+1: Marie Lund + Jesper List Thomsen

+1 ER GLADE FOR AT PRÆSENTERE DEN NÆSTE +1 ARTIST TALK: MARIE LUND + JESPER LIST THOMSEN

TID: Torsdag 21. marts 2019 kl. 17.00 – 18:30
STED: Lokale 15A.1.13, KUA – Karen Blixens Vej 8, Bygn. 15. Første etagen

+++++++++++++++++++++++++++++++

+1 har inviteret billedkunstner Marie Lund, som har valgt forfatter og billedkunstner Jesper List Thomsen som sin samtalepartner.

+++++++++++++++++++++++++++++++

Marie Lund er dansk billedkunstner, som bor og arbejder i London. Marie Lunds kunstneriske praksis tager form igennem maleri, skulptur og installation. Hendes alsidige materialearbejde i bl.a. kobber, tekstil, cement og træ, som også er udgangspunktet i hendes værker.
Tidligere soloudstillinger inkluderer: Face to Back, Croy Nielsen, Wien; Grip, Jose Garcia, mx, Mexico City; Legumes, Holstebro Kunstmuseum, Holstebro; Scout, Jose Garcia, mx, Merida; PIT, Croy Nielsen, Berlin; Flush, Badischer Kunstverein; Dip at Laura Bartlett and Drums, Museo Marino Marini. Hendes værker har været udstillet på kunstinstitutioner som: Palais de Tokyo, Paris; Tate Britain, London; Cologne Kunstverein, Køln; Contemporary Art Museum, St. Louis; The Swiss Institute, New York and CCA Wattis, San Francisco. Den 22. marts åbner hendes soloudstilling The Thirst på Galleri Nicolai Wallner i København.

Jesper List Thomsen er dansk billedkunstner og forfatter baseret i Athen og London. Han er en del af kunstnerkollektivet og det kuratoriske projekt Am Nuden Da og redaktør ved online publikationen Da. Jesper List Thomsen bruger sin egen krop som et sted for akkumulering af sproget i sit kunstneriske virke.
Tidligere udstillinger og performances inkluderer: BASE BASE, Gasworks, London; A table made again for the first time, Bureau des Réalités, Brussels; A Social Body Event, Serpentine Gallery, London; Hollis and Money, ICA, London / Künstlerhaus, Stuttgart; Speak Through You, Hot Wheels Projects, Athens; LOOSELY BOUND, MOCA, Los Angeles. Han har tidligere skrevet tekster til Marie Lund.

+++++++++++++++++++++++++++++++

+1 er artist talks på IKK – Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet. En kunstner inviteres sammen med en samtalepartner efter eget valg. Heraf navnet + 1. Ambitionen med +1 er at skabe et rum for at udforske kunsten på samtalens præmisser.

+++++++++++++++++++++++++++++++

+1 vil sørge for forfriskninger. Det er gratis at deltage og arrangementet er åbent for alle!

Vi glæder os til at se jer!

Plakat af: Caroline Elkjær

FB-event: https://www.facebook.com/events/1932413440214791/

KULTURO SØGER NYE REDAKTØRER

Tidsskriftet KULTURO har i 25 år opereret i det tværæstetiske felt. Bladet udgives af redaktionen selv uafhængigt af institutioner, og hvert nummer belyser gennem artikler, interviews og kunstneriske og skønlitterære bidrag et tema ud fra forskellige samfundsmæssige, politiske og æstetiske vinkler.

KULTURO udkommer halvårligt og kan købes hos udvalgte boghandlere og museer. Vi søger redaktionsmedlemmer med mod på at afsøge forbindelsen mellem samfund, politik, kunst, litteratur og kultur. Vi forestiller os, at du er studerende med faglig viden eller kvalificeret interesse inden for vores genstandsfelt og har lyst til at bruge dine evner til at udfordre KULTUROs indhold og læsere.

Har du lyst til at arbejde med kunst i offentlige rum?

Stilling med løntilskud

Faglig medarbejder søges til ansættelse i løntilskud til kunstfagligt arbejde på KØS Museum for kunst i det offentlige rum

Vi søger en kunsthistoriker eller akademiker med beslægtede kvalifikationer til at deltage i det kunstfaglige arbejde med museets samling og udstillinger.

KØS Samlingen rummer en omfattende og nationalt set helt enestående samling af skitser, modeller og dokumentationsmateriale til den store mængde vidt forskellige kunstværker, der optræder permanent eller midlertidigt rundt omkring i offentlige rum i Danmark. Arbejdet i samlingen består af opgaver, der giver vigtig viden om fundamentale museumspraksisser vedrørende erhvervelser, registrering, formidling og kunsthåndtering. F.eks. registrering af nyerhvervede kunstprojekter.

Udstillingsarbejdet vil knytte sig til museets kommende udstillinger, der på forskellig vis omhandler overvejende samtidskunst i offentlige rum. Arbejdet vil omfatte researchopgaver, diverse former for formidlings- og udstillingsproduktionsopgaver, kontakt til samarbejdspartnere mv.  

Arbejdet på KØS vil give et helt unikt indblik i, hvad kunst i offentlige rum er for en størrelse, hvad der sker indenfor feltet lige nu, og hvilke praksisser, processer og udfordringer, der er forbundet med kunstprojekter, når de f.eks. optræder i byrum eller i velfærdssamfundets institutioner.

Den faglig medarbejder vil få en introduktion til kunsthåndtering og mulighed for at arbejde værknært med museets samling. Interesse for kunst i offentlige rum, naturlig nysgerrighed og grundighed samt varsomhed med kunstværkerne og generelt kendskab til it og research er vigtige forudsætninger. 

Stillingen tænkes indledt med virksomhedspraktik, hvorefter den kan overgå til en løntilskudsstilling.

Henvendelse snarest og senest mandag den 1. april. Ansættelse fra begyndelsen af maj.

Hvis du er i tvivl om du er berettiget til ansættelse i løntilskud, skal du undersøge dette i samråd med din A-kasse.

Ansøgning inkl. cv til stillingen sendes til:

Lene Bøgh Rønberg

Samlings- og forskningschef, ph.d.

Email: lbr@nullkoes.dk

Gratis åbning af Europaprogram m. filmpremiere, udstilling og øl

Kom med til gratis åbningsaften for CPH:DOXs store Europa-program om demokratiets tilstand og de europæiske idéers historie. Mød internationale kunstnere som Monica Bonvicini og Europa-eksperterne Uffe Østergaard og Jens-Peter Bonde, oplev verdenspremieren på ‘Democracy Ltd’, kom med til fernisering på udstillingen ‘Europa Endlos’ og skyl det hele ned med kolde Anarkist-øl – alt sammen gratis. Læs mere om åbningen her.

Bliv sammen med CPH:DOX og Kunsthal Charlottenborg klædt på til Europaparlamentsvalget den 26. maj, når vi med både film og udstilling præsenterer et grundigt øjebliksbillede af Europa anno 2019, hvor tilliden til fællesskabet svigter, politikerleden vokser og hvor masserne er blevet uforudsigelige. Hele arrangementet præsenteres i samarbejde med Anarkist og Theodor Schiøtz Brewing Co. og er støttet af Europa-Nævnet.

Om Europa Endlos

Kunsthal Charlottenborg sætter i 2019 Europa og EU på dagsordenen med den internationale gruppeudstilling ’Europa Endlos’ kurateret af Henriette Bretton-Meyer og præsenteret i samarbejde med CPH:DOX.

’Europa Endlos’ præsenterer en række af tidens toneangivende internationale kunstnere: Monica Bonvicini, Jeremy Deller, Jimmie Durham, Olafur Eliasson, Fischli Weiss, Daniil Galkin, Sara Jordenö, Bouchra Khalili og Wolfgang Tillmans. Gennem installation, skulptur, film og foto beskæftiger de sig med en række temaer som identitet, grænser, fællesskab og migration.

Udstillingen løber over et forår markeret af to afgørende begivenheder i europæisk politik: Storbritanniens annoncerede udmeldelse af EU-fællesskabet 29. marts 2019 og Europa-Parlamentsvalget 26. maj 2019. Begge dele sætter demokratiet på prøve og berører EUs mange millioner indbyggere, der med det kommende valg får mulighed for at få indflydelse på Europa og forholdet til resten af verden.

Læs mere om udstillingen:
kunsthalcharlottenborg.dk/da/udstillinger/europa-endlos/

Info:
Under CPH:DOX 20.-31. marts 2019 er der gratis entré til udstillingen. Efter festivalen gælder Kunsthal Charlottenborgs normale entré (90 kr.). Udstillingen vises indtil 11. august 2019.

Foto: Daniil Galkin, Tourniqet, 2013. Foto af Sergey Illin.

Publikum fortæller om VALG på Teater Grob

VGår du og tygger på, hvornår der mon bliver udskrevet valg? Eller måske på om du skal beholde barnet, manden, jobbet, huset, brysterne, dit abonnement på Hund&Fritid, eller hvilken af tusinde nuancer af beige, du skal male dine køkkenskabe i? Kender du følelsen af ikke at have et valg eller at blive valgt fra? Og er der valg i dit liv du fortryder eller måske er virkelig stolt af?

Lørdag d. 30. marts kl. 20:00 inviterer HØRT til valgaften på Teater Grob. Forestillingen Det Man Siger har altid publikum i centrum, for et aktuelt tema. Siden 2014 har borgere modigt valgt at dele egne historier fra scenen i dette format, og denne gang skal historierne altså handle om VALG. Aftenen byder desuden på afstemninger og valgflæsk.

Billetter 85kr: https://billetto.dk/e/det-man-siger-valget-billetter-341583/

Valget er et grundvilkår

Vi vælger hele tiden – i stemmeboksen, i kærligheden, i bland-selv-slikbutikken. Andre gange er det os, der bliver valgt – valgt som kassér i bestyrelsen, valgt som den allersidste spiller på fodboldholdet, valgt på Tinder eller ikke valgt overhovedet. Ikke at vælge er også at vælge. Valget er et grundvilkår for det at være menneske, og noget vi skal træffe hver eneste dag igen og igen. Valget udspringer fra viljen. Viljen som man kan diskutere, om overhovedet er fri. Hvis det frie valg ikke findes, hvordan vælger vi så?

Der er plads til otte fortællere på scenen. Alle blandt publikum kan melde sig som fortæller. Det eneste krav er en selvoplevet historie på max 5 minutter, der passer til temaet. Udvælgelsen af fortællere foregår ved demokratisk lodtrækning. Skriv til info@nullhoert.dk eller find os i baren på aftenen, hvis du vil melde dig som fortæller.

Om HØRT:

HØRT udvikler aktioner, der inspirerer publikum til deltagelse. Vi tager samtidens emner op i æstetiske og uhøjtidelige rammer, der bringer både fantasien og intellektet i spil. En slags sanselige totaloplevelser, der giver ny inspiration og handlekraft, som deltagerne kan tage med tilbage til deres hverdag. Aktionerne er en essentiel del af vores dna, da de sætter fokus på en konkret sag eller emne, samtidig med at de fungerer som en undersøgelsesramme for videreudviklingen af nye interaktionsmetoder.

LEAD søger praktikanter

Vil du udvikle dig fagligt og have det sjovt samtidig?

… Så skal du være hos os i et halvt år. Fra august 2019 og seks måneder frem søger vi praktikanter, som har lyst til at være en aktiv del af et stort kommunikationshus. LEAD Agency huser godt 30 nysgerrige, skarpe og selskabelige kolleger i hjertet af Nørrebro. Vi forventer, at du har ambitioner om at skabe dialog, der sætter aftryk i samfundet, at du vil være med til at skabe fælles verdener og samlende fortællinger samt bidrage med din kreativitet.

Læs hele opslaget (pdf).

Nivaagaards Malerisamling søger studentermedhjælper i kunstafdelingen

Vi leder efter en kunsthistoriestuderende som:
– Er faglig, selvstændig og god til at samarbejde
– Er interesseret i formidling, både skriftligt og mundtligt
– Har ordenssans og er mødestabil
– Er nysgerrig, engageret og udadvendt

Arbejdsområder:
Som studentermedhjælper er din primære opgave at hjælpe i udstillingsafdelingen i forbindelse med tilrettelæggelse af udstillinger og den dertil knyttede formidling.
Du skal kunne eller være indstillet på at lære at undervise skolebørn og voksne, også i weekender og ferier.
Teknisk snilde og flair for de sociale medier er en klar fordel.
Vi er et mindre kunstmuseum med mange gæster og en rig arrangementskalender. Vi hjælper hinanden – også med at stille stole op og gå til hånde, hvor der er brug for det. Dette gør det til et alsidigt og meget lærerigt arbejde. Som studerende vil du få en helt grundlæggende forståelse for de mange opgaver, der knytter sig til at arbejde på et levende museum.

Om Nivaagaards Malerisamling
Nivaagaards Malerisamling er et kunstmuseum med en samling, der spænder over 500 års kunsthistorie med hovedværker fra den italienske og den nordeuropæiske renæssance, den nederlandske barok og den danske guldalder. Vi er et imødekommende og hyggeligt museum beliggende i en stor park, og vi har årligt ca. 60.000 besøgende. Museet viser to-tre årlige særudstillinger, ofte af nyere eller moderne kunst.

Museet ligger i Nivå, en stationsby ved kystbanen nord for København. Der går 6 tog i timen fra København og der er 800 m. fra Nivå station, bus til døren fra Helsingør og Lyngby.

Ansættelsesforhold:
Stillingen, der ønskes besat hurtigst muligt, er på 20-25 timer om ugen, og vi vægter at ansætte en, der kan være en del af museet i flere år. Fordelingen af arbejdstiden aftales, aften- og weekendarbejde er en mulighed, fleksibilitet forventes.
Arbejdsstedet er Nivaagaards Malerisamling i Nivå. Løn efter gældende retningslinjer.

Send en kort motiveret ansøgning til museumsinspektør Maren Bramsen, mb@nullnivaagaard.dk

Ansøgningsfrist den 25.marts 2018.

meter søger praktikant til satellitudstilling

meter er et udstillingssted på Nørrebro. Siden 2017 har vi skabt kunstudstillinger og kulturarrangementer, som beskæftiger sig med aktuelle debatter om vores samfunds tilstand og fremtid. Desuden er vi et sted, der arbejder for lige repræsentation af kvindelige som mandlige kunstnere og for at give en stemme til minoriteterne indenfor dansk kunst. Praktikstillingen hos os opfordrer derfor til en interesse i samtidskunst, kultur og samfundsdebatter.

Vi søger en virksomhedspraktikant, der vil være med til at virkeliggøre vores kommende udstilling corpus delicti med kunstnerne Anne Dyhr og Luna Scales – en udstilling skabt i samarbejde med Kunstnernes Efterårsudstilling.

corpus delicti er en udstilling, der både udfordrer vores idé om normalitet. Gennem foto- og videoinstallationer viser de to kunstnere ærlige portrætter fra en hverdag med psykiske lidelser og fysisk handicap. Desuden er det et projekt, som sprænger rammerne for den gængse udstilling, fordi udstillingen breder sig over de tre udstillingssteder meter, OK Corral og LOKALE.

Som praktikant vil du få erfaring med kuratering, projektledelse og afvikling af events.

Ansøgningsfrist: 1. april

Starttidspunkt efter aftale.

Spørgsmål rettes til: louise@nullmeterspace.dk

Kort ansøgning og cv sendes til: info@nullmeterspace.dk

Hvis du vil vide mere kan du tjekke: http://www.meterspace.dk

Kom med til koncert-forestillingen »The BeatRoots« af Teatergrad

I »The BeatRoots« er vi både i teatret og til koncert. Fra dramatikken stjæler vi den medrivende historie, de genkendelige karakterer og den samfundsrelevante tematik og fra koncerten stjæler vi musikken, vildskaben og publikums engagement.

Teatergrad præsenterer den nyskrevet forestilling »The BeatRoots« i koncertformat, hvor fællesskab og fælles værdier er sat under pres.

I »The BeatRoots« er vi både i teatret og til koncert. Fra dramatikken stjæler vi den medrivende historie, de genkendelige karakterer og den samfundsrelevante tematik og fra koncerten stjæler vi musikken, vildskaben og publikums engagement.

Vi møder to brødre, der sammen med deres hustruer har skabt bandet The BeatRoots. Bandet har fået succes, og publikum elsker dem for deres smittende spilleglæde. Men succesen har fodret ambitionsniveauet hos nogle og fjernet lysten hos andre, og de vidt forskellige drømme truer bandets eksistens.

»The BeatRoots« er et mikrokosmos, der afspejler vores verden, hvor fællesskab og fælles værdier er sat under pres. En verden hvor egenrådighed, frihed og selvtilstrækkelighed har erstattet ideen om “det fælles bedste”.

Spilletider & -steder:

  • Torsdag 14. marts kl. 19: Operaen på Christiania
  • Lørdag 16. marts kl. 19: Osramhuset
  • Mandag 18. marts kl. 19: Operaen på Christiania
  • Tirsdag 19. marts kl. 19: Operaen på Christiania
  • Fredag 22. marts kl. 19: Råhuset
  • Mandag 25. marts kl. 19: Råhuset

Billetter:

Hvis I er en gruppe på minimum 6 personer under 25 år, kan I få billetter til 40 kr. pr. billet + ordregebyr. Klik her.

Ellers tilbyder Teatergrad jer en særlig fællesskabspris på
100 kr. pr. billet.

Sådan får du fællesskabsprisen:

1. Gå ind på www.teaterbilletter.dk/forestillinger/the-beatroots/ 
2. Klik på “Billetter” ud for den ønskede dato
3. Nu kommer et nyt vindue op. I bunden af det vindue klik på “Indløs kampagnekode”
4. Indtast “fællesskab”
5. Nu kan du vælge det ønskede antal billetter under prisen “fællesskab” til 100 kr. stykket

Læs mere om forestillingen her.

120-års fødselsdag for Humphrey Bogart med Per Juul Carlsen

Torsdag d. 21. marts fejrer M/S Museet for Søfart året, hvor Humphrey Bogart ville være blevet 120 år gammel ved at vise søfartsklassikeren Afrikas Dronning.

Før filmen et kort oplæg af vært på DR’s Filmland og Filmselskabet, Per Juul Carlsen og efter filmen kan du spise som legenden selv i museets café.

Læs mere her.

  • Hvornår: Torsdag d. 21. marts kl. 15
  • Pakke bestående af oplæg, film og Bogarts Bourbon Blue Cheese Burger til 200 kr. pr. person, bestilles via tilmelding@nullmfs.dk og betales i entreen
  • I forbindelse med oplæg og film vil der være salg af whisky og gin-drinks

Foto:
Agnete Schlichtkrul