Skriv til AFART #27

DEADLINE ER 7. SEPTEMBER 2009.

Temaet er

“Hjem kære hjem – hjem og hjemlighed i kunst, teater, design, arkitektur og visuel kultur”

[bolig og biedermeier, dukkehjem og stilleben, feministisk kunst og nationalisme osv. osv….]

Som altid tager vi også imod spændende artikler, der ikke relaterer til temaet.

Kontakt: afartredaktion@nullyahoo.dk

Vil du være mentor for studerende på internationale kandidatuddannelser?

Kunne du tænke dig at blive mentor for en lille gruppe internationale studerende fra de nye internationale kandidatuddannelser Performing Arts og 4Cities, som kommer til København i efterårssemesteret?

Performing Arts og 4Cities
Institut for Kunst- og Kulturvidenskab er indgået i et Erasmus Mundus samarbejde med flere europæiske universiteter om at udbyde internationale kandidatuddannelser i Performing Arts og Urban Studies. Uddannelserne er sammensat af ophold på de forskellige universiteter i Erasmus Mundus samarbejdet – og næste semester kommer der 23 internationale studerende til IKK.

Mentorer
Vi søger studerende fra IKK, som kunne tænke sig at være mentorer for de internationale programstuderende i løbet af deres ophold i København. De studerende er alle kandidatstuderende, der er vant til at begå sig internationalt. De har altså ikke brug for en ‘babysitter’ for at klare sig i København – men de er her så kort tid, at de har brug for en mentor, der kan give dem et indblik i IKK som et fagfelt, Københavns Universitet i praksis og mere overordnet, samt selvfølgelig København by som hovedstad og kulturelt forum.

Interesseret?
Din opgave som mentor vil være at mødes med din gruppe et par gange omkring studiestart og tilsvarende efter behov i løbet af semestret. Du skal oprette et forum (fx i Absalon, Facebook e.l.), hvor din mentorgruppe på 3-4 studerende kan kontakte dig, hvis de har spørgsmål – og hvor du kan informere dem om spændende arrangementer på Københavns universitet eller i byen. Din funktion som mentor er faglig, social og kulturel – så det kræver ingen specialviden at være mentor! Til gengæld får du en enestående mulighed for at få et unikt internationalt input i din egen kandidatuddannelse.

Send mig en mail, hvis du er interesseret – også hvis du gerne vil høre mere, inden du beslutter dig.

Du kan læse mere om kandidatuddannelserne

www.performingarts-mundus.eu 
www.4cities.eu
Med venlig hilsen
Tilde Bruun
AC-vejleder v/Vejledningscenter IKK
mail: tilde@nullhum.ku.dk
http://kunstogkulturvidenskab.ku.dk/vejledningscenter/

Dylan Thomas-entusiast søges!

Kender du Dylan Thomas’ ”Under Milk Wood”? (Dansk: ”Forår i Milk Wood”). Og kender du i øvrigt til Dylan Thomas’ liv og værker?

Så er det måske dig, vi har brug for.

Teatret Fair Play opfører forestillingen MILKWOOD, der er en bearbejdet udgave af Dylan Thomas’ tekst, tilpasset en scenisk opførelse for fire skuespillere. (Du kan læse mere om forestillingen her: http://fairplay.dk/2010/milkwood.htm). Forestillingen havde premiere i marts 2008 og fik store roser af anmelderne. (Du kan læse anmeldelserne her: http://fairplay.dk/2010/milkwoodpresse.htm).

I forbindelse med genopsætningen af forestillingen til september, har teatret planlagt et særarrangement for inviterede gæster samt publikum i Holbæk. I den forbindelse vil vi meget gerne finde en Dylan Thomas-entusiast, der kan fortælle, hvad der gør Dylan Thomas, hans liv og værker til noget særligt – gerne med henvisning til MILKWOOD. Ved samme arrangement vil Teatret Fair Plays to ledere, Robert Parr og Michael Ramløse, fortælle om deres arbejde med at tilpasse teksten til scenen.

Hvis dette lyder interessant, eller du i øvrigt har spørgsmål til arrangementet, så kontakt Teatret Fair Plays PR- og kommunikationsmedarbejder, Maria Lilholt-Grøne, på maria@nullfairplay.dk eller tlf. 59 43 85 95.

Du kan læse mere om Teatret Fair Play på www.fairplay.dk

Become a member of the Youth Jury of the Athens Festival ‘Opening Nights’

 

15th ATHENS INT’L FILM FESTIVAL ‘OPENING NIGHTS’

16 – 27 September 2009

 

                  Become a member of the Youth Jury of the Athens Festival ‘Opening Nights’

  Læs videre “Become a member of the Youth Jury of the Athens Festival ‘Opening Nights’”

Nyhedsbrev fra Københavns Internationale Teater

??? August = fuld af liv i byen ???

??? Metropolis 1. – 31. august 2009 ???

         WATERFOOLS – Eventyrlig fyrværkeri-forestilling på vand for hele familien

         EX NIHILO – dansende kroppe i byen

         CITY WALKS – opdag byens skjulte eller glemte sider

 

??? BLACK/NORTH SEAS – et kunsteventyr fra Sortehavet og Nordsøen ???

??? LYSLYD – kunstinstallationer i 22 udvalgte byrum ???

??? METROPOLIS på Facebook ???

 

 

August = fuld af liv i byen

Endnu engang kan du glæde dig til en august måned, hvor Københavns Internationale Teater præsenterer en medrivende flydende strøm af kunstneriske oplevelser, du ikke kan se resten af året. I år trækker METROPOLIS for anden gang både danske og udenlandske kunstnere til København. De bruger byen som scene og tilfører helt nye kreative sider til de steder, vi kender så godt, men gør også opmærksom på de hemmelige, mærkelige og helt glemte områder i storbyen.

 

Byen viser sig gennem kunsten som magisk storslående og finurligt betagende. De fleste kunstoplevelser sker i byen – i frie offentlige byrum, hvor det slet ikke giver mening med billetpriser og tælleapparater. Derfor er flere af de kunstneriske byfænomener gratis i år – lige midt i din egen by.

 

Metropolis – festival for kunst og performance i byens rum

I år præsenterer Københavns Internationale Teater for anden gang METROPOLIS – en festival for kunst og performance i byens rum den 1. – 31. august. Her kan du møde teater, dans, kunstinstallationer, ny cirkus og lydkunst, der ikke bare handler om storbyen, men også finder sted midt i den by, du bor i. Byen bliver scene og scenen bliver by.

 

LYSLYD – kunst i spændingsfeltet mellem kreativ innovation og byudvikling

Det innovative udviklingsprojekt LYSLYD udspringer af METROPOLIS, og går i dybden med at videreudvikle nye samarbejdsformer mellem kunst, byudvikling og kreativ innovation. LYSLYD består, ud over en række læringsprogrammer, af 22 byrumsprojekter, hvor lys- og lydkunst samt nye digitale medier bliver integreret i lokale byrum i Albertslund, Gribskov, Hvidovre, Helsingør, Herlev, Høje-Taastrup, Frederiksberg, Køge, Roskilde og København.

 

BLACK/NORTH SEAS – et kunsteventyr fra Sortehavet og Nordsøen

Den turnerende europæiske festival Black/North SEAS gør stop i Danmark. Derfor kan du i Helsingør, Helsingborg og København den 4. – 18. august opleve scenekunst, der er blevet til i metropoler som Odessa, Zagreb, Istanbul, Rotterdam og Sofia.

 

NB: Sidst i juni kan du modtage program for alle tre projekter gratis med posten. Klik her og bestil

 

 

Metropolis 1. – 31. august 2009

Metropolis er nordens største festival for kunst og performance i byens rum. Også i år kan vi præsentere nogle af verdens og Danmarks mest interessante kunstnere inden for det urbane kunstfelt. Oplev den kreative by i aktion, og mærk en lang række af overraskende og spændstige scenekunstneriske værker, når de udfolder sig i din hovedstad København.

 

WATERFOOLS – Eventyrlig fyrværkeriforestilling på vand for hele familien

Den 1. august åbner METROPOLIS med storslået international scenekunst for hele familien – WATERFOOLS. De franske teatermagikere ILOTOPIE skaber en eventyrlig og fantasifuld fyrværkeriforestilling på vand. Og ulig mange andre kunstoplevelser af denne kaliber er det gratis. Sæt allerede nu kryds i kalenderen.

 

EX NIHILO – dansende kroppe i byen

Sanserne kommer i spil, når det franske dansekompagni EX NIHILO fra Marseille planter sig midt i din hverdag på en bænk, en lygtepæl, et busstoppested. Altid i stillinger, som du ellers aldrig ser på din vej gennem byen. De skaber også en stor urban danseperformance på tre centrale pladser i meget forskellige byområder som Enghave Plads, Akseltorv og til sidst Rådhuspladsen. Dansekroppene folder sig ud og går i ét med byens rum. Du står helt tæt på, når EX NIHILO leverer moderne dans i højt tempo. 

 

City Walks – opdag byens skjulte eller glemte sider

METROPOLIS giver dig også nye muligheder for at opdage skjulte eller glemte sider af din by. Den sydafrikanske arkitekt Doung Jahangeer tager dig med gennem byen, og åbner dine øjne for anderledes måder at opfatte din bys arkitektur og historie. Og mens du slentrer igennem byen i en helt anden sammenhæng, kan du blive snøret af brasilianeren Gustavo Ciriaco, der laver en snor-happening. Han indfanger 20 mennesker i en snor, og er du én af dem, kommer du på en sanselig, omvæltende rutchetur gennem én af byens befærdede områder. METROPOLIS’ forskellige City Walks skærper med andre ord dine sanser og oplevelser af byen. Se mere om Metropolis

 

 

BLACK/NORTH SEAS – et kunsteventyr fra Sortehavet og Nordsøen

BLACK/NORTH SEAS er et rejsende kunsteventyr, der afslører fortællinger, billeder og musik fra byer som Istanbul, Odessa, Zagreb, Skegness og Tromsø. Københavns Internationale Teater samarbejder med gadeteaterfestivalen PASSAGE 09, der finder sted i Helsingør og søsterbyen Helsingborg den 4. – 8. august.

 

Programmet består blandt andre af Danmarks internationale performanceikon SIGNA, der totaliscenesætter myten om oraklet Martha Rubin og hendes efterfølgere i ”THE ORACLE’S BOAT”. ’Båden’ lægger til i Helsingør Havn fra den 6. til den 8. august med 55 timers non stop performance. Den kroatiske performancegruppe BADco viser sine originale, interaktive danseperformances ”DELETED MESSAGES” og ”LEAGUE OF TIME” i Pakhus 11, København (15. – 18. august). Se mere om SEAS

 

 

…LYSLYD – kunstinstallationer i 22 udvalgte byrum

LYSLYD-projektet har netop fået 8,5 mio kr. fra EU’s Regionalfond. Det betyder, at der nu er fuld damp på udviklingen af 22 midlertidige byrumsprojekter. De første 11 går i luften til august og den sidste halvdel er klar i februar 2010. I august måned kan man blandt andet opleve performancegruppen Blast Theory, der med performance-spillet Rider Spoke udstyrer publikum med en cykel og en mini computer. Derpå guides de gennem byen, mens de opdager byens skjulte rum. Børn og voksne kan tage til Byparken i Ørestad og bevæge sig ind i Architects of Air’s farveforførende labyrint-installationer. Nogle af jer oplevede dem måske allerede under METROPOLIS 2007 i Rødovre. Se mere om LYSLYD

 

 

METROPOLIS på Facebook

Modtag små urbane fortællinger med billeder og videoer, når du tilmelder dig METROPOLIS gruppen på Facebook. Klik her

 

 

Glæd dig til flere afsløringer i de kommende uger og til at mærke metropolens levende, kreative puls i august måned!

 

 

Med venlig hilsen

 

Københavns Internationale Teater

Trevor Davies & Katrien Verwilt

Kunstnerisk ledelse

 

 

 

Send videre:

Du er altid velkommen til at sende nyhedsbrevet videre til dine venner. De kan tilmelde sig nyhedsbrev fremover ved at sende mail

 

Afmelding af nyhedsbrev:

Husk at sige til, hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrev. Send mail

Avannaani Ilinniarnertuunngorniarfik

Nordgrønlands Gymnasiale Skole
Postboks 225 · 3950 Aasiaat
Telefon: +299 89 49 00 · Telefax: +299 89 49 19
Hjemmeside: www.gu-aasiaat.gl
 
Ansættelse finder sted i henhold til gældende overenskomst mellem Grønlands Landsstyre og Gymnasieskolernes Lærerforening. Den kan findes på hjemmestyrets hjemmeside www.nanoq.gl , eller på skolens. Læs videre “Avannaani Ilinniarnertuunngorniarfik”

Ophold og stipendier forår 2010

Forskere, videnskabsfolk og kunstnere kan søge studieophold på Det Danske Institut i Rom i forår 2010 (1. febr. – 31 juli 2010).
Der vil desuden fra Dronning Ingrids Romerske Fond være et beløb til rådighed til uddeling af stipendier i forbindelse med ophold. Formålet med stipendierne er at gøre det muligt for forskere inden for alle grene af videnskaben og kunstnere inden for alle kunstarter (billedkunst, design, arkitektur, musik, litteratur etc.) at gennemføre videnskabelige eller kunstneriske studier i Rom. Læs videre “Ophold og stipendier forår 2010”

Anvendt Museologi – kandidatkursus på INSS

Anvendt museologi

– museet og sproget

 

 

Efterår 2009

Underviser: Line Hjorth Christensen, Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab

15 ETCS/eksamensform: fri skriftlig hjemmeopgave

 

Kurset vil beskæftige sig med forholdet mellem museum og sprog ud fra to vinkler: Hvordan fortæller museer – og hvordan iværksætte fortolkning, kritik og sproglig formidling på baggrund af museets visualitet og materialitet? Formålet er, i et formidlings- og undervisningsperspektiv, at opbygge kendskab til det museologiske fagområde og til udstillingen som komplekst betydningsskabende medium. Vi tager afsæt i nyere retninger inden for museologien, hvor en sproglig diskurs har gjort sig gældende, f.eks. i forestillinger om ’museets stemme’, ’udstillingens retorik’ og ’det poetiske museum’ m.v.. I forlængelse heraf afprøves det, hvordan museologiens teori og metoder kan bringes i anvendelse i praksis – hvordan man analytisk og kreativt, som kommende formidler, underviser, kommunikatør, selv kan fortolke og fortælle museet og dets mangesidige udtryk. Dels ved at skrive ud fra iagttagelser gjort på museerne og ved aktivt at deltage i et praksisprojekt, en lyrik-udstilling i forbindelse med Kulturnatten på KUA i efteråret. Forholdet mellem museet og sproget undersøges i en række nedslag, der omfatter udstilling af litteratur, fotografi og plakater og skaber indsigt i museumsnære tekstgenrer – genstandsteksten, udstillingsanmeldelsen, museumstidsskriftet og pr-tekster. Undervisningen kræver høj grad af selvstændighed og engagement og veksler mellem oplæg, forelæsninger, og praksisøvelser. Desuden indgår et miniseminar om formidling af litteratur i rum samt studietur bl.a. til Kunstindustrimuseet og Louisiana. Et kompendium vil indgå som del af litteraturen til kurset. Se Absalon for yderligere information.

 

Skills in ACTION!

Ungdommens Røde Kors søger en masse engagerede og kompetente frivillige til at udvikle og designe organisationens hidtil største kampagne – ”ACTION60.000”.

Kampagnen løber af staben fra d. 22. september og har til formål at gøre opmærksom på de 60.000 danske børn, der lever i relativ fattigdom samt nå ud til minimum 60.000 studerende på landets uddannelsesinstitutioner med dette budskab.

Forberedelserne begynder nu, og der er brug for dig. Der skal bruges folk med evner og interesser indenfor PR og medier, eventmageri og projektkoordinering. Du får masser af indflydelse og får tunet dit CV samtidig med, at du gør en reel forskel i Danmarks største humanitære ungdomsorganisation. Læs mere på: http://urk.drk.dk/sw43571.asp

Du skal regne med at bruge tid i august/september og kunne afsætte et par timer om ugen som minimum. Arbejdstiderne er meget fleksible og kan tilpasses dine andre aktiviteter.

Lyder det som noget for dig?

Kontakt os på 35 37 25 55 eller skriv en mail til claes@nullurk.dk