Forlaget Tiderne Skifter søger praktikant

Forlaget Tiderne Skifter søger en praktikant til efteråret 2015. Du vil blive en del af en spændende og travl arbejdsplads og vil få indblik i forlagsbranchens mange aspekter. Vi har stor erfaring med praktikanter, og mange tidligere praktikanter har siden fået arbejde i forlagsverdenen.

Dine arbejdsopgaver vil indbefatte redaktionel assistance med hensyn til manuskriptbearbejdning, vurdering af manuskripter til udgivelse, opdatering af forlagets hjemmeside, medvirken i markedsføring af forlagets udgivelser, ekspedering af anmeldereksemplarer, registrering af indkomne manuskripter og af anmeldelser, medvirken i bogmesse mm.

Praktikperioden er et halvt år. Praktikopholdet er ulønnet, og arbejdstiden er 30-35 timer om ugen. Vi forestiller os, at du er i oplæring hos den nuværende praktikant i uge 24 og 25. Skal du passe kursus eller lignende ved siden af, kan vi sagtens finde ud af det.

Skriv en ansøgning og send den pr. post til Tiderne Skifter, Læderstræde 5, 1, 1201 København K eller pr. mail til tiderneskifter@nulltiderneskifter.dk snarest muligt.

Vil du gerne have mere information, er du velkommen til at kontakte Ulf Houe på 33 18 63 90 eller skrive på ovenstående mail.

JERNRING – DUKKETEATER FOR VOKSNE 40 KR.V/MIN.6 BILL

Jernring-billede-miniLeningrad 2. september 1941 Tyskerne indleder det bombardement, der skal føre til over 750.000 menneskers død. Umenneskeligt. Ufatteligt. En af de største krigsforbrydelser i nyere tid. Midt i dette helvede skaber en af det 20. århundredes største komponister Dmitri Dmitriyevich Shostakovich, det der skal blive til hans 7. symfoni. På national radio annoncerer han, på dagen, at han arbejder på dette værk og siger samtidig at han gør det som et bevis på ”at livet i vor by, går videre – helt som normalt…” Han havde på dette tidspunkt oplevet den gru, som Stalin var eksponent for, så måske rummede udmeldingen til bysbørnene en smukt indpakket, men tragikomisk kommentar til regimet. Dette understreges af at skitserne til invasions temaet, som er et højdepunkt i symfonien, blev til før bombardementet og på ingen måde skildrer den voldsomhed, som angrebet havde, men snarere en snigende gru, som vokser til sønderrivende rædsel – måske en hilsen til Stalin. Som Shostakovich selv siger det: ”Jeg har ikke noget imod at min 7. symfoni kaldes Leningrad, det er faktisk ikke om Leningrad under belejring, men det er om Leningrad som Stalin ødelagde og som Hitler bare gjorde en ende på.” Med udgangspunkt i den fulde Shostakovichs 7. symfoni (1941) – ”Leningrad Symfonien” vokser dukketeatret ud af symfonien og viser en poetisk, sanselig historie om en familie i Leningrad under belejringen. JERNRING er et billeddigt, til et fantastisk musikværk. Musikken bærer os igennem hele historien og publikum kan glæde sig til at blive ført igennem Shostakovich 7. symfoni i et bombardement af sanselige, groteske og rørende billeder bl.a. med Stalin som poledanser og døden i groteske skikkelser. Symfonien blev et vartegn for udholdenhed, mod, overlevelse og et beredskabsværk som skulle opmuntre det belejrede Leningrads indbyggere og blive et symbol på det sovjetiske folks kamp på de allieredes side. Bådteatrets dukketeaterensemble har med forestillingen Jernring igen givet sig selv en udfordring – skab et værk hvor en hel symfoni spilles uden pauser eller ekstra lyd og tekst. Brug kun symfonien til at skabe billeder. Det er nok første gang at vi helt sikkert kan sige at forestillingen varer 75 min. Hverken længere eller kortere. Instruktør ROLF HEIM Scenograf & Dukkemager ROLF SØBORG HANSEN På scenen ANYA SASS, ROLF SØBORG HANSEN, PERNILLE NEDERGAARD OG IDA DREY Musik SHOSTAKOVICH 7. SYMFONI (LENINGRAD SYMFONIEN) JERNRING spiller på Bådteatret fra 13. april til 9. maj, Nyhavn 16 Z, 1051 København K Mandag til fredag kl. 20, lørdag kl. 17 Varighed 75 min. u/pause Pris 40.kr – 140 kr Billetter kan købes via www.teaterrabat.dk eller via 70 20 20 96

Sorø Kunstmuseum: Inspektørassistent – løntilskudsstilling

Sorø Kunstmuseum søger en inspektørassistent (løntilskudsordning), som primært skal arbejde med udstilling, samling og formidling.

I stillingen som inspektørassistent får du mulighed for at indgå i et spændende og dynamisk hus med over 350 års kunst, smuk arkitektur og masser af formidlingsaktiviteter med fokus på dialog, inklusion og mangfoldighed.

Ansøgningsfrist: inden 13.april 2015.

Læs hele opslaget (pdf).

Praktikant til redaktionen for dansk skønlitteratur på Lindhardt og Ringhof

FRISTEN FOR ANSØGNING ER UDLØBET

Vi søger en praktikant til at være en del af redaktionen for dansk skønlitteratur i 3-6 måneder med start i september 2015. Redaktionen består af fire redaktører og en redaktionschef samt redaktionssekretær og manuslæser. Lindhardt og Ringhof har en bred udgivelsesportefølje og udgiver både krimier, romaner, digte og kulturlitteratur.

FRISTEN FOR ANSØGNING ER UDLØBET
Læs hele opslaget (pdf).
FRISTEN FOR ANSØGNING ER UDLØBET

Praktikanter til Danmarks Rockmuseum efterår 2015

Danmarks Rockmuseum er i støbeskeen med forventet åbning ved årsskiftet. Arbejdet på museets udstilling er i fuld gang, og vi søger derfor tre til fire praktikanter til assistance af udstillingsteamet. Som praktikant får du en unik mulighed for at bidrage til realiseringen af et nyskabende museum for den danske rock- og popmusiks historie.

Læs hele opslaget (pdf).

STUDERENDE MED STÆRKE ENGELSKKUNDSKABER SØGES

Infomedias redaktion søger skribenter, der kan formulere sig perfekt på skriftligt engelsk og dansk.

Som skribent skal du i fællesskab med kolleger skrive skarpe og korrekte resumeer af relevant nyhedsstof og presseomtale til Infomedias kunder, der tæller flere store internationale virksomheder og organisationer. Infomedias produkter er et vigtigt redskab i deres hverdag, og de forventer et højt kvalitetsniveau. Det skal du være med til at levere.

Ansøgningsfrist den 14. april 2015.

Læs hele opslaget (pdf).

IS IT A BIRD SØGER PRAKTIKANT TIL EFTERÅRET

Is it a bird søger praktikant til efterårssemestret 2015, som kan hjælpe os med kvalitativ research og analyse.

Hvem er du?
Brænder du for at forstå menneskelig adfærd og vil du være med til at indsamle og omsætte dyb brugerindsigt til værdiskabende koncepter og kommunikation? Så er det måske dig, vi er på udkig efter. Vi forestiller os, at:

– Du er studerende på kandidatniveau på en samfundsvidenskabelig eller anden relevant uddannelse.
– Du har praktisk og teoretisk viden om kvalitative metoder og brugerinddragelse.
– Du er skarp til at se mønstre samt omsætte viden og data til konkrete løsninger og initiativer.
– Du er fleksibel i forhold til arbejdstider under din praktik.

Arbejdstiden er sædvanligvis 9-17, men feltarbejde kan foregå på alle tidspunkter af dagen og i løbet af ugen.

Vi tilbyder:
IIAB er en ung konsulentvirksomhed i vækst. Vi er kendetegnet ved et tværfagligt miljø bestående af antropologer, sociologer og designere. Da vi er en ny virksomhed (etableret i 2011), vil du blive en del af en pulserende opstartskultur, som du får mulighed for både at præge og mærke suset fra.

Ansøgningsfrist den 1. april

Læs hele opslaget (pdf).

Welcome to 60Seconds Short Film Festival Prize Award Ceremony 2015

60Seconds Short Film Festival Prize Award Ceremony 2015. With 60Seconds film screenings both inside and outside Copenhagen Street Food, and DJ Copyflex sharing the tunes to go with! This year’s festival jury will reveal the winners of The Jury Award and The Audience Award.

60Seconds Prize award 2015Street food og street cinema go hand in hand!

Sunday 29th of March at Copenhagen Street Food. Trangravsvej 14, 1436 København
from 17:00 – 19:00 h.

Welcome to 60Seconds Short Film Festival Award Ceremony 2015:
This year’s festival jury will reveal the winners of The Jury Award and The Audience Award prizes.

The prizes are DKK 15.000. and DKK 8.000. and you can still vote online for your favorite short film for The Audience Award until saturday 28 at 24 h! at: www.60sec.org

We will show the festival films both inside and outside Copenhagen Street Food, and DJ Copyflex will share the tunes to go with!

Explore the festiaval city screenings in Copenhagen and Køge, you can find the locations and times for the screenings of the 10 selected best films here: www.60sec.org

The official theme for this year’s festival is “Close Up”, thus, all the films are silent, about close up and with a length of exactly 60 seconds.

Experience the different audio-visual interpretations of these guidelines and meet some of the artists behind the films this evening. Copenhagen city screenings urban festival filmsselected films projected in Copenhagen and Køge, follow the program

The event is for free and we will serve some drinks and some salty snacks!

Where:
Copenhagen Street Food
Papirøen Trangravsvej 14, warehouse 7 & 8

From 17:00 -19:00

The jury will present the selection and the winners at precisely 17:30 So be on time!

 

 

MELODI GRAND PRIXET – en kulturhistorisk begivenhed

MELODI GRAND PRIXET – en kulturhistorisk begivenhed

Kult og kitch er bare to af de ord, der kendetegner det årlige europæiske Melodi Grand Prix. Det er også en politisk, teknologihistorisk og musikhistorisk vigtig begivenhed, som har fundet sted siden 1956. En konkurrence i fantasisudvidende brug af glitter og glamour.

Melodi Grand Prixet går aldrig af mode. Hvert år kan man vide sige sikker på en kontroversiel optræden; om det så er et orklignende heavy-metal band fra Finland eller drag-artisten Conchita Wurst.

Alt dette – og mere til – vil forskningsbibliotekar Henrik Smith-Sivertsen fra Det Kongelige Bibliotek fortælle om til Folkeuniversitetet i Københavns særarrangement d. 13/5/15 klokken 17.15-19.00.

Arrangementet foregår på Det Humanistiske Fakultetsbibliotek på Søndre Campus. Det koster 50 kr., og I kan tilmelde jer via linket!

http://http://www.folkeuniversitetetkbh.dk/program/saerarrangementer/musikvidenskab-fra-birte-wilke-og-gustav-winckler-til-conchita-wurst-%E2%80%93-melodi-grand-prixet-som-kulturhistorisk-begivenhed.aspx