Arrangementer Københavns Hovedbibliotek / februar 2023

TALETID : Arbejd-arbejd vs. quiet quitting (22. februar)

Hvordan opleves det moderne arbejdsliv anno 2023? Og hvordan har forholdet til det at arbejde ændret sig med tiden? De seneste års tendens er klar. Flere og flere siger jobbet op uden at have et nyt på hånden og quiet quitting, hvor medarbejdere ikke leverer et gram mere arbejdskraft (eller entusiasme), end der betales for, er en stigende udvikling, der får virksomheder til at få nervøse trækninger. Men hvorfor ser man tegn på, at mange ikke længere ønsker at være en del af det store samfundsmaskineri som arbejdslivet er – og som alle pile helt fra folkeskolen ellers peger i retning af? Kig forbi Hovedbiblioteket når vi stiller skarpt på dette og meget mere. Panel: Mikkel Thorup, Eva Secher Mathiesen, Lean Pejtersen og Annette Kamp. Moderator: Louise Drivsholm, Dagbladet Information.

Link til arrangement: https://www.facebook.com/events/568897118430388

MÅNEDENS FORFATTERE februar / Poul Duedahl & Maria Clement Hagstrup (27. februar)

Seksuelle afvigere, utilpassede unge, tyveknægte og sædelighedsforbrydere. Hvor gør man af mennesker, som er uønskede i normalsamfundet, fordi de stikker ud og stikker af? Lægen Christian Keller havde en idé. Man placerer dem på en øde ø. I 1911 købte staten Livø i Limfjorden og indrettede en isolationsanstalt, som indtil 1961 husede 743 kriminelle, asociale og moralsk åndssvage mænd. Anbragt på ubestemt tid og på overlægens nåde. Kig forbi Hovedbiblioteket når ’Månedens forfattere,’ Poul Duedahl & Maria Clement Hagstrup, fortæller om deres nye bog ”Afvigernes ø”. Forud for interviewet vil tidligere statsminister Poul Nyrup holde et kort oplæg med udgangspunkt i sin egen fars historie, der som dreng blev stemplet ’moralsk åndssvag’ og tvangsanbragt på Livø i 1920.

Link til arrangement: https://www.facebook.com/events/1241319506797552

Skriv et svar