Skriv til Trappe Tusind nr. 8

Efteråret betyder dalende blade og regnfulde aftener. Men det betyder også et nyt semester, og at et nyt nummer af Trappe Tusind skal til at spire.

Derfor kalder vi nu på ideer og forslag til de bidrag, der skal tegne Trappe Tusind nr. 8.

Deadline for denne indledende fase er mandag d. 1. oktober.

Vi har ikke et fastlagt tema, og vi er interesserede i alle forslag, der beskæftiger sig med litteraturens og litteraturvidenskabens verden, og de parallelle abstrakte universer der findes rundt om denne. Vi ønsker at bringe den viden, der tilegnes rundt omkring, til live. Om det er i undervisningsforløb, gennem opgaveskrivning eller en ufravigelig interesse for et område, glæder vi os over potentialet for engagerede bidrag.

Formen er ikke afgørende, hvad enten det er essays, artikler, interviews, læsninger, fiktion, poesi, oversættelser eller hybride og personlige fortolkninger af disse. Vi vil meget gerne have læsninger, der kan være akademiske, eller som måske har et helt andet afsæt.

Vi har interesse for alt fra den mest poppede litterære problemstilling, det der er ‘helt oppe i tiden’, til de mest hardcore nørderier og tanker om støvede oversete juveler, der hidtil har været henlagt i dunkle mystiske kælderrum. Vi publicerer dog ikke anmeldelser og opsøger i reglen selv de fuldstændigt skønlitterære tekster.

Vi forestiller os, at de enkelte indslag i nummeret bliver til i et samarbejde mellem skribent og redaktion hen over efteråret, men mere færdige og afrundede bidrag hilser vi naturligvis også velkommen.

Skriv gerne en halv til en hel side, som præsenterer forslagets form, indhold og anstødssten, altså lidt om hvad nysgerrigheden, begejstringen eller måske problematikken bag forslaget er: Hvilke elementer bringes i spil og hvordan.

Se eventuelt for inspiration i tidligere numre, som kan købes i udvalgte boghandlere for 30 kr. pr. stk. eller downloades fra nettet på www.trappetusind.dk, hvor man også kan læse nærmere om vores retningslinjer.

Det er nu, det sker!  Send dit bidrag eller oplæg til trappetusind@nullgmail.com i et word-kompatibelt format senest d. 1 oktober 2012, eller spred ordet til dem i din omgangskreds, som måske ligger inde med noget, der skal ud over stepperne.

Forslag og idéer til omslagsillustrationer modtages også meget gerne (se ovenstående link for detaljer om format og download af skabelon). Deadline for dette er d. 15. oktober 2012.

Vi glæder os til at høre fra jer.

Redaktionen ved Trappe Tusind

Kunstbloggen YoungInArt søger skribenter

Hej,

Mit navn er Tanja, og jeg skrev herinde for ca. en måned siden, men da det var sommerferie, tænkte jeg at jeg ville skrive en gang mere. Jeg har nemlig startet en kunstblog for unge, som hedder YoungInArt. Den er kun tre måneder gammel, men målet med den er, at skrive til andre unge om forskellige kunstudstillinger, og måske inspirere dem, der normalt ikke lige interesserer sig for kunst til at blive mere nysgerrige og interessede i at besøge diverse kunstudstillinger. Det skal være ung til ung.Det kan være alt lige fra malerier, fotografier, design til performance kunst. Kunstbloggen skal ligeledes også indeholde interviews med forskellige kunstnere.

Indtil nu har jeg selv skrevet om de kunstudstillinger jeg besøger, men jeg leder efter passionerede og kunstinteresserede unge, som kunne have lyst til at skrive et indlæg på bloggen. Det kan være alt fra et enkelt indlæg til flere- alt efter behov og lyst. Det er frivilligt og ikke-lønnet, men gratis pr og mulighed for at formidle sin interesse til andre. Man binder sig ikke for flere indlæg. Har man lyst til kun at skrive ét, så vil det være fint.

Det vil være en oplagt mulighed for jer at vise unge, som nødvendigvis ikke er så kendte i kunstens verden, at få videreformidlet en kunstudstilling på en appetitvækkende, interessent og sjov måde.

Selv studerer jeg litteraturvidenskab, men har siden jeg var lille, haft kunsten tæt inde på livet. Hvis der er nogle, der skulle have lyst til at være kunstblogger på YoungInArt, må I meget gerne skrive et brev til mig inde på YoungInArt´s facebookside.

Kunstbloggen kan findes på www.younginart.dk

Jeg ser frem til at høre fra jer :)

 

Er du den nye projektleder på Red Barnet Ungdoms events?!

Red Barnet Ungdom er en organisation i rivende udvikling baseret på frivillighed, innovation og engagement. I Red Barnet Ungdom vil vi gerne skabe fede oplevelser, spændende arrangementer, og opsigtsvækkende events der sætter fokus på børns rettigheder, og vi har brug for dine lederegenskaber.

Ideologien bag Red Barnet Ungdoms Eventgruppe er at tænke velgørenhedsarbejde innovativt ud fra vores samtid, og altid have børnekonventionen og børns ret til bl.a. uddannelse, fritid og indflydelse i fokus. Vi vil gerne bryde rammerne og arbejde med at støtte op om Red Barnet Ungdoms værdisæt og om Børnekonventionen.

Hvem er du?

  • Mellem 18-30 år
  • Mod på og lyst til at være projektleder på Red Barnet Ungdoms events.
  • Åben og motiveret for at arbejde sammen med andre unge i Eventgruppen.
  • Interesse og erfaring indenfor eventarbejde, f.eks. igennem uddannelse, andet frivilligt arbejde eller noget helt tredje.
  • Mulighed for at afsætte tid til møder i eventgruppen og endvidere tid til løbende opgaver og møder i forbindelse med de valgte projekter, samt at føre projekterne
    ud i livet.
  • Lyst til at sidde med i Red Barnet Ungdoms kommunikationsudvalg.

Hvad giver det dig?

  • Muligheden for at engagere dig i planlægningen af en række spændende projekter.
  • Ledelseserfaring da du skal lede en gruppe på mellem 10 og 15 frivillige.
  • Arbejdserfaring i et ungt, dynamisk og socialt netværk af unge frivillige.
  • Udvikling af dine evner indenfor arbejde med events i et miljø hvor kun fantasien sætter grænser.
  • Et forbedret cv.

Ledelsesposten i Red Barnet Ungdom deles med én anden projektleder, så du skal kunne samarbejde og have lyst til at være en del af et frivilligt ledelsesteam

Er du interesseret? Så kontakt Amanda Simonsen på amanda-manfeld@nullhotmail.com

Hvis du vil læse mere om Red Barnet Ungdoms events, så gå ind på vores hjemmeside redbarnetungdom.dk.

Red Barnet Ungdom er en selvstændig ungdomsorganisation, der kæmper for en børnevenlig verden, hvor børn og unges rettigheder bli´r taget alvorligt. Vi arbejder med udgangspunkt i FN’s Børnekonvention, og vi baserer vores arbejde på projekter. Vi er nu over 2000 medlemmer og 650 frivillige, og der er også brug for dig!

Universitetsradioen og -tv hverver

Universitetsradioen er ikke bare et tilbud for lyttere og seere i København og resten af verden. Det er også en mulighed for studerende ved Københavns Universitet for at prøve kræfter med radio- og tv-produktion. Igennem de seneste 25 år har mange senere stjernespirer prøvet deres talent af hos os, fx Adam Duvå Hall, Martin Krasnik og Signe Molde.

Hvis du også vil være med, så kom til årets hvervemøde på Universitetsradioen. Her kan du høre, hvilke radio- og tv-programmer der har plads til nye medlemmer, og du kan også høre om de mange andre muligheder, der er på den anden side af radio- og tv-studiet, fx musikredaktionen, pr-gruppen og bestyrelsen.

Årets hvervemøde afholdes onsdag den 12. september kl. 19 i vores lokaler i Nørregade 7A, 1. th.

Du finder begivenheden på Facebook her.

FilmKunst/KunstFilm på SMK

Kom til filmaftener og foredrag om film- og videokunst

SMK inviterer til fem filmvisninger med tilhørende foredrag om film- og videokunst i museets biograf. Kom og bliv klogere på dansk kunsts livtag med filmmediet – fra 1950’ernes eksperimenter tegnet direkte på filmstrimlen til samtidskunstens spil med fiktionfilmens koder. Det er gratis, MEN pladsbestilling er nødvendig. Gebyr 10 kr. Læs mere og bestil plads via Billetlugen.dk

5. september kl. 17
50’erne: Kunst, film og bevægelse
v. Filmekspert og forfatter Carl Nørrested
Sted: SMKs biograf

Med udgangspunkt i to af kunstneren Søren Melsons abstrakte film, der var malet direkte på filmstrimlen og Richard Winthers Vues animées de l’atelier et collection Richard Winther fra 1956-58, der eksperimenterer med selvopfundne billedteknikker, fortæller filmekspert Carl Nørrested om de danske kunstneres tidlige eksperimenter med filmen som kunstnerisk medie. Carl Nørrested er ekspert i tidlig dansk eksperimental film og er bl.a. medforfatter til bogen Eksperimentalfilm i Danmark.

19. september kl. 17
60’erne og 70’erne: Filmen og kunstens performativitet
v. Museumsinspektør og forsker Birgitte Anderberg
Sted: SMKs biograf

Med udgangspunkt i filmen Tornerose var et vakkert barn fra 1971 af Kirsten Justesen og Jytte Rex diskuterer Birgitte Anderberg eksperimentalfilmen i 1960’erne og 1970’erne og dens forhold til tidens radikale kunstneriske nybrud, blandt andet happenings og performances. Birgitte Anderberg er museumsinspektør på SMK, forsker i 1960’ernes og 1970’ernes neo-avantgarde og feministisk kunst og har bl.a. stået bag udstillingen Bjørn Nørgaard. Remodelling the World og udgivelsen af Lene Adler Petersen Kvindetegnet.

3. oktober kl.17
80’erne: Video og kunst
v. Forfatter og dokumentarfilminstruktør Lars Movin
Sted: SMKs biograf

Med udgangspunkt i filmen Grød fra 1986 af performancegruppen Værst foretager Lars Movin en overflyvning af danske kunstneres brug af film og video i 1980’erne. Det var et årti, hvor impulser fra punk-oprøret i slutningen af 70’erne satte præg på æstetikken, samtidig med at den klassiske eksperimentalfilm begyndte at glide ud til fordel for den nye videokunst. Lars Movin har tidligere udgivet bøger og lavet film om bl.a. videokunst, Fluxus, beatgenerationen og Downtown-scenen i New York. Han arbejder p.t. sammen med Carl Nørrested på en bog om amerikansk avantgarde-film efter Anden Verdenskrig.

10. oktober kl.17
90’erne: Nye narrativer
v. Leder af Fotografisk Center Kristine Kern
Sted: SMKs biograf

I 1990ernes film-og videokunst er der et tydeligt narrativt spor; herunder en interesse for forskellige fortælleformer som den filmiske og den dokumentariske. Indenfor sidstnævnte finder man værker, der eksperimenterer med og udvider den dokumentariske form. Det kan være portrætfilmen, hvor kunstneren bag kameraet ikke blot er ”objektivt” registrerende, men selv deltager i en dialog med personerne foran kameraet, som i mange af Gitte Villesens videoer fra perioden – fx Kathrine makes them and Bent collects them fra1998. Eller det kan være i form af en blanding af fiktion og historisk fakta som i Joachim Koester og Matthew Buckinghams Sandra of the Tuliphouse or How to Live in a Free State fra 2001. Med udgangspunkt i ovennævnte værker samt Søren Martinsens SE-LVP-ORT-R-ÆT fra 2007 vil leder af Fotografisk Center, mag. art. Kristine Kern diskutere denne dokumentariske ‘tendens’ i sen- 90erens videokunst. Kristine Kerne har tidligere i år arrangeret udstillingen ”Even now to explain everything would be difficult” med Gitte Villesen på Fotografisk Center.

24. oktober kl.17
00’erne og nu: Samtidskunsten og filmens koder
v. Førsteinspektør og Seniorforsker Marianne Torp
Sted: SMKs biograf

I 2000’erne stiller kunstnerne skarpt på både indholdet og det æstetiske output i deres film- og videoværker. Med adgangen til mere avanceret teknik raffineres det filmiske udtryk og indholdsmæssigt dykkes der dybere ned i undersøgelserne af filmens konventionelle sprog og genrer, som udfordres, dekonstrueres og gentænkes. Foredraget tager udgangspunkt i den amerikansk-cubanske kunstnerduo Allora&Calzadillas A Man Screaming Is Not a Dancing Bear fra 2008 og de danske kunstnere Sofie Thorsens The Achromatic Island fra 2010 og Jesper Justs Sirens of Chrome også fra 2010. Marianne Torp er førsteinspektør på SMK med ansvar for samtidskunsten.

Alle foredragene er gratis og foregår i SMKs biograf, MEN pladsbestilling er nødvendig. Gebyr 10 kr. Bestil plads nu via Billetlugen.dk

 

Det man hører, er man selv

Det man hører, er man selv er en eksperimenterende udstilling om radiolytning på Mediemuseet. Du træder ind gennem en portal udformet som en kæmpe radio og befinder dig straks i et metaforisk rum, hvor du kan tage på en auditiv opdagelsesrejse i radiolyd. Du indtager rollen som lytter. Ved at bevæge dig rundt i rummet og bruge din krop som en ”tuning-knap” på en gammeldags analog radio, kan du lokalisere lydklip fra forskellige epoker af radioens udvikling.

Hvert lydklip repræsenterer en særlig lyttesituation, hvor det man hører, passer til den situation, man er i. Vi hører morgenradio om morgen og trafikradio i bilen. Udstillingen skal skabe refleksion over denne sammenhæng mellem lyttesituation og typen af indhold i radioen.

Grib fat om staven

Hver lyttesituation genskabes med en enkel scenografi, hvor du let kan træde ind og deltage ved fx at gribe fat om staven og svinge benene til Kaptajn Jespersens bjæffende kommandoer. Bagefter kan du tage fat i malerrullen og give væggen et lag tørmaling, mens Morgenhyrderne på Radio 100FM pludrer løs.

Udstillingen rummer i alt syv lyttesituationer, der dækker radiohistorien fra morgengymnastik med Kaptajn Jespersen til en nutidig podcast fra Third Ear. Det er radiolyden og selve lyttesituationen, der er i fokus og udstillingens egentlige genstande. Derfor er scenografi og tekster i udstillingen holdt på et minimum. For den nysgerrige besøgende, der vil vide mere om baggrunden for de enkelte lydobjekter, bliver der udarbejdet et lille katalog. Her kan du læse om det særlige ved hver lyttesituation i et radiohistorisk perspektiv krydret med anekdoter.

En eksklusiv oplevelse
Det begrænsede antal lyttesituationer og det tekniske system bag udstillingen gør, at kun fem besøgende ad gangen kan udforske udstillingen. Det bliver derfor en eksklusiv oplevelse. Den besøgende bliver udstyret med et sæt trådløse høretelefoner. Hvert sæt har påmonteret en farvet lampe, der kan registreres af kameraerne i udstillingsrummets loft. Derved kan den besøgendes færden i rummet følges nøjagtigt, og lyd sendes til hvert sæt alt efter den besøgendes position i rummet.

Åbning
Åbningen af Det man hører, er man selv finder sted fredag den 7. september 2012 kl. 17 i Mediemuseets biograf på 3. sal af BRANDTS-bygningen. Åbningstalen holdes lektor Per Jauert fra Århus Universitet, der er en af de førende kapaciteter i dansk radioforskning.
Åbningen er en del af BRANDTS 25-års jubilæum.

Baggrund
Udstillingen er udarbejdet i et samarbejde mellem Mediemuseet og Roskilde Universitet gennem radioforskningsprojektet LARM (www.larm-archive.org).

Radiohistoriker Heidi Svømmekjær, RUC, har stået for research og udvælgelse af lyd-objekter. Museumsinspektør Christian Hviid Mortensen, Mediemuseet, har stået for de praktiske forhold omkring udstillingen.

Udstillingen løber til d. 15. januar 2013.

Copenhagen Art Festival: Beyond Good and Evil

Events i forbindelse med Copenhagen Art Festival: Beyond Good and Evil, på Den Frie.

D. 29/8 kl. 19-22

Filmscreening med Søren Thilo Funder
Søren Thilo Funder har valgt at vise en række barske film, blandt andet ”El Grito” en mexicansk dokumentar fra 1968, filmet af film-studerende under studenteroprøret i Mexico City. Filmen er et af de eneste visuelle beviser på massakren af de studerende.

D. 2/9 kl. 15-16

Performance med Lea Porsager
They are playing a game. They are playing at not playing a game”. Med R.D. Laing’s citat som fundament, afholder Lea Porsager en seance hvor objekter med menneskelige stemmer udspiller en forestilling om synlige og usynlige konstellationer i et fællesskab.

 D. 2/9 kl. 19.30-20.30

Klarsynsdemonstration med Rikke Rasmussen
Glemte du at få din gamle farmors opskrift på grydekylling?
Mediet Rikke Rasmussen afholder en klarsynsdemonstration og etablerer kontakt til den åndelige verden og lader de afdøde, der gerne vil komme igennem tilpublikum, komme frem.


Ophold og stipendier forår 2013

 

DET DANSKE INSTITUT i ROM

Ophold og stipendier forår 2013

 

Forskere, videnskabsfolk og kunstnere kan søge studieophold på Det Danske Institut i Rom i foråret 2013 (1. febr. – 31. juli 2013).

Der vil desuden fra

Dronning Ingrids Romerske Fond

være et beløb til rådighed til uddeling af stipendier i forbindelse med ophold. Formålet med stipendierne er at gøre det muligt for forskere inden for alle grene af videnskaben og kunstnere inden for alle kunstarter (billedkunst, design, arkitektur, musik, litteratur etc.) at gennemføre videnskabelige eller kunstneriske studier i Rom.

Information og ansøgningsskema (skal anvendes) på instituttets hjemmeside

 

 

www.acdan.it

Ansøgningen stiles til Bestyrelsen for Det Danske Institut i Rom og indsendes

pr. e-mail til:

ansoegning@nullacdan.it

Accademia di Danimarca, Via Omero, 18. I-00197 Roma, Italien

Tlf.: 0039-06 32 65 931 – Fax 0039-06 32 22 717

Modtagelse kan verificeres ved en opringning til instituttet.

Frist: 17. september 2012

 

Skal du snart aflevere speciale?

ORDMØLLEN har tilbud på korrekturlæsning af specialer til kun 1.500 kr. + moms ved bestilling inden udgangen af september. Den SU-venlige pris dækker en effektiv og professionel gennemlæsning, hvor stavefejl, tegnsætning og sproglige formuleringer perfektioneres.

“Jeg anvendte ORDMØLLEN til at læse korrektur på mit speciale, hvilket blev gjort med stor præcision og grundighed. Kommunikationen var ligeledes i top, og processen var som helhed effektiv og tilfredsstillende.” Kasper Iversen, cand.mag. i Medievidenskab

Find mere info på www.ordmollen.dk