Studentermedhjælper til kbh læser

Har du øje for litteraturscenen, og interesserer du dig for litteraturformidling til børn og voksne? Er du en dygtig kommunikator, og har du mod på at være med til at udvikle hele Københavns litteraturfestival? Så er du måske kbh læsers nye studentermedhjælper!

kbh læser er en litteraturfestival, der til november 2012 afvikles for femte år i træk. Festivalen slipper læseglæden løs med litterære aktiviteter på biblioteker, hos boghandlere, på museer og andre kulturscener i byen, oghar en tematisk, uhøjtidelig og moderne tilgang til litteraturformidling.Festivalen har en bred profil med både skøn-, fag- og børnelitteratur fordelt på ca. 150 begivenheder. Læs mere på www.kbhlaeser.dk.

Dine opgaver

Som kbh læsers studentermedhjælper bliver dine væsentligste opgaver at indgå i den fortsatte udvikling af festivalen og tage del i kommunikationsarbejdet omkring kbh læser.

Arbejdsopgaver:

  • Indgå i kbh læsers arbejdsgruppe og bidrage til den fortsatte udvikling af festivalprogrammet 
  • Arrangementsplanlægning i samarbejde med et netværk bestående af ca. 60 festivalarrangører
  • Udvikling af nye partnerskaber
  • Kommunikations- og PR-arbejde, herunder udvikling og redigering af hjemmeside, festivalens facebook-side, udarbejdelse af levende pressehistorier mm.

Din profil

  • Du er studerende på en relevant videregående uddannelse, f.eks. litteraturvidenskab, dansk eller kulturformidling, og du har 2 års studietid tilbage
  • Du følger med på litteraturscenen og interesserer dig for tendenser på formidlingsområdet
  • Du har idéer til temaer og formidlingsformer, der kan bidrage til den fortsatte udvikling af festivalen
  • Du har gode skrivefærdigheder og har sans for fængende pressehistorier
  • Du kender til redigering af hjemmesider og er vant til at bruge facebook i arbejdssammenhæng
  • Du er evt. rutineret bruger af Adobes Photoshop og Indesign

Andre oplysninger om stillingen

Stillingen er på 18 timer om ugen med start 1. december 2012.

Løn- og ansættelsesforhold i henhold til gældende overenskomst med Københavns Kommune. 

kbh læser er placeret i afdelingen Byudvikling & Events i Kultur- og Fritidsforvaltningen  København V.  

Vil du vide mere om stillingen, kan du kontakte festivalleder Annette Matthiesen på tlf. 33 66 40 11 eller mobilnr. 51 18 72 97.

Ansøgning

Søg stillingen elektronisk via http://www.kk.dk/Job/LedigeJob.aspx senest 14. november 2012

Samtaler forventes afviklet i uge 47.

I Kultur- og Fritidsforvaltningen tror vi på, at tillid og samarbejde både øger medarbejdernes trivsel og højner kvaliteten, produktiviteten og vores evne til at gå nye veje.

NY: Louisiana Contemporary – Anri Sala. Kom til åbning 1.11. kl. 18.30. Gratis adgang!

Udstillingsåbning på Louisiana – Mød den albanskfødte kunstner Anri Sala.
Torsdag den 1. november fra kl. 18.30 – gratis entré
Kl. 18.30 Saxofonisten André Vida optræder i samspil med filmen Long Sorrow og en tidligere optagelse af en improvisation til Long Sorrow – en anderledes form for trio.
Kl. 19.30 Samtale mellem kunstneren Anri Sala, saxofonisten André Vida og komponisten og dirigenten Ari Benjamin Meyers. Moderator: Kurator Mette Marcus. Velkommen!

Anri Sala er en af samtidskunstens fremmeste filmskabere. Hans emnefelter er den politiske virkelighed og menneskelige relationer. Udover de levende billeder i Salas film er det lydlige univers med til at skabe en særlig oplevelse. Musikken er et centralt element i fortællingens dramaturgi. Anri Sala ved, hvad musik kan gøre ved fortællingen og ved os. At musik er fysisk, og at lydbølger rammer os. Udstillingen viser bl.a. fire film, der musikalsk spænder over fri improvisation, klassisk kompositions-musik og rytmisk musik. Oplevelsen af udstillingens filmværker er fysisk. I værket Long Sorrow omslutter en følelsesfuld saxofon-solo beskueren. I 1395 Days without Red intensiverer orkestrets Tjajkovskij-symfoni det drama, som kvinden oplever på sin farefulde færd gennem det krigshærgede Sarajevos gader og sætter også iagttageren i en pinefuld spændingstilstand.
I to andre film er trommen det musikalske motiv. After 3 Minutes er en film uden lyd og fokuserer på visualisering af rytme og tidslig forskydning. Answer Me viser en dialog mellem en kvinde og en mand, hvor kvinden taler i ord, og manden kommunikerer med trommeslag.
Anri Sala er ligeledes bevidst om musikkens strukturdannende egenskaber, ikke bare i musikken, men også i de elementer, der ikke omfatter lyd. Tempoet, takten, gentagelsen, rytmen, men også stilheden og pausen anslår musikalske elementer, som kunstneren er optaget af, og som har betydning for hans værker både visuelt og lydligt. Brugen af musik åbner et forståelsesunivers løsrevet fra sproglige begrænsninger. Værkerne er knappe på ord, men rige på fortællinger.

Biografi
Anri Sala er født i Albanien i 1974, uddannet på the National Academy of Arts, Tirana, Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs i Paris og på Le Fresnoy, Studio National des Arts Contemporains i Tourcoing. Kunstneren er i dag bosat i Berlin.
Sala har udstillet internationalt på institutioner som Centre Pompidou, Paris; Serpentine Gallery, London; Musée d’art contemporain de Montréal, Canada; MOCA/Museum of Contemporary Art, North Miami; ARC/Musée d’art moderne de la Ville de Paris og Kunsthalle Wien. Han har modtaget flere priser, inklusiv Absolute Art Award 2011 og
The Young Artist Prize på Venedig Biennalen i 2001. I 2013 repræsenterer han Frankrig ved Biennalen i Venedig.

Værkliste
Følgende værker vises på udstillingen: Long Sorrow, 2005 (HD video, stereolyd), Eversion, 2009 (fotografi), Title Suspended, 2008 (kinetisk skulptur), After 3 Minutes, 2007 (video, uden lyd), 1395 Days without Red, 2011 (film, lyd), The Breathing Line, 2012 (papir leporello), Doldrums, 2008 (installation), Answer Me, 2008 (HD video projektion).

Særkatalog
Til udstillingen har Louisiana produceret en App til Iphone/Ipad. Den indeholder en introducerende tekst af Sanne Krogh Groth, adjunkt på Roskilde Universitetscenter, korte værktekster til udstillingens otte værker samt reference-artikler af bl.a. Michael Fried, kunstkritiker og Hans Ulrich Obrist, kunsthistoriker og direktør på Serpentine Gallery, London. Derudover er udstillingens værker repræsenteret enten med fotoillustrationer eller filmklip.

Louisiana Magasin nr. 37
Louisiana Magasin nr. 37 indeholder artiklen ”Musik som formgivning” af Sanne Krogh Groth.

 

 

Forfatteraften med Lars Frost: Danmarks og velfærdens historie

Forfatteraften i Studenterkredsen torsdag med Lars Frost.

Forfatteren Lars Frost vil med udgangspunkt i tre af sine værker, ”Smukke biler efter krigen”(2000), “Ubevidst rødgang”(2008), og ”Skønvirke”(2011), tale om sit forsøg på skrive om Danmarks og velfærdens historie fra 1970’erne og ud i fremtiden.

Lars Frost modtog i år kritikerprisen for “Skønvirke”.

Torsdag den 1. november kl. 20.

Vartov. Farvergade 27, opgang H, 1463 København K

Entré: 25,- / semestermedlemskab: 60,-

Studenterkredsen arrangerer en række foredrag inden for felter som teologi, filosofi, æstetik og politik. Håbet med disse arrangementer er at kombinere universitetets høje faglige niveau med højskoleforedragets nysgerrighed i forhold til livet og dets insisteren på livets væsentlige spørgsmål.

Onsdags-overspring kl. 17-19

Kom til fyraftensperformance på Museet for Samtidskunst i Roskilde.

Onsdag d. 31. oktober kl. 17 byder museet inden for til Claus Ejners performanceshow “Jeg er et gennemsnitsmenneske”

Claus Ejners performances handler om og problematiserer, hvad det vil sige at være et gennemsnitsmenneske – i både konkret og mere abstrakt forstand. Showet varer en lille time og består af en serie selvstændige performances, der bl.a. involverer en kost, recitationer fra Barbara Cartlands roman “Prisen er kærlighed” og en Bounty bar, 16 Duplo-klodser mm.

Claus Ejner har i løbet af året turneret rundt med forskellige dele af showet, der nu præsenteres samlet.

Der er gratis adgang til performanceshowet og gratis adgang til museets udstillinger til kl. 17. Der vil være mulighed for at købe forfriskninger i museets boghandel før og efter showet.

Claus Ejner “Jeg er et gennemsnitsmenneske” (2012), fotograferet af Barbara Katein

3 anbefalinger på CPH:DOX 2012

Så er der under en uge til, at CPH:DOX løber af stablen med mere end 200 dokumentarfilm fra hele verden samt koncertarrangementer, debatter og events. CPH:DOX lægger vægt på at præsentere det nyeste og mest interessante på den dokumentariske scene, og filmprogrammet rummer derfor både film af store internationalt anerkendte instruktører og smallere titler af nyt eller ukendt talent.

Til kunst / kunstfilminteresserede kommer her et lille udpluk af udvalgte film, som man ikke bør gå glip af:

The Last Time I Saw Macao
Instr.: João Pedro Rodrigues & João Rui Guerra da Mata | Portugal 2012 | 82 min
Torsdag d. 1/11 kl. 19.00 i Cinemateket. 75 kr. (60 kr. studerende)

Storbysymfoni, erindringsrejse, meta-noir og postkolonial refleksion i eksotisk hybrid.

En semi-dokumentarisk meta-noir, hvis labyrintiske historie udspiller sig i den neon-oplyste, portugisiske ex-koloni Macaos underverden. Her voksede Joao Rui Guerra da Mata op, og hertil vender han nu tilbage på en dobbelt mission: for at redde sin transkønnede veninde Cindy, der har rodet sig ud i en mystisk og livsfarlig affære, og for sammen med sin partner Joao Pedro Rodrigues at skabe en af de mest markante og nytænkende essay-film i nyere tid. En film, der reflekterer over Macaos koloniale fortid både som virkeligt sted, og som et mytisk lærred på hvilket Vesten – med filmmediet som mellemled – har projiceret sine fantasier om det eksotiske østens fristelser og farer. Parrets fælles film er således netop dette: en film i den stiliserede tradition fra Jacques Tourneur og Josef von Sternberg, hvis B-film ‘Macao’ (1952) danner forlæg – og et melankolsk illusionstab.

Bestiaire i Zoologisk Have
Søndag d. 4/11 kl. 14 i Zoologisk Have. 75 kr. (60 kr. studerende)

Særvisning i Københavns Zoo af en helt særlig film – og rundvisning blandt dyrene efter lukketid!

CPH:DOX inviterer mennesker og dyr til at være hinandens tilskuere både på lærredet og i virkeligheden, når der vises film i Københavns Zoo. ‘Bestiaire’ udforsker med sine nysgerrige, statiske og tavse observationer af dyrene i Montréals zoologiske have ikke kun dyrenes lyde og bevægelse, men også vores egen relation til dem. Uden forklarende kommentarer får vi nemlig lov til blot at være i selskab med dyrene i deres kunstige hjem. Kameraets statiske blik overlader os til selv at drage vores egne konklusioner i et velkomment alternativ til de action-drevne og overforklarende naturprogrammer, der normalt giver os adgang til dyrenes verden. Og måske kan personalet i Københavns Zoo give ekstra liv til de mange forestillinger filmen har sat i gang, når der bagefter er rundvisning – endda efter lukketid!

Roland Hassel
Instr.: Måns Månsson | Sverige 2012 | 74 min.
Tirsdag den 6/11 kl. 19.00 i Grand Teatret. 75 kr (60 kr. studerende)

Tilbage til ’86 i tragikomisk rekonstruktion af en af nyere tids største mordgåder.

Hvordan kan en film forholde sig dokumentarisk til det uopklarede mord på Olof Palme? En begivenhed, hvor vi ved mest om, hvad vi netop ikke ved? Svaret er: Hassel! Den nu pensionerede kriminalkommissær Roland Hassel er stadig involveret i efterforskningen af Sveriges største mordgåde. Men ikke alene vidner Hassels mange rynker om, at mordet ligger langt tilbage i tiden. Modløsheden i den aldrende kommissærs øjne husker os ligeledes på, at mordet på statsministeren i “86 stadig står som et åbent sår i den svenske bevidsthed. Et mord, som Hassel nu gør et sidste forsøg på at opklare med hjælp fra sine ikke altid lige kompetente assistenter. Hver detalje bliver vendt, hver mulighed overvejet. Ved at introducere en “virkelig”, men fiktiv (!) karakter kendt fra tv i sin rekonstruktion af et virkeligt drab bliver filmen i lige så høj grad en refleksion over dokumentarismens metoder og begrænsninger. Og med sit udvaskede VHS-look understreger Måns Månssons film blot, hvor fjern den nære fortid egentlig er. “Hassel” er et både seriøst og meget morsomt bud på en udvidet form for refleksiv, historisk dokumentarisme fra en af svensk films største, unge talenter.

 

Deltagere søges til fokusgruppe om kulturmagasin

Magasinet Kulturkik skal i gang med 4.udgave og i den forbindelse har vi brug for din mening.

Kulturkik er et kulturmagasin der viser museerne og kunsthallerne samt deres kulturtilbud fra en ny side. Ved at høre din og andres vurdering af magasinet, kan vi blive klogere på hvordan magasinet kan gøres endnu bedre.

På mødet vil vi stille nogle spørgsmål og præsentere et par sjove opgaver, som vi så i fællesskab vil snakke om. Det er ikke en forudsætning for deltagelse at du har kendskab til magasinet, da vi sender eksemplarer til dig.

Første fokusgruppe afholdes Onsdag d. 7. november kl. 16-18.30 og her søger vi primært studerende som er aktive kulturbrugere.

Anden fokusgruppe er også Onsdag d.7 november fra kl.19-20.30. I denne gruppe forestiller vi at du er en ivrig kulturbruger og ikke er bange for at dele din umiddelbare mening om magasinets indhold og udformning.

På mødet vil vi sørge for lidt forfriskninger som sandwich, kaffe og lidt sødt, og der vil være gaver fra flere af museerne som tak for hjælpen.

Hvis du er interesseret i at deltage så send en mail til mette@nullgoldendays.dk med information om dig selv.

Vi håber at se dig!

New fashion company in CPH seeks a fashion/art/design student for paid job (8-10 hours a week)

A new start-up women’s fashion design label in Copenhagen is looking for a fashion, design, or art/photography student who is interested in playing an important role in the business start-up and operations. It is a new business, and there will be opportunity to learn and develop a wide range of skills.  We are looking to find someone as soon as possible, ideally next week.

Requirements:
– a strong interest in fashion, design, and art/photography; fashion design experience or training a plus; knowledge of fabrics also a plus
– fluency in English and Danish, other languages a plus (especially Swedish, German, or Asian languages)
– interest or experience in business administration, accounting experience a plus
– flexibility and desire to learn, ability and willingness to work independently
– 35-40 hours per month, some flexibility in terms of schedule

Duties:
– helping with a wide range of tasks for setting up a new business, possibly working in a boutique some.
– record keeping and expense tracking, completing expense reports accurately and in a timely manner.
– helping develop collection program
– outstanding customer service

Salary: 120 kr/hour.

If you are interested, please send a resume and cover letter to:
info@nullperspektivgallery.com

Magasinet Udvikling og CPH:DOX præsenterer filmen TOMORROW

Tomorrow – filmvisning og paneldebat om kunst, aktivisme og politik d. 4. nov. kl. 17 i Teater Grob.

Om filmen: “Voina” betyder krig på russisk. Det er også navnet på et anti-autoritært kunstkollektiv på tre mennesker og et 1-årigt barn, der med performance-kunsten som deres eneste våben udøver fredelige aktioner i symbolsk protest mod Putins Rusland. Da en video, hvor de vælter en politibil, bliver et internationalt Youtube-fænomen, står den stædige trio pludselig midt i en ophidset mediestorm: kunst eller hærværk? Politisk protest eller vandalisme?

Efter visningen d. 4/11 er debat med Mikkel Bolt, lektor og ekspert i politisk kunst, og Morten Gøbel Poulsen, projektleder ved CKU, om kunst som politisk og aktivistisk våben – arrangeret i samarbejde med Magasinet Udvikling. I ugerne op til festivalen vil performancegruppen Below Dreaming lægge små videoværker op på CPH:DOX’ blog. Det samlede værk ‘Actions’ vil i dansk målestok kommentere på problematikkerne i Tomorrow.

Normalpris 75 kr (60 kr. studerende). Billetter kan købes på www.cphdox.dk eller i døren på aftenen på Teater Grob, Nørrebrogade 37, Kbh N.