DOSTOJEVSKIJ 200 ÅR. En fejring af kunsten, litteraturen og mennesket.

I anledning af den universelle forfatter Dostojevskijs 200 års fejring i 2021.

Se mere på fejringens egen webportal: www.200yearsdostoevskyanniversary.info

Marking the Bicentenary of Dostoevsky’s birth in 2021, in Denmark. A Tribute to Art, Literature and Humanity.

”Det var som om hele deres liv gik med at glædes over hinanden …”

Et latterligt menneskes drøm, 1876

Forlænget frist: Praktikant(er) søges til kunst- og kulturbureau i vinter/forår 2021

På Creator Projects skaber vi nytænkende kunstprojekter i Danmark og
udlandet. Vi arbejder internationalt med kunst som en ressource gennem
tætte samarbejder med kunstnere, offentlige instanser, institutioner,
virksomheder og private aktører. Vi kan tilbyde et 3-6 måneders
praktikophold, hvor du vil få en grundig forståelse af arbejdet med
samtidskunst i den danske og internationale kunstbranche samt praktisk
erfaring med alle led af kunst- og kulturprojekter, lige fra indledende
kuratorisk idé til afvikling.

Ny ansøgningsdeadline d. 10. januar 2021 kl.12:00.

Atla. Nordic Platform for Emerging Photography søger en praktikant til foråret

Kunne du tænke dig at komme i praktik i en spirende kunstnerisk start up, med fokus på nyt fotografisk talent i Norden? 

Vi søger en praktikant, der har lyst til hjælpe os med en række forskellige opgaver, der skal få vores hjerteprojekt endnu mere ud over stepperne. Du får et kig med ind i maskinrummet, en god portion ansvar, masser af learning by doing og tre søde, ambitiøse kollegaer.

Læs mere herunder og send os rigtig gerne en ansøgning – eller sig det videre til en, du tror kunne have interesse i at komme i praktik hos os.

Hvem er vi?
Vi er et hold på fire, der arbejder for at fremme ny nordisk fotografi. Atla promoverer nye fotografiske talenter gennem udstillinger, artist talks, tværfaglige arrangementer mm. i København, Skandinavien og det øvrige Norden samt digitalt. Vi leder efter en person, der har lyst til at blive lukket ind i vores maskinrum, og bidrage til udviklingen af vores platform – både digitalt og fysisk.


Som vores nye praktikant vil du bl.a. arbejde med følgende
– Formidling, herunder: pressemeddelelser, tekster til online Atlas online platform
– Kommunikationsstrategi
– Sociale medier
– Art direction og udarbejdelse af visuelt indhold, herunder: video, lyd og fotografi


Om dig
– Du er ferm i skriftlig formidling både i form af pressemeddelelser og SoMe-tekster
– Du er idérig og kreativ anlagt
– Du kan arbejde selvstændigt og er ikke er bange for at stille spørgsmål
– Du vil arbejde i en kulturel startup-virksomhed med store ambitioner
– Du trives med at arbejde efter ‘learning by doing’, som vi selv ynder at gøre


Vi tilbyder
– Et praktikforløb med masser af frihed og ansvar
– Et uformelt arbejdsmiljø med højt til loftet
– Godt kollegialt sammenhold, hyggelige aktiviteter og rum til at snakke om både stort og småt
– Feedback og sparring på dit arbejde
– Et konkret ‘produkt’ du kan tage med dig efter endt praktikperiode

Vi forventer, at du har en relevant baggrund, og at du kan komme i ulønnet fuldtidspraktik. Send os gerne en motiveret ansøgning og CV til sg@nullatlaplatform.com.

Ansøgningsfrist er d. 15. januar og start er 1. februar.
Vi glæder os til at møde vores næste praktikant.

Praktikant til kunstbureauet Another Public

Har du interesse for events og flair for at vinkle en historie, så den rammer medierne og målgruppen? Og har du mod på at kommunikere og planlægge en større kunstbegivenhed? Så kan vi tilbyde dig at være med på vores kommende kunstkampagne #VærkDinVerden, der folder sig ud i et både live og digitalt format hele maj 2021 i fire byer i Danmark.

Som praktikant kommer du til at være med på et større projekthold bestående af kunstnere, kunstformidlere, kommunikationsfolk og lokale samarbejdspartnere og du vil være med ind over alle projektets faser fra udvikling til afvikling. Du vil få indflydelse på projektet fra start, netværk og erfaring med at realisere større projekter i feltet mellem eventafvikling og kommunikation.

Dine opgaver kan blandt andet være at hjælpe til med at udforme og udsende pressemeddelelser, stå for kontakten til medierne samt vinkle historier og koordinere indslag fra projektets aktører og interessenter. Eller det kan være at stå for koordinering og realisering af et eller flere delprojekter i projektet. Herudover vil der være opgaver af mere praktisk karakter, både op til og under kampagnen som kulminerer i maj 2021. Du kommer til at udføre opgaverne i tæt dialog med teamet, som består af en leder og kurator, en social media manager og en kommunikationskonsulent.

I praktikken vil der være fokus på din læring og faglige udvikling og vi tilbyder løbende sparring og fleksibilitet i arbejdet.

Praktikken starter i januar 2021 og varer frem til maj/juni 2021. Der er mulighed for at starte senere afhængig af, hvad der passer dig og dit studieforløb. Vi forestiller os at du kan være hos os ca. 30 timer om ugen.

Hvis du er interesseret, så send en kort ansøgning til:

Kurator og leder:
Amalie Frederiksen
amalie@nullanotherpublic.com

Du er også velkommen til at ringe på 40725138

Vi glæder os til at høre fra dig.

Om Another Public.
Another Public er et kunstbureau der arbejder med samtidskunst for at få mennesker til at engagere sig i deres omgivelser. Det gør vi gennem kuratering og formidling af kunst i forskellige offentlige rum og sociale kontekster. Another Public er startet af kurator Amalie Frederiksen i 2019. Another Public holder til på Republikken på Vesterbro i København.
Se mere om Another Public på www.anotherpublic.com


Om #VærkDinVerden
#VærkDinVerden er en tilbagevendende kunstkampagne, der skaber nye fortællinger om, hvad kunst kan i byrummet sammen med unge. I 2021 foregår #VærkDinVerden i Fredericia, Kolding, Ærøskøbing og Vejle, hvor vi hele maj måned præsenterer nye værker i byerne skabt af kunstnerne Karoline H Larsen, Molly Haslund og Pelle Brage i samarbejde med lokale ungegrupper. Temaet for #VærkDinVerden 2021 er Make A Move – et tema der sætter fokus på byens bevægelser.
Se mere om Værk Din Verden på projektets hjemmeside www.vaerkdinverden.dk


FOF København søger studentermedhjælper til arrangementer

Har du lyst til at afvikle debatarrangementer og foredrag med højaktuelle foredragsholdere, forfattere, forskere, debattører og mediepersonligheder? Er du servicemindet og kan du medvirke til at både foredragsholdere og publikum får en god oplevelse? Kan du lede debatter og facilitere dialogen mellem foredragsholder og tilhørere? Har du teknisk flair, så du kan træde til, hvis computeren eller mikrofonen driller?

Så er stillingen som studentermedhjælper ved FOF København noget for dig.

Vi søger en studentermedhjælper, der selvstændigt kan stå for at afvikle debatarrangementer og foredrag i København, Lyngby, Gentofte, Gladsaxe, Tårnby, Frederiksberg og Holte.

Læs mere om stillingen her

Redaktørassistent med flair for tekst- og billedredaktion søges til forlaget Strandberg Publishing

Vil du være med til at lave Danmarks bedste bøger inden for bl.a. kunst, design og arkitektur? I foråret 2021 søger Strandberg Publishing en praktikant med flair for billedredaktion til praktikplads i København K.

tSoC søger pratikant

Kunstgruppen tSoC (the Syndicate of Creatures) søger en praktikant, til at hjælpe med kunst og udstilling projekterne Office of Emergency og Voices of Pythia.

I løbet af foråret kommer vi til at bruge hjælp til mange forskellige administrative-, kommunikations- og praktiske opgaver.

OoE er en aktivistisk kunstprojekt, et kontor på Vesterbrogade 101 som også er en hub for andre initiativer, der beskæftiger sig med de fremtidige klima- og biodiversitetskriser, degrowth, samt, reframing og radikal fællseskabs-omtænkning.

VoP er en ny udstillingsplatform for foregår på tre niveauer, performative taler i offentligt rum, udstilling i OoE og online udstilling på VoPplatfomen.

www.tsoc.zone, www.ooe.zone, www.voicesofpythia.zone

Arbejdet kunne være pressearbejde, performanceafvikling, installation, pasning af udstilling og OoE, ansøgnings arbejde, koordinering og div praktisk arbejde. Praktikforløbet bliver tilpasset dine kompetencer og præferencer, i forhold til hvilket arbejdsopgaver du får ansvar for.

Bag projekterne er billedkunstnere og kuratorer Signe Vad og Nanna Gro Henningsen, som begge har mange års erfaring inden for kunstnerisk praksis og det kunstnerstyrede. Vi arbejder meget inddragende, og undervejs  vejleder, rådgiver og uddelegerer, så hvis du kigger efter et praktikforløb med politisk grundlag og mulighed for at arbejde selvstændigt med tildelte under mulig vejledning, så skriv!

Invitation til at bidrage til udstilling i GL STRAND

I Kunstforeningen GL STRAND åbner der i slutningen af januar en udstilling, som vi håber, at I har lyst til at deltage i og/eller bidrage til.Udstillingen, der er skabt af den schweiziske kunstner Thomas Hirschhorn, kommer til at forvandle store dele af GL STRAND til en labyrintisk ruin, og med afsæt i den stedsspecifikke installation undersøger Hirschhorn forholdet mellem ødelæggelse og skabelse.

I udstillingen vil der være et værksted, hvor man kan være med til at genopbygge ruinen og lave projekter med afsæt i materialer, udstillingen er bygget op af. Man kan også bruge værkstedet som mødelokale, som øvelokale, som ramme om en kaffeaftale, til at lave radioprogrammer i eller til at holde oplæsninger, koncerter, performances, debatarrangementer eller lignende i. Kun fantasien sætter grænser – og man kan både gå i dialog med udstillingens temaer eller bruge faciliteterne mere frit!

Entreen er gratis i hele udstillingsperioden, og vi stiller udstyr til rådighed, hvis I har brug for det. GL STRAND afholder ingen events, fordi intentionen er at give plads til nye stemmer.

I må endelig skrive, hvis I er interesserede eller har spørgsmål til udstilling@nullglstrand.dk

http://www.glstrand.dk/udstillinger/kommende/thomas-hirschhorn.aspx

Kuratoroplæg om ’Paul Gauguin – Hvorfor er du vred?’

Hvordan laver man en udstilling om Paul Gauguin – en kunstner, der allerede er beskrevet i et utal af udstillinger gennem tiden?

Lyt med, når museumsinspektør og kurator Anna Kærsgaard Gregersen giver en introduktion til Glyptotekets nyåbnede og anmelderroste særudstilling ’Paul Gauguin – Hvorfor er du vred?’, som genbesøger fortællingen om en af fransk kunsts mest mytologiserede figurer og stiller skarpt på kunstnerens værkproduktion fra Tahiti.

Her fortæller Kærsgaard Gregersen om sit kuratoriske arbejde, som Politikens anmelder kalder ”forbilledligt”. Samlingen af Gauguins værker er sat i et nyt lys, som lader dem spille sammen med historisk materiale fra både Gauguins fortid og hans samtid og ikke mindst med international samtidskunst. Hør om kuratorens overvejelser med at skabe et fortolkningsrum, der hverken forkaster eller benåder Gauguin. En kunstner, der med nutidens øjne levede en til tider problematisk livsførelse som tilflytter fra den franske kolonimagt og som ”seksuelt frigjort” boheme på Tahiti.

Foto: First Impressions Paul Gauguin, 2018, Yuki Kihara (1975-) © Courtesy of Yuki Kihara, the Fine Arts Museums of San Francisco, the Ny Carlsberg Glyptotek, Copenhagen and Milford Galle

Hvornår: torsdag den 3. december 2020 kl. 17-17.30

Pris
Billetten inkluderer entrébillet til museet hele dagen. Vi anbefaler, at du ser særudstillingen ’Paul Gauguin – Hvorfor er du vred?’ inden eller efter oplægget.

  • Under 27/studerende med gyldigt studiekort: 85 DKK
  • Voksne: 115 DKK
  • Årskortholder/under 18 år: 30 DKK

Billetter købes via Billetto her: billetto.dk/e/kuratoroplaeg-om-paul-gauguin-hvorfor-er-du-vred-billetter-494558

Billet giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.