Teater Tapas

Store oplevelser kommer ofte i små portioner

Premiere 31. januar 

Tapas er sjovt, uprætentiøst og billigt og giver mulighed for at prøve mange forskellige ting på én gang. TEATERØEN tager det spanske madfænomen et skridt videre, når vi den sidste søndag i hver måned byder på TEATER TAPAS.

TEATER TAPAS er et uhøjtideligt teaterformat, hvor publikum kan nyde små appetitvækkende forestillinger i afslappende rammer. Hver måned præsenterer vi korte forestillinger af garvede såvel som mere uprøvede scenekunstnere. Forestillingerne spiller på forskellige små scener rundt om på øen, og publikum kan gå fra scene til scene, som de har lyst. Hver forestilling opføres for kun 15 publikummer ad gangen. Er det fyldt op i én sal, kan man gå videre til den næste eller nyde en tapasanretning i baren, indtil forestillingerne begynder på ny. Alle forestillinger spiller i et loop hele aftenen med start hver halve time.

Se mere om TEATER TAPAS på www.teateroen.dk

Fakta

Sted: Afmagnetiseringsstationen på TEATERØEN, William Wains Gade 18, Refshaleøen

Dato: Den sidste søndag i hver måned fra kl. 16.00-20.00 (publikum må ankomme i hele tidsrummet) Premiere søndag d. 31. januar

Billetter: www.teaterbilletter.dk / Normalpris: 100 kr. / Unge under 25 år: 55 kr. / Gruppe min. 10 voksne: 75 kr. / Tapasanretning kan tilkøbes for 100 kr.

TEATERØENs bus henter publikum gratis fra Christianhavns Torv kl. 15.30 og kl. 16.30 og kører tilbage igen kl. 20.00.

KOMMUNIKATIONSMEDARBEJDER PÅ DET DANSKE KULTURINSTITUT

VIRKSOMHEDSPRAKTIK MED MULIGHED FOR LØNTILSKUD

Det Danske Kulturinstitut søger en kommunikationsmedarbejder til et job med løntilskud. Har du lyst til at arbejde med kulturformidling, og har du brug for at opbygge erfaring med international kulturudveksling? Så er der gode muligheder for at bruge dine evner hos Det Danske Kulturinstitut.

Vi søger en kommunikationsmedarbejder til forefaldende formidlingsopgaver, men har du derudover et særligt område, du gerne vil arbejde med, vil der også være mulighed for dette.

Ansættelsesstart: 1. marts 2016 eller snarest herefter.

Læs hele opslaget (pdf).

Ulysses: Oplæsningsevent

20160115 . Ulysses FBTirsdag d. 2. februar kl. 17.30-19.00
Sted: Frederiksberg Bibliotek, Falkoner Álle 3, 2000 Frederiksberg
Fri entré

18 kapitler, 18 oplæsere. Gå på opdagelse i James Joyces monstrøse mesterværk når 18 oplæsere præsenterer 18 meget forskellige tekster på samme tid. Fri entré.

ULYSSES: EN LITTERÆR INSTALLATION
James Joyces moderne klassiker Ulysses er et unikt eksperiment i stilarter og litterære stemmer. Det er en af grundene til at biblioteket i samarbejde med Unges Laboratorier for Kunst fra Statens Museum for Kunst har valgt at formidle netop Ulysses i en litterær, sanselig installation som du kan opleve på Frederiksberg Bibliotek i perioden 13. januar-19. februar. Oplæsningseventet finder sted på denne baggrund og i anledning af James Joyces fødselsdag. Biblioteket vil også være vært for andre Ulysses-arrangementer i perioden 13. januar-19 februar.

ALT PÅ ÉN DAG
Hvad handler Ulysses om? Det korte svar er at den handler om alt. Alt på én dag. Ulysses er den store fortælling om kærlighed og utroskab, om byen og hverdagen, det er al verdens viden pakket encyklopædisk ind og atter smurt ud over siderne. Samtidig er det en helt almindelig historie om nogle helt almindelige mennesker og deres hverdag: En mand går hjemmefra om morgenen og vender tilbage næsten 24 timer senere. I den tid er der sket både alt og intet. Ulysses er en bragende, fuldtonende kærlighedserklæring til livets ufatteligt brogede og samtidig ubegribeligt banale karruseltur.

OPLEV HELE VÆRKET PÅ ÉN GANG
De 18 oplæsere læser højt fra hvert deres kapitel på samme tid rundt omkring i biblioteket. Kapitlerne er meget forskellige, og du bestemmer selv hvordan du vil opleve dem. Bevæg dig rundt i bogen og lyt lidt til hver tekst – eller hæng ud ved dit yndlingskapitel og få alle detaljerne med. Der læses op fra Karsten Sand Iversens nyoversættelse af Ulysses.

DET LITTERÆRE UDSTILLINGSHUS
Ulysses er den første af tre litterære installationer på Frederiksberg Bibliotek i 2016. Installationerne er resultatet af projektet ”Det Litterære Udstillingshus” som er et samarbejde med Helsingør og Albertslund biblioteker. Projektet bliver gennemført med støtte fra Kulturstyrelsen.

Mød forfatterne Kristian Bang Foss og Hanne Viemose til en snak om mødre og mordere

Forfattersamtalerne Vært for en aften byder på hård humor og hudløs ærlighed om livet som mor, når Kristian Bang Foss møder Hanne Højgaard Viemose til en samtale om hendes seneste roman, Mado.

Torsdag den 28. januar inviterer Møstings Hus og Biblioteket Frederiksberg dig med inden for i to forfatteres verden, når forfattersamtalerne Vært for en aften byder på en samtale mellem Kristian Bang Foss og Hanne Højgaard Viemose.

Utrolig hårdt og underligt humoristisk. Det er en overskrift, der kan sættes på både Hanne Højgaard Viemoses og Kristian Bang Foss’ forfatterskab. Og også roadtrippet har de tilfælles: I deres seneste udgivelser lader de begge teksterne udfolde sig i en rejse – men om hovedpersonerne prøver at finde sig selv eller flygte fra sig selv, det er ikke til at sige.

Til Vært for en aften mødes de to forfattere i en samtale om Hanne Højgaard Viemoses seneste roman, Mado – et ord, der kan betyde både mor og morder.

Arrangementet finder sted i Møstings Hus på Andebakkesti 5, 1. sal, torsdag den 28. januar kl. 20.00 til 22.00.

Billetter à 40 kr. kan købes fra 14. januar på Frederiksberg Hovedbibliotek eller via BilletExpressen. Eventuelle overskydende billetter kan købes i døren til samme pris.

Billetter
http://nyfkb.billetexpressen.dk/event/sheet/vaert-for-en-aften-med-kristian-bang-foss-og-hanne-hojgaard-viemose-DD142D75833D496EADD178B03840FE1A#2049

Walk and Talk // Game Over – You and all your friends are dead

Torsdag d. 11. februar kl. 17.30-18.30

Overgaden Institut for Samtidskunst

Overgaden Neden Vandet 17, 1414 København
Arrangementet er gratis og alle er velkomne!

Udstilling: Søren Thilo Funder  // You’re Gonna Die Up There

Denne aften inviterer Søren Thilo Funder på en walk-through i sin udstilling i selskab med billedkunstner Asbjørn Skou. Med udgangspunkt i værkerne vil de forsøge at snakke sig ind i en kritisk læsning af de konstruktioner, der omgiver os – konstruktioner af Cinema, af fiktioner, af utopisk arkitektur, af fællesskaber, af viden, af politiske bevægelser, af rum-drømme og eskapisme. Asbjørn Skou og Søren Thilo Funder har længe haft en tæt dialog omkring deres individuelle arbejder samt alskens besynderlige fænomener, der berører og til tider blot strejfer deres visuelle og tematiske universer.

Oplæsning og live musik // Rocket Summer

Torsdag d. 28/01 kl. 18.30-20
Overgaden Institut for Samtidskunst

Overgaden Neden Vandet 17, 1414 København
Arrangementet er gratis og alle er velkomne!

Udstilling: Søren Thilo Funder // You’re Gonna Die Up There

I forbindelse med sin udstilling You’re Gonna Die Up There inviterer Søren Thilo Funder til et oplæsningsarrangement om raketaffyringer akkompagneret live af strygeorkestret Con Fuoco med komponisten Tine Vitkov og punkbandet 0%.

Arrangementet finder sted på engelsk

Walk and Talk // Ester Fleckner og Maria Kjær Themsen

Torsdag d. 18.02. kl. 18-19

Overgaden Institut for Samtidskunst

Overgaden Neden Vandet 17, 1414 København
Arrangementet er gratis og alle er velkomne!

Udstilling: Ester Fleckner // A closet does not connect under the bed

Denne aften vil Ester Fleckner i selskab med kunstkritiker og kurator Maria Kjær Themsen tale om tankerne og processen bag sin aktuelle udstilling og sit arbejde mere generelt.

Oplæg og oplæsning // Poesiens potentiale

Søndag d. 21.02. kl. 15-16.30

Overgaden Institut for Samtidskunst

Overgaden Neden Vandet 17, 1414 København
Arrangementet er gratis og alle er velkomne!

Udstilling: Ester Fleckner //  A closet does not connect under the bed

Poesi spiller en væsentlig rolle i Ester Fleckners arbejde, og i hendes værker optræder tekstfragmenter ofte som en integreret del af det visuelle udtryk. I forlængelse af denne interesse inviterer Overgaden til et arrangement, der både byder på refleksioner over poesiens potentiale ved Julie Sten-Knudsen samt lyrisk oplæsning af Caspar Eric og Lea Marie Løppenthin.

Konstellationer

PREMIERE 29. januar 2016

En eksplosiv romantisk komedie om kærlighed, skæbne og den frie vilje

Det prisbelønnede stykke af den engelske succesdramatiker Nick Payne har allerede spillet for fulde huse på West End, Broadway, Husets Teater og Aarhus Teater.

Nepo Teatrets udgave af Konstellationer er med Marie Askehave og Troels Lyby i rollerne som Marianne og Roland, der mødes, finder sammen, går fra hinanden og mødes igen i en tryllebindende og romantisk rejse, der trodser grænserne for den verden, vi tror, vi kender. En konstellation der rejser spørgsmål om, hvorvidt der er forskel mellem valg og skæbne.

Konstellationer spiller på TEATERØEN, William Wains Gade 11, Refshaleøen: 29. januar kl. 20.00 (Premiere)  & 30. januar kl. 17.00

Billetter kan købes på www.teaterbilletter.dk / Løssalg: 125,- / Unge u. 25 år: 55,- / Gruppe min. 10 voksne: 85,- / Gruppe min. 6 unge under 25 år: 40,-

TEATERØENs bus henter publikum gratis på Christianshavns Torv 30 min. før hver forestilling.

Bag Konstellationer: 

Gæstespil af: Nepo Teatret

Medvirkende: Marie Askehave & Troels Lyby

Instruktør: Frederik A. Neegaard

Scenograf: Camilla Bjørnvad

Foto & layout: Max Rosborg & Mark Ravnsmed Christensen

Varighed: 1 time uden pause

Alder: 15 år +

Se mere på www.teateroen.dk