Fernisering / Fotografens blik / Teit Jørgensen

FERNISERING TORSDAG 6. APRIL KL.17-20 ‘Fotografens blik’

‘Stemningerne bryder igennem som toner, som erindringens smerte. Tænk dette lader sig se. Meget få fotografer når denne indsigt i simpelheden. De fleste frygter den faktisk og står på hovedet(…) Men ud af den fotografiske dokumentation, denne simpelhed, vokser stemninger uden ord(…) Teit Jørgensen er en dansk fotograf, der har samme registrerende og ejendommelige nøgternhed som Bernd og Hilla Becher, der registrerede tomme industribygninger i 1960’ernes Tyskland. Hans billeder er ikke demonstrative, men de har denne rolige udstråling. Teit Jørgensen er også filmfotograf og som sådan er han næsten mere enestående. Han har som filmfotograf fattet den grundlæggende simpelhed, som gør filmen til et billedkunstnerisk sted, udenfor litteraters og cineasters fatteevne.’ – Per Kirkeby

I anledning af bogudgivelsen ‘Per Kirkeby in Gronland’ præsenterer Banja Rathnov Galleri og Kunsthandel udstillingen ‘Fotografens blik’ af Teit Jørgensen fra 7. – 29. april 2017.
‘Per Kirkeby in Gronland’ er rigt illustreret med fotografier og filmstills taget og skudt af Teit Jørgensen.

I 1960’erne skrev Teit Jørgensen følgende i et gammelt skolehæfte: “Det værste der kan ske, er at mennesket ikke tæller.” Netop det har han i sit fotografiske virke forholdt sig til med et nysgerrigt og medmenneskeligt vågent øje, hvilket tydeligt afspejles i udstillingen Fotografens blik, som viser fotografier fra 1970-2005. Fotografierne er taget forskellige steder i verden og med forskellige formål og budskaber, men altid med en antropologisk interesse for mennesker og liv. Udstillingen giver som hele Jørgensens værk, et indblik i den verden vi lever i.

Find Facebook eventet her


Samme dag har vi fernisering på ‘Jeg ser på Krig’ af Mads Holm & Paula Duvå. Find Facebook eventet her

Fernisering / Jeg ser på Krig / Mads Holm & Paula Duvå

FERNISERING TORSDAG 6. APRIL KL. 17-20 ‘Jeg ser på Krig ‘

Fra 7. april – 29. april 2017 præsenterer Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel udstillingen ‘Jeg ser på Krig’ af Mads Holm & Paula Duvå.

‘Jeg ser på Krig’ er et samarbejde mellem billedkunstnerne Mads Holm og Paula Duvå. Udstillingen undersøger det at være en del af et samfund i moderne krig – at se på krig. Man ser på fremtidig militærtræning i Europa og på de daglige måltider, der indtages i et udrejsecenter i Danmark. Man ser ud på det omkringliggende og ind på hvordan det omkringliggende strukturerer de rum vi ser ud fra. Udstillingen er også en undersøgelse af hvordan krigsinstitutioners påvirkning af samfundet opleves i hverdagen, i kroppen, i maden, i måden hvorpå man ser og i tvivlen.

‘Jeg ser på Krig’ består af tekstdokumenter og fotografier. Fotografierne er optagelser af et militærtræningsområde i Nordtyskland, et kampfly, en horisont set gennem et flyvindue, et menneske i dyreudklædning, plasticposer og skrald i sollys på forsædet af en bil, juicebrikker symmetrisk placeret på hylden i Carrefour, supermand på gaden, et stort og brusende vandfald, et konserveret menneskeorgan, en bilmesse, et britisk kystvagtskib liggende ved hotel Blue Sea ved kysten i Mytilini på Lesbos, en tangofest, en torpedo på en dansk fregat, et telt brugt til at huse nyankommne asylansøgere i Næstved, et landskab set fra et passagerfly, infrastruktur, blomster, en højgravid mave, strejkende mænd på gaden, en sprungen airbag, appelsiner, en lysinstallation til formindskelse af jetlag i et passagerfly, kaktusplanter, en affaldspose indeholdende en tom vandflaske og appelsinskralder i et passagerfly, en udstilling om det ydre rum, dagens ret i Udrejsecenter Sjælsmark nord for København.

Udstillingen er støttet af Dansk Journalistforbund

Find Facebook eventet her

Samme dag har vi fernisering på ‘Fotografens blik’ af Teit Jørgensen. Find Facebook eventet her.

Studentermedhjælper Den Danske Scenekunstskole

Den Danske Scenekunstskole søger en studentermedhjælper, som kan hjælpe med en række spændende og udfordrende opgaver i den internationale afdeling. Stillingen er 15 timer om ugen med mulighed for ekstra timer i visse perioder.

Den Danske Scenekunstskole har i de senere år styrket den generelle internationalisering af skolens uddannelser og aktiviteter. Det betyder, at der er sket en kraftig vækst i antallet af internationale samarbejdsaftaler og aktiviteter, som f.eks. Erasmus+ studenter- og underviserudveksling og deltagelse i forskellige internationale projekter og netværk.
Vi søger derfor en student, som kan hjælpe med til de mange arbejdsopgaver (primært administrative), der er forbundet med det internationale arbejde.
Upload din ansøgning og CV via Ledige stillinger senest d. 27. april 2017

Open Studio med billedkunstner, Kristian Sverdrup

Open Studio med billedkunstner, Kristian Sverdrup, i SVKs største atelier, Turboladen, Wilders Plads 8E. I samtale med Matthias Borello fra Kunsten.nu

19. april 2017 kl. 16:30

I kraft af diagnosen, Cerebral Parese, har Kristian siden 2014 deltaget i en række toneangivende forskningsprojekter udført af Københavns Universitets Neuro- og Idrætsmedicinske Institut. I et nært samarbejde med studerende og forskere har Kristian indsamlet videnskabelige data til brug for sine egne kunstneriske studier. Med disse data har han, v.hj.a. EMG, MR-scanning, ultralydsscanning og biopsier, gjort sig selv til genstand for en større undersøgelse – en undersøgelse, der skal munde ud i en kunstudstilling. Videnskab og krop smelter sammen i kunsten og bliver en abstraktion over digitale afkodninger, der udfordrer selvportrættets klassiske form.

Kristian inviterer til et kig ind i arbejdsprocessen, der bl.a. involverer en skulpturel bænk, hvis formsprog refererer til en elektromyografisk måling – en spastisk impuls i hans ‘dårlige ben’, der således bliver til et møbel i menneskelig skala.

Kristian har fået bevilget et ophold i SVKs største atelier, fordi han skal udføre værker i stor skala til en soloudstilling hos Kunsthal Nord. Han arbejder i flere forskellige materialer og medier såsom træ, beton og maleri.

Tilmelding via tilmelding@nullsvfk.dk

Se mere: http://svfk.dk/event/mellem-forskningsprojekt-kunstnersubjekt

Visionssalon / Skønhed og Kropsangst

I anledningen af billedkunstner Stense Andrea Lind-Valdans udstilling KNEBEL inviterer Museumsbygningen i et samarbejde med Bikubenfonden, i dag torsdag d.30. marts kl.16.30, til Visionssalonen ‘Skønhed og kropsangst’.

Er kroppen blevet perverteret og som vores samtids “tempel” blevet til den rene overflade i jagten på perfektion og skønhed? Er begrebet skønhed blevet totalt forsømt? Hvor placeres den personlige dybde og integritet i skønhedsspektret? Og hvad dækker begrebet skønhed egentlig over – er du fx “grim”, værdiløs og svag, hvis det gængse skønhedsideal ikke er opfyldt?

Visionssalonen ‘Skønhed og kropsangst’ vil diskutere, om vi har mistet evnen til at elske os selv og vores kroppe, som de er, om skønhed, kontrol og kropsangst er blevet uadskillelige størrelser og hvilke alternative veje billedkunsten kan vise os ind i sanseligheden og kroppens æstetiske dimensioner.

Debatten ‘Skønhed og kropsangst’ tager udgangspunkt i billedkunstner Stense Andrea Lind-Valdans kunstpraksis. Stense Andrea Lind-Valdan udfordrer skønhedsfiksering og kropslig perfektionstanke i sin kunst. Hun bruger kroppen som en slags stempel i sin kunstneriske praksis. Hun maler med sin tunge, laver aftryk af sine kropsdele, maler med sine kropsvæsker: urin og menstruationsblod. Værkerne indbefatter alt fra performances, tusch og fotografi til video og tekst. Med udgangspunktet i kroppen er værkerne stærkt organiske med direkte forbindelser til krop og køn, og de beskæftiger sig ucensureret med begær, moderskab, sorg, dødsdrift, ytringskrænkelse og kærlighed.

Moderator:
Iben Maria Zeuthen – vært på portrætprogrammet ‘Det Næste Kapitel’, Radio24syv

Panel:
Stense Andrea Lind-Valdan – billedkunstner
Gudrun Hasle – billedkunstner
Peter Brandt – billedkunstner
Tine Byrckel – journalist ved Information
Jette Hye Jin Mortensen – performer og video-kunstner

Kom og deltag i debatten! Det er gratis, men grundet begrænsede pladser skal du melde dig til hos Banja Rantnov Galleri på museumsbygningen@nullgmail.com. Tilmelding er bindende.

Fakta:
Stense Andrea Lind-Valdan, født 1985, er MFA i 2011 fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor hun studerede maleri hos professor Tumi Magnusson på afdelingen for Maleri i det udvidede felt.

Siden 2012 har Stense Andrea Lind-Valdan arbejdet som kunstblogger og har skabt youshouldpopstuff.blogspot.dk, som kan betragtes både som en dokumenterende udstilling af enkelte værkserier og som et helt værk i sig selv. I maj 2015 havde Stense Andrea Lind-Valdan sin første store soloudstilling hos Banja Rathnov Galleri og Kunsthandel i Museumsbygningen på Østerbro.
Stense Andrea Lind-Valdan har modtaget legater blandt andet fra Akademiraadet og Statens Kunstfond og er indkøbt til Det Nationale Fotomuseums samling og af Statens Kunstfond.

Stense Andrea Lind-Valdan udgav i 2014 GØR DET ALDRIG og TRUE ART REMAINS ON THE SURFACE på Forlaget Sød tøs. I 2016 udgav Stense Andrea Lind-Valdan sammen med Ursula Andkjær Olsen, den illustrerede VI RUS SALVE på Gyldendal, som samme år blev præmieret af Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur.

Dato: i dag torsdag d.30.marts.17

Sted: Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel, Kastelsvej 18, 2100 KBH Ø

Tid: kl.16.30-18.30

Tilmelding: museumsbygningen@nullgmail.com


http://stenseandrealindvaldan.blogspot.dk/
KNEBEL udstilles fra d. 17.3-29.4.

PERFORMANCE – IEKE TRINKS & LILIBETH CUENCA RASMUSSEN

Performance med Ieke Trinks og Lilibeth Cuenca Rasmussen torsdag d. 30. marts kl. 19.

Kunstneren Ieke Trinks vil udføre sit afgangsprojekt One Performance Is Many Performances. Værket består af en monolog, hvor Trinks reciterer Lilibeth Cuenca Rasmussens erindring af sin performance Being Human Being, som fandt sted i Nikolaj Kunsthal i 2014. Lilibeth Cuenca Rasmussen vil være til stede ved opførelsen og deltage i den efterfølgende diskussion sammen med Janneke Schoene. Gratis entré.

Program:

Kl 19.00 Performance ved Ieke Trinks

Kl 19.30 Pause med mulighed for køb af drikkevarer

Kl 20.00 Diskussion ved Janneke Schoene, Ieke Trinks og Lilibeth Cuenca Rasmussen

Læs mere her!

//

Performance by Ieke Trinks and Lilibeth Cuenca Rasmussen, Thursday March 30th at 7pm.

The artist Ieke Trinks will present her final exam project One Performance Is Many Performances. The work consists of a monologue where Trinks recites Lilibeth Cuenca Rasmussen’s remembering of her own performance Being Human Being, which took place in Nikolaj Kunsthal 2014. Lilibeth Cuenca Rasmussen will be present at the performance and will participate in the following discussion together with Janneke Schoene. Free entrance.

Programme:

19.00 Performance by Ieke Trinks

19.30 Break, coffee is for sale

20.00 Discussion by Janneke Schoene, Ieke Trinks and Lilibeth Cuenca Rasmussen

Read more here!

FERNISERING V1 Gallery og Eighteen: Richard Colman (US) og Troels Carlsen (DK) på fredag 31. marts fra 17-22

På fredag den 31. marts er der fernisering på udstillingerne Misanthrope af Richard Colman (US) i V1 Gallery og Otherworld af Troels Carlsen (DK) i vores søstergalleri Eighteen. Det starter kl 17.

Du kan læse mere og tilmelde dig vores facebook-events her:

Opening: Richard Colman – Misanthrope

Opening: Troels Carlsen – Otherworld

Alle er velkomne. Fri entrè. Vi håber at se jer.

V1 Gallery og Eighteen

 

Projektkoordinator til Heartland Festivals kunstprogram

Heartland Festival indtager for andet år i træk, den 2. – 4. juni 2017, slotshaverne omkring Egeskov Slot på Sydfyn med en nytænkende kombination af musik, talks, gastronomi og samtidskunst. Til en del af vores samtidskunstprogram – Heartland Temporary – søger vi en engageret projektkoordinator.

Stillingen kan være en praktik på 10-12 timer om ugen med start snarest muligt og indtil primo juli 2017. Stillingen er ulønnet. Arbejdspladsen er i København.

Dine arbejdsopgaver vil bl.a. være:

  • Praktisk koordinering i.f.m. kunstprogrammet Heartland Temporary i tæt samarbejde med kurator- og projektleder for programmet.
  • Kommunikation med kunstnere og eksterne samarbejdspartnere.
  • Research til formidling, fondsansøgninger mv.

Vi kan bl.a. tilbyde et varieret, indholdsrigt praktikophold som del af et nyt, passioneret festivalteam. Praktisk erfaring med hvordan et nyt, ambitiøst festivalformat, programlægning og udstilling realiseres. Partoutbilletter til festivalen og et godt og spændende netværk indenfor branchen.

Læs mere her

Studentermedhjælp – omviser – Omviser og frontpersonale søges til Malergården, Swanernes Kunstnerhjem, Grevinge

Malergården er åben for besøgende fra maj til oktober hvert år og vi modtager 10.000 besøgende hver sæson. Til sommersæsonen 2017 mangler vi en engageret omviser til at introducere de besøgende til Sigurd Swanes kunst og Malergården.

Ansøgningsfristen er 3. april 2017.

Læs hele opslaget (pdf).

Bliv praktikant på CPH PIX

CPH PIX er Danmarks største spillefilmfestival for filmfans i alle aldre med et program bestående af 180 film fra hele verden samt en række koncerter, debatter, workshops og andre særevents, der er med til at gøre festivalen til en af Københavns mest profilerede kulturbegivenheder.

Næste udgave finder sted fra 28. september til 11. oktober, og i den forbindelse søger vi praktikanter til alle vores afdelinger, herunder program, event, kommunikation, marketing og børn- og unge.

Som praktikant kommer du til at indgå i et team med 2-5 andre praktikanter samt en række af festivalens fastansatte. Du kommer til at få praktisk erfaring inden for en lang række områder afhængig af afdeling, mulighed for at sætte dit eget præg på festivalen og ikke mindst et stærkt socialt sammenhæng på tværs af hele festivalholdet.

Nedenfor kan du læse mere om de forskellige afdelinger. Bemærk, at alle afdelinger vil være involveret i e-mail markedsføring (direct mail) af festivalens program, hvilket kræver både research, indsigt i programmet samt gode skriftlige kommunikationsevner.

Program

Med opstart 1. august bliver du kastet i ilden fra første dag, når vores program skal finpudses, organiseres og formidles til vores publikum. Dine arbejdsopgaver består i store dele af research, kontakt med distributører verden over, forhandling af enkelte filmtitler, udformning af årets trykte program (fra tekster til billeder) samt formidling af programmets indhold. Når programmet er på gaden, vil du enten skulle arbejde med den praktiske filmkoordinering eller med vores kommunikationsafdeling om at formidle filmprogrammet til publikum.

Vi lægger vægt på, at du kan arbejde struktureret, har et sundt forhold til research og selv tager initiativ til nye opgaver. Du kan lide at skrive – og gør det godt og fejlfrit – og du er ikke er bange for at gribe knoglen, når det er nødvendigt. Vi forventer, at du er filmglad, og er du oven i købet velorienteret ud i nogle af filmverdens mange kringelkroge, er det bestemt ikke en ulempe. I løbet af praktikperioden vil der også være noget tastearbejde i festivalens database, så det skal heller ikke afskrække dig. Det er et must, at du kan begå dig på engelsk i skrift såvel som tale.

Læs mere om praktikstillingen her.

Kontaktperson for yderligere spørgsmål: Niels Lind Larsen/ niels@nullcphpix.dk

Event

Som eventpraktikant vil du indgå i et team, der samlet set skal sørge for planlægning og afvikling af festivalens mange events. Du bliver tildelt dit eget område og får direkte erfaring med musikevents, premierer og fester, seminarer og talks eller events for børn, unge og familier. Derudover vil du i tæt samarbejde med festivalens eventansvarlige også være med til at planlægge en række andre events på tværs af områderne.

Dine arbejdsopgaver vil variere i løbet af praktikperioden, men består i store dele af budgetlægning, udarbejdelse af produktionsplaner, løbende dialog med samarbejdspartnere og ikke mindst koordinering og afvikling af eventproduktionerne under festivalen. Du vil også stifte bekendtskab med direct marketing og kommunikationsopgaver, men grundlæggende består din opgave i at planlægge og udføre festivalens events, der alle udspringer af årets filmprogram.

Der vil være travlt op til deadline, og derfor forventer vi, at du kan håndtere stressede situationer og stadig bevare det gode humør. Du kan arbejde struktureret, bevare det gode overblik og selv tage initiativ til nye opgaver. Under festivalen vil der være en del afhentning og håndtering af teknisk udstyr, så lavpraktiske opgaver må ikke afskrækker dig. Kørekort samt erfaring med lignende produktioner er en stor fordel, men ikke et krav. Bemærk gerne i din ansøgning, hvilket af de fire områder: musikevents, premierer og fester, seminarer og talks og events for børn, unge og familier, du ønsker at arbejde med.

Læs mere om praktikstillingen her.

Kontaktperson for yderligere spørgsmål: Ditte Drehn/ ditte@nullcphpix.dk

Kommunikation

Som kommunikationspraktikant kommer du til at prøve kræfter med PR og community management.

Dine arbejdsopgaver består i at finde og vinkle de gode historier på tværs af festivalens program, skrive pressemeddelelser og nyhedsbreve, være i løbende dialog med journalister, producere indhold til Facebook, Twitter og Instagram samt opdatere festivalens hjemmeside. Du vil kort sagt være med til at sikre, at festivalens indhold når ud til publikum.

Du får ansvar for dine egne mindre projekter – fra idefase til planlægning og udførelse. Derfor forventer vi, at du tænker kreativt, har et sundt forhold til research, og at du kan arbejde struktureret og selv tager initiativ til nye opgaver. Vi forventer, at du kan lide at skrive – at du gør det godt og fejlfrit, og at du kort og præcist kan pitche en historie over telefonen. Du interesserer dig desuden for kommunikation, og tjekker jævnligt dine feeds på sociale medier. Er du flydende på engelsk i skrift og tale er det kun et plus.

Læs mere om praktikstillingen her.

Kontaktperson for yderligere spørgsmål: Sofie Bjerregaard/ sofie@nullcphpix.dk

Visuel kommunikation og videoproduktion

I forbindelse med årets festival søger vi to praktikanter, der har lyst til at assistere vores kommunikationsafdeling med grafisk produktion og videoindhold til festivalens egne kanaler.

Dine arbejdsopgaver ligger i spændingsfeltet mellem kommunikation, videotilrettelæggelse og grafisk design, og vil primært bestå i at bidrage til udviklingen af nye indholdsformater med særlig fokus på indhold og videoproduktion til web og sociale medier samt opsætning af flyers, annoncer, nyhedsbreve, invitationer og lignende markedsføringsmateriale.

Du får mulighed for at forme en rød tråd og sætte dit eget præg på indhold til festivalens egne platforme og sociale kanaler. Derfor forventer vi, at du kan tænke kreativt, har stor æstetisk sans og er eminent til at omsætte ideer til visuelle udtryk. Du kan arbejde struktureret og levere opgaver af høj kvalitet i et hurtigt tempo. Da du selv skal bidrage til alle produktionens faser forventer vi, at du har stærke tekniske færdigheder og er rutineret bruger af Adobe-pakke samt Final Cut, Premier eller et andet videoredigeringsprogram. Har du erfaring med WordPress og motion grafics er det kun et plus. Vedhæft gerne portfolio til din ansøgning.

Læs mere om praktikstillingen her.

Kontaktperson for yderligere spørgsmål: Sofie Bjerregaard/ sofie@nullcphpix.dk

Marketing og produktion

Som praktikant i marketingafdelingen får praktisk erfaring med salg og markedsføring af en stor kulturbegivenhed med plads til nye ideer. Dine arbejdsopgaver vil variere i løbet af praktikperioden, men består i store dele af distribution og koordinering af flyers, programaviser og andet markedsføringsmateriale, planlægning og afvikling af sponsorevents, løbende dialog med samarbejdspartnere, oplæring af og kontakt til festivalens mange frivillige, håndtering af billetter og rabatordninger samt research og outreach til nye publikumsgrupper. Under selve festivalen vil du desuden få ansvaret for den daglige drift af vores festivalcentrum i samarbejde med marketingkoordinatoren.

Du vil ofte være festivalens ansigt udadtil, og dermed en vigtig relation til vores publikummer og internationale gæster. Derfor lægger vi stor vægt på, at du er imødekommende og har et godt øje for service. Du har gode koordineringsevner og lavpraktiske opgaver afskrækker dig ikke. Er du flydende på engelsk i skrift og tale er det kun et plus. Da der skal køres meget under festivalen, er kørekort ligeledes en meget stor fordel.

Læs mere om praktikstillingen her.

Kontaktperson for yderligere spørgsmål: Sofie Bjerregaard/ sofie@nullcphpix.dk

Børn & unge-redaktion

Vil du være med til at udvikle og formidle aktiviteter for børn og unge under CPH PIX? Så er det måske dig, vi leder efter. Vi har allerede udvalgt en række film til festivalens skole- og familieprogram BUSTER, men skal nu igang med at udvikle undervisningsmaterialer og ikke mindst formidle og afvikle en masse filmoplevelser for børn, unge og skoler.

Som praktikant i vores børne- og ungeteam får du praktisk erfaring med at udvikle, præsentere og afvikle kulturtilbud med fagligt og dialogskabende indhold for børn og unge. Dine arbejdsopgaver består i at forme og afvikle aktiviteter, der rækker ud over filmprogrammet, research og tilrettelæggelse af inspirations- og undervisningsmaterialer samt formidling og outreach af festivalens skoleprogram til skoler og institutioner i Københavnsområdet.

Du vil både få ansvar for konceptudvikling, budgethåndtering, tilrettelæggelse og afvikling. Derfor forventer vi, at du kan tænke kreativt, arbejde struktureret og har stor interesse for at skabe og formidle kulturtilbud til børn og unge – både til underholdning og undervisningsbrug. Vi forventer ligeledes, at du har mod på selv at tage initiativ til nye opgaver, at du kan lide at skrive – og gør det godt og fejlfrit – og ikke er bange for at gribe knoglen, når det er nødvendigt.

Læs mere om praktikstillingen her.

Kontaktperson for yderligere spørgsmål: Sidsel Søgaard Spas/ sidsel@nullcphpix.dk

Praktisk info

Praktikperioden løber fra 1. august til 1. november. Arbejdstiden er som udgangspunkt fuldtid (37 timer), men arbejdspresset varierer, og vi tager selvfølgelig hensyn til dit studie. Praktikken er ulønnet og det er derfor vigtigt, at du kan bruge den som led i en igangværende uddannelse.

Det er en forudsætning, at du kan dedikere al din tid (også weekender) under festivalen fra 28. september til 11. oktober.

Sådan søger du

Ansøgningsfrist er 3. april 2017 kl. 12.00. Vi indkalder løbende til samtaler.

Send en motiveret ansøgning samt CV til praktik@nullcphpix.dk. Husk at bemærk i din ansøgning, hvilken af ovenstående afdelinger, du søger.