Frivillige søges til opsætning af lydkunst udstillingen/festivalen

FRI LYD i Den Frie Udstillingsbygning

Den Frie Udstillingsbygning søger 4 frivillige til at hjælpe med opsætningen af udstillingen FRI LYD i uge 23, med start mandag den 4. juni. Det drejer sig om forholdsvis komplicerede værker, og det kræver derfor en vis praktisk snilde at håndtere og opsætte dem.

Lydkunstfestivalen  FRI LYD er en 10 dages kombineret udstilling og festival med et dagligt liveprogram, der løber fra den 9. juni – 17. juni 2012.
Toneangivende internationale og nationale anerkendte lydkunstnere giver deres bud på aktuelle tendenser, ved at fylde Den Frie Udstillingsbygning med værker og performances, som for første gang vises i Danmark. Udstillingen præsenterer en bred tilgang til fænomenet lydkunst ved både at vise installationer og liveperformances. Installationerne er kurateret af den belgiske kurator Joost Fonteyne, der især er kendt for at lede og kuratere den årlige lydkunst festival, Festival van Vlaanderen i Kortrijk i Belgien.

De deltagende installations kunstnere er:
Artificiel (CA), Aernoudt Jacobs (BE), Cléa Coudsi og Eric Herbin (FR) og Stijn Demeulenaere.

Den Frie Udstillingsbygning tilbyder en indsigt i institutionens daglige arbejde med udstillings- og projektvirksomhed. Som frivillig i Den Frie Udstillingsbygning kommer du til at arbejde tæt sammen med den daglige ledelse samt husets øvrige medarbejderne. Vi er et velfungerende team, der har en sjov, men også travl hverdag. Vi søger derfor assistenter der kan se det spændende i en til tider hektisk arbejdsdag med mange forskelligartede arbejdsopgaver. Den Frie Udstillingsbygning kan desværre ikke afse lønudgifter i forbindelse med opholdet, men vi kan tilbyde dig at komme helt tæt på nogle af de arbejdsopgaver, der eksisterer i forbindelse med opbygningen af en udstillingsproduktion samt tilhørende aktiviteter, og vi kan desuden tilbyde dig at snuse til et kreativt miljø, hvor du får rig mulighed for at møde kunstnere og kunstengagerede mennesker.

Vi forestiller os at dit ophold er struktureret således, at arbejdsskemaet passer dig. Skulle dette have vagt din interesse, så send os en mail til: info@nulldenfrie.dk (Mærket ”Frivillig”).

Tegnestuen Rosan Bosch søger kommunikationspraktikant til efteråret 2012

Kommunikationspraktikant søges til tegnestuen Rosan Bosch fra august/september 2012 og 5-6 måneder frem.

Tegnestuen Rosan Bosch er en kreativ og dynamisk virksomhed, der skaber projekter ud fra en bred skala. Porteføljen spænder fra udstillingskoncepter over totalindretning af skoler og biblioteker til udvikling af kreative kontormiljøer. Rosan Bosch arbejder med kunst, arkitektur og design som tværfaglige redskaber for innovation og forandring og skaber nye og innovative miljøer, som udfordrer etablerede kulturer og tænkemåder.

Som del af vores daglige arbejde har vi brug for en dygtig praktikant, der kan hjælpe os med vores eksterne kommunikation. Som praktikant hos Rosan Bosch vil du få et stort ansvar og en bred berøringsflade med vores projekter. Du bliver en vigtig brik i det daglige arbejde, og arbejdsopgaverne tilrettelægges efter dine interesser og kompetencer, men kan for eksempel være:

 • vedligehold og udvikling af hjemmeside
 • produktion af artikler og projektbeskrivelser
 • hjælp til udarbejdelse og opsætning af præsentationsoplæg
 • Formidling gennem sociale medier
 • PR og pressearbejde
 • nyhedsbreve og invitationer

Du læser kommunikation, kulturformidling eller tilsvarende og har lyst til at supplere din teoretiske viden med en mere praktisk erfaring. Du er dygtig til at skrive og interesserer dig for kunst, arkitektur og design.

Stillingen er en ulønnet praktikstilling 37t./ugen.

Send din ansøgning sammen med cv og andet præsentationsmateriale til Kommunikationsmanager Kasper Kloch på: kk@nullrosanbosch.com inden d. 15. juni 2012.

Læs mere om os på: www.rosanbosch.com

Danmarks Radio søger praktikant til P8 Jazz i efteråret.

Praktikant til P8 Jazz

Brænder du for musikformidling og særligt jazz? Kan du lide at idéudvikle og har du lyst til at prøve kræfter med tilrettelæggelse?

P8 Jazz søger en akademisk praktikant, der har lyst til at følge programmerne og det daglige redak-tionsliv. Praktikken begynder 1. september 2012 eller efter aftale.

 Om P8 Jazz
P8 Jazz er en digital radiokanal (DAB) som sender jazzmusik fra både ind og udland, fra fortid og nutid, gamle og nyproducerede programmer om jazz samt livekoncerter. Kanalen reflekterer jazzens univers gennem både musikflader, arkivprogrammer og direkte programmer. Musikken på P8 Jazz har som mål at favne og udfordre lytteren. 

Som praktikant hos os, får du mulighed for at prøve kræfter med at…..

 • Idéudvikle og at bruge DRs arkiv
 • Researche til programmer og researche på ny musik
 • Tilrettelægge programmer
 • Formidle musik

Vi forventer, at du

 • Er i gang med en længerevarende relevant uddannelse på enten bachelor eller kandidatniveau
 • Er systematisk og analytisk
 • Er god til at have mange bolde i luften
 • Er udadvendt, fleksibel og selvstændig
 • Har interesse i musikformidling

 Vi tilbyder

 • Mulighed for at stifte bekendtskab med radioproduktion
 • En bid af livet på en travl redaktion
 • At du kan sætte dit fingeraftryk på kanalen
 • En studierelevant praktik
 • Et sjovt, spændende og lærerigt miljø i DR Byen på Amager

Praktikopholdet skal kunne meritoverføres til din uddannelse. Undervejs i forløbet får du mulighed for samtaler med praktikværten, hvor du kan drøfte faglige og sociale aspekter. Du får også mulighed for en slutevaluering.

Vi forventer at du følger redaktionen omkring 20 timer om ugen, dog tilpasser vi os gerne da udannelser og fakulteter stiller forskellige krav.

Praktikken er ulønnet og foregår i DR Byen, som har et røgfrit indendørs miljø og metro lige til døren.

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte programredaktør Sophie Amalie Engel, 3520 5540.

Send din personlige og gerne uformelle ansøgning til job@nulldr.dk – husk at skrive 080-2012 i emnefeltet, ellers modtager vi ikke din e-mail.

NB. Du skal sende dokumentation for at praktikken er meritgivende sammen med din ansøgning.

Ansøgningsfrist:. Mandag den 11. juni kl. 12. Vi afholder samtaler i uge 25
Din ansøgning kan betragtes som modtaget i DRs systemer, når du som kvittering får et autosvar fra DR HR.

dr.dk, DRinde og DR Byens storskærme den 
_______________________________________________________________________

 TTV – side 727    
Praktikant til P8 Jazz

Kontakt: programredaktør Sophie Amalie Engel, 3520 5540.
Søges via dr.dk
Ansøgningsfrist: Mandag den 11. juni kl. 12. Vi afholder samtaler i uge 25
____________________________________________________________________________

 

Mod på at skrive og redigere? Student søges til Højskolebladets redaktion

Højskolebladet har etableret sig som et kulturmagasin med brede emner inden for kultur og politik set i højskoleoptik. Vi søger derfor en studentermedhjælp til at redigere, skrive, læse korrektur, opdatere hjemmeside og udsende nyhedsbreve, samt varetage en række praktiske opgaver i forbindelse med bladets drift ca. 2 dage om ugen.

Se opslaget her.

Negotiating (In)Visibilities

The next conference of the research network
Negotiating (In)Visibilities will take place June 20-22.

More info to be found: http://ni.ikk.ku.dk/events/2011/konference_2/

Speakers:
– Thomas Levin (Comparative Literature, University of Princeton)
– Charles Lock (Department of English, Germanic and Romance Studies,
University of Copenhagen)
– Slavko Kacunko (Department of Arts and Cultural Studies, University
of Copenhagen)
– Anders Albrechtslund (Department of Aesthetics and Communication,
University of Aarhus)
– Henrik Reeh (Department of Arts and Cultural Studies, University of
Copenhagen)
– Lone Kofoed Hansen (Department of Aesthetics and Communication,
University of Aarhus)
– Mechtild Widrich (Institute for the History and Theory of
Architecture, ETH Zürich)
– Dietmar Kammerer (Institut für Medienwissenschaft,
Philipps-Universität Marburg)

Please sign up for the conference before June 4th by sending an email
to kristinv@nullhum.ku.dk

Theatre for Living training in Berlin this summer

David Diamond brings his Theatre for Living training in Berlin this summer (before heading towards Austria) and this is an invitation for you to be a part of it. For those who don’t know about Theatre for Living, very briefly:

Theatre for Living (TfL) evolves from Augusto Boal’s Theatre of the Oppressed (TO), combining the Systems Theory approach that posits that social structures – that create divisions between oppressors and those they oppress – are simply manifestations of repeated behaviours. TfL’s approach is to investigate those behaviours and learn together in our society how to change them, in order to eventually change the structure of our society. TfL recognizes that communities are complexly integrated living organisms and invites them to engage in constructive social change, moving from various forms of violence to respectful engagement.

Please visit the event website to know more about David´s work and for the Berlin event details.

Et af Københavns mest grænsesøgende pladeselskaber ILK søger frivillige til deres scene i den gamle slagtestald 5e under Copenhagen Jazz Festival 2012!

I perioden fra 6. – 15. juli holder ILK intet mindre end 33 unikke koncerter på den fantastiske scene 5e i den grå kødby i København. Med topnavne fra ind- og udland som f.eks. Han Bennink, Thomas Morgan, Gerald Cleaver og mange flere sammen med alle ILK’erne (se dem på ilkmusic.com) bliver der grobund for VILDE oplevelser på det specielle venue.

ILK søger derfor en gruppe frivillige kræfter der har lyst til at arbejde med de praktiske dele af koncertproduktion indenfor felterne:
– billetsalg
– cd-salg
– kunstnerpleje
– fremstød
– publikumskommunikation

For dit engagement får du partoutkort til ALLE 10 DAGE MED KONCERTER på 5e + en valgfri CD fra ILK’s store katalog. Arbejdsopgaver og tider bliver valgt så de passer dig. Se det fulde program på jazz.dk.
Kontakt ILK label manager Eva Frost: eva@nullilkmusic.com hvis du er interesseret!

 

Bliv frivillig i Jazzhouse

Bliv en del af Jazzhouses engagerede frivilligteam og få fordele i huset.

Når Jazzhouse genåbner 1. juni er et af de nye tiltag implementering af en frivilligkultur i huset, som bliver en helt central forudsætning for at det nye Jazzhouse bliver en succes. Og det er naturligvis lige netop her, at du kommer ind i billedet.

Frivillige i Jazzhouse bliver en del af et engageret frivillig- og medarbejderteam, får gratis adgang til alle koncerter i huset, sommerfester og julefrokoster, varer fra baren til fordelagtige priser og masser af andet godt.

Og hvad kræver det så, at være frivillig og hvilke arbejdsopgaver indbefatter det? Frivillige i Jazzhouse tager min. to vagter om måneden. På en vagt skifter man som udgangspunkt mellem følgende forskellige opgaver: garderobe, afrydder og bartender.

Er du interesseret i at være frivillig i Jazzhouse, så send en mail til frivilligkoordinator i Jazzhouse, Trine Wagner Nielsen, på trine@nulljazzhouse.dk, så hører du nærmere.

Jazzhouse søger frivillige allerede fra mandag den 4. juni.

Læs også mere på Jazzhouses hjemmeside og på Facebook.

Studentermedarbejder søges til Den Hirschsprungske Samling

STILLINGSOPSLAG

Studentermedarbejder

Den Hirschsprungske Samling søger kunsthistoriestuderende til ansættelse som studentermedarbejder. Arbejdsopgaverne vil have relation til besvarelse af faglige forespørgsler, booking af omvisninger, museets håndbibliotek, webredigering, samt andre forefaldende praktiske opgaver.

Arbejdet vil være 2-3 dage ugentligt og aflønnes efter gældende overenskomst med HK.

Din ansøgning skal indeholde et CV samt oplysninger og dokumentation for studieforløb og evt. anden faglig beskæftigelse. Endvidere bedes du oplyse, hvor mange dage du ugentligt vil kunne påtage dig at arbejde.

 Ved ansættelsen vil der blive lagt særlig vægt på:               

–         kendskab og interesse til det 19. århundredes kunst

–         at du har sans for systematik og detaljer

–         at du har gennemført grunduddannelsen på kunsthistorie

Den Hirschsprungske Samling er en mindre statslig institution med et nært samarbejde mellem de forskellige faglige grupper. I det daglige er vi syv fuldtidsansatte i administrationen og herudover er der på deltidsbasis ansat både vagter, omvisere og kunsthistoriestuderende.

Skriftlig ansøgning sendes til Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, 2100 København Ø. Ansøgningen skal være museet i hænde senest mandag den 11. juni 2012 kl. 12.

Alle kvalificerede uanset baggrund, alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge.

For yderligere oplysninger rettes henvendelse til museumsinspektør Anna Schram Vejlby på tlf. 35 42 03 36.

Den Hirschsprungske Samling er et statsligt kunstmuseum. Museets ansvarsområde er det 19. århundredes danske kunst. Museet har til opgave at indsamle, registrere, bevare, udforske og formidle dansk kunst fra det 19. århundrede.