Bliv mentor!

Kære studerende på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab

Der er stadigvæk to udenlandske studerende, der skal starte på instituttet den 1. september, der ikke har fået en mentor. Der er derfor brug for din hjælp til at give de studerende en god start på deres ophold.

Der er mange gode grunde til at melde sig som mentor:

– Hvis du f.eks. planlægger et udlandsophold i løbet af din studietid kan det være en god idé at være mentor. Du får kendskab til udenlandske forhold, samtidigt med at du hjælper en international studerende med at falde godt til i København.

– At være mentor er en rigtig god mulighed for at træne sine sprogkundskaber. Du kan dog ikke regne med at få en mentee, der taler et bestemt sprog sprog, du gerne vil øve, men at være mentor er altid en god måde at forbedre sine sprogkundskaber.

– Når du melder dig som mentor for en udenlandsk studerende, bliver du del af et internationalt fællesskab, der laver mange forskellige aktiviteter f.eks. ture rundt i Danmark og museumsbesøg.

– Det ser godt ud på CV’et!

Hvis du har lyst til at være mentor for en international studerende på IKK, så send en mail med dit navn og din studieretning til: ikk-international@nullhum.ku.dk.

Du kan læse mere om at være mentor på hjemmesiden: http://intranet.hum.ku.dk/mentor/.

Med venlig hilsen

Morten Helmstedt
International studievejleder på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab

U-TURN SØGER FRIVILLIGE







Nu har du muligheden for at komme bag kulissen på Danmarks første internationale kunstfestival – U-TURN Kvadriennale for Samtidskunst.

Vi mangler:
• Vagter til to af udstillingens største kunstværker: The collectivity project af Olafur Eliasson og Observatory Air-Port-City af den argentinske kunstner Tomás Saraceno. Vagterne skal ikke bare passe på værket men informere og aktivere det besøgende publikum.
• Infoguides til Carlsberg: Skal fungere som vejvisere samt hjælpe til i reception og billetsalg.

Begge dele vil være inden for perioden 5. september – 9. november. Nogle af opgaverne vil være mere intensive i kortere perioder, andre vil sprede sig over et par dage om ugen i en længere periode.

Vi tilbyder:
• Mulighed for at komme bag kulissen på en af de største kunstbegivenheder i Danmark.
• gratis adgang til udstillingen og diverse arrangementer
• Gratis guidebog til udstillingen
• Mulighed for at deltage i det store officielle åbningsarrangement med performances af Lilibeth Cuenca, Complaints Choir og Lucas Ajemian.
• Mulighed for at deltage I åbningsfesten som afholdes på Carlsbergområdet med dj’s, happenings, mad og drikke.


Har du lyst?

Vi afholder et fælles informationsmøde fredag d. 15 august fra 10.00-14.00. Tilmeldelse senest d. 5 august på info@nulluturn-copenhagen.dk

Hvis du ikke har mulighed for at deltage i mødet, men gerne vil arbejde som frivillig – så skriv og så finder vi en løsning.

Om U-TURN

Den 5. september åbner U-TURN med performances, offentlige interventioner og udstillinger flere steder i København. Carlsbergs gamle tappehal, Tap E og J.C. Jacobsens akademihave danner rammerne om kvadriennalens hovedudstilling. I indre by udgør Kunsthallen Nikolaj kvadriennalens andet udstillingssted. Udstillingen fortsætter udenfor på gader, pladser, mure og i havnen med i alt tolv offentlige kunstprojekter. Herudover bliver flere kunstprojekter realiseret i samarbejde med institutioner, som f.eks. Camp X, Cinemateket, Ny Carlsberg Glyptotek og Takkelloftet (Operaen).

Omdrejningspunktet for hele kvadriennalen er ideen om U-vendingen som bevægelse og radikalt retningsskifte. U-TURN handler ikke om at gå tilbage ad det samme spor, men om at bevæge sig i nye retninger og skabe situationer, hvor noget nyt kan opstå. U-TURN er også et vendepunkt for samtidskunsten i Danmark. I løbet af udstillingens 70 dage vil publikum kunne stifte bekendtskab med mere end 70 kunstnere, hvor af de fleste aldrig tidligere har udstillet i Danmark. Under kvadriennalen vil et omfattende aktivitetsprogram invitere til artist talks, filmvisninger, performances, debatter, koncerter og workshops. U-TURN løber frem til 9. november.

Tomás Saraceno, Observatory Air-Port-City, 2008

Foto: Thomás Saraceno, Observatory Air-Port-City, 2008

Trappe Tusind indkalder artikler!

TRAPPE TUSIND er det nye tidsskrift på Litteraturvidenskab – skrevet af, men ikke kun for studerende. Tidsskriftets første nummer udkommer til oktober og redaktionen opfordrer hermed det skrivende folk til at indsende artikler. Tidsskriftet vil blive solgt dels fra instituttets café og dels fra en række mindre boghandlere.

Tidsskriftets forankring er litteraturen, litteraturvidenskaben og det kulturkritiske perspektiv som dermed vil være de mest oplagte omdrejningspunkter for artikler og som udgør tidsskriftets perspektiv som sådan, men vi vil ikke på forhånd afvise noget der skulle placere sig andetsteds. Det der er afgørende er at perspektivet er selvstændigt og reflekterende, at artiklen er interessant at læse. Det gør således ingen forskel om man er førsteårsstuderende eller specialeskrivende: alle er velkomne til at skrive til os. Vores forestillinger om en artikel er fleksible: Normalomfanget er ca. 15000 tegn inkl. mellemrum. Men en artikel må også godt være kort og åben, og den kan tage form af en kvalificeret strøtanke, et diskussionsoplæg, et spørgsmål, en miniaturelæsning eller et enkelt motiv. Omvendt kan en artikel også være lang og omfattende, og fx bygge på en interessant opgave du har skrevet eller på dit eget private forskningsprojekt.

Man behøver ikke sende en helt færdig og finpudset artikel, gerne bare en idé eller en fyldig disposition fx. For alle artikler vi antager vil det nemlig gælde at der bliver sat en redaktør på, der giver konstruktiv kritik og er med i skriveprocessen i det omfang det giver mening.

Deadline er d. 1. august for tekster der ikke er færdige og d. 1. september for så godt som færdige tekster. Se i øvrigt Skrivevejledning.

Skriv til trappetusind@nullgmail.com

Kærligst,

Redaktionen

Assistent søges til Arken

UDSTILLINGSASSISTENT PÅ ARKEN

 

 

ARKEN Museum for Moderne Kunst søger en udstillingsassistent.

 

Arbejdet fordrer bred indsigt i samtidskunst og moderne kunst fra 1880erne og frem. Der lægges særlig vægt på stabilitet og på fleksibilitet i forhold til arbejdstid.

 

Vi søger en studerende fra kunsthistorie, visuel kultur eller moderne kultur, gerne på bachelorniveau eller starten af kandidatuddannelsen, da assistenten skal forberede udstillinger, der åbner i 2008 og frem. Som udstillingsassistent indgår du i museets omviserkorps, og arbejdet inkluderer afholdelsen af enkelte foredrag.

 

Ansættelsesforhold: Tiltrædelse hurtigst muligt. Ansættelsen strækker sig over et år med mulighed for forlængelse. Aflønning iflg. gældende overenskomst. Omvisninger og foredrag aflønnes særskilt.

 

Du kan få mere at vide om stillingen hos museumsinspektør Marie Louise Helveg eller museumsinspektør Marie Laurberg, begge på telefon 43 54 02 22 (begge er dog på ferie til 30. juli).

 

Ansøgningsfrist: mandag 11. august 2008, kl. 12

Jobsamtaler vil blive afholdt i uge 34.

 

Send din ansøgning i kopivenligt format til:

ARKEN Museum for Moderne Kunst

att. Kunstafdelingen, Marie Louise Helveg

Skovvej 100

2635 Ishøj

 

eller

 

til reception@nullarken.dk

 

Mærk kuvert eller e-mail: UDSTILLINGSASSISTENT

 

………………………………………………………………………………..

ARKEN Museum for Moderne Kunst viser moderne billedkunst og samtidskunst fra vores egen tid. Museets egen samling fokuserer på dansk og international samtidskunst fra 1990’erne og frem. Museet besøges af 150-200.000 mennesker årligt, beskæftiger ca. 100 medarbejdere og har et årligt budget på ca. 45. mio. kr. ARKEN er i januar 2008 genåbnet med 1.500 m² ekstra rum til kunsten.

Praktik- og formidlingsforløb i Folkekirkens Skoletjeneste i Kgs. Lyngby – Rudersdal

Til

Institut for Kunst- og Kulturvidenskab

– praktik –

 

Vedrørende:

Foreløbig beskrivelse af et praktik- og formidlingsforløb i Folkekirkens Skoletjeneste i Kgs. Lyngby – Rudersdal.

 

 

Formidling af bibelsk kunst og kirkekunst til skoleelever

 

Folkekirkens Skoletjeneste har til formål at være et åbent tilbud til undervisningen i grundskoler og på ungdomsuddannelser.

 

Modtagerne er i første række kristendoms- og religionsfagene, – undervisere og elever. Det konkrete indhold følger skolernes målsætninger, læseplaner og undervisningsvejledninger.

 

Folkekirkens Skoletjeneste i Kgs. Lyngby – Rudersdal ønsker at bidrage til, at skolerne gennem materialer – særligt via Internettet – gives enkle og let tilgængelige muligheder for at formidle ældre og nutidig kunst over bibelske fortællinger og over kristendommens historiske og nutidige udtryk, – særligt billedkunst og arkitektur.

 

Konkret handler det om produktion og formidling af:

  • billedmaterialer, primært billedfiler og power-point-serier
  • tekster med indføringer og opgaver over forskellige kunstnere og deres udtryk over bibelske temaer og -fortællinger
  • ældre, nyere og helt ny kirkekunst og arkitektur, herunder digital fotografering og billedbearbejdning

 

Formidlingen sker i praksis via skoletjenestens hjemmeside (typo3 cms-system), via trykte materialer og – evt. også – via undervisning i omegnens skoler.

 

De ydre rammer:

  • Tidsperiode: Fra 1.9.2008
  • Arbejdspladsen er beliggende i sognegården i Lundtofte Sognegård ved Lundtofte Kirke. Kontoret er på ca. 35 m2 og indeholder bl.a. to selvstændige arbejdspladser. På kontoret arbejder der i forvejen én person fra skoletjenesten.
  • Transport, bil: 16,7 km fra Hovedbanen.
  • Rejsetid offentlig: 45 min fra Kbh. H: S-tog, bus, gåben.

 

Kontakt:

Poul Astrup

Folkekirkens Skoletjeneste

Lundtofte Kirkevej 3

2800 Kgs. Lyngby

info@nullskole-kirke-klp.dk

45 872 872

Kunststyrelsen søger studentermedarbejdere til Billedkunstcentret

Kunststyrelsen søger studentermedarbejdere til Billedkunstcentret

 

Kunststyrelsen søger to studerende til Kunststyrelsens Billedkunstcenter, som kan hjælpe med administrative og praktiske opgaver – og for den ene students vedkommende også opgaver med et mere kunstfagligt indhold.

De primære opgaver vil være:

·       Indtastning og registrering af ansøgninger

·       Sags- og regnskabsopfølgning

·       Kopiering og posthåndtering

·       Praktisk mødetilrettelæggelse

·       Generel vejledning af ansøgere

 

Til den ene stilling vil der herudover være opgaver knyttet til:

·       de internationale kunstfaglige projekter

Vi vil naturligvis give dig den fornødne oplæring. Stillingen som studentermedarbejder vil give dig et godt indblik i det daglige administrative og politiske arbejde inden for centraladministrationen.

 
Kvalifikationer

·       Du er systematisk, initiativrig og serviceminded 

·       Du arbejder selvstændigt og har en veludviklet kvalitets- og ordenssans  

·       Du har interesse for kunst og offentlig administration

·       Du har styr på dansk retskrivning og flair for IT

·       Du har gode engelsk kundskaber

·       Fleksibilitet og humoristisk sans


Løn og ansættelsesvilkår
Gennemsnitlig 10 til 15 timer om ugen. Den nærmere placering af timerne kan aftales.  Stillingerne ønskes besat senest 1. september. Stillingerne aflønnes efter statens overenskomst for studentermedhjælpere.

 

Kunststyrelsens Billedkunstcenter

Kunststyrelsens Billedkunstcenter er ét af de fire kunstfaglige centre i Kunststyrelsen, som sekretariatsbetjener Statens Kunstfond og Kunstrådet.

Billedkunstcentret ledes af en kunstfaglige chef og har 9 faste medarbejdere samt et antal studentermedhjælpere. Der er fem udvalg knyttet til centret: Statens Kunstfonds billedkunstneriske indkøbs- og legatudvalg, kunsthåndværk- og designudvalg, arkitekturudvalg, samt Kunstrådets to billedkunstudvalg.


Yderligere information
Du kan få yderligere oplysninger om stillingen fra og med uge 32 ved at kontakte Birgitte Lindeneg på telefon 33 74 45 35 eller Theis Petersen på telefon 33 74 45 34.

 

Praktiske oplysninger

Vi skal have din ansøgning senest torsdag den 7. august kl. 12.

Send din ansøgning mrk. ”Student til billedkunstcentret” til job@nullkunst.dk eller til Kunststyrelsen, H.C. Andersens Boulevard 2, 1553 København V. Hvis du oplyser din mailadresse, vil du modtage kvitteringsbrev via mail.

 

Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 33 eller 34. 

 

Kunststyrelsen er en styrelse under Kulturministeriet. Styrelsen har ca. 80 medarbejdere og står for sekretariatsbistanden til Statens Kunstfond og Kunstrådet og deres udvalg og repræsentantskaber. Kunststyrelsen har desuden en række selvstændige opgaver vedr. kunststøtte og international kulturudveksling inden for billedkunst, litteratur, musik og scenekunst.

 

Danske Dramatikere søger studentermedhjælp

Vi søger en studentermedhjælp til Danske Dramatikeres sekretariat. Arbejdet består blandet andet i telefonpasning, arkivering, indkøb, varebestilling, opdatering af hjemmeside samt servicering af forbundets 300 medlemmer. Vi sætter pris på stor fleksibilitet og på et godt humør i en for det meste meget travl hverdag.

Danske Dramatikere er en del af Autorernes hus i Nørre Voldgade i Københavns Indre By, hvor vi deler lokaler med Danske Filminstruktører og Danske Sceneinstruktører.

Den ugentlige arbejdstid er 12-18 timer, og lønnen er 120 kr. i timen. Ansøgere på overbygningsdelen af deres uddannelse foretrækkes. Læs mere om forbundet på www.dramatiker.dk

 

Ansøgningen sendes på mail til sekretariatschef Susanne Godske, sg@nulldramatiker.dk, eller med post til Danske Dramatikere, Nørre Voldgade 12, 2.th, 1358 Kbh K.