Arrangement om Stedsans

Faglig fyraften – Introduktion til stedsans
På torsdag d. 6. dec. kl. 16 står den på stedsteori og skurvognsnak i Bygningskulturens Hus i Borgergade 111, Kbh K. Stedsteoretiker Dan Ringgård, Institut for Æstetik og Kommunikation, introducer til nye forståelser af stedet set i lyset af globaliseringen, mens fotograf og kunstner Per Bak Jensen beretter om, hvordan han indkredser stedets væsen gennem sine billeder.

Stedsans er en filosofi, en ny måde at gå til stedet på. Det er et fokus på stedets særlige kvaliteter: dets stemning, dets fortælling, dets særegenhed. Stedsans kan være en ny metode til byplanlægning og arkitektur: At tage udgangspunkt i, hvad stederne gør ved os, inden vi gør noget ved dem.

Arrangementet er gratis.

Se arrangementet her: http://bygningskulturenshus.dk/kalender_events/introduktion-til-stedsans/

For tilmelding skriv til info@nullbygningskulturenshus.dk

 

Faglig Fyraften

DJ events december

Hej igen Dansk og Kulturformidlere! 

Jeg håber ikke, I har for travlt til at gide nogle af de seje arrangementer, vi holder for jer de kommende uger. 


Tør du møde en chef?
Den 
5. december er Unge Kommunikatører og DJ medier & kommunikation gået sammen om semesterets største netværksarrangement for kommunikationsstuderende: Tør du møde en chef? 
Arrangementet foregår fra 17:00-19:00 i Berlingske Media, ergratis for alle, og der vil blive serveret mad og drikke. Du kanlæse mere her og tilmelde dig arrangementet her!
Til arrangementer har vi inviteret to kommunikationschefer og to pressechefer, og vi garanterer, at du får lov til at hilse på minimum en af cheferne i løbet af aftenen. Vi har flere ting på programmet, blandt andet gæster fra branchen og en paneldebat om studenter og nyuddannedes rolle i virksomheder.
Medvirkende:
Christian Porter-Schultz, Vice President for Group Corporate Communication hos COWI
Jeppe Veddinge, Senior Partner hos Geelmuyden.Kiese
Anni Lundqvist, Pressechef i Social- og Integrationsministeriet
Morten Jakobsen, Pressechef hos Kræftens Bekæmpelse
Moderator: 
Jonas Thing, karriekonsulent i Dansk Journalistforbund
DJ Fagsession: Bliv ekspert i at skrive pressemeddelelser
Vi har også et eksklusivt arrangement, dog 
kun for medlemmer, den 13. december fra 17-19 på Gammel Strand 50, hvor du kan blive ekspert i at skrive pressemeddelelser
Hvad enten du skriver eller modtager dem, så er det næsten uundgåeligt ikke at støde på pressemeddelelser i medie- og kommunikationsbranchen. Det er få, der rent faktisk mestrer at skrive pressemeddelelser, men det kan du nu komme tættere på at kunne med denne eksklusive (kun for medlemmer) to timers DJ Fagsession, hvor du får tips og tricks til, hvordan man skriver den perfekte pressemeddelelse.
Det giver dig også mulighed for at skrive på CV’et, at du har været på kursus i at skrive pressemeddelelser. Du kan læse mere her eller tilmelde dig arrangementet her!
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv endelig til mig på mah@journalistforbundet.dk
Du kan også læse mere om DJ – medier & kommunikation her, ligesom at du her kan melde dig ind i medie- og kommunikationsbranchens største fagforbund!
 
Med venlig hilsen 

Maja Brandenhoff Hansen

Dansk Journalistforbund 

medier & kommunikation 


Gammel Strand 46 

1202 København K 


+45 33428000

journalistforbundet.dk

Praktikant til Nørrebros nyeste festival

48 TIMER så bydelens lys for første gang i april 2012 og blev taget godt imod af hele København. Næste år gentager vi succesen med to dages nørrebrokultur. Vil du være med på holdet?

48 TIMER Nørrebro

Morgenyoga ved søerne, sammenskudsgilde i Mjølnerparken eller gratis koncert med Michael Simpson i Nørrebroparken. Mere end 6.000 publikummer og op mod 50 arrangementer.

48 TIMER festivalen handler om at arbejde på vegne af en bydel og samle dens fantastiske tilbud i en lækker pakke til både lokale og resten af København. Festival kurateres af Nørrebros tre kulturhuse, 2200Kultur, BLÅGÅRDEN og Verdenskulturcentret, som er organiseret i en miniprojektgruppe. Næste års festival er planlagt til at ligge i weekenden 19-21.april.

Om stillingen
Som praktikant får du muligheden for at se en festival tage sine første skridt og være med i alle faser fra fundraising til gennemførsel og evaluering. Du kommer blandt andet til at arbejde med at koordinere festivalens visuelle udtryk, skrive pressemeddelelser, udvikle koncepter med aktører, lægge strategi for festivalens brug af sociale medier, være tovholder på programmet og inddrage frivillige og samarbejdspartnere.

Læs mere om praktikken og kontakt os her

Hilsen 48 TIMER projektgruppen

Forlagspraktik hos Kristeligt Dagblads Forlag

Kristeligt Dagblads Forlag søger en engageret og dynamisk studerende til et praktikophold i foråret 2013. På et lille forlag med ca. 20 årlige udgivelser har man som praktikant mulighed for at få bred erfaring med forlagsarbejdets mange discipliner, fx manuskriptlæsning og -vurdering, gorberedelse og gennemførelse af pressekampagner, udvikling af markedsføringsmateriale, styring af mindre produktionsprojekter og udvikling af websider, ligesom man deltager i møder med forfattere, grafikere, fotografer, trykkere m.fl.

Siden starten i 2008 har Kristeligt Dagblads Forlag udviklet sig til en central udgiver af bøger om tro, etik, eksistens og historie. Se mere på www.k.dk/forlag.

Vi søger en praktikant, der

• hurtigt kan sætte sig ind i nyt stof og formidle det præcist og levende
• tør tænke kommercielt
• kan styre mange sideløbende projekter
• arbejder selvstændigt og tager initiativer
• interesserer sig for forlagets fokusområder
• har flair for at arbejde grafisk, fx i InDesign

Praktikperioden løber fra 4. februar-3. maj og aflønnes med 3.000,-/måned.

Send din ansøgning til baun@nullk.dk eller til adressen nedenfor senest 14. december, vedlagt cv, eksamensudskrift samt evt. anbefalinger.

Yderligere oplysninger fås hos forlagschef Johannes Baun på baun@nullk.dk eller 20 18 40 45.

Få fingrene i konkret kommunikationsarbejde i Nørrebros kulturverden

Kulturhuset BLÅGÅRDEN leder efter en dygtig og initiativrig kommunikationspraktikant, som kan være med til kvalificere, producere og udvikle vores kommunikation.

Praktikken starter fra februar – læs mere her

Mange hilsner fra Maja, kommunikationsmedarbejder på BLÅGÅRDEN

BLÅGÅRDEN

BLÅGÅRDEN arbejder for stenbroens kulturliv og rummer Støberiet, Blågårdens Bibliotek og Korsgadehallen.

 

Vil du i praktik på P3, P6 eller P8?

Hvert halve år tilbyder Danmarks Radio praktikantpladser á 4 – 6 måneder. Ansøgere kan være universitetsstuderende eller fra andre videregående uddannelser, der har virksomhedspraktik som en del af deres studieforløb. Du er velkommen til at sende ansøgninger til et eller flere af programmerne, men praktikperioden foregår kun ét sted.

Praktikant til P8 Jazz

Brænder du for musikformidling og særligt jazz? Kan du lide at idéudvikle og har du lyst til at prøve kræfter med tilrettelæggelse?

P8 Jazz søger en akademisk praktikant, der har lyst til at følge programmerne og det daglige redaktionsliv. Praktikken løber fra februar til juli 2013 eller efter aftale.

Om P8 Jazz

P8 Jazz er en digital radiokanal (DAB) som sender jazzmusik fra både ind og udland, fra fortid og nutid, gamle og nyproducerede programmer om jazz samt livekoncerter. Kanalen reflekterer jazzens univers gennem både musikflader, arkivprogrammer og direkte programmer. Musikken på P8 Jazz har som mål at favne og udfordre lytteren.

Vi forventer, at du

Har interesse musikformidling på radio

Er i gang med en længerevarende relevant uddannelse på enten bachelor eller kandidatniveau

Er systematisk og analytisk

Er god til at have mange bolde i luften

Er udadvendt, fleksibel og selvstændig

Vi tilbyder

Mulighed for at stifte bekendtskab med radioproduktion

En bid af livet på en travl redaktion

At du kan sætte dit fingeraftryk på kanalen

En studierelevant praktik

Et sjovt, spændende og lærerigt miljø i DR Byen på Amager

Praktikopholdet skal kunne meritoverføres til din uddannelse.

Vi forventer at du følger redaktionen omkring 20 timer om ugen, dog tilpasser vi os gerne, da udannelser og fakulteter stiller forskellige krav.

Praktikken er ulønnet og foregår i DR Byen fra d. 1. februar.

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte redaktionssekretær Niels Christian Cederberg, 28548489 eller mail cced@nulldr.dk.

Send din personlige og gerne uformelle ansøgning på mail til Niels Christian Cederberg cced@nulldr.dk

 Du skal sende dokumentation for at praktikken er meritgivende sammen med din ansøgning.

Ansøgningsfrist: 10. december 2012 kl. 12. Vi holder samtaler 13. og 14. december.

 

DR’s radiostation P6 BEAT søger praktikant

Er du musikfan, og har du lyst til at være en del af en af Danmarks pt. fedeste radiostationer, så er P6 BEAT måske din nye praktikplads.

Som praktikant på P6 BEAT er du en del af en musikredaktion, der har noget på hjerte, og som går meget op i musik. Du skal kunne arbejde selvstændigt og have lyst til at tage initiativ og springe ud i opgaver. Til gengæld er der næsten ingenting, der ikke kan lade sig gøre, hvis din idé er god nok. Du vil være fast tilknyttet flere af kanalens programmer og vil derfor også være med til at udforme indhold til programmerne i samarbejde med værterne.

Du vil også få et indblik i, hvordan en organisation som Danmarks Radio fungerer.

Send dit cv + ansøgning, hvor du fortæller lidt om dig selv, og hvorfor du har lyst til at komme i praktik på P6 BEAT

OBS: Praktikperioden løber fra februar til juli (eller efter aftale)

Vi glæder os til at byde velkommen til en ny på vores lille hold.

Ansøgning skal sendes til vært, Carsten Holm på mail: csh@nulldr.dk. Han skal ha’ din ansøgning senest d. 10/12. Der er samtaler d. 13 og 14/12.

 

VIL DU I PRAKTIK på P3’s største musikprogram: Smag?

P3s daglige musikprogram Smag på P3 – med værterne Signe Vadgaard og Nicholas Kawamura – søger en ny praktikant per 1. februar 2013.

Smag på P3 søndag-fredag kl. 12-14.  Et typisk program indeholder formidling af ny musik og diverse elementer. Vi har jævnligt besøg af aktuelle P3-kunstnere, og stræber hver dag efter at præsentere ny musik på en personlig, underholdende, kompetent og flowstærk måde. 

Som praktikant hos os vil du indgå i vores lille redaktion bestående af de to værter og en producer. Du er med til de daglige redaktionsmøder, hvor vi former dagens program. Under udsendelsen skal du tage telefoner, sortere i alle vores SMS’er, opdatere vores Facebook, hente gæster og holde styr på vores præmier.

Vi forventer en engageret og initiativrig praktikant, som kender programmet. Du skal både kunne byde ind med idéer og ikke være for fin til at brygge en kop kaffe til vores gæster. Desuden skal du selvfølgelig med, når vi rykker teltpælene op og sender fra diverse festivaler.

Til gengæld lover vi, at du i løbet af din praktiktid vil opnå en god forståelse af radiomediet, målgruppen, idéudvikling og generelt redaktionsarbejde.  Du vil desuden få et redigeringskursus. Stillingen er som udgangspunkt fuldtid mandag-fredag. Men hvis du har mulighed for at arbejde om søndagen – er dette en fordel.

Praktikken varer fra 1. februar til 1. august 2013.

Har du spørgsmål til vores nuværende praktikant, så skriv til Mads: mgun@nulldr.dk

Ansøgning + CV sender du til Smag på P3s producer Ditte: dikr@nulldr.dk senest d. 10. december klokken 12. Der er samtaler den 13. og 14. december.

 Vi glæder os til at høre fra dig!

 Mvh.

Smag redaktionen,

Signe, Nicholas og Ditte

 

P3, P6 BEAT og nye medier: Vil du i praktik på den mest progressive onlineredaktion i DR?

Vi er en lille redaktion på fire mand der fra hjertet af P3, P6 BEAT, P7 MIX og P8 JAZZ er drivkraften i alt det der kommer ud af landets fire bedste radiokanaler, på nettet.

Med udgangspunkt i P3s skæve journalistik og brede musikprofil leverer vi historier til dr.dk som skiller sig ud i det ofte knastørre nyhedsbillede. Vi giver de vigtigste historier et indbydende twist og giver de underholdende historier lidt mere tyngde. Vi formidler musik i alverdens afskygninger, når der hver uge er ny musik på playlisten og når vi selv har været med til at stable nye musikalske samarbejder på benene.

Værktøjskassen er stor og vi sætter en dyd i løbende at udvide den i retning af de seneste tendenser. Vi laver bl.a. videoindslag fra studiet når Gerningsmanden fra Forbrydelsen læser din mors sms’er op, vi laver live-video på dr.dk når Soundgarden er på besøg, vi er løbende i dialog med vores sammenlagt 250.000 Facebook-fans og er godt i gang med at opruste på Twitter.

P3 er et sted, hvor idéer kommer flyvende igennem redaktionslokalet i en susende fart, så du skal være klar til at gribe ind og flyve med.

Som praktikant tilbyder vi dig:

  • En social og ungdommelig arbejdsplads med nogle af Danmarks dygtigste kolleger
  • Afløb for dine gode og skæve idéer
  • Masser af skriveerfaring med modspil og efterkritik
  • Mulighed for at arbejde professionelt med sociale medier
  • Mulighed for at arbejde med billed- og videoproduktion
  • Mulighed for at være med til at dække store musikfestivaler og events
  • En fod indenfor i Danmarks største mediehus

Du er i fuld gang med en videregående humanistisk uddannelse og er interesseret i nye medier. Du har et ønske om at blive skarpere til at skrive og har i det hele taget et hjerte for kommunikation.

 Praktikopholdet ligger fra 1. februar til 1. juli, eller efter aftale.

 Har du spørgsmål, kontakt  Jonas Delfs på mail jode@nulldr.dk eller telefon 51924542.

 Mail din ansøgning til redaktør Jonas Delfs på mail jode@nulldr.dk senest d. 10. december kl. 12. Der er samtaler d. 12.-13. december

Kampen om jorden:

Udenlandske regeringer og foretagender har opkøbt millioner af hektar landbrugsjord i Afrika. I Mali, hvor er 75 procent af befolkningen er landmænd, er mange bekymrede over nationer som Kina og Saudi-Arabien,der i stor stil lejer landets jord og omdanner store områder til landbrugsindustri. Som led i det verdensomspændende dokumentarfilmprojekt Why poverty inviterer Politiken, Danmarks Radio og BBC til film og debat d. 28. november kl. 17-19.

Se indbydelsen her.

Artauds Den Endegyldige Afskaffelse af Guds Dom

‘DEN ENDEGYLDIGE AFSKAFFELSE AF GUDS DOM’

En nøgen genopførelse af Antonin Artauds radioværk
‘Pour en finir avec le jugement de dieu’.

28. november – 1. december 2012 kl. 20 på Warehouse 9, København.

Den 22. november 1947 gik den franske teatermand Antonin Artaud i studiet hos Radio France i Paris for at indspille den radiofoniske iscenesættelse ‘Pour en finir avec le jugement de dieu’. Nu, præcis 65 år senere, præsenterer komponist Kenn Mouritzen og scenekunstner Kristian Husted værket, der var med til at revolutionere det 20. århundredes radiokunst. På dansk. I et nøgent scenerum.

Artaud ville gøre det af med gud. Én gang for alle. Friedrich Nietzsche havde forsøgt. Uden held, mente Artaud. Umiddelbart efter 2. Verdenskrig så opfinderen af ‘det grusomme teater’ gud komme tilbage i skikkelse af alt fra det moderne forbrugersamfund og det begyndende atomvåbenkapløb mellem USA og Sovjetunionen, til forsøg på at skabe kunstigt liv med sæd fra amerikanske skoledrenge. Med ord, skrig, xylofoner og trommer ville Artaud nå ud til den brede befolkning og direkte via radiobølgerne vække folkets sløvede sanser. Hans radioværk skulle redde menneskeheden, men blev i sidste øjeblik bortcensureret af radiodirektøren. Artaud selv døde få uger senere.

Kristian Husted og Kenn Mouritzen går nu sammen om at opføre Artauds værk i form af en køligt afmålt elektroakustisk oplæsningskoncert på det københavnske spillested Warehouse 9. Artauds fabulerende og profetiske værk om det nødvendige opgør med gud og guds subtile forklædninger er nemlig stadig brændende aktuelt. Forfatterens absurde idé om offentlig aftapning af sæd fra amerikanske skoledrenge ligger ikke så fjernt fra dagens debat, der gerne ser de små som ”samfundets vigtigste ressource”. Spørgsmålet er stadigvæk, om gud virkelig er død – eller kun skindød?

Warehouse 9 i Kødbyen 28. nov. – 1. dec.

Entre 60 kr.

Mere information på: http://warehouse9.dk/2012/28-11-01-12-2012-kristian-husted-artaud/

 

 

FotoForum med Artist Talks

© Marie Kølbæk Iversen/ Fotografisk Center

Tirsdag d. 4. december kl. 18-20 afholder vi et FotoForum Fotografisk Center i forbindelse med udstillingen Ung dansk fotografi og videokunst’ 11/12.  På udstillingen vises værker af Alen Aligrudic, Lars Dyrendom, Gudrun Hasle, Marie Kølbæk Iversen, Helene Ringkjær Pedersen, Eva Marie Rødbro og Jacob Tækker.

Flere af kunstnerne vil være til stede denne aften og fortælle om deres arbejder. Efter en lille pause og et glas vin vil der være debat om mediebetegnelser og udsyn i dansk samtidsfotografi og –videokunst. Debatten vil blive modereret af kurator Birgitte Vilslev.?Arrangementet er åbent for alle.

Tilmelding til FotoForum hos Birgitte Vilslev på bv@nullphotography.dkEntré 40 kr. Gratis adgang for medlemmer af Fotografisk Center og DJ:Fotograferne.

FotoForum arrangeres i samarbejde med DJ:Fotograferne