Stillinger opslået hos festival for samtidskunst

CCAF – Copenhagen Contemporary Art Festival er en international begivenhed og satsning, som i 2012 har til formål at markere København som et center for den mest interessante og innovative samtidskunst. Det er anden gang festivalen vil finde sted, og der arbejdes nu intensivt med at skabe en festival, hvor der både vil være kunstudstillinger på byens kunsthaller, kunst i det offentlige rum, debatter, seminarer og performances med mere.

Vi søger nu en deltids-koordinator som skal forestå, drive og udvikle arbejdet med festivalens kunstprojekter i det offentlige rum. Derudover søger vi også to praktikanter til at indgå i arbejdet på festivalens sekretariat.

For mere information om stillingerne, se venligst: http://ccaf.dk/vacancies.html

Specialekontoret Kryptonit søger tre mandlige studerende

Kære specialeskrivende eller snart-specialeskrivende

Vi får tre pladser til mandlige studerende ledig på specialekontoret Kryptonit på Vesterbro per 1. august 2011.

Skriv max en halv side om dig selv, hvor du beskriver hvem du er og hvad du har tænkt dig i forhold til specialekontoret: Det er vigtigt, at din ansøgning indeholder information om: Din alder. Hvad du studerer. Hvad du skal skrive om. Hvor ofte du regner med at være på kontoret. Hvornår du regner med at starte og blive færdig. Vi skal modtage din ansøgning senest onsdag d. 8. juli.

Lidt om Kryptonit:
Specialekontoret Kryptonit er beboet af 10-11 specialestuderende, der har hver deres arbejdsplads med trådløst internet. Vi har til huse i to gamle butikslokaler i hjertet af Vesterbro i København. Vi forsøger til alle tider at holde en god spredning af fagområder, lige som vi også forsøger at have en ligelig fordeling af drenge og piger. Da det er et aktivt speciale miljø, så ser vi gerne at dem som har plads her, er tilstede mindst 3 gange om ugen. Det er på ingen måde et ultimativt krav, men vi forsøger at sørge for, at der altid er nogle som sidder og skriver. Vi prøver også at holde et godt socialt miljø på Kryptonit og spiser derfor frokost sammen hver dag kl. 12:30 i vores lille gamle køkken, eller, når vejret er til det, ude i gården. Ofte drikker vi en øl eller sodavand sammen, når ugen er omme fredag eftermiddag. Derudover holder vi af og til nogle fester, hvor nye og gamle specialestuderende mødes.

Pladsen koster 740 kr. om måneden (765 kr, hvis man vil være med i kaffe/the-ordning) at have en studieplads på Kryptonit. Derudover koster det et indskud på 2100 kr., som man selvfølgelig får igen, når man slutter.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mange hilsener
Specialekontoret Kryptonit

Absalonsgade 11
specialekontor@nullhotmail.com

Studietur til Rusland for alle studerende: Tag med!

Studietur til Rusland: 14. – 23. oktober 2011. Moskva – Sankt Petersborg.

Rusland er et land i rivende udvikling. Siden Sovjetunionens fald i 1991 har meget ændret sig, og det er blevet nødvendigt at genoverveje, hvad det vil sige at være russer. Den russiske litteratur er et godt udgangspunkt for at forstå russernes kultur og mentalitet. Derfor vil vi på studieturen stifte bekendtskab med den russiske litteraturhistories store personligheder og forsøge at forstå dem ud fra den tid, de levede i. Men vi skal også se de store turistattraktioner som den Røde Plads i Moskva og Vinterpaladset i Skt. Petersborg. Vi tager på byvandringer, museer og til foredrag. Endelig er en vigtig del af rejsen at vi møder unge russiske universitetsstuderende.

Turen er åben for alle studerende.

Læs alt om rejsen i det vedhæftede program.Teknisk arrangør af studieturen er Akademisk Rejsebureau.

Skriv til info@nullakademiskrejsebureau.dk med spørgsmål eller for tilmelding.

 

Golden Days søger festivalpraktikant

Golden Days søger en praktikant der kan udvikle og producere aktiviteter til en festival om 1950’erne i  2012. Festivalens mål er at nuancere opfattelsen af 1950’erne og skabe debat om kulturens rolle i samfundet.

Du skal have flair for nyskabende formidling på tværs af temaer, have et godt historisk overblik og kunne tænke i oplevelser, der udfordrer publikums forestilling om, hvad 1950’erne er. Du vil få dine egne opgaver og forventes at kunne tage ansvar for at følge dem til dørs.

Praktikstillingen er ulønnet, men vi garanterer masser af udfordringer, oplevelser og ikke mindst værdifuld erfaring med kulturformidling. Start 1. september.

 Send lidt om dig selv og et cv til festivalchef Ulla Tofte ulla@nullgoldendays.dk.  Du er også velkommen til at ringe på 20700146 for yderligere oplysninger.

KPH AWARD 2011 – Stor pris til unge iværksættere

– KPH AWARD er en pris 25.000 kr. til unge kulturelle og sociale iværksættere i København og Malmø

Den 10. september 2011 smækker KPH Volume dørene op for den store prisuddeling, KPH AWARD, for kulturelle og sociale iværksættere mellem 15 og 30 år. Det sker i Københavns nye kulturvenue KPH Volume på Enghavevej 80E, København SV.

På opfordring af unge iværksættere i København og Malmø uddeler KPH AWARD for tredje år i træk den eftertragtede pris på 25.000 kr. til nyskabende projekter. Der uddeles en pris til både et projekt fra København og et fra Malmø. Publikum tager også del i arrangementet, da de står for at uddele en publikumspris til det bedste projekt.

”Med KPH AWARD giver vi et velfortjent skulderklap til unge, som viser stort engagement i byernes sociale og kulturelle liv. De iværksætter gode projekter for sparsomme budgetter og med en pris på 25.000 kr. har de muligheden for at styrke deres projekt.” fortæller leder af KPH, Anne Katrine Heje Larsen.

I 2010 vandt bordtennisdrengene Ping Out for deres bordtennisborde, som er placeret rundt omkring i København, der styrker det sociale liv på tværs af kulturer og bydele. Integrationsprojektet Tamam, der arbejder for at gøre integrationsprocessen for nyankomne unge indvandrere lettere, vandt den svenske del af KPH AWARD 2010.

Nomineringskomitéen med blandt andet Nick Bridge fra Bitchslap Magazine, Fredrik Björk, Malmö Högskola med Drivhuset og Fredrik Bruhn fra Tamam, har peget på 20 gode projekter, der fortjener årets KPH AWARD.

Juryen, der består af danske Uffe Elbæk, leder af World Outgames 2009, Michael Wulff, Organisationskonsulent//Kirkens Korshær og Rikke Øxner, Musikchef Roskilde Festival samt svenske Hanna Falk, booker på Malmø Festivalen, Jacob Fabricius, direktør på Malmö Konsthall og Anna Kind, Hemlôsa Tidning Aluma, udvælger de to bedste projekter, der vinder den svenske og danske udgave af KPH AWARD, der bliver offentliggjort til uddelingen den 10. september 2011.

KPH AWARD indtager Københavns nye perle af et kulturvenue KPH Volume, som er nyrestaureret, men har bevaret sit rå, berlinerlook med et nostalgisk præg fra tiden som sporvognsremise. Her kan du kan opleve de nominerede projekter, det nyeste skud på DJ-stammen og slutte af med et brag af et afterparty.

For billetter og yderligere information kontakt: ann-lisbeth@nullkph-projects.dk. Se mere på www.kph-projects.dk og www.kphaward.dk.


Concert for piano at Charlottenborg 29 June

Corso Multisala: Koncert for klaver opført af Reinhold Friedl
Denne aftens koncert er sammensat og spillet af den tyske eksperimentalmusiker og pianist Reinhold Friedl og er centreret omkring dét flygel, der er anbragt midt i udstillingen Corso Multisala. Programmet består af ikoniske klaverstykker fra grænselandet mellem performance og musik. Arrangementet afspejler klaverets rolle, både som instrument og udstillingsgenstand – idet flygelet eller klaveret, som borgerligt møbel, både blive…r spillet på , udstillet og udnyttet, fodret, slået og pyntet. I aftenens løb vil Henning Christiansens kompositioner blive kombineret med klaverværker af Ichiyanagi, George Brecht, George Maciunas, dedikationer til La Monte Young samt klassiske fluksus-instruktionsværker af John Cage og Emmett Williams. Koncerten er arrangeret i samarbejde med SNYK – Genreorganisationen for ny, eksperimenterende musik og lydkunst – og er en del af Det Flyvende Spillested.
Udstillingssalene / Gratis adgang
—————————————————————————————–
 
Corso Multisala: Concert for piano with Reinhold Friedl
The programme for this evening concert is arranged and performed by the German experimental musician and pianist Reinhold Friedl, and features the grand piano that is at the centre of Corso Multisala. The programme includes iconic pieces that reflect the role of the piano as instrument but also as avant-garde art object – a role in which it has been played and exhibited, cherished and abused. The eveni ng includes compositions by Henning Christiansen, Ichiyanagi, George Brecht, George Maciunas and La Monte Young as well as instruction pieces by John Cage and Emmett Williams. The concert is presented in collaboration with SNYK – contemporary experimental music and sound art – and is part of Det Flyvende Spillested.
Galleries / Admision free

V1 Gallery søger en assistent

V1 GALLERY søger en lønnet assistent til varierende opgaver, der vil give praktisk erfaring og grundig indsigt i det at drive et galleri. Du kan være studerende eller berettiget til job med løntilskud. Timeantallet er varierende.

Vi har brug for en assistent, der
– er meget fleksibel (både med arbejdstider og opgaver)
– kan arbejde selvstændigt
– er initiativrig
– er serviceminded og kan bevare overblikket i pressede situationer
– har en stærk ordenssans og en organisatorisk lyst
– er bruger af mac / office pakken og gerne af indesign / photoshop
– gerne har erfaring med galleriarbejde
– har en kunstfaglig fundering
– er praktiker, og som ikke er bange for at tage fat i hvilken som helst arbejdsopgave

Kort sagt, da vi er et sted med mange besøgende, mange forespørgsler på alt mellem himmel og jord og megen aktivitet ind og ud af huset, har vi brug for en person, som er imødekommende, motiveret, engageret og fleksibel med ansvarsfølelse og altid i godt humør.

Arbejdsområder:
Pasning af galleriet
Opdatering og håndtering af database (artbase)
Opdatering og håndtering af lager
Opdatering af galleriets hjemmeside
Research og opdatering af kunstner- og pressemateriale samt evt. salgsmateriale
Kontakt til kunstnere, kunder & besøgende
Forefaldende kontorarbejde, systematisering og arkivering af diverse bilag
Udsendelse af ferniseringsinvitationer

ARBEJDSTIDER:
Varierende, dog:
Onsdage kl. 12.00 – 18.00 (fast)
Lørdage kl. 12.00 – 16.00 (et par om måneden)
– samt op til udstillingsåbninger, på ferniseringsaftener, under kunstmesser og ekstravagter op til ferier mm. (det løber hurtigt op)

Galleriets ansatte:
Jesper Elg (daglig leder, stifter & partner), Mikkel Grønnebæk (partner, deltid) & Gitte Skjødt Madsen (assistent, mag.art, fuldtidsansat), Peter Funch (stifter & partner), Benjamin Graahede (grafisk design, freelance).

ANSØGNINGSFRIST: 1. AUGUST 2011

Du er velkommen til at kontakte Gitte for yderligere spørgsmål:
gitte@nullv1gallery.com / T: 33 31 03 21.

Send din ansøgning til:
V1 Gallery ApS
att. Gitte Skjødt Madsen
Flæsketorvet 69-71
1711 København V
eller på mail:
gitte@nullv1gallery.com

Udenrigsministeriet søger studentermedhjælper

Er du interesseret i at arbejde med kunst?

Så har vi en ledig stilling som studentermedhjælper i Udenrigsministeriets ejendomssektion.

Du er studerende på min. 2. år på f.eks. kunsthistorie. Eller måske er du bare ualmindelig glad for især billedkunst. Og du vil gerne arbejde 14,5 timer om ugen ved siden af dine studier.

Vi er en halv snes personer, som arbejder med Udenrigsministeriets ejendomme i udlandet, herunder møblering og udsmykning af disse ejendomme.

Vi står overfor en omlægning af vores hidtidige politik på kunstområdet og har i den forbindelse brug for en studentermedhjælp, som vil være med til at gennemføre denne omlægning, også i praktisk henseende.

Du er imødekommende, interesseret og åben for at lære at arbejde med forskelligartede opgaver. Vi tilbyder gode kolleger og spændende udfordringer!

Er du interesseret, så send din ansøgning til ES/Ejendom, ES@nullum.dk (mærket: Studentermedhjælper) inden 7. juli 2011.

Udenrigsministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede uanset køn, religion eller etnisk oprindelse til at søge stillingen som studentermedhjælp.

Nikolaj Kunsthal søger en praktikant til formidlingsafdelingen fra medio august 2011

Er du færdig med din grunduddannelse, og har du mod på at prøve kræfter med samtidskunsten og dens publikum?

Om Nikolaj Kunsthal

Nikolaj Kunsthal viser den nyeste, internationale samtidskunst i en af byens ældste bygninger. Beliggende i hjertet af København præsenteres årligt 5-7 overraskende, kritiske og eksperimenterende udstillinger, som skaber gode oplevelser og stof til eftertanke, fordybelse og debat. Samtidskunsten er ofte tværfaglig i sit udgangspunkt og tildeler publikum en aktiv og undersøgende rolle. Sociale, politiske, historiske, etiske og æstetiske spørgsmål udgør et dialektisk afsæt for udstillingernes kunstneriske udsagn og den oplevelse og erkendelse, som publikum har mulighed for at møde via kunsthallens samlede formidlingsvirksomhed. Både udstillingstilrettelæggelse, PR, lærings- og formidlingsaktiviteter sigter mod at belyse disse kontekster så demokratisk som muligt.

Hvad søger vi

Vi søger en formidlingspraktikant til efterårssemestret med start i medio august 2011 eller snarest derefter. Som praktikant i formidlingsafdelingen vil du indgå i en dagligdag, hvor der er plads til at arbejde selvstændigt og tænke kreativt. Vi forventer, at du kan arbejde disciplineret og målrettet, og at du er en god researcher og kommunikator med gode skriveegenskaber.

Fokus i formidlingspraktikken

Vi søger en, der vil involvere sig udstillingernes kunstfaglige, formidlingsfaglige og koordinerende arbejde, samt Nikolajs administrative og generelle arbejde med formidling og læring. Vi kan tilbyde et udfordrende praktikophold, der giver et spændende indblik i og erfaring med arbejdet med samtidskunst i et krydsfelt mellem kuratering og formidling.

Til august åbner Hotel Nikolaj, den årlige børne- og ungeudstilling, og der vil være rig mulighed for at prøve kræfter med kreative undervisningsforløb og praktisk formidling, samt koordinering af læringsfagligt såvel som praktisk og teknisk arbejde med at få udstillingen til at køre og fungere.

I forbindelse med efterårets anden store udstilling Space Invaders, en udstilling der undersøger den slørede grænse mellem rum i videospil og i virkelighedens verden, skal de kommende undervisnings- og formidlingstilbud udtænkes og produceres.

Desuden har Nikolaj i samarbejde med en række andre samtidskunstinstitutioner taget initiativ til en stor samtidskunstfestival, og der vil i den forbindelse være mulighed for at komme med i de tidlige stadier af dens udvikling. Festivalen er i høj grad fokuseret på at bringe kunsten udenfor institutionernes vægge og på den måde udfordre de rådende tendenser til hvem, der bruger samtidskunsten. Sidst men ikke mindst vil der være mulighed for at blive koblet på Nikolajs bidrag til det tværmuseale forskningsprojekt om medborgerskab, som i september går ind i sin anden fase. I den forbindelse skal Nikolaj udvikle sit bidrag til projektet i form af en udstillingscase.

Nikolaj kan desværre ikke afse lønudgifter i forbindelse med praktikforløb.

Kontakt

Vi modtager skriftlige ansøgninger fra alle relevante studieretninger, med angivelse af studieretning, tilvalg, særlige interesseområder og kompetencer m.m.

Hvis du har spørgsmål til stillingsopslaget er du velkommen til at kontakte leder af Undervisning og Skoletjenesten Hilde Østergaard på telefon: 33 18 17 86 eller email: hoe@nullnikolajkunsthal.dk

Send din skriftlige praktikansøgning snarest muligt til Hilde Østergaard på hoe@nullnikolajkunsthal.dk

Ansøgningsfrist: fredag den 29. juli 2011 kl. 12.00

Vi glæder os til at høre fra dig.

For yderligere information om Nikolaj Kunsthal: www.kunsthallennikolaj.dk

Med venlig hilsen

Nikolaj Kunsthal