Kritikerprisen 2014 – mød kandidaterne i dag kl. 17.00 på Københavns Hovedbibliotek

Hør Per Aage Brandt, Harald Voetmann og Maja Lee Langvad læse op, når Litteraturkritikernes Lav, der er en sammenslutning af danske litteraturkritikere og anmeldere, præsenterer årets priskandidater i dag d. 27. februar kl. 17.00 på Københavns Hovedbibliotek.

Kandidaterne til kritikerprisen 2014 læser op fra de indstillede værker med efterfølgende kritikerpanel. Per Aage Brandt er indstillet for Tidens tand, mørkets hastighed, Maja Lee Langvad for Hun er vred og Harald Voetmann for Alt under månen.

Klaus Rothstein og Bo Tao Michaëlis begrunder nomineringerne, og Kamilla Löfström er ordstyrer.

Arrangementet er også en del af litteraturfestivalen Kbh Læser og markerer første dag på festivalen på Københavns Hovedbibliotek.

FotoForum – Mirror Therapy

10988428_1043095472373849_5767916123363740978_o

I anledning af Marie Kølbæk Iversens soloudstilling Mirror Therapy afholder Fotografisk Center og DJ:Fotograferne et debatarrangement med den afghanske fotograf Basir Seerat fra 3rd Eye, den italienske kurator Francesca Astesani fra South Into North og Marie Laurberg, Kurator på Louisiana.

Debatten udgår fra Kølbæk Iversens totalinstallation Mirror Therapy, hvori skiver af den afghanske bjergart lapis lazuli spejles. Spejlbehandling, som ’mirror therapy’ hedder på dansk, er en neurovidenskabelig metode til behandling af fantomsmerter. Metoden aktiverer hjernens spejlneuroner, der også er det neurologiske grundlag for empati – et kernebegreb for aftenens debat, som netop fokuserer på billedrepræsentationens (u)mulighed, når det kommer til at formidle og forstå andre menneskers lidelser.

Spørgsmålet er, om de billeder af fjerne krige og katastrofer, der præger den globale nyhedsstrøm, fordrer empati eller måske snarere apati? Om de formår at inspirere en empatisk opblødning mellem forskellige folkeslag, eller om de snarere konsoliderer en opdeling i et ‘dem’ og et ‘os’? Derudover vil aftenens arrangement også se nærmere på afsenderens position: Om det gør nogen forskel, hvem der står bag linsen, når billedet tages?

Gennem egne film og billedreportager vil Basir Seerat introducere til sin baggrund og sit arbejde som dokumentarist og fotograf i Afghanistan, mens Francesca Astesani med afsæt i en række samtidskunstneriske praksisser vil diskutere repræsentationens etik, muligheder og begrænsninger. Marie Kølbæk Iversen vil give en introduktion til sin udstilling og være moderator på debatten, der foregår på engelsk.

Entré 40 kr. inkl. en forfriskning. Gratis for medlemmer af Fotografisk Center og Dansk Journalistforbund.
Tilmelding: info@nullphotography.dk eller 33930996.

TORSDAG D. 5. MARTS KL.17 – 18.30
I BYGNING 55, STALDGADE 16, 1699 KØBENHAVN V.
___________________________________________

ENGLISH:
In connection with Marie Kølbæk Iversen’s exhibition Mirror Therapy, Fotografisk Center and DJ:Fotograferne are hosting a debate event with the Afghan photographer Basir Seerat from 3rd Eye, the Italian curator Francesca Astesani from South Into North and Marie Laurberg, curator from Louisiana, Museum of modern art.

The debate will be based on Kølbæk Iversen’s installation Mirror Therapy, where slices of the Afghan mountain stone lapis lazuli is being mirrored. Mirror therapy is a neuroscientific method in the treatment of phantom pain. The method activates the brain’s mirror neurons, which are also the neural basis of empathy – a theme for the debate, which focuses on the (im)possibility of picture representation when it comes to communicate and understand the pain of other people.

The question is if the pictures of the faraway wars and catastrophes that we see in the global news are requiring empathy or maybe rather apathy? If they are capable of inspiring a empathic softening between two different nations, or if they, on the other hand, are consolidating a division of a ‘them’ and ‘us’?
Furthermore, the debate will examine the position of the sender: Does it make a difference who’s behind the lens?

Through his own videos and pictures Basir Seerat will be introducing his background and his work as a documentarian and photographer in Afghanistan, while Francesca Artesani will be discussing the ethics, possibilities and limits of representation, with basis on a number of contemporary artistic practices. Marie Kølbæk Iversen will be giving an introduction to her exhibition and will be the moderator in the debate, which is in English.

Entry 40 kr. incl, a refreshment. Free entrance for members of Fotografisk Center and The Danish Union of Journalists.
Signing up for the event: info@nullphotography.dk or 33930996.

Thursday 5 of March, at 5pm-6.30pm
BYGNING 55, STALDGADE 16, 1699 KØBENHAVN V.

IKK Artist Talks genopstår med et nyt navn, et nyt koncept og tre arrangementer i foråret

+1 poster_koester

+1 er en ny serie af artist talks på Institut for Kunst og Kulturvidenskab. Bag navneskiftet gemmer sig et nyt koncept for artisttalken: En kunstner inviteres samt en gæst, de selv vælger, til at udfolde sit virke igennem en samtale. Heraf navnet +1. Ambitionen med +1 er således at skabe et rum til at udforske kunsten på samtalenspræmisser. Et ønske om at skabe en naturligt dynamisk dialog.

Med +1 ønsker vi at række ud over universitetets auditorier og skabe forbindelsermellem Københavns aktive kunst- og kulturmiljø og Institut for Kunst og Kulturvidenskab. Forbindelser, som består i kontakt,inspiration og en lejlighed til at mødes på tværs af årgange og stillinger internt på IKK, såvel som at skabe dialog med udefrakommende interesser og fagligheder. +1 er en ambition om at skabe et reelt indspark til den københavnske kulturdebat.
Blandt de kunstnere som tildligere har besøgt IKK Artist Talk er billedkunstner Lea Porsager (DK), kunstnerkollektivet N55 (DK) og multikunstner Célia Houdart (FR).

+1 har til det første arrangement inviteret Joachim Koester, der har inviteret kunsthistoriker og kurator Lars Bang Larsen til at tale om Koesters praksis. Koester og Larsen har et på mange mådersammenflettet interessefælleskab: blandt andet en interesser i at genfortælle det okkulte som andet end diskvalificeret videnskab, gennem medier og metoder som fotografi og arkivforskning, der ellersofte tilskrives den rationelle videnskonstruktion. Koester og Larsen har givet aftenens talk titlen Every muscular contraction contains the history and meaning of its origin. Talken tager udgangspunkt i Koesters kommende udstilling på Galleri Nicolai Wallner med samme titel som åbner fredag den 6. marts.

+1: Joachim Koester + Lars Bang Larsen finder sted den 4. marts kl. 17 i biblioteket på Institut for Kunst og Kulturvidenskab.

Læs mere og hold dig opdateret gemmen +1’erens facebookevent eller +1 IKK Artist Talks facebookside.

Kongernes Samling på Rosenborg og Amalienborg søger læringspiloter til ny læringsenhed

VI SØGER 5 LÆRINGSPILOTER TIL UNDERVISNING OG ANDRE PUBLIKUMSRELATEREDE AKTIVITETER FRA APRIL 2015

Brænder du for kulturhistorie, kunst og konger? Kan du skabe engagerende møder i øjenhøjde, hvor læring og oplevelse går hånd i hånd?

Læringsenheden søger 5 studenter til udadvendte publikumsrelaterede opgaver som undervisning og uformelle læringsforløb i de kongelige samlinger på Rosenborg og Amalienborg.

Læs hele opslaget (pdf).

Tidsskriftet Floret søger bidrag

Floret er et nyt kulturmagasin der udkommer første gang til april. Det har base i Sverige, men litteraturredaktører i flere lande, herunder bl.a. Danmark.

Magasinet kommer til at udkomme ugentligt på en digital platform med et særlig tilpasset udtryk.

Vi søger derfor nu efter bidrag fra den danske litteraturscene. Det kan være både prosa, lyrik, essays og drama. Om du skriver på et nordisk sprog eller engelsk, bestemmer du selv. Det eneste, der tæller er, om det er godt og tidligere ikke har været publicerede.

Da magasinet udkommer med høj frekvens, er du meget velkommen til at sende flere bidrag på én gang.

Da vi endnu er i den spæde opstartsfase, er vores hjemmeside endnu ikke i luften, men du vil kunne finde det hele på www.floret.se. Du kan også finde os både på Facebook og Twitter.

Send dit bidrag til camilla@nullfloret.se – også meget gerne hvis du bare har spørgsmål eller vil vide mere.

Når du sender os dine tekster, giver du samtykke til at bruge teksterne, men vi publicerer selvfølgelig ingenting uden at aftale nærmere med dig.

Leder du efter et atelier eller en skrivebordsplads her til foråret?

I det nyopstartede atelierfællesskab på Thorsgade 85 har vi to fremlejemål.

A. Skrivebordsplads med væg i vores store fællesrum, som deles med 7 andre: 1. marts – 1. juli. 900,-/måneden (særlig pris)

B. Et adskilt rum. ca 10 m2 med vindue ud til gården: 1. marts – 1. juni. 1600,-/måneden.

Vi bliver 9 personer i alt, som har rådighed over 160m2. I fællesskab har vi følgende til rådighed: toilet med bad, køkken-alrum samt et seperat projekt/værkstedsrum. Derudover er der 2 mindre opbevaringsrum, fint dagslys og en hyggelig baggård.

Vi, som er på atelieret nu, arbejder primært med billedekunst (de fleste med afgang fra kunstakademiet), men vi er nysgerrige på andre områder, så alle er velkomne til at søge!

Hvis du er interesseret skriv til: julieriisandersen@nullgmail.com

Invitation til EDU Days – messer om studier i udlandet

EDU Days er Danmarks største messer om studier i udlandet. Messerne er for alle, der overvejer at studere i Australien, Canada, England, Hong Kong, Kina, Malaysia, Mexico, New Zealand, Singapore, Vietnam eller USA.

Messerne henvender sig til studerende, der ønsker at studere i udlandet med støtte fra udlandsstipendieordningen. Det kan være studerende, som har fået afslag på en udvekslingsplads, vil til andre universiteter end udvekslingsaftalerne giver mulighed for, eller studerende, der efter ansøgningsfristen på deres egen uddannelsesinstitution, har fået lyst til at læse i udlandet.

På EDU Days studiemesse i København kan du:
• møde repræsentanter fra 30 udenlandske universiteter
• høre oplæg om bl.a. legatsøgning, universiteterne og EDU
• tale med studerende, der har været af sted gennem EDU
• få hjælp af EDUs vejledere, der selv har læst i udlandet

Program og tilmelding på:
www.edu-days.com

Tid og sted
København: 2. marts, kl. 12:30-17:30, Niels Brock, Kultorvet 2, 1175 København K

Læs hele opslaget (pdf).

Kbh Læser 2015 – det er nu, det er NU!

Love is all you need – eller hvad? De fleste kan under alle omstændigheder nok bruge lidt ekstra kærlighed at varme sig på her i årets kolde måneder! Hop i vinterstøvlerne og spring ud i litteraturfestivalen Kbh Læser, som på fredag d. 27. februar og ti dage frem dykker ned i temaet KÆRLIGHED igennem hele 159 fantastiske litterære arrangementer, hvor der med sikkerhed er noget for enhver smag, alder, præference og humør.

Festivalen byder bl.a. på speed lit – et alternativt litterært dating-arrangement: mød op med din yndlingsbog under armen, og nyd et par timer i selskab med ligesindede. Måske du her møder den store kærlighed, du så ofte har læst om? Du kan også opleve forfatterarrangementer, som når Dy Plambeck med udgangspunkt i sin bog Mikael tager en snak om krig og kærlighed. Eller du kan tage til kærestebrevsworkshop, hvor du foruden en kort indføring i kærestebrevenes historie får mulighed for at skrive dit eget brev til dit hjertes udkårne. Hertil kommer alle de andre 156 arrangementer som f.eks. teaterforestillinger, fabelagtige børnearrangementer plus meget, meget mere.

Skærp læselysten og dyk ned i programmet, lad dig overraske og find de arrangementer, der appellerer til netop dig.

Se hele festivalprogrammet her

Og tjek: facebook.com/kbhlaeser

Klub Kurz søger frivillige til PR, Marketing & Afvikling

Har du lyst til at arbejde med film og kultur og på samme tid udvikle dig fagligt og skabe et netværk inden for filmbranchen?

KlubKurz

Klub Kurz søger nu frivillige til PR, Marketing & Afvikling. Du kan læse om opgaverne nedenfor, og hvad de enkelte opgaver kræver af dig.

PR
Som PR-frivillig skal du udvikle PR-strategier og -koncepter, skrive pressemeddelelser og udarbejde andet pressemateriale, samt være i løbende kontakt med journalister hos relevante medier. Det er derfor en fordel, hvis du er udadvendt og har gode skrive- og taleevner.

MARKETING
Som Marketing-frivillig er du med til at udvikle og implementere både offline og online marketingstrategier og -koncepter. Du skal blandt hjælpe med at stable et ambassadørkoncept på benene, udarbejde tekst til brochurer og flyers, samt lave annoncering på Facebook. Her er det vigtigt, du har et kreativt sind og gode formidlingsevner.

AFVIKLING
Som eventafvikler skal du sørge for, at det hele spiller på selve aftenen. Du skal blandt andet stille op og gøre klar, tage imod instruktørerne og stå for visningen – naturligvis i samarbejde med vores andre frivillige. Det er en fordel, hvis du har teknisk flair, men ikke et must.

Om dig
Vi stiller ikke de store krav, men du må gerne have interesse i film eller kultur og selvfølgelig synes, at det er sjovt at få et arrangement til at køre bedst muligt. Vi kræver heller ikke, at du har den store erfaring. Vi skal nok hjælpe dig i gang og lære dig op.

Om Klub Kurz
Klub Kurz er en månedlig filmklub i Huset KBH. Den 3. torsdag i måneden viser Klub Kurz kortfilm og andre mindre filmproduktioner af både upcoming og mere etablerede filmfolk. Genrerne spænder bredt. Der er både animationsfilm, små dokumentarer, musikvideoer og fiktionsfilm på programmet.

Det hele foregår i Analog Bar, som er placeret i Husets kælder. Stemningen er afslappet, og der
er indlagte pauser, hvor gæsterne kan hente forsyninger i baren. Efter filmvisningen
er der musik, filmsnak og hygge, indtil baren lukker.

Er du interesseret? Eller har du spørgsmål? Så send en uforpligtende mail til tine_rosenkilde@nullhotmail.com

Læs mere på klubkurz.dk. Eller på vores Facebooside.

Museet for Samtidskunst søger en udstillings- og kommunikationsmedarbejder i løntilskud

MFSK_logo_sort hvid

Museet for Samtidskunst arbejder med den danske og internationale samtidskunsts nyeste udtryksformer, bl.a. lydkunst, performancekunst, videokunst, netkunst og andre kunstformer, der har været med til at forny opfattelsen af kunst i de sidste årtier. Museet forsker i international samtidskunst, formidling og bevaring og har en samling af dansk og international kunst. Samlingen udbygges løbende med nye værker skabt inden for de sidste 25 år.

Vi afholder årligt 3-4 særudstillinger samt 4 små udstillinger i byrummet under navnet Kunstrum Snæversti. Som udstillingsassistent skal du hjælpe med realisere museets udstillinger, og du vil få ansvaret for en Snæversti-udstilling. Du skal også stå for museets kommunikation på sociale medier og gennem pressemeddelelser og –håndtering.

Arbejdsopgaver:

 • Ansvar for tilrettelæggelse og afholdelse af en Snæversti-udstilling
 • Pasning af museets reception og butik 2 timer dagligt
 • Kommunikation, herunder opdatering af hjemmeside og Facebook, pressemeddelelser, mm
 • Tilrettelæggelse og afholdelse af museets særudstillinger, inkl. fundraising, formidling, korrespondance, katalogproduktion
 • Arkiv og bibliotek
 • Deltagelse i udviklingen og profileringen af museet
 • omvisninger

Arbejdsopgaverne løses i samarbejde med museets team. Vi er en lille og dedikeret medarbejderskare, som i øjeblikket arbejder på at udvikle en ny vision og strategiplan for museet. Vi forventer, at du:

 • Har et godt kendskab til og interesse for samtidskunst
 • Er god til at arbejde selvstændigt og sammen med andre
 • Er struktureret og ansvarlig
 • Er god til at formulere dig skriftligt og mundtligt
 • Har en relevant uddannelse (kunsthistorie, moderne kultur, el.lign.)

Ansættelsesperioden er 16. marts – 16. juli/16. august 2015, alt efter om perioden indledes med en måned i virksomhedspraktik. Du skal være berettiget til løntilskud.

Spørgsmål om stillingen kan rettes til Birgitte Kirkhoff Eriksen (birgitte@nullsamtidskunst.dk/tlf 46316572).

Hvis du er interesseret, så send en motiveret ansøgning inkl. CV pr. email til Birgitte inden 6. marts.