International Forfatterscene med Gyrdir Elíasson

Danske anmeldere begejstrede for islandsk prisvinder Gyrðir Elíasson!
Gyrðir Elíasson blev tidligere i år kåret som vinder af dette års Nordisk Råds Litteraturpris.

Han er en af Islands mest berømte forfattere og er i hjemlandet kendt for i sin kortprosa og noveller at bygge ejendommelige universer op. Gyrðir Elíasson kan opleves i samtale med journalist og redaktør Klaus Rothstein i Den Sorte Diamant, tirsdag 30. august kl. 20.

”Der er tale om stilistisk ordkunst på et højt niveau som skildrer indre og ydre trusler i dialog med verdenslitteraturen”. Sådan lød ordene fra bedømmelseskomiteen for Nordisk Råds Litteraturpris, da de i april offentliggjorde dette års vinderværk, novellesamlingen Milli trjánna (2010, Mellem træerne) af Gyrðir Elíasson (f. 1961). Novellesamlingen har lige modtaget store rosende ord fra bl.a. Politiken, som gav den 5 hjerter, og Berlingske, som gav den 6 stjerner.

I ’Mellem træerne’ væves 47 noveller ind i hinanden, og Gyrðir Elíasson henviser til tidligere tekster i forfatterskabet såvel som til ældre litteratur, ikke mindst nordisk. Elíasson, der havde sin litterære debut i 1983, er kendt for at lade de enkelte tekster blive styrket ved den helhed, de indgår i. Eliassons produktion kan ses som en uendelig tekst i konstant udvikling, hvor personer og omgivelser går igen fra værk til værk.

Studiepris 60 kr. (30 kr. hvis man er medlem af Students Only! www.studentsonly.dk).
Læs mere her: http://www.kb.dk/da/dia/forfatterscene/110830_eliasson.html og kontakt: maml@nullkb.dk for spørgsmål.

Palace Nights – koncert med Elou Elan

Den dansk-norske sangerinde Elou Elan kombinerer den varme jordnærhed fra 1950’ernes jazz og den kølige melankolske nordiske folketone med den naïve charme fra Brill Building pop og den sensuelle franske chanson. I sangene og i stemningen på debut albummet, der udkommer 12. september, flettes hjerteskærende intimitet af hviskede tilståelser sammen med den svimlende atmosfære af en cirkus forestilling. Ved koncerten på Charlotten…borg vil Elou Elan optræde som en trio med følgende besætning: Eva-Louise Rønnevig, vokal og piano, Klaus Nørgaard på bas og Louise Drensgaard på violin.
Charlottenborg den 14. september kl 20.00
Øvre foyer / Gratis adgang

https://www.facebook.com/pages/Elou-Elan/159561517413997?ref=ts
http://www.myspace.com/elouelan

Intro-arrangement for nye studerende på Moderne kultur & kulturformidling

Att.: Nye studerende på Moderne kultur & kulturformidling

 

Hvis du er ny studerende på Moderne kultur & kulturformidling, vil vi fra Studievejledningens side gerne byde dig ordentlig velkommen på din nye kandidatuddannelse. Du inviteres derfor hermed til studiestartsarrangement torsdag den 1. september kl. 10.

 

Vi mødes alle i lokale 23.0.49. Du kan se en oversigt over hele Det Humanistiske Fakultet her: http://hum.ku.dk/kontakt/findvej/kuakort.pdf/

 

Arrangementet er en mulighed for at få et overblik over din uddannelse, møde dine nye medstuderende og i det hele taget få en fornemmelse af, hvad det vil sige at læse Moderne kultur & kulturformidling.

 

Fra studievejledningens side opfordrer vi alle til at dukke op denne dag, da der vil blive givet mange vigtige informationer, og da dagen betragtes som første dag på dit nye studium.

 

I løbet af dagen vil du:

  • Få mulighed for at arbejde med din egen plan for din kandidatuddannelse og få sat ord på dine kompetencer
  • Få indblik i jobmulighederne og fremtidsperspektiverne som kandidat i Moderne kultur og kulturformidling
  • Få information om fagudbud, specialeformer, praktikmuligheder, udlandsophold og studiestrukturen i det hele taget
  • Få information om muligheder for tilvalgsfag og kurser på andre uddannelser
  • Få en gennemgang af din studieordnings muligheder og begrænsninger

 

Programmet for dagen
10.00 – 10.30: Hvad er Moderne kultur? Oplæg v. professor Martin Zerlang
10.30 – 10.40: Præsentationsrunde
10.40 – 12.00: Studiestruktur og –sammenhæng på Moderne kultur
12.00 – 12.30: Frokost (medbring selv eller køb i kantinen)
12.30 – 13.00: Præsentation af efterårets fag v. underviserne
13.00 – 13.15: Præsentation af den internationale studievejledning
13.15 – 14.00: Øvelse: Kompetenceafklaring

Klokken 14.00 går vi ned i instituttets studiecafé, Roland Bar, hvor der vil være mulighed for at købe en kop kaffe eller en øl, inden vi fortsætter programmet.

14.15 – 14.45: Tiden efter Moderne kultur – eksempler fra to kandidater fra Moderne kultur
14.45 – 15.15: Præsentation af sociale, faglige og studenterpolitiske aktiviteter på IKK
15.15 – 16.00: Øvelse: Forventningsafstemning om studiegruppearbejde

 

Vi glæder os til at se dig og byde dig velkommen på Moderne kultur og kulturformidling.

 

Mange hilsner,

Cecilie og Marie, studievejledere på Moderne kultur og kulturformidling

Indkaldelse til TRAPPE TUSIND nr. 7

Skriv til TRAPPE TUSIND #7 – tidsskrift for litteraturvidenskab

Udgivet den 15/07/2011 af Trappe Tusind

I løbet af efteråret vil TRAPPE TUSIND føje et nyt nummer til rækken, og i den forbindelse efterlyser vi hermed bidrag til det, der skal blive TRAPPE TUSIND nr. 7.

Trappen er som udgangspunkt temaløs, så der er frit slag, så længe bidraget på den ene eller anden måde handler om litteratur og litteraturvidenskab og/eller de interessante gråzoner, der omgiver litteraturen og videnskaben om den.

Vi ønsker os essays, artikler, endnu ukendte skriftformer, polemikker, kollektiv-tekster og (upublicerede) oversættelser. Eksperimenter såvel som ingen eksperimenter. Vi modtager ikke anmeldelser, men gerne læsninger – og meget gerne af ny litteratur. Skønlitteratur opsøger vi i udgangspunktet selv, men har du et godt forslag, er du velkommen til at kontakte os.

Vi lægger vægt på, at bidragene ikke nødvendigvis kun bliver til på skribentens skærm, men også finder deres form i et samarbejde mellem skribent og redaktion, der løber hen over efteråret. Det betyder selvfølgelig ikke, at vi blankt vil afvise færdige og formfuldendte bidrag, men at det, vi lige nu efterlyser, er skarpe idéer.

Send os derfor gerne en side, der skitserer bidragets indhold, form og hvad det er for en nysgerrighed, der styrer projektet. Hvad der så at sige er anstødsstenen for dit bidrag. Bidragene kan udmærket tage udgangspunkt i stof, man har arbejdet med i universitetsopgaver, ligesom man selvfølgelig er velkommen til at bruge de akademiske greb og indsigter, man kunne have erhvervet sig gennem dette arbejde. Men send hellere end et opgaveuddrag en halv side om, hvad det (så præcist som muligt) er, man interesserer sig for, og i hvilken form, man vil udfolde sin interesse.

Læs mere på http://www.trappetusind.dk/2008/12/skriv-til-trappe-tusind_06.html og send dit bidrag/forslag til trappetusind@nullgmail.com i word-kompatibelt format.

Deadline er 1. september

Forslag til omslagsillustration modtages også meget gerne (se ovenstående link for detaljer om format og download af skabelon). Deadline for dette er 1. oktober

Udstillingsforedrag sidste dag på udstillingen Louisiana – på papir: Josef Albers 28.8. kl. 15

Udstillingsforedrag  Louisiana – på papir: Josef Albers
Josef Albers – Transforming Color and Line
Søndag den 28. august 2011 kl. 15

Mød Josef Albers personlige ven Nicholas Fox Weber, direktør for
Josef and Anni Albers Foundation.
Sidste dag for udstillingen Louisiana på papir – Josef Albers er søndag den 28. august. Som finale på udstillingen kan publikum høre beretninger fra Josef Albers liv og kunstneriske virke fra en person, som har stået Josef Albers nær.
Nicholas Fox Weber, direktør for Josef and Anni Albers Foundation, kom tættere på Albers i de sidste år af kunstnerens liv. I sit foredrag fortæller Weber om Josef Albers kunstneriske virke og livslange studier af farve og form, om Albers halvtreds år lange ægteskab til en anden brillant kunstner, Anni Albers samt om ægteparrets venskaber med kunstnere lige fra Wassily Kandinsky og Paul Klee til John Cage og Robert Rauschenberg. Desuden videregiver Weber sin opfattelse af Albers som et både passioneret, humoristisk
og karismatisk menneske.
Foredraget er gratis for museets gæster.
Louisiana – på papir er en serie af mindre udstillinger på Louisiana, som vises i løbet af 2011.
Udstillingerne er kurateret af Louisianas direktør Poul Erik Tøjner og fokuserer på grafiske arbejder og tegninger. Udstillingen om Josef Albers viser 80 arbejder og er blevet til i samarbejde med Josef Albers Museum Quadrat, Bottrop og Staatliche Graphische Sammlung, München. Louisiana indgår som venue i
en større turne, der blandt andre omfatter Gulbenkian-museet i Portugal og Morgan Library i New York.

Den tredje udstilling i serien Louisiana – på papir er med Vija Celmins; født i Letland og bosat i New York. Den åbner den 8. september 2011

Udstillingerne realiseres med støtte fra C. L. Davids Fond og Samling.

Museets åbningstider: Tirsdag – fredag kl. 11-22. Lørdag, søn- og helligdage kl. 11-18. Mandag lukket.
Louisiana website: www.louisiana.dk.

Med venlig hilsen
L O U I S I A N A
Susanne Hartz
Pressechef

Bodum. Hovedsponsor for Louisiana.

Så er der opstart på en ny sæson Club Fiction efterår 2011!

Skriver du lyrik eller prosa, er du seriøs med dine tekster, vil du gerne blive bedre og snakke med ligesindede om dem? Så fat finger og tastatur og send 2-4 siders manuskript til lea.floe.christensen@nullkff.kk.dk senest mandag d. 29. august. Dine tekster vil blive vurderet af en kyndig redaktion, og du vil få svar på, om du er optaget senest fredag d. 2. september. Club Fiction hed tidligere Skriveklubben ON, men er ved årsskiftet blevet opgraderet og har ved den lejlighed fået et nyt og bedre navn.

Club Fiction er kommet rigtig godt fra start og vi glæder os til en ny sæson for nye og gamle medlemmer. Der vil ud over undervisning være mulighed for fælles blogforum, kritikpartnerskaber med andre fra klubben, afslutningsoplæsning på Hovedbiblioteket mm. Klubben vil være på ca. 8-16 medlemmer.

Pris: 500 kr. (8 mødegange)

Klubleder er forfatter Adda Djørup.

Klubkoordinator er litteraturformidler Lea Fløe Christensen

Vi mødes hver anden tirsdag kl. 16.00-18.30 i Poesiens Hus på Gothersgade. Første mødegang er tirsdag d. 13. september.

Kom så frit frem!

 

Det Danske Institut i Rom. Ophold og stipendium forår 2012

Forskere, videnskabsfolk og kunstnere kan søge studieophold på Det Danske Institut i Rom i forår 2012 (1. febr. – 31 juli 2012).
Der vil desuden fra Dronning Ingrids Romerske Fond være et beløb til rådighed til uddeling af stipendier i forbindelse med ophold. Formålet med stipendierne er at gøre det muligt for forskere inden for alle grene af videnskaben og kunstnere inden for alle kunstarter (billedkunst, design, arkitektur, musik, litteratur etc.) at gennemføre videnskabelige eller kunstneriske studier i Rom.
Information og ansøgningsskema (skal anvendes) på instituttets hjemmeside
www.acdan.it
Ansøgningen stiles til Bestyrelsen for Det Danske Institut i Rom og indsendes
pr. e-mail til:
ansoegning@nullacdan.it
Accademia di Danimarca, Via Omero, 18. I-00197 Roma, Italien
Tlf.: 0039-06 32 65 931 – Fax 0039-06 32 22 717
Modtagelse kan verificeres ved en opringning til instituttet.
Frist: 19. september 2011

Danmarks officielle hjemmeside søger skarpe bloggere inden for kunst, mode, design, arkitektur etc.

Vi leder efter studerende, der kunne være interesserede i at blogge på Danmarks officielle hjemmeside denmark.dk. Sitet indeholder generel information om Danmark og forsøger derudover at fortælle om dansk kultur, mode, design, musik, mad etc. Det er i den forbindelse, vi håber, at en eller flere af jer kunne være interesserede i at bidrage, enten hver for sig eller i fællesskab.

Du får din egen blog på sitet blogs.denmark.dk. Indlæggene skal være på engelsk og skal have en dansk ”vinkel” – det vil sige, at Danmark eller noget dansk på en eller anden måde skal spille en rolle i hvert indlæg. Derudover er der ret frie hænder. Vi forventer ca. et ugentligt indlæg.

Vi kan ikke tilbyde betaling for det, du skriver. Til gengæld tilbyder vi fast spalteplads på en web-platform, der har omkring 200.000 besøgende om måneden og derudover bliver fulgt af 35.000 personer på facebook. Vi promoverer vores blogs på de sociale medier, ligesom Danmarks ambassader rundt omkring i verden også fra tid til anden har gjort brug af dem.

Hvis du er interesseret i at skrive for os, så send en mail til Jon Clausen på joclau@nullum.dk, hvor du kort fortæller om dig selv, dit studie og hvad du godt kunne tænke dig at blogge om.

 Vi glæder os til at høre fra dig.

 Med Venlig Hilsen

 denmark.dk