Forestillingen NATUREN KALDER om smartphones, råstoffer og forbundethed med naturen

NATUREN KALDER er en performance der sætter dig i kontakt med omverden

Telefonen ringer. Eller er det Naturen, der kalder fra din lomme? Denne performance tager det opkald, vi har ladet ringe alt for længe, og tager dig med på en rituel rejse ind i det elektroniske mini-landskab, du bærer rundt på. Din smartphone. 

NATUREN KALDER åbner bevidstheden for, hvordan vi mennesker er viklet ind i en større organisme, og skaber en sanselig oplevelse af at være ét med verden omkring os – også med din telefon. En nærgående iagttagelse udfolder telefonens betydning både funktionelt, geografisk, miljømæssigt og i relation til menneskelige konsekvenser. Det er nemlig svært at tage vare på en natur, man ikke rigtig føler sig i kontakt med. 

Varighed: 1 time og 15 min. uden pause

For billetter og info se: https://www.faar302.dk/forestilling/naturen-kalder/

Gruppebilletter til studerende: 40 kr. per person

Interesse for kunst i det offentlige rum?

Interesserer du dig for byggeri, arkitektur og kunst, og kan du lide variation og ansvar i opgaverne? Så er det måske dig, vi leder efter til stillingen som student i Bygningsstyrelsens kunstteam.

Som student i CB Plan skal du bistå kunstteamet, der består af to medarbejdere,  i forbindelse med etablering af kunst samt varetagelse af styrelsens eksisterende kunstportefølje.

Ansøgningsfrist 13. september 2023.

Læs hele opslaget her: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&ProjectId=171707&DepartmentId=7832&MediaId=6

Arrangementer: Center for Applied Ecological Thinking

Adventures in the Vegetality of Time: Sexual Difference, Diachrony, and Other Plant Matters 

Time: 29 August 2023, 16:00–18:00 
Place: Læderstræde 20  

A lecture by Professor Michael Marder.

Plants are among the pioneers of sexuality in the history of life. In many plant species, sexual reproduction coexists with asexual reproduction, which, in this case, is called “facultative.” Focusing on vegetal sexuality, we notice that it renders the time of plants diachronous. When plants are in the phase of vegetative growth, they do not develop new reproductive organs, such as the flowers; when plants are in the phase of sexual reproduction, their vegetative growth slows down. In this talk, we will consider the diachronic nature of plant growth and sexual development as a miniature model for the diachronic nature of time itself.

Golden Days i CApE: Andrea Fjordside Pontoppidan og Sophie Wennerscheid, modereret af Line Marie Thorsen 

Tid: 12. september 2023, 15:00–16:30 
Sted: Læderstræde 20

I en samtale mellem litterat og madforsker Sophie Wennerscheid og redaktør og forfatter Andrea Pontoppidan skal vi bringe humanvidenskabelig forskning ud over rampen og kaste lys over kartoflens mange historier. Vi skal blive klogere på, hvorfor planter kan betragtes som partnere i opbygningen af fællesskaber, og hvordan vi kan fremme vores smag for forandring. Arrangementet er en del af den kulturhistoriske festival Golden Days.

Days i CApE: Karin Lorentzen og Line Marie Thorsen, modereret af Sophie Wennerscheid 

Tid: 14. september 2023, 15:00–16:30 
Sted: Læderstræde 20 

I en samtale mellem kunstner og aktivist Karin Lorentzen og kunsthistoriker og miljøantropolog Line Marie Thorsen sætter vi fokus på kunstens rolle i gentænkningen af vores forhold til det danske landskab, og hvordan kunstnere konkret genskaber jorden, vores måde at forholde os til den og dyrke den. Arrangementet er en del af den kulturhistoriske festival Golden Days. Læs mere.

PLAKATKONKURRENCE: De dødes dag – døden i livet

u kan du være med i vores plakatkonkurrence, hvor vi gerne vil se forslag til en plakat for De Dødes Dag i Danmark.

»Der er liv i døden og død i livet, og måske mest liv i livet, hvis døden er med i det.«

I uge 44 sætter vi fokus på døden – i livet og i kunsten.
Verden over markeres de døde og døden på netop denne tid: Halloween, Allehelgen, De dødes dag i Mexico, og Famadihana på Madagaskar – dage dedikeret til forbindelsen mellem de døde og de levende.

Vi vil gerne se et forslag til en plakat for De Dødes Dag i Danmark.
En dag for at fejre livet og huske de døde. Og for at bygge bro mellem dem og os.

Vi vil gerne se et forslag, der viser sammenhængen mellem livet og døden – og ikke døden som en modsætning til livet.

  • De tre vindere udvælges af en nedsat jury og offentliggøres den 6/10.
  • Alle indkomne forslag vises i Funebariets udstillingsrum med åbning på dette års Kulturnat den 13/10, hvor vinderne også modtager en præmie.

1. pladsen modtager 5.000 kr., 2. pladsen 2.500 kr. og 3. pladsen 1.000 kr.

Vinderplakaterne optrykkes i et større oplag og indgår i en større landsdækkende kampagne.

Praktisk:
Mediet er frit og kan fx være maleri, foto eller genstand. Blot skal dit forslag kunne indsendes som en A4-plakat i PDF, 300 dpi, sammen med en kort beskrivelse af værk og materialer.

Forslaget skal uploades via vores hjemmeside senest den 1/10 2023.

Se, hvordan forskellige kunstnere gennem tiden har arbejdet med døden, her: https://livogdoed.dk/funebariet/doeden-og-kunsten/

Har du spørgsmål, skriv til nhw@nulllivogdoed.dk

Upload dit forslag her: https://livogdoed.dk/plakatkonkurrence/

Hvem er Landsforeningen Liv&Død?
Landsforeningen Liv&Død er en almennyttig forening, der arbejder for at starte den gode samtale om døden og den værdige afsked.

Læs mere her: https://livogdoed.dk/om-livdod/

Vedr. ledige stipendier og ophold ved Det danske Institut for videnskab og kunst i Rom forår 2024

Forskere indenfor alle grene af viden­ska­ben, kunstnere indenfor alle kunst­ar­ter, arkitekter, musikere og forfattere kan nu søge studie­op­hold på Det Danske Institut i Rom i for­året 2024 (perioden fra d. 1. februar til d. 12. juli 2024).

Instituttet har til huse i Kay Fiskers for­nemme bygning fra 1967 og ligger i Borghese-parken, få minutters gang fra Piazza del Popolo og Roms centrum.

Som stipendiat på Det Danske Institut deltager du i et internationalt for­sker- og kunstnermiljø. Du får adgang til by­ens enestående ressourcer i form af muse­er, monumenter, biblioteker, ar­­­ki­ver m.m. Husets personale står til rådig­hed med hjælp og vejledning.

For nærmere informa­tion om stipendie­r og ansøgnings­skema gå til hjemmesiden www.acdan.it under fanen ’Ophold’ og ’Sådan søger du’.

Fristen for ansøgninger er mandag d. 18. september 2023 kl. 24.00!

FERNISERING: FORSVINDINGER

© Andreas Albrectsen (DK/BR), Notes (17.08.01), 2017/2023. Inkjet Print På Post-It-Sedler

Det er med stor glæde at Fotografisk Center inviterer til åbningen af efterårets store tema- og gruppeudstilling Forsvindinger med 13 danske og internationale kunstnere og kunstnergrupper fredag den 25. august kl. 17-19. Udstillingen åbnes af Signe Kahr Sørensen, direktør for Fotografisk Center. Mange af kunstnerne vil være tilstede. Der er gratis adgang for alle til åbningen.

De deltagende kunstnere er: Andreas Albrectsen (DK/BR), Paula Duvå (DK), Torben Eskerod (DK), Joana Hadjithomas & Khalil Joreige (LB), Nicolai Howalt (DK), Adam Jeppesen (DK), Kent Klich (SE), Oscar Muñoz (CO), SAFOM & Gitte Broeng (DK), Samaneh Roghani (IR), Marie Sjøvold (NO), Trine Søndergaard (DK), Niina Vatanen (FI).

Fernisering: 25. august kl. 17-19
Udstillingsperiode: 26. august – 22. oktober 2023

Om udstillingen

Udstillingen Forsvindinger er den første af en række på tre udstillinger i Fotografisk Center, som i årene 2023-2025 gennem hver sit tema vil sætte fokus på nogle af de særlige karakteristika, der er forbundet med fotografiet som medie, og vise, hvordan samtidskunstnere arbejder med det fotografiske medie – i en materiel, en tematisk og en kulturel kontekst. Ønsket er, at udstillingsserien skal bidrage til at undersøge og diskutere fotografiets aktuelle kunstneriske og kulturelle rolle.

Fotografiet forbindes historisk med dets særlige evne til at fastholde tiden samt afbilde og sikre en tilsynekomst af virkeligheden, men det er ikke kun kendetegnet ved synliggørelse og eviggørelse. Fotografiet er også forundet med det modsatte i form af forsvindinger, fravær og forgængelighed. Den første udstilling i trilogien præsenterer værker af danske og internationale kunstnere og kunstnergrupper, der på forskellig vis belyser og undersøger fænomenet forsvindinger gennem det fotografiske medie og andre tidsbaserede medier som video.

Udstillingens værker udfolder forsvindinger på forskellig vis, dels materielt i form af undersøgelser af fotografiet som fysisk genstand, dets materialitet og forgængelighed, dels tematisk i form af forsvindinger af fx mennesker, genstande og steder. Udstillingen sætter ligeledes fokus på, hvordan forsvindinger og fravær er forbundet med vores fotografiske billedkultur i en bredere samfundsmæssig kontekst såvel fysisk, i fx samlinger og arkiver, som digitalt, i form af teknologi, herunder kunstig intelligens og billedmanipulation.

Udstillingen og tilhørende publikation er generøst støttet af følgende fonde: Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, Frame Contemporary Art Finland, Frimodt-Heineke Fonden, Grosserer L. F. Foghts Fond, Hoffmann og Husmans Fond, Knud Højgaards Fond, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat, Politiken-Fonden, Statens Kunstfond samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.  

Publikation
I forbindelse med udstillingen udgives en rigt illustreret publikation med en tekst om udstillingens tematik af Signe Kahr Sørensen, direktør for Fotografisk Center, og om udstillingens værker. Publikationen designes af Spine Studio og trykkes hos Narayana Press. Publikationen udkommer den 14. september, hvor der afholdes en lancering. 

Eventprogram
I forbindelse med udstillingen afholdes en række talks, som vil udfolde udstillingens tematik. Den 14. september kl. 17-18 afholdes en talk med fokus på arkiver/samlinger og forsvindinger/usynlighed med kunstner Trine Søndergaard, forfatter Gitte Broeng og Samlingen af Anonymt Fotografisk Materiale (SAFOM) ved Lars Kiel Bertelsen, modereret af Charlotte Præstegaard Schwartz, fotokurator og forskningsbibliotekar ph.d ved Den Nationale Fotosamling, Det Kgl Bibliotek.

Den 12. oktober kl. 17-18 afholdes en talk med fokus på dokumentarisme og forsvindinger af bl.a. steder, genstande og mennesker med kunstnerne Kent Klich, Paula Duvå og Torben Eskerod, modereret af kunsthistoriker Oscar Vindel Schönström. Talken vil også relatere sig til Fotografisk Centers kommende forskningsprojekt i samarbejde med Københavns Universitet “Det dokumentariske kunstfotografi”, støttet af Ny Carlsbergfondet, som ph.d.-stipendiat Oscar Vindel Schönström påbegynder den 1. september.

Yderligere information
For yderligere information og åbningstider besøg venligst www.fotografiskcenter.dk

Til udstillingen produceres undervisningsmateriale til udskolingen og gymnasiale uddannelsestrin. Materialet kan downloades fra den 26. august her.

KØS Museum for kunst i det offentlige rum søger praktikant som kuratorassistent til international hovedudstilling

KØS museum for kunst i det offentlige rum søger en praktikant til dette efterårssemester til at assistere vores seniorkurator i arbejdet med museets store internationale satsning – den første sammenhængende danske præsentation og formidling af kunst i offentlige rums unikke kunsthistorie.

Hvem er vi?

På KØS museum for kunst i det offentlige rum er vi dedikeret til at kvalificere, formidle og debattere kunst i offentlige rum nationalt og internationalt. Vi udstiller, producerer og formidler kunstprojekter af nationale og internationale kunstnere ud fra en tro på, at den kunst, der griber ind i vores fælles rum, igangsætter stærke forandringer i os som borgere og som samfund og på, at kunst, der forbinder steder og mennesker i fællesskaber giver os mulighed for at handle, fordi den udfordrer os og skaber engagement omkring samtidens centrale spørgsmål.

Dine arbejdsopgaver:

· Assistance i forbindelse med skabelsen af museets nye internationale hovedudstilling

· Research på kunstnere og værker

· Kommunikation med samarbejdspartnere, indhentning af tilbud, formidling

· Diverse ad. hoc. opgaver

Vi tilbyder:

· Indblik i det kuratoriske arbejdes mangefacetterede aspekter

· Høj grad af selvstændighed ift. dine arbejdsopgaver, men altid i tæt dialog med din kollega

· En unik mulighed for at deltage i tilblivelsen af et helt nyt udstillings- og formidlingsformat og for at arbejde med kunsthistoriens mest inspirerende og markante internationale offentlige kunstprojekter.

· Du vil blive en del af et dedikeret team, hvor sparring, erfaringsdeling og sociale arrangementer vægtes højt.

Vi forventer, at du:

· Er studerende på kunsthistorie, visuel kultur, moderne kultur og kulturformidling eller lignende.

· Befinder dig godt i en rolle i en travl hverdag, hvor arbejdsopgaverne er differentierede og skiftende

· er energisk som person og trives med arbejdsdage, hvor der er mange forskellige og hastigt skiftende arbejdsopgaver.

· arbejder selvstændigt og er engageret omkring dit arbejde og har gode samarbejdsevner.

Ansøgning:

Du skal være berettiget til praktik og sende en kortfattet ansøgning med CV og eksamenspapirer til Charlotte Sprogøe / csp@nullkoes.dk

Frist: Vi modtager og behandler ansøgninger løbende, som vi modtager dem. Start: hurtigst muligt.

For yderligere information kontakt seniorkurator Charlotte Sprogøe / csp@nullkoes.dk

Studiepraktik på Skovgaard Museet

Lav dit feltstudium på Skovgaard Museet og tag del i udviklingen på et unikt dansk kunstmuseum

Skovgaard Museet er Viborgs statsanerkendte kunstmuseum. Museet har eksisteret i mere end 85 år, og det er det eneste museum i Danmark, der er oprettet for at formidle arven efter en hel familie af kunstnere.

Som studiepraktikant på Skovgaard Museet får du chancen for at formidle, fordybe dig i og bidrage til udviklingen af museets arbejde med sin omfangsrige og mangfoldige kunstsamling. Du vil blive en del af et lille, passioneret team, der sammen er i fuld gang med at nytænke museets udstillingsformater, formidlingstiltag og undervisningstilbud, og du vil møde et stort hold af engagerede frivillige.

Skovgaard Museet ligger i Viborgs historiske Domkirkekvarter. Museet blev grundlagt i 1937 for at formidle og bevare arven efter kunstnerfamilien Skovgaard og for at ære billedkunstneren Joakim Skovgaard (1856-1933) efter hans store arbejde med udsmykningen af Viborg Domkirke. Joakim Skovgaards to søskende, Niels Skovgaard (1858-1938) og Susette Holten f. Skovgaard (1863-1937), blev også udøvende kunstnere, som indskrev sig i det moderne gennembrud, og de tre Skovgaard-søskendes far var den anerkendte landskabsmaler P.C. Skovgaard, som var en markant skikkelse i den danske guldalder.

Udover den faste samling præsenterer museet årligt 3-4 særudstillinger, der spænder bredt – fra ældre, historisk kunst til ny, eksperimenterende samtidskunst.

Som feltstudiepraktikant på Skovgaard Museet vil du få mulighed for at få aktiveret din brede kunsthistoriske faglighed og omsætte den til viden og formidling med afsæt i museets daglige arbejde. Du vil få alsidige opgaver – fra produktion af formidlingsmateriale og afvikling af arrangementer til planlægning og opsætning af udstillinger. Du vil komme til at arbejde både selvstændigt og i forskellige samarbejder, så du får et dybdegående og nuanceret indblik i den daglige drift på et kunstmuseum.

Flere af museets ansatte pendler til museet i Viborg, og der er mulighed for at tilrettelægge fleksible arbejdstider, der harmonerer med eventuel undervisning og krav til feltstudiepraktik. Praktikken kan afvikles på enten forårs- eller efterårssemestret.

Vi glæder os til at høre hvilke kompetencer og idéer, du kan bidrage med som. Send din ansøgning og dit CV til museumsinspektør Tanja Toft Rix-Nielsen på trix@nullskovgaardmuseet.dk.

Ansøgningsfrist: 1. september.

Danmarks største aftenskole søger studentermedhjælper til online kommunikation og markedsføring

Keramik! Ukulele! Plantefarvning! Blid morgenyoga! Popkor! Forfatterværksted! Stagefight og stunt! Italiensk for begyndere! Bagekursus med bælgfrugter!

Lige nu leder vi efter en studentermedhjælper, der kan hjælpe os med at udbrede budskabet om de mere end 4.000 kurser, foredrag og ture, som vi udbyder årligt i København og hele hovedstaden.

Som studentermedhjælper kommer du til at arbejde med kommunikation og markedsføring i alle afskygninger, og du får f.eks. lov til at prøve kræfter med alt fra nyhedsbreve og SEO-optimering til SoMe-opslag og hjemmesideredigering.

Du er en stærk skriftlig formidler, som har fingeren på pulsen i forhold til digitale medier og har blik for den gode historie og idéer til, hvordan den kan formidles til forskellige målgrupper.  

  • Arbejdssted: Carlsberg Byen på Vesterbro i København
  • Ugentlig arbejdstid: op til 14 timer om ugen (ca. 1-2 dage ugentligt) med mulighed for flere timer i spidsbelastningsperioder eller i forbindelse med særlige opgaver.
  • Som ansat har du mulighed for at deltage gratis i FOF Københavns mange kurser og foredrag – måske du endda har mod på at optage en lille film eller lave et interview undervejs til brug på vores hjemmeside og på sociale medier.

Er det dig, vi leder efter? Læs mere her.