Reumert-salon og særforestilling

Reumert-salon: Kollisionskunst eller kærlig omfavnelse?

Kom til særforevisning af Teatergrads Perker Cabaret og Reumert-salonen Kollisionskunst eller kærlig omfavnelse?

Det hele finder sted næste onsdag d. 6. maj i Cafe le Rouge på Den Røde plads, hvor forestillingsaktuelle Tue Biering, Jakob Bjerregaard Engmann (BaggårdTeatret) og Sandra Yi Sencindiver (Teatergrad) diskuterer, hvad der sker, når teatret går i lag med sin omverden. Debatten modereres af Monna Dithmer og finder sted efter en særforevisning af Teatergrads Perker Cabaret.

Forestillingen starter kl. 19.30, billetter købes på www.teaterbilletter.dk Reumert-salonen starter kl. 21.00. Deltagelse i salonen er gratis.

Læs mere om arrangementet på www.aaretsreumert.dk

 

Søges! Student til kommunikation og web i Danskernes Digitale Bibliotek

Kan du sælge budskaber? Skriver du godt? Og har du lyst til at være med til digitaliseringen af folkebibliotekerne i Danmark? Så er det dig, vi står og mangler 15 timer om ugen på HC. Andersens Bouldevard, Kulturstyrelsen, i sekretariatet for Danskernes Digitale Bibliotek (DDB).

Se mere og send os en ansøgning her: https://golf.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&departmentId=6157&ProjectId=86408&MediaId=5#sthash.E7ObQc64.dpuf

Deadline for ansøgning er den 11. maj.

Love Theater giver dig chancen for at være sexturist

Fix&Foxy flytter en lille del af Thailand, sexturismens brændpunkt, til København: Et thailandsk hotelværelse og en sexarbejder, der genopfører sit liv i den nye forestilling Love Theater – med publikum som kunder. En ekstremt intim forestilling om et globalt fænomen, formidlet gennem berøringer, lugte, lyde og mødet med et andet menneske.
2. – 23. maj 2015 på Pumpestationen (ved baneterrænet, København V).

Love theatre PR foto

Hvad sker der, når man mødes på en beer bar i Thailand?
I forestillingen kommer 10 tilskuere ind i et thailandsk hotelværelse sammen med Ping Pong. Her er de én af gangen, på skift, med til at genoplive møder, Ping Pong har haft med kunder. Ping Pong instruerer dem og leder dem enkeltvis igennem scenerne, mens de andre ser på. Hvad sker der, når man mødes på en beer bar i Thailand? Hvad tænkte hun første gang, hun gik med en foreigner? Hvordan føles det for hende at være med de forskellige kunder? Forestillingen henvender sig til alle sanser for at nærme sig forståelsen af, hvorfor folk hooker up i Thailand.

“Man skal selvfølgelig ikke knalde hende”
Jeppe Kristensen castede Ping Pong i Thailand og var hendes kunde i et par dage. Det var lidt af en opdagelse for ham at møde denne sexarbejder, der selv ser positivt på sit arbejde og sig selv som ‘provider of love and care’ – at hver møde med en kunde handler om at skabe et rum hvor kærlighed er muligt. Han beskriver:

”Jeg tog til Thailand med masser af indignation, men nu er jeg bare virkelig, virkelig nysgerrig. Hvad er det for et møde der sker på tværs af kulturer, sprog og økonomiske forskelle? Love Theater er en teaterforestilling, i helt trygge rammer, og man skal selvfølgelig ikke knalde Ping Pong. Vi leger bare. Men jeg tror, du skal helt ind i hendes intimsfære, og hun i din, for at du kan opleve sexturismens mærkelige kombination af udnyttelse, frigørelse og intimitet. Jeg er sikker på Ping Pong kommer til at tage røven på alle der har forudindtagede holdninger.”

Om Love Theater
Produceret af: Fix&Foxy
Spillested: Pumpestationen, (ved baneterrænnet), Ingerslevsgade 103, København V.
Spilleperiode: 2. – 23. maj 2015
Spilletid: man-lør kl. 17, 19 og 21
Varighed: 1 time uden pause
Sprog: Engelsk
Billetter: teaterbilletter.dk
NB: Begrænsede pladser

Medvirkende: Ping Pong (født Thanta Laovilawanyakul)
Idé og instruktion: Tue Biering og Jeppe Kristensen
Scenografi: Sille Dons Heltoft
Lyddesign: Rasmus Kreiner

Om Fix&Foxy
FIX & FOXY er alias for Tue Biering, Jeppe Kristensen og de kreative mennesker, der deltager i deres projekter. FIX & FOXY skabte i 2008 den kontroversielle forestilling Pretty Woman a/s, hvor de betalte gadeprostituerede for at spille Julia Roberts i den romantiske blockbuster og har siden lavet forestillinger om en række sociale fænomener, senest den roste UNGDOM. Hver gang med helt nye måder at opleve teater på for tilskuerne. Gruppen undersøger forskellige genrer i deres forestillinger, fra sociale interaktioner til soap og film. Også måden at se og opleve teater på bliver nyfortolket.

Vært for en aften med Pia Juul og Sidsel Falsig Pedersen

Sidsel Falsig Pedersen + Pia JuulTil Vært for en aften i Møstings Hus den 30. april har Pia Juul inviteret forfatterkollega Sidsel Falsig Pedersen til en samtale om hende nyeste roman Hestens fødselsdag. Og om hvad der sker, når man har en livskrise i en forlystelsespark.

Pia Juul er kendt for at lade humor og alvor gå hånd i hånd i den lange række af digte, noveller og dramatik, hun har udgivet siden 1985. Senest udkom hun med digtsamlingen Avuncular : onkelagtige tekster (Tiderne Skifter, 2014).

Sidsel Falsig Pedersen har seks bogudgivelser bag sig, hvoraf debuten En hel dags kærlighed (Tiderne Skifter, 1997) blev præmieret af Statens Kunstfond og romanen Måske går det over blev nomineret til Weekendavisens litteraturpris i 2012.

Hestens fødselsdag
Sidsel Falsig Pedersens seneste anmelderroste roman Hestens fødselsdag (Tiderne Skifter, 2014) følger en kvinde gennem en turbulent og noget uoverskuelig periode i hendes liv. Hun har netop forladt sin samlever og er blevet fyret fra sit job i det firma, hvor hun har arbejdet i en del år. Nu skal hun starte som rengøringsassistent i en forlystelsespark. Men hvor kommer det udslæt fra som hun har på kroppen, og var det virkelig hende der bed chefen i armen?

Det og meget mere vil blive udfoldet for publikum, som får en enestående chance for at komme tæt på to af tidens mest interessante kvindelige forfattere.

Vært for en aften – forfattersamtaler i Møstings Hus
En forfatter har inviteret en anden forfatter til en samtale om litteratur, det at skrive og alt det mellem bøgerne og livet. Måske kender de to forfattere hinanden, måske har de aldrig mødt hinanden før. Du er inviteret med indenfor i forfatternes verden. Forfattersamtalerne arrangeres af Litteraturforum, et samarbejde mellem Biblioteket Frederiksberg og Møstings Hus, og støttes af Frederiksberg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg.

Vært for en aften med Pia Juul og Sidsel Falsig Pedersen
Torsdag d. 30. april kl. 20-22
Sted: Møstings Hus, Andebakkesti 5, 2000 Frederiksberg
Billetter á 40 kr. fra 16.04 kl. 10 på Hovedbiblioteket og fkb.dk

Louisiana Lecture 29.4. kl. 19:30 i anledning af Richard Mosse

LOUISIANA LECTURE – RICHARD MOSSE – THE ENCLAVE
Louisiana Lecture: Congo Farezone 5 – ved Øjvind Kyrø
Onsdag den 29.4. kl. 19.30
Journalist og forfatter Øjvind Kyrø fortæller om Congos historie og om den blanding af minedrift, etniske konflikter og postkoloniale splittelser, der ligger til grund for krigen. Gratis for museets gæster.
Gratis for museets gæster. Pladsreservation på www.louisiana.dk. Gebyr 10 kr.

I forbindelse med udstillingen afholder Louisiana en række arrangementer, som belyser konflikten i Congo i en række historiske og samfundsmæssige perspektiver. En række Louisiana Lectures vil bl.a. omhandle det belgiske koloniregime (1885-1960), som er én af krigens historiske forudsætninger, og som skildres i Joseph Conrads litterære rejse op ad Congofloden i romanklassikeren Heart of Darkness (1899/1902). De vil også belyse de komplekse politiske, kulturelle og økonomiske baggrunde for krigen i dag, bl.a. via øjenvidne-beretninger fra journalister, som har rapporteret fra Congo.

Kropskunst og collager i Museumsbygningen

SALV – STENSE ANDREA LIND-VALDAN

stense_andrea_lind_valdan_salv_museumsbygningen

Maleri antager mange former hos Stense Andrea Lind-Valdan. Hendes praksis er en legende afsøgning af grænserne for maleriet – en afsøgning, som indbefatter arbejder i alt fra tusch over fotografi til video og tekst. Blot ikke det traditionelle olie på lærred. Ofte indgår Lind-Valdans egen krop i undersøgelserne af det udvidede maleris muligheder. Hun laver maleri med sin krop som en grund, hvis hulrum kan fyldes med maling. Eller hun maler med sin tunge og med snurrende dildoer, laver aftryk af sine kropsdele, maler med sine kropsvæsker, sin urin, sit menstruationsblod.

Med udgangspunktet i kunstnerens krop og liv rummer Lind-Valdans arbejder naturligt nok selvbiografiske elementer, selv om de befinder sig meget fjernt fra en bekendelseskunst. Udgangspunktet i kroppen har hos Lind-Valdan karakter af stadig mere vidtgående spørgsmål til maleriets materialitet og form samt dets organiske forbindelser til kunstneren som krop og køn. De ufravigelige eksistentielle vilkår som kunsten bliver skabt under, er direkte og utilsløret til stede i værkerne som ucensurerede fabuleringer om begær, moderskab, sorg, dødsdrift og kærlighed.
Det er dette drama, livets drama og dets intrikate spind af afgørende tilfældigheder, der er Lind-Valdans materiale. Det bliver i værkerne omsat til legende spørgsmål og brutale lussinger, som inviterende, hårdtslående og forførende rækker ud mod betragteren. En humoristisk omgang med gentagelser, forskydninger og associationer ligger ofte i bunden af værkerne, der etablerer forbindelser både udad til anden kunst og indad til andre værker af Lind-Valdan.
Udstillingen SALV viser arbejder fra de seneste tre år og rummer fotografi, video, tuschtegninger samt diverse blandformer. Formaterne veksler fra de små, intime størrelser til mere udfoldede storskalaværker.

Stense Andrea Lind-Valdan er født i 1985 og uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi, hvorfra hun tog afgang i 2011. Hun har i en årrække primært arbejdet inden for blogformatet på sin blog YSPS: www.youshouldpopstuff.blogspot.dk

‘SALV – Stense Andrea Lind-Valdan’ vises fra 24. april – 23. maj 2015 hos Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel

PAPIRPOESI – SVEN HAUPTMANN

papirpoesi_sven_hauptmann_museumsbygningen

Der er opstået en fornyet interesse for collagen som udtryksform blandt yngre kunstnere såvel som hos store internationale kulturinstitutioner. Herhjemme er Sven Hauptmann (1911-84) en af de ypperste repræsentanter for arbejdet med denne kunstform og med udstillingen Papirpoesi – Sven Hauptmann, som vises fra 24. april til 23. maj, ønsker Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel at give publikum et indblik i denne kunstners særegne univers.

Collagen er en besnærende, men besværlig kunstart og få behersker den, som Hauptmann gjorde. Mere end nogen anden dansk kunstner har han manifesteret klare æstetiske kvaliteter for collagen, da man i hans værker finder en farve- og formbeherskelse, der begynder i detaljen og uanstrengt bliver til en billedenhed. Både hans collager og assemblager udfordrer betragteren ved det tilsyneladende tilfældige og banale, for derefter at fastholde én i en dialog, hvor man lokkes til at erkende tingenes dobbelte identitet. Hauptmann genindsætter det forkastede i en sammenhæng og knytter nye forbindelser – det betydningsløse får betydning, det intetsigende en lyrisk eksistens.

For Hauptmann var collagen ikke bare det sidespring, som mange billedkunstnere gør for at forstå og generobre billedplanet, det var en selvstændig og i sig selv tilstrækkelig kunstart.

Med udstillingen Papirpoesi – Sven Hauptmann ønskes det at vise, hvor betydningsfuld og aktuel en kunstner Sven Hauptmann var og til stadighed er. Udstillingen er kurateret i samarbejde med kunstnerens familie. De udstillede værker er fra perioden 1962-84.

’Papirpoesi – Sven Hauptmann’ vises fra 24. april – 23. maj hos Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel

HjemmesideFacebook

SMK søger studentermedarbejder til Den Kongelige Kobberstiksamling

SMK søger studentermedarbejder til Den Kongelige Kobberstiksamling

Statens Museum for Kunst (SMK) søger studentermedarbejder til digitaliseringsprojekt i Den Kongelige Kobberstiksamling.

Den Kongelige Kobberstiksamling rummer over 240.000 værker: tegninger, akvareller, raderinger, kobberstik, træsnit, litografiske værker og andre former for kunst på papir. Kobberstiksamlingen spænder vidt fra dansk og international kunst, skabt i vores egen tid, til kunst fra 1400-tallet.

Arbejdsopgaver
Du skal blandt andet:
•    Registrere dansk grafik i museets database.
•    Hente og bringe værker til og fra museets fotografer.

Opgaverne udføres i tæt samarbejde med Kobberstiksamlingens inspektører og de to andre medarbejdere på studiesalen.

Kvalifikationer
Vi forventer, at du som minimum har gennemført de 2 første år af bachelordelen på kunsthistorie-studiet og har erfaring med brug af MS Office.

Hvis du får tilbudt stillingen, skal du fremvise en straffeattest.

SMK ønsker en medarbejdersammensætning, som afspejler det omgivende samfund, og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset køn, alder, religiøs og etnisk baggrund til at søge jobbet.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen er tidsbegrænset til 7 måneder og sker i henhold til gældende Fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det Statslige Område (OAO-S-fællesoverenskomsten) samt Organisationsaftalen mellem Finansministeriet og HK/Stat for kontorfunktionærer mfl. i staten.

Aflønning sker i henhold til organisationsaftalens timeløn for studerende.

Arbejdstiden er 18,75 time ugentligt fordelt ligeligt på tre dage.

Arbejdsstedet er Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København K.

Tiltrædelse d. 2. juni eller efter nærmere aftale.

Ansøgning mv.
Du søger stillingen via vores e-rekrutteringssystem på SMKs hjemmeside www.smk.dk, hvor du under “jobs” følger anvisningerne.

Du bedes uploade ansøgning, CV, dokumentation for beståede eksaminer og evt. anden relevant dokumentation.

Du modtager en automatisk udsendt mail som kvittering for vores modtagelse af din ansøgning mv.

Vi skal have modtaget din ansøgning mv. senest den 10. maj 2015.

Vi forventer at holde ansættelsessamtaler den 18. maj 2015.

Om SMK
SMK er en statsinstitution under Kulturministeriet og er Danmarks hovedmuseum for billedkunst. Museets kerneopgaver er forskning, formidling og bevaring. Se mere på www.smk.dk.

Spørgsmål
Hvis du har spørgsmål vedrørende stillingens indhold, kan du kontakte studentermedarbejderne i Kobberstiksamlingen, der træffes på tlf. 33 74 85 15 fra tirsdag til fredag kl. 10.00-15.00.

Copenhagen Festival Ensemble og Gitta Maria Sjöberg

Vi har hermed fornøjelsen at invitere jer til Copenhagen Festival Ensemble´s koncert.

Koncerten finder sted tirsdag d. 26. maj 2015 kl. 19.30 i Odd Fellow Palæet, Bredgade 28, København.

Specialpris for studerende: 50 kr.

Musikere ved denne koncert vil være: den dansk/ svenske sopran Gitta- Maria Sjöberg, den danske violinist Marie Hanskov , den danske violinist Sara Blankholm, den schweiziske bratschist David Schnee, den spanske cellist Alberto Ferres Torres og den lithaunske pianist Vytis Sakuras.

Program:

Matti Borg:
Fra “12 Eventyrsange” til tekster Bjarne Jes Hansen efter H. C. Andersen
for sopran og strygekvartet

Gustav Mahler:
Klaverkvartet-sats a-mol
for klaver og strygetrio

Dmitry Shostakovitch:
Katerina Ismajlova’s Aria fra “Lady Macbeth fra Mzensk”

Ernest Chausson:
Chanson Perpétuelle op.37
for sopran, klaver og strygekvartet

Billetter:
Billetter kan reserveres via Billetnet

For mere information (om ensemblet, gæstemusikere, billetsalg) er De velkommen til at besøge ensemblets hjemmeside: www.copenhagenfestivalensemble.com

Hvis I fremover ønsker at modtage nyheder om vores ensemble og dets koncerter, så tilmeld jer vores mailliste på hjemmesiden.

Det vil glæde os meget at se jer til vore koncerter.