieres. Praktikken starter hurtigst muligt og vil mindst vare 3 måneder.

Du skal
• have gode skriftlige kundskaber
• kunne arbejde selvstændigt

• have interesse for samtidskunst

Skriv en lille tekst om dig selv.

Kontakt Torben Zenth, torben@nullkopenhagen.dk

KultuNaut søger ny studentermedhjælper til redaktionen

KultuNaut, Danmarks største kultuguide på nettet, søger en ny studentermedhjælper  til at varetage koordinering af KultuNauts mange anmeldelser inden for teater, film, musik, bøger og kunst.

Anmelderkoordinator
KultuNaut søger en kulturinteresseret, struktureret og ansvarsbevidst studentermedhjælp til at assistere vores anmelderredaktører med at koordinere KultuNauts store anmelderkorps. Du skal udvælge de arrangementer, som skal anmeldes, fordele dem mellem anmelderne og tage kontakt til diverse kulturinstitutioner ang. billetter og akkreditering.

Stillingen er ca. 10 timer om ugen.

Vi kan tilbyde
– et spændende arbejdsmiljø, hvor du hurtigt får fingeren på kulturlivets puls.
– et behageligt arbejdsklima i hyggelige lokaler i indre by.
– søde og hjælpsomme kolleger.
– fleksible arbejdstider og frokostordning.
– en timeløn på 100 kr. + feriepenge.

Ansøgning
Send din ansøgning med C.V. hurtigst muligt og senest 15. februar 2010 til trine@nullkultunaut.dk og skriv ”Studentermedhjælp” i emnefeltet. Tiltrædelse primo marts.

Superflex søger praktikant

Vi søger en praktikkant til at være med til at skrive tekster om Superflex projekter. Mange af vores projekter eksisterer i meget forskellige kontekster alt fra af blive solgt i butikker som sodavand, udstillet på museer eller som referencer i skrevne medier. Fordi projekterne tit indgår i disse meget forskellige sammenhænge og fordi de er uens eller mangelfuldt beskrevet, ser vi at der bliver refereret fejlagtigt eller at informationerne ikke bliver forstået. Det er vores ønske at forsøge at opbygge en måde at beskrive vores praksis samt offentliggøre mere præcise tekster, der forhåbentlig kan blive bedre og mere klare referencer for andre.

En række af projekterne har en længere historie og det vil her dels dreje sig om at være med til at beskrive det grundlæggende koncept samt redegøre for den relevante historik. Af denne type af projekter kan nævnes – Supergas, Superchannel, Karlskrona2, Guaraná Power, Copy Shop, Free Beer, Palestinian Eurovision m.m.

Derudover er der en lang række andre værker der er mere traditionelle som vores nyere film – Flooded Mc Donalds, Burning Car, The Financial Crisis, forskellige kontraktværker m.m.

Ideen er at få skrevet klare tekster der beskriver indholdet af værkerne/projekterne samt beskriver det historiske forløb hvor det er relevant. Teksterne skal være meget faktuelle og beskrivende.
Samlet må teksterne gerne ende med at have karakter af opslagsværk. Der bliver ofte refereret til vores forskellige projekter i kunsthistoriebøger, magasiner, aviser med mere og vores ønske er at man kan bruge disse nye tekster som klare referencer – beskrivende og faktuelle. Det er intentionen at alle tekster skal være tilgængelige online og at man for eksempel skal kunne søge på tværs af de forskellige værker og projekter. For eksempel kunne det jo være at man søgte på hvad der foregik i 2007 og så fandt man ud af at der blev sat biogas anlæg på på Zanzibar samtidig med at vi forsøgte at få Palestina med i Eurovision.
I opgaven ligger der også en mulighed for at være med til at udvikle sprogbrugen omkring den type af praksis som vi er en del af.

Vi kunne godt tænke os at påbegynde arbejdet gerne i starten af 2010 men er fleksible.
Vi stiller en kontorplads til rådighedi perioden.

Kontakt: fenger@nullsuperflex.net

Das Beckwerk søger akademiske samarbejdspartnere

Das Beckwerk søger akademiske samarbejdspartnere til arbejdet med
vores hovedwerk: Funus Imaginarium – en imaginær begravelse,
der finder sted i København 30. september 2010 – 17. januar 2011

Vi søger samarbejde med

1. forskere, professorer, lektorer og phd.-studerende inden for områderne:

kunsthistorie, historie, filosofi, litteratur og teatervidenskab…

2. studerende, der skal skrive speciale eller anden større opgave inden for ovennævnte områder.

I perioden 30. september 2010 – 17. januar 2011 finder Das Beckwerks hoved og afslutningswerk sted i samarbejde med bl.a. Glyptoteket, arkitekt Poul Ingemann, Københavns Kommune, præster, borgere m.fl. Læs mere om Funus Imaginarium på: http://dasbeckwerk.com/World_politics/Funus_Imaginarium/

Werket sætter en stor del af kunsthistorien, teaterhistorien og spørgsmålet om identitet og død fra Romerriget til nu i spil, filosofisk såvel som æstetisk.
I arbejdet med Funus Imaginarium er det derfor af største vigtighed for os at inddrage akademikere i selve det skabende arbejde, og derigennem bl.a. sætte en helt ny standard for samarbejdet mellem kunsten og akademiet.

Vi vil gerne fra nu og frem til werkets foreløbige afslutning stå i løbende dialog med eksperter på de områder, som werket berører.

Det er derudover vores håb, at en eller flere studerende vil følge werkets tilblivelse og gøre det til stof for jeres speciale, phd-afhandling eller anden form for større opgave.

Har du interesse i at samarbejde med Das Beckwerk, så henvend dig straks på:

tlf.: 61 71 81 26
e-mail: info@nulldasbeckwerk.com

PRAKTIKPLADS I DAVID RISLEY GALLERY

PRAKTIKPLADS I DAVID RISLEY GALLERY

David Risley Gallery søger en praktikant i galleriet i Bredgade. Arbejdet vil variere fra uge til uge. Du skal blandt andet: tage dig af gæsterne, sætte udstillinger op og tage dem ned, pakke til kunstmesser, passe galleriet i messeperioder, ordne transporter, osv.

Vi søger en udadvendt studerende med en naturlig interesse for og viden om samtidskunst. Vi er flexible med din arbejdstid men forventer også, at du er flexibel. Arbejdstiden vil som regel ligge mellem 12 og 18.

Send en ansøgning på engelsk til David Risley: david@nulldavidrisleygallery.com