Plastic Change – NU! v. Henrik Beha Pedersen

Hvordan kan vi passe på verdenshavene, så kommende generationer også kan få glæde af dem?  Henrik Beha Pedersen gæster M/S Museet for Søfart torsdag den 23. januar kl. 17 og fortæller om miljøorganisationen Plastic Change’s arbejde med at bekæmpe plastikforurening i verdenshavene.

Plastic Change har formået at gøre folk klogere på den effekt plastik har på livet i havene, samt de fødevarer der i sidste ende ender på vores bord – samtidig med at de præsenteres for en vifte af løsningsmodeller vi, som både kollektiv og individer kan bidrage til.

Navnet Henrik Beha Pedersen klinger måske velkendt i nogles ører, og det er måske ej heller helt tilfældigt at stifteren af Plastic Change har valgt at dedikere sig til netop bevaringen af verdenshavene. Som nevø til søfarerlegenden Troels Kløvedal, giver det i hvert fald god mening at lige præcis Henrik er blevet bannerfører for at fremtidige generationer også kan opleve den frihed, renhed og vigtighed som havene repræsenterer.

  • Torsdag d. 23. januar kl. 17
  • Pris pr. person: 70 kr.
  • Gratis adgang hvis du er medlem af M/S Klub+
  • Tilmelding via www.mfs.dk/detsker
  • Hvor: M/S Museet for Søfart, Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør

Bogrelease: Maria Finn, “Careless Nature”

Vi fejrer udgivelsen af Maria Finns nye bog ’Careless Nature’ med en reception og samtale mellem Finn og kulturhistoriker, lektor Henriette Steiner. ’Careless Nature’ samler flere af kunstnerens projekter gennem de sidste 20 år med fokus på parker, bevægelse og tid.

Finns arbejde kredser om temaer som tid, sprog og erindring, udtrykt igennem alt fra tegninger til videoer, performance-kunst, sproglige dekonstruktioner og fotografiet. I Careless Nature bliver billeder fra parker og andre menneskeskabte naturområder sidestillet med små poetiske tekstbidder i en kombination, der giver bogen et helt særegent univers. Til bogreceptionen er Finn i dialog med kulturhistoriker og lektor ved Københavns Universitet, Henriette Steiner.

Entré 50 kr. inkl. et glas vin. Gratis for medlemmer af Fotografisk Center og Dansk Journalistforbund. Tilmelding: info@nullfotografiskcenter.dk eller 33930996. Dette FotoForum er en del af rækken ‘Vintertalks: Kunst og forskning’, du kan købe en billet til alle tre for 120 kr.

Se begivenheden på Facebook for mere info.

Brænder du for skulptur, maleri og levende fortællinger?

Glyptoteket søger 2 omvisere til Moderne Samling (studiejob)

Glyptoteket søger studerende fra kunsthistorie eller andre beslægtede fag til at omvise i museets samling og særudstillinger, som i det kommende år blandt andet byder på impressionistisk maleri, Tal R og Gauguin.

Omviser på Glyptoteket

Glyptoteket tilbyder gratis omvisninger, som indgår i museets årsprogram, samt omvisninger til private grupper.
Omvisningerne er fagligt funderede, skal begejstre, skabe nysgerrighed og relevans for museets mange gæster – både
børn og voksne. Du bliver en del af et engageret omviserteam sammensat af studerende fra fortrinsvis klassisk
arkæologi, ægyptologi og kunsthistorie, og du vil få de bedste betingelser for at sætte din faglighed i spil på en levende og engageret måde til glæde for et mangfoldigt publikum. Du får en grundig introduktion til museet og dets samlinger samt oplæring og løbende sparring, supervision og feedback på din omviserpraksis. Som omviser på Glyptoteket har du en fleksibel arbejdstid, som afhænger af efterspørgslen på omvisninger.

Dine kvalifikationer
Dine formidlings- og kommunikationsevner er afgørende, da vi søger studerende, som formår at nå publikum og
formidle kunst og viden med et levende engagement. Du skal kunne omvise på både dansk og engelsk. Kan du fransk,
tysk og/eller svensk er det en fordel. Som omviser skal du kunne tilrettelægge og målrette omvisninger til flere
forskellige målgrupper. Du er samtidig fleksibel og pligtopfyldende. Du skal kunne arbejde med materiale og
fortællinger fra fortiden uden at miste nutiden af syne. Vi forventer solide faglige kompetencer, masser af initiativ og
evner for samarbejde.

Honorar og arbejdsvilkår
Omvisningerne afvikles oftest i tidsrummet 10-17 på alle ugens dage inkl. weekender og ferier. Arbejdstiderne og hyppigheden af omvisninger vil variere afhængigt af program og efterspørgsel. Der er derfor ikke et fast timetal, i stedet vil du blive honoraraflønnet. Tiltrædelse 1. marts 2020.

Ansøgning
Vi skal have modtaget din ansøgning og CV og dokumentation for beståede eksaminer samt evt. relevante bilag senest
fredag d. 7. februar 2020 kl.12. Ansøgningen skal e-mailes til job@nullglyptoteket.dk. Du skal skrive ’Omviser’ i emnefeltet. Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 8.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til jobbet, kan du kontakte formidlingsmedarbejder Rikke Baggesen på mail: rhba@nullglyptoteket.dk eller tlf.: 3341 8121.

Kort om Ny Carlsberg Glyptotek
Glyptoteket er et museum med en stor samling af antikke skulpturer, ægyptiske mumier og gravskatte, dansk
guldalderkunst og fransk impressionisme. Museet er en selvejende institution, som modtager økonomisk driftsstøtte
fra Staten og Ny Carlsbergfondet. Læs mere på www.glyptoteket.dk.