Skal du i praktik i foråret 2020? Og kunne du tænke dig at få praktik erfaring med kunst- og kulturevents?

COPENHAGEN PHOTO FESTIVALS vision er at styrke vores evne til at tage stilling til fotografiet som udtryksform. Vi arbejder hele året på at formidle og iværksætte initiativer omkring fotografiet med festivalen som årets højdepunkt. I 2020 ligger festivalen den 4.-14. juni, og vi er lige nu på udkig efter praktikanter, der kan byde ind med faglighed, holdninger og ikke mindst begejstring! Vi er en lille organisation med et uhøjtideligt arbejdsmiljø, der holder til i Villa Kultur på Østerbro.

Som praktikant hos os får du medindflydelse på realiseringen af et omfattende kulturevent med en lang række samarbejdspartnere og et bredt udsnit af aktiviteter. Du vil i løbet af din praktik få erfaring med både event- og udstillingsarbejde, ogdu vil blive rustet til at kunne indgå i selvstændige projekter fremadrettet. Du får afprøvet og forenet din akademiske viden og uddannelsesbaggrund med opgaver i praktisk og kreativ kontekst. Du får et bredt indblik i foto- og kunstverdenen samt kulturmiljøet på et internationalt niveau.

HVAD FORVENTER VI AF DIG? Vi forestiller os, at du er studerende eller færdiguddannetinden for kommunikation, medier eller kunsthistorie/visuel kultur, men vigtigst er dog, at du er dedikeret! Vi forventer, at du kan byde ind med kompetencer fra din uddannelsesbaggrund eller øvrige erfaringeri forhold til én eller flere opgaver. Du er ansvarsbevidst, struktureret og har overskud til at jonglere med flere sideløbende informationer og projekter på forskellige niveauer og platforme. Du kan uden problemer begå dig på både dansk og engelsk, skriftligt såvel som mundtligt. Vi ser også gerne, at du har erfaring med web og/ellersociale medier. Vi forventer, at du kan arbejde min. 15 timer om ugen med start i februar 2019. Vi kan desværre ikke tilbyde løn i forbindelse med praktikken.

Her er nogle af de arbejdsopgaver, du kan komme omkring i dit praktikforløb:

  • Event- og udstillingskoordinering
  • Sociale medier, herunder annoncering
  • Frivilligkoordinering
  • Formidlings- og kommunikationsopgaver
  • Web- og SoMe-redaktion
  • Realiseringen af festivalcentrummet

    DIN ANSØGNING – Specificér gerne, hvilke opgaver du er interesseret i at arbejde med. Vedhæft også CV. SEND SENEST d. 10/11 kl. 12 til info@nullcopenhagenphotofestival.com Vi glæder os til at høre fra dig!

Litteraturforedrag m. Katherine Diez & Ib Michael

Tolstoj og to kolde fra kassen – Kløvedals bogreol

Oplev litteraturanmelder Katherine Diez og forfatter samt mangeårig ven af Kløvedal, Ib Michael, i en samtale om Troels Kløvedals foretrukne litteraturklassikere på M/S Museet for Søfart.

Ib Michaels kærlighed til bøgerne og forfatterne er stor – han delte den kærlighed med Troels Kløvedal. “At forsvinde i bøgerne havde at gøre med vores trang til at opdage verden – vi tog på eventyr uden at rejse”, fortæller Ib Michael.

Litteraturanmelder Katherine Diez har med sine kun 30 år læst flere bøger end de fleste af os kommer til gennem et helt liv.

Sammen vil dele ud af deres opdagelser, og med sig har de tykke mursten af diverse klassikere, Blixens Vinter-Eventyr, Jensens Kongens Fald, Melvilles Moby Dick, Sandemoses En flygtning krydser sit spor for at nævne nogle. Med bøgerne på bordet vil de to store personligheder dele ud af deres ligeså store oplevelser fra litteraturens verden.

ARTIST TALK: Rasmus Nilausen + Jacob Wamberg @Overgaden. Torsdag 17/10 kl. 18-19:30

Kom med i aften, når den danske Barcelona-baserede kunstner Rasmus Nilausen vil tage os med rundt i sin soloudstilling ‘Blåtand’ sammen med kunsthistorieprofessor Jacob Wamberg til en uformel samtale om myter, tegn og symbolik i udstillingen og samtidskunstmaleriet i dag. Entré: gratis. Øl og vand kan købes for en flad mønt.

Join eventet her: https://www.facebook.com/events/677218346110427/

Vi glæder os til at se dig!

Vi har hermed fornøjelsen at invitere jer til Copenhagen Festival Ensemble´s julekoncert.

Koncerten finder sted d.15. december 2019 kl. 17.00 i Odd Fellow Palæet, Bredgade 28, København.

Musikere ved denne koncert vil være: 
 den danske violinist Marie Hanskov, den tjekkiske bratschist Kristina Fialova, den russisk/ tyske cellist Dina Bolshakova og den ukrainsk/ tyske pianist Stanislav Rosenberg.

Program:

Gustav Mahler og Alfred Schnittke: Klaverkvartet

Stanislav Rosenberg: Klaverkvartet ( Uropførelse) ” Die stillste Nacht”

Antonín Dvo?ák: Klaverkvartet op. 87 i Es- dur

Billetter kan reserveres i  Ticketmaster via dette link:   https://www.ticketmaster.dk/event/ODD1512?language=da-dk  

For mere information (om ensemblet, gæstemusikere, billetsalg) er De velkommen til at besøge ensemblets hjemmeside: www.copenhagenfestivalensemble.com
LIKE OS PÅ FACEBOOK:  https://www.facebook.com/CopenhagenFestivalEnsemble/

Særtilbud til studerende ved IKK. Så er der billige kollega- og ungdomsbilletter til forestillingen FASHION – Et fix af forførelse!

Foto: Søren Meisner

Hvad nu hvis mode var en stat? Hvilken stat ville den så være?

Velkommen til FASHION – en glitrende og forførende modestat, hvor de smukke fører an, mens de gennemsnitlige og grimme er dømt til at følge i slipstrømmen. Her smelter magtbegæret sammen med kunsten at skabe beundring og længsel hos andre. Her fodres menneskets forfængelighed og angst for at falde igennem.

Ved første øjekast er det en uskyldig leg, der pirrer vores sanser og hang til æstetisk nydelse, men under den glitrende overflade lurer længslens mørke tvilling og begærets nådeløse dobbeltspil.

”Beauty, what a weapon!”? Coco Chanel

Der er lagt op til politisk, æstetisk, intelligent teater. Præcis som vi forventer det på Teater FÅR302 – Københavns mindste teater. Teater FÅR302 har især de seneste år tegnet en profil, der henvender sig til det publikum, der gerne vil gå i kødet på de mere eksistentielle og politiske emner – uden at gå på kompromis med den kunstneriske nerve.

Medvirkende: Birgitte Prins, Charlotte E. Munksgaard, Antonia Henn, Emilia Jansson, Martin Paul og Karoliina Surma-Aho | Tekster af: Otto von Busch og holdet | Instruktør: Anders Carlsson | Scenograf og kostume: Nicholas Nybro | Dramaturg: Tine Byrdal | Komponist og musiker: Andreas Catjar | Lysdesign: Sonja Lea | Koreografisk konsulent: Yuko Takeda | Fotograf: Søren Meisner | Presse: Karen Toftegaard ApS | Producent af: Teater FÅR302 & Theatre Academy of Helsinki

Forestillingen er støttet af: Statens Kunstfond

Spilleperiode: 28. september – 26. oktober 2019

Spillested: Teater Får302 – Toldbodgade 6, 1253 Kbh. K.

Spilletid: Mandag – fredag kl. 20.00, lørdag kl. 17.00

Varighed: ca. 75 minutter

På scenen tales der dansk, engelsk og svensk

Kollegabilletter til 90 kr.  købes via nedestående link:
https://www.teaterbilletter.dk/forestillinger/fashion/#redeemcampaign/kollegafashion1219

For andre rabatordninger til fx en gruppe af 6 unge (40 kr) se mere her:

https://www.teaterbilletter.dk/forestillinger/fashion/Vi ses på Teater FÅR302

KØS Museum for kunst i det offentlige rum søger samlingsassistent

Faglig medarbejder søges til ansættelse i løntilskud til kunstfagligt arbejde på KØS Museum for kunst i det offentlige rum.

Vi søger en kunsthistoriker eller akademiker med beslægtede kvalifikationer til at deltage i det kunstfaglige arbejde med museets samling og udstillinger.

KØS Samlingen rummer en omfattende og nationalt set helt enestående samling af skitser, modeller og dokumentationsmateriale til den store mængde vidt forskellige kunstværker, der optræder permanent eller midlertidigt rundt omkring i offentlige rum i Danmark. Arbejdet i samlingen består af opgaver, der giver vigtig viden om fundamentale museumspraksisser vedrørende erhvervelser, registrering, magasinering, formidling og kunsthåndtering. Herunder f.eks. registrering af nyerhvervede kunstprojekter og samlingsgennemgange.

Udstillingsarbejdet vil knytte sig til museets kommende udstillinger, der på forskellig vis omhandler overvejende samtidskunst i offentlige rum. Arbejdet vil omfatte researchopgaver, diverse former for formidlings- og udstillingsproduktionsopgaver, kontakt til samarbejdspartnere mv.

Arbejdet på KØS vil give et helt unikt indblik i hvad kunst i offentlige rum er for en størrelse, hvad der sker indenfor feltet lige nu, og hvilke praksisser, processer og udfordringer, der er forbundet med kunstprojekter, når de f.eks. optræder i byrum eller i velfærdssamfundets institutioner.

Den faglig medarbejder vil få en introduktion til kunsthåndtering, da det værknære arbejde med museets samling spiller en central rolle. Interesse for kunst i offentlige rum, naturlig nysgerrighed og grundighed samt varsomhed med kunstværkerne og generelt kendskab til it og research er vigtige forudsætninger. 

Stillingen tænkes indledt med virksomhedspraktik, hvorefter den kan overgå til en løntilskudsstilling. 
Henvendelse snarest og senest mandag den 22. oktober. Ansættelse fra begyndelsen af november.
Hvis du er i tvivl, om du er berettiget til ansættelse i løntilskud, skal du undersøge dette i samråd med din a-kasse.

Ansøgning inkl. CV til stillingen sendes til Samlings- og forskningschef, ph.d. Lene Bøgh Rønberg, lbr@nullkoes.dk.

Forestillingen RODIN på Teaterøen med rabat fra 29. oktober til 9. november

Auguste Rodin er en af fransk kunsts største og mest kendte billedhuggere. Mange af hans skulpturer er nærmest ikoniske – som f.eks. ‘Kysset’ og ‘Tænkeren’.

Med en nyskabt ekspressiv danseforestilling giver Asterions Hus sit bud på noget af dét, som er det sværeste at definere: Kernen i den kunstneriske skabelsesproces. 

Vi tilnærmer os, hvad Rodin oplevede i mødet med sine modeller. Hvordan han indfangede bevægelsen, når mennesket dansede for ham. Og som tilskuere forsøger vi at få indblik i, hvad der udspillede sig mellem model og kunstner, mellem subjekt og objekt midt i skabelsen af værket. 

Forestillingen udspiller sig i et atelier hvor to kvindelige dansere (Liv Mikaela Sanz & Tilde Knudsen) udforsker kroppe, bevægelser, lys og fysiognomiske detaljer, mens en fotograf (Ingrid Bugge) iagttager og fastholder det, som publikum ser i projektioner på væggene i billeder.

Sådan får I gruppebilletter med rabat
Som gruppe kan I få rabatbilletter til forestillingen. Grupper af voksne kan få billetter til kr. 85 og grupper af unge til kr. 40 (normalpris kr. 135). Studerende under 25 kan få billet til kr. 60.  

Billetsalg: https://www.teaterbilletter.dk/forestillinger/rodin-3/

Medvirkende: Liv Mikaela Sanz, Tilde Knudsen, Ingrid Bugge (fotograf)
Koreografer: Lotte Sigh (konsulent)
Stefanos Bizas (konsulent)
Instruktør: Peter Kirk
Komponist Klaus Risager
Spillested: Teaterøen, William Wains Gade 11, 1432 København K

ART 2030 SØGER PRAKTIKANT TIL ARBEJDE MED GLOBALE KUNSTPROJEKTER

Hos ART 2030 forbinder vi kunst og FN’s Verdensmål – og skaber engagerende kunstoplevelser – med kunsten som nøgle til at åbne folks hjerter, tanker og fantasi mod en bæredygtig fremtid for alle. ART 2030 er en bevægelse af visionære kunstnere og stærke kunstaktører, der arbejder for at fremhæve kunstens værdiskabende rolle i samfundet og skabe opmærksomhed omkring FN’s verdensmål gennem globale kunstprojekter.

Vi søger en universitetspraktikant, som har lyst til at indgå i det daglige kommunikations- og udviklingsarbejde i en mindre kunstorganisation i forbindelse med flere kunstprojekter.

Ansøgningsfrist: 15. oktober