JOBOPSLAG: Omviser til Glyptoteket

Brænder du for den levende formidling? Og kan du vække nysgerrigheden for skulptur og maleri hos både børn, unge og voksne? Så er et job som omviser på Glyptoteket måske noget for dig!

Glyptoteket søger en studerende fra kunsthistorie eller anden relevant uddannelse til at indgå i museets team af omvisere.

Omviser på Glyptoteket
Som omviser får du mulighed for at udfolde din faglighed på en levende og engageret måde til glæde for et mangfoldigt publikum. Arbejdet vil primært bestå i formidling af Glyptotekets Moderne Samling og i museets skiftende særudstillinger, som også inkluderer samtidskunst.

Glyptoteket tilbyder gratis omvisninger til voksne og familier, samt omvisninger til private grupper. Ud over omvisninger, afholder museet også hvert år en lang række arrangementer, som man som omviser har mulighed for at bidrage til med enten særomvisninger eller hjælp til afvikling.

Arbejdstiden er fleksibel og afhænger af efterspørgslen på omvisninger.

Dine kvalifikationer
Vi søger en studerende, som møder sit publikum i øjenhøjde, og som formidler fortiden med et levende engagement uden at miste nutiden af syne. Som omviser skal du begejstre, skabe nysgerrighed og gøre kunsten relevant for museets mange gæster – både børn og voksne.

Du skal kunne omvise på både dansk og engelsk, og kan du fransk, tysk og/eller svensk er det en fordel. Vi forventer solide faglige kompetencer og interesse for Glyptotekets genstandsfelter, herunder fransk og dansk skulptur og maleri fra det 19. og 20. århundrede. Du skal være fleksibel og pligtopfyldende. Til gengæld sørger vi for at klæde dig godt på til at kunne formidle museets samlinger og særudstillinger.

Honorar og arbejdsvilkår
Omvisningerne afvikles oftest i tidsrummet 10-17 på alle ugens dage inkl. weekender og ferier. Arbejdstiderne og hyppigheden af omvisninger vil variere afhængigt af program og efterspørgsel. Der er derfor ikke et fast timetal, i stedet vil du blive aflønnet med et fast honorar pr. omvisning. Tiltrædelse mandag den 27. februar.

Ansøgning
Vi skal have modtaget din ansøgning samt CV og dokumentation for beståede eksaminer samt evt. relevante bilag senest mandag den 23. januar. Ansøgningen skal e-mailes til job@nullglyptoteket.dk. Du skal skrive ’Omviser’ i emnefeltet. Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 5.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til jobbet, kan du kontakte undervisningsansvarlig Nanna Lund på tlf. 24600841.

Om Ny Carlsberg Glyptotek
Glyptoteket er Nordens førende antikmuseum og har tillige en af Europas fineste samlinger af fransk kunst fra perioden 1800-1930. Museet og dets bygninger har en unik historie, der gennem stifteren, brygger Carl Jacobsen, forener kunsthistorie med industrihistorie og indskriver sig som et vigtigt kapitel i dansk kulturhistorie omkring år 1900.

Glyptoteket er en selvejende institution, som modtager driftsstøtte fra Slots- og Kulturstyrelsen og fra Ny Carlsbergfondet. Museet har ca. 150 medarbejdere ansat og besøges årligt af 300-500.000 gæster.

Læs mere på www.glyptoteket.dk.

Skriv et svar