DR2 Premiere søger praktikant til efteråret 2009

DRs ugentlige filmprogram DR2 Premiere er på kort tid blevet et af DR2s mest sete og mest omdiskuterede programmer. Programmet er båret af filmfaglighed, kritik, humor og visuel energi. Vi søger en praktikant, der vil være en del af redaktionen i programmets tredje sæson.
Læs videre “DR2 Premiere søger praktikant til efteråret 2009”

En aften i det digitale rum

Digitalisering er i dag en uundgåelig del af de fleste menneskers hverdag. Det gælder lige fra det sociale liv på Facebook, betaling af regninger på netbank til den digitale chip i kattens nakke. Også på litteraturens område er digitaliseringen ikke til at komme uden om. Imidlertid har samspillet mellem det digitale og litteraturen ikke været et fænomen, der har fået meget opmærksomhed i den litterære debat i Danmark.

Torsdag d. 30/4 vil vi derfor med en aften i den digitale litteraturs navn sætte fokus på nogle af de centrale diskussioner.
Læs videre “En aften i det digitale rum”

Praktikant i UVM’s kommunikationsenhed

Brænder du for kommunikation og politik?

Som praktikant i Undervisningsministeriets Kommunikationsenhed får du mulighed for at prøve kræfter med både intern og ekstern kommunikation. Fra rekrutteringskampagner over nyhedsreportager til kommunikationsrådgivning.
Læs videre “Praktikant i UVM’s kommunikationsenhed”

Studentermedarbejder

Har du lyst til at tilegne dig en omfattende viden om Thorvaldsens liv og kunst og om europæiske kunst-kredse i 1800-tallets første halvdel? Har du lyst til at publicere og formidle Thorvaldsens private og forretningsmæssige breve og andre historiske kilder i det nye digitale arkiv på Thorvaldsens Museums hjemmeside? Er du god til fremmedsprog, og skriver du letforståeligt og flydende? Så er stillingen som studentermedarbejder i Brevcenteret sikkert noget for dig.
Læs videre “Studentermedarbejder”

Advice A/S: Er du vores nye praktikant?

Er du analytisk og god til at skrive? Vil du være med til at planlægge og føre store kampagner ud i livet? Og har du lyst til at prøve kræfter med konsulentbranchen? Så er du måske en af vores 4 nye kommunikations-praktikanter i efterårssemestret 2009.
Læs videre “Advice A/S: Er du vores nye praktikant?”

Kanon for de mange

I februar i år fik Danmark endnu en kulturkanon, Verdenshistorier er en samling af skønlitterære tekster hentet fra de tolv største flygtninge- og indvandrergrupper, der er repræsenteret i den danske grundskole.
Redaktøren på kanonen Ditte Munch-Hansen fortæller om motivationen for den nye kanon:

“Jeg blev inspireret eller rettere provokeret af kanondebatten, som den tog sig ud i 2006. Der var alt for meget fokus på, at den nye kulturkanon skulle være et politisk projekt – et slags forsvarsværk imod de nye kulturer, der er kommet til landet gennem flygtninge og indvandre. Jeg ville gerne vende det hele lidt på hovedet og spørge: hvad er der egentlig at være bange for? De nye kulturer er ikke en trussel for den danske kultur, men de kan måske tværtimod ses som noget, der kan berige den.”

Men ligger det ikke i selve ideen om en kanon at være ekskluderende? Og er det ikke vores ret som nation at værne om vores kultur? Med Verdenshistorier er ønsket at udvide kanonbegrebet, men er den omvendt ikke også med til at udvande det?

Blå Torsdag byder op til Kanon debat. Med til at starte debatten har vi:

Hans Hauge, Kanonsudvalgsformand 1992
Finn Hauberg Mortensen, Formand for det litterære kanonudvalg 2005
Ditte Munch-Hansen, Kanonredaktør på Verdenshistorier

TORSDAG d. 7 maj kl. 16.15 i Kaffebaren på nordisk