En samtale med Camilla Berner og Rune Bosse

Hirschsprung + gæst torsdag d. 14. Marts kl. 17-19

I forårets Hirschsprung + gæst-arrangement kan du møde de to anerkendte samtidskunstnere Camilla Berner og Rune Bosse, der begge er repræsenterede i den aktuelle særudstilling Jordforbindelser. Dansk maleri 1780-1920 og det antropocæne landskab på Den Hirschsprungske Samling.

Udstillingen, der er et samarbejde mellem de fire museer Faaborg Museum, Fuglsang Kunstmuseum, Ribe Kunstmuseum og Den Hirschsprungske Samling, tager fat om den aktuelle diskussion om menneskets indgriben i naturen. Til udstillingen har de to kunstnere skabt en række nye, stedsspecifikke værker, som fortolker 1800-tallets landskabsmaleri i en nutidig kontekst og tilføjer nye perspektiver til udstillingens tema. Denne eftermiddag vil Camilla Berner og Rune Bosse sammen med museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen tale om deres bidrag til særudstillingen og om deres kunstneriske virke mere generelt.

Om kunstnerne

I sin kunstneriske praksis beskæftiger Camilla Berner (f. 1972) sig med den udveksling, der hele tiden sker mellem natur og kultur, og med. Med sine værker går hun ofte i dialog med naturvidenskaben, især botanikken og biologen. Til særudstillingen har Camilla Berner bidraget med det helt nye og stedsspecifikke værk “Under Plov. Ligger Land. Under Himmel”, 2018-2019, der i tråd med resten af udstillingen undersøger det natursyn, der kommer til udtryk, når vi bekæmper planter, der dømmes uønskede.


Rune Bosses (f. 1987) bidrag til udstillingen er installatoriske værker, der tager udgangspunkt i de fire museers konkrete jordforbindelser i de omkringliggende landskaber. Han baserer blandt andet sine værker på jord fra udgravninger i naturområderne og museernes umiddelbare omgivelser. I sit udtryk er Bosses værker en demonstration afviser, at naturvidenskaben ikke kun er baseretr sig på rationelle tankegange, som bliver præsenteret gennem tal og teorier, men at den også har sin egen poetik. For ham har naturvidenskaben ogsåog en evne til også at rumme det komplekse og de helt store spørgsmål, vi alle sammen tumler med.

Praktisk information

Som afslutning på arrangementet byder museet på et glas vin, og det vil være muligt at opleve særudstillingen på egen hånd. Til denne særlige lejlighed vil det også være muligt at købe bøger om Rune Bosses og Camilla Berners værker og få dem signeret af kunstnerne.

Pris inkl. vin:
95 kr. / 50 kr. for årskortholdere og studerende.

Køb din billet her.

Seminar om det reaktionæres fremkomst i anledning af K&K # 126: “Det reaktionære”

Oplæg:

Carsten Juhl: “Den entydige reaktion, den flertydige revolution samt lidt om populismen før og nu: Nogle overvejelser over subjektivitetens tilstedeværelse og fravær”

Kasper Opstrup: “Den utæmmelige kraft. Magisk aktivisme som reaktion på det reaktionæres genkomst”

Filmfremvisning

Torsdag den 28.2, kl. 15.15-18.00
Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Karen Blixens Vej 1, 2300 Kbh S, 
lok. 21.4.43

J.E.M.A.L. – ny tværkunstnerisk arrangementsrække på ALICE

Spillestedet ALICE skyder en ny arrangementsrække i gang under titlen J.E.M.A.L.

J.E.M.A.L. er en serie af arrangementer, hvor eksperimenterende musik kan mødes og parrer sig med andre kunstformer – video, performance, poesi osv. Der er ingen dogmer, men fokus er rettet mod kunstnere, der går egne veje på kryds og tværs af genrer og kunstformer.

Vi søsætter arrangementsrækken torsdag 28. februar med en aften, der byder på koncert, oplæsning og performance. Her kan man opleve Sven-Åke Johansson, Sonja LaBianca, Claus Haxholm samt Jonas Okholm.

Sven-Åke Johansson + Sonja LaBianca + C. Haxholm + Jonas Okholm
28.02.2019
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 100 dkk inkl. gebyr

ALICE fyldes af eksperimenterende lyd og tværkunstnerisk praksis, når J.E.M.A.L. byder på en aften med den svenske improv-legende Sven-Åke Johansson. Aftenen byder desuden på optrædener fra tre stærke danske kunstnere: Sonja LaBianca, C. Haxholm og Jonas Okholm Jensen.

Til første J.E.M.A.L.-aften på ALICE kan man opleve den legendariske avantgarde-percussionist Sven-Åke Johanssson. Han er født i Sverige, men har spillet en kolossal rolle på den tyske free jazz/improv-scene – bl.a. som del af banebrydende Globe Unity Orchestra. Han medvirker også på en af de mest kanoniske værker i den europæiske free jazz, nemlig Peter Brötzmanns ‘Machine Gun’ (1968). Ud over at have spillet et væld af koncerter og medvirket på en lang række betydningsfulde plader, har Sven-Åke Johansson – stærkt påvirket af Fluxus-bevægelsen – arbejdet med avantgarde-poesi og billedkunst. Ofte præget af ideer om spontanitet og improvisation. Han er desuden kendt for hyppigt at spille på forskellige hverdagsobjekter frem for på konventionelt trommesæt.

Aftenen byder også på tre prægnante danske kunstnere, der vil byde på indslag forskellige steder i rummet. Her kan man således se frem til solo-koncert fra Sonja LaBianca – en af Danmarks mest interessante saxofonister, der kendes fra musikerkollektivet Eget Værelse, bandet Selvhenter og mange andre sammenhænge. Hun modtog store roser for sit solo-album “About Room, Room to be, Rooms”. På ALICE har hun tidligere optrådt i en særlig duo-kontekst med Mariam The Believer.

C. Haxholm er uddannet som billedkunstner, men kendes også for sin mangehovedede musikalske virksomhed, der både tæller arbejde med noise og elektronisk musik og mere bandorienterede sammenhænge som guitarist i bl.a. Spost. Man ved aldrig helt, hvad man kan forvente af en optræden fra C. Haxholm, der spænder særdeles bredt. Men at der bliver tale om en berigende lytteoplevelse, kan der næppe herske tvivl om.

Også Jonas Okholm Jensen kendes fra Spost, men han har de seneste år også gjort sig bemærket som en original poetisk stemme. Først med digtsamlingen ‘Så snart man åbner vinduet ud til den populære sol vælter årets første flue ind i rodet’ og siden med den meget omtalte ‘Jeg håber og tror at Twin Peaks vil samle os igen’, hvis skæve og fascinerede take på Twin Peaks som kulturelt fænomen er blevet et vaskeægte kult-hit. Jonas Okholm Jensen er desuden en stærkt medrivende og underholdende oplæser, så der er lagt op til en forrygende performance.


How Are You? · Art Monday x SKABERTRANG Kunstbio

Rejs med Art Monday & SKABERTRANG ind i en verden af strikket kunst, totaloplevelser, performances og kæmpe installationer!

Du og 34 andre personer får en helt unik mulighed for at se dokumentarfilmen ‘How Are You?’ om den dansk/norske kunstnerduo Elmgreen & Dragset, der på få år blev store stjerner i den internationale kunstverden.

Filmen, der havde verdenspremiere på Berlin Film Festival i 2011 og blev nomineret til en Teddy Award, er ikke længere offentlig tilgængelig, men vi har helt eksklusivt fået lov til at vise den én eneste gang – og du skal med!

Vi følger Michael Elmgreen & Ingar Dragset, der på en legesyg og humoristisk måde belyser temaer som identitet, seksualitet, velfærd og demokrati i deres værker.

Hele vejen igennem filmen balancerer instruktør Jannik Splidsboel humor og alvor til perfektion, så dokumentarfilmen både er underholdende og tankevækkende på een gang.

Med deres kunst forsøger Elmgreen & Dragset at få os til at konfrontere os selv og iagttage konformitet og snæversyn i hverdagslivet. Filmen viser et udvalg af deres værker og fremstillingen heraf, og følger deres karriere fra det første værk blev strikket til den store åbning og prisuddeling ved Biennalen i Venedig i 2009.

………

Gallerie Lorien har allieret sig med sin italienske gourmet-snack-pusher, så I kan nå at smage på de lækre italienske lækkerier aka. lækker ost og pølse før filmen starter kl. 18.00.
– så kig ind fra kl. 17…

Bliv endelig hængende efter filmen, drik et ekstra glas vin eller øl, og få en snak med hinanden og arrangørerne bag kunstbiografen, Art Monday og SKABERTRANG.

Foruden den skønne film kan du nu også opleve Gallerie Loriens aktuelle soloudstilling med den gamle kending Erik Clausen.
Erik arbejder primært med maleriet og tegningen, og har tidligere deltaget i en række censurerede udstillinger.
Herudover har han modtaget Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat som billedkunstner.

Vi glæder os til at se Jer d. 8. marts! ?

…………………………………
Find event & billetlink her på Facebook

Earlybird billetter (til søndag d. 24.2 kl. 23.59): 50 DKK
Billetter købt herefter: 65 DKK
OBS. Der er kun 35 stk. billetter til rådighed!

CPH:DOX Call for Volunteers

Join us for the making of this year's CPH:DOX. We welcome every hands with the greatest gratitude – the festival would not be possible without our community of volunteers. Apply now via: cphdox.dk/en/more/about-us/volunteer

Gepostet von CPH:DOX am Freitag, 8. Februar 2019

Do you like documentaries, events and busy days with international people? Do you want to be part of one of the best International Documentary festivals in the world and for the world?

Do you like documentaries, events and busy days with international people? Do you want to be part of one of the best International Documentary festivals in the world and for the world?

We are a big, diverse and funny group of people that is working hard to make CPH:DOX a great experience for our guests, the people on stage, backstage and everywhere around.

Read more at https://cphdox.dk/en/more/about-us/volunteer/

Ungt Rum // Relaunch // Talk

RELAUNCH AF UNGT RUM
– med talk af Anders Rye Skjoldjensen og Janus Engel.

Saturday, 9 March 2019 from 18:45-04:00

Ungt Rum er blevet en selvstændig organisation, og det vil vi gerne fejre med jer! Derfor inviterer vi til en festlig aften i fotografiets tegn.

Vi lægger ud med bobler og inspirerende talks, så kom tidligt og få det hele med. Efter talks vil der vendes vinyler, indtil det dygtige band VAKT går på scenen, og fylder rummet upoleret lyd og drømmende vokaler!

Senere vil vi diske op med et brag af en fest! Baren kører og musikken spiller, til den sidste går hjem. Så kridt danseskoene, så sørger vi for resten!

Læs mere på https://www.facebook.com/events/2176921352637795/

COPENHAGEN CIRCUS ARTS FESTIVAL / C!CAF – en uimodståelig bastard, der blander kunst og cirkus i København!

Festival d. 25.-31. marts 2019 i PAKHUS 11

–> 5 internationale forestillinger, der aldrig før har været vist i København!

Sideløbende DEEP DIVE ACTIVITIES hos AFUK

Før og efter festivalen sørger vores partnere BORA BORA og DYNAMO WORKSPACE for, at forestillingerne kommer rundt til publikum i både Aarhus og Odense!

Kitt Johnson, Reumertvindende koreograf, kunstnerisk leder og nycirkus aficionado, er kvinden og kuratoren bag festivalen, der præsenteres i samarbejde med DANSEHALLERNE.

Læs mere på
www.kittjohnson.dk/ccaf 

DANSK KULTURINSTITUT SØGER PRAKTIKANTER TIL INTERNATIONALE KULTURPROJEKTER

På Dansk Kulturinstituts internationale afdelinger søger vi praktikanter, der ønsker sig praktisk erfaring med at lave internationale kulturprojekter. Du bliver en aktiv del af det enkelte instituts lille medarbejderstab og kommer til at arbejde med projektudvikling, koordinering, research, pleje af kontakter i netværk, PR og marketing, udarbejdelse af tekster til hjemmesider og SoMe, fondsansøgninger mm. I perioder med høj aktivitet fx konferencer, besøg eller særlige arrangementer vil der være opgaver af mere praktisk karakter.

Det vil være muligt selv at præge dele af hvad praktikken skal indeholde, alt efter individuelle kernekompetencer og interesseområder.

I denne omgang søger institutterne i Beijing, Rio de Janeiro, Skt. Petersborg, Warszawa og Riga.

Vi ønsker, at du kan sige ja til følgende:

  • Du studerer på en samfundsfaglig eller humanistisk uddannelse
  • Du er god til at kommunikere på dansk og engelsk, både i skrift og tale
  • Du kan arbejde selvstændigt
  • Du har et godt overblik
  • Du besidder den alsidighed det kræver at være del af en lille arbejdsplads
  • Du har interesse/viden inden for kulturområdet og/el. internationalt samarbejde

Ansøgningsfrist 18. marts.

Læs hele opslaget her: https://www.danishculture.com/dansk-kulturinstitut-praktikant-internationale-kulturprojekter/?lang=da

Urpremiere på dokumentaropera på Takkelloftet

”Skattegraveren”, den danske Evald Tang Kristensen (1843-1929), anses for at være den største folkemindesamler i den vestlige verden. Til april er der urpremiere på en dokumentaropera baseret på det rige materiale af mundtlige overleveringer, Evald Tang Kristensen indsamlede i det 19. og 20.århundrede på den jyske hede.Det er den italienske komponist, Mauro Patricelli, der står bag forestillingen Skattegraveren. Mauro Patricelli dykker ned i dansk kulturhistorie med denne forestilling om en enestående pionér i dansk etnologi og hans utrættelige indsats for at indsamle folkeminder.Skattegraveren spiller på Takkelloftet, Operaens lille scene den 2.-6. april 2019.

Der er rabat til unge under 25 år. Ung: 156 kr. Standard: 260 kr.

Læs mere på https://www.facebook.com/events/366060753872706/ og Det Kongelige Teater.

Sommerpraktik på Møn

KUNSTHAL 44 MØEN søger én praktikant der studere Kunsthistorie, Visuel Kultur,  Moderne Kultur eller Kulturformidling i perioden eller en del af perioden: 27.5. – 12.9 2019
Kunsthallen åbner 8.6 og lukker for vinteren 8.9.2019.

Vi kan tilbyde en sommer – uden for alfarvej – i et internationalt kunstmiljø, som en del af det daglige arbejde i kunsthallen. I skal hovedsalig arbejde med kunstformidling.

Praktikpladserne indebære:
PR nationalt og lokalt: skrive pressemeddelelser og andet presserelevant materiale, finde de gode historier og formidle dem – Opdatering af hjemmeside – Opdatering af sociale medier – Opsætning af online nyhedsbreve – Produktion af pressemeddelelser, nyheder og artikler –  Afvikling af åbninger (22.6 og 27.7.19) og arrangementer på lørdage.

Der er masser af muligheder for selvstændigt at byde ind med idéer til formidling. fx formidling til børn og unge

Hans Peter Kuhn, Wolkenkratzer, 2012 (kunsthallens facade)

Vi kan tilbyde:
— et værelse
— arbejdstid: onsdag til søndag (10:30 -17.00) i 30 timer
— at være en del af installation af udstillinger
— møde med kunstnere, kunststuderende og kuratorer
— cykelafstand til stranden

Kunstforeningen 44Møen driver udstillingsstedet Kunsthal 44 Møen i Askeby på Møn med formand Bjørn Nørgaard og den tyske kurator René Block, som kunstnerisk leder, i spidsen. Møn har i mange år været centrum for internationalt agerende kunstnere og andre med rodfæste i Fluxus-bevægelsen. På denne baggrund valgte Henning Christiansen, Bjørn Nørgaard og René Block at stadfæste deres mangeårige samarbejde ved at stifte Foreningen 44 Møen i 2007 og åbne Kunsthal 44Møen i 2008. I 2012 satte foreningen en gæstebolig ved siden af kunsthallen i stand, så unge nationale og internationale kuratorer, kunstnere og kunsthistorikere har mulighed for at studere og være en del af stedet og i 2013 udvidede foreningen sit virke ved at skabe et Arkiv der giver unge komponister adgang til Henning Christiansens kompositioner, og et Levende Arkiv der skaber mulighed for at publikum kan opleve, og de unge kunstnere kan udvikle, lydkunst.

Du skal i det daglige arbejde sammen med daglig leder Christina Louise Jørgensen.

For yderligere information og årets program: www.44moen.dk
Samt Christina Louise Jørgensen e-mail: info@null44moen.dk Mobil: 2883 2483

Send gerne din ansøgning med det samme, da vi holder samtaler løbende i København (studerende fra Århus via Skype) i håb om at finde den rigtige hurtigst muligt. Ansøgning (max 1 side) og CV (max 1 side)

E-mail: info@null44moen.dk
Kunsthal 44Møen
Fanefjordgade 44
4792 Askeby
DENMARK

Michael Sailstorfer, Burner, 2017