Lotte Petri//Rød Sofa

Den 17. september er der start på en ny sæson med radioprogrammet Den Røde Sofa.

Vores første gæst er forfatter Lotte Petri, der i samtale med Frank Egholm, vil tale om sit seneste værk Hvidt Snit.

Romanen har høstet stor ros hos anmelderne. Politiken skrev bl.a:

Denne spændingsroman om et gåsehudsfremkaldende comeback til middelalderens sorte død, Pesten, er godt tænkt (…) velsmagende på den klassiske måde (4 hjerter givet). 

Arrangementet er gratis, så kom lystigt og medbring gerne venner og bekendte til en times gru, gys og god litterær stemning!!!

POESI

Onsdag d. 16. september kl. 17 inviterer Kunstforeningen GL STRAND inviterer til en aften med digtoplæsning og samtale med forfatterne Kirsten Hammann og Stine Pilgaard, der er aktuelle med nye romaner.
Kulturjournalist Klaus Rothstein tager en snak med de to forfattere om at være alene hjemme og synge lejlighedssange.

Pris: 55 kr. (ekskl. entré til udstillingen) / Medlemmer 45 kr.

Tilmelding tilrådes på info@nullglstrand.dk / 33360260

Fernisering af TRUST

De fem københavnske kunsthaller inviterer med glæde til en storslået åbning af fællesudstillingen TRUST. Ferniseringen byder på et sprudlende eventprogram med åbningstaler og et væld af performances rundt om på udstillingens mange venues. Åbningen strækker sig fra eftermiddag til langt ud på aftenen og afsluttes med et brag af en efterfest

Sammen åbner Den Frie Udstillingsbygning, Kunstforeningen GL STRAND, Kunsthal Charlottenborg, Nikolaj Kunsthal og Overgaden – Institut for Samtidskunst én stor fællesudstilling med titlen TRUST. Udstillingen manifesterer sig med sin størrelse som en unik kunstbegivenhed, der krydser grænser med sit ambitiøse udbud af dansk og international samtidskunst. Med sine 41 kunstnere fylder TRUST hovedstaden med undersøgende registreringer, poetiske udsagn og performative eksperimenter, der præsenteres på kunsthallerne såvel som på udvalgte steder i det offentlige rum.

Program

Kl. 17.00-18.00 Overgaden – Institut for Samtidskunst – The Exchange
Åbningstaler ved kurator Sonia Dermience og formand for Copenhagen Art Festival, Jens Gehl.
Live performances af Sophie Dupont, Douglas Park og Vava Dudu.

Kl. 18.00-19.00 Nikolaj Kunsthal – The Temple
Live performance af We Are The Painters

Kl. 19.00-20.00 Kunstforeningen GL STRAND – The Salon
Live performance af Seyran Kirmizitoprak

Kl. 20.00-21.00 Kunsthal Charlottenborg – The Palace
Live performance af Angelo Plessas

Kl. 21.00-22.00 Den Frie Udstillingsbygning – The Studio
Live performance af Ilja Karilampi

Kl. 22.00-? Den Frie Udstillingsbygning
Efterfest med DJ og kunstner Ilja Karilampi

Find begivenheden HER

Cph Art Week: Kunstvandring med Trine Ross

Tag med kunstkritiker Trine Ross på en eksklusiv guidet kunsttur under åben himmel og få indblik i, hvordan forskellige kunstnere arbejder med det offentlige rum.

Ti samtidskunstnere har forvandlet strækningen mellem Ishøj by og ARKEN til en levende arena for kunst, leg og fysisk aktivitet i udstillingen Kunst i sollys.

Her kan du opleve fuglehuse i camouflage, street art-stramaj og farverige drømmefangere højt oppe i Strandparkens trækroner. Undervejs taler vi om mødet mellem kunsten, omgivelserne og de folk, som færdes i området.

Guide: Trine Ross er magister i kunsthistorie, kunstanmelder- og skribent på bl.a. Politiken, forfatter, foredragsholder og debattør.

Dato: 29. august kl. 11

ARKEN Museum for Moderne Kunst
Skovvej 100, 2635 Ishøj
65 kr. (45 kr. – Politiken Plus)
Entré til museet er ikke inkluderet i prisen

Messe // Photo Collect Copenhagen – en kurateret messe for dansk og internationalt kunstfotografi og kamerabaseret kunst

facebook_cover_photo_collect

Fernisering 27. august 17-19

Igen i år afholdes Photo Collect Copenhagen i Museumsbygningen.
På dette års messe deltager følgende aktører: Fotografisk Center, Galleri Eros, Galleri Image, Space Poetry, KATALOG-Journal of photography & video, Pola Magnetyczne (PL), Kirkegaards Antikvariat og Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel.

Under Photo Collect Copenhagen tildeles hver deltager en eller flere af Museumsbygningens smukke ovenlyssale og skaber heri et eget univers. På denne måde skabes diversitet og publikum får mulighed for at opleve den mangfoldighed, der præger scenen for fotokunst.

I forbindelse med messen afholdes to talks lørdag den 29. august: kl. 14 v. kunsthistoriker Ingrid Fischer Jonge og kl. 15 v. gallerist Patrick Komorowski. Herudover dedikeres et rum til fremvisning af 100 fotobøger.

Entré: 50 kr.

Facebook

Cph Art Week: Projektrumsdag

Tag med på cykeltur til de Københavnske projektrum.  Torsdag den 27. august deler de københavnske projektrum –  i anledningen af Cph Art Week –  deres steder med hinanden og med publikum. Turen er gratis, og man kan stige på undervejs.

Nørrebro kl 11-12.30
Astrid Noacks Atelier: Performance af Camilla Berner og filosofisk brunch som en del af Katherine Ball og Thom O’Sullivans kunstneriske haveprojekt.

Indre by kl 13-15
GREEN IS GOLD introducerer den New York-baserede Anouk Kruithofs fotografiske skulpturkunst.

kl 13-15
SixtyEight: Talk ved kurator Iben Bach Elmstrøm om den aktuelle udstilling og SixtyEights internationale samarbejder. Beton er gæster og fortæller om nyt residency i Tuborg Havn.

kl 13-15
TYS introducerer en kunstnerisk platform, der ønsker at skubbe til fastlagte tankebaner og normer.

Vesterbro kl 18-18.30
NHL Space fortæller om den aktuelle udstilling af den palæstinensiske kunstner Hani Amra, som udforsker fotografiet gennem montage og collage- teknikker.

Carlsberg kl 18.30-22
Officin, og OK Corral åbner dørene. Og New Shelter Plan har fernisering på Kaj Nyborgs GHOST In My House.

Fælles mini-symposium: “What’s the Alternative?” og lancering af publikationen “Shared Territory” af Another Space i Officin kl.19-21

Startsted: Astrid Noacks Atelier, Rådmandsgade 34, 2200 København N

Gratis adgang

KYSTTURISME OG ARKITEKTUR

rsz_1rsz_løkken_1_-_mette_johnsen

Kystturismen i Danmark har været ramt af tilbagegang de senere år. Ikke mindst har sektoren generelt vanskeligt ved at tiltrække nye kundegrupper. Kystturismen appellerer ikke stærkt nok til de yngre gæster, herunder unge forældre. Hvordan kan den fysiske planlægning bidrage til mere attraktive kystområder?

Dansk Arkitektur Center sætter fokus på, hvordan man som myndighed kan fremme kystturismen ved at styrke kvaliteterne i det byggede miljø i samspil med naturen og de stedbundne kvaliteter.

I Norge har myndighederne satset massivt på at udvikle og forstærke naturoplevelsen gennem spektakulær arkitektur og kunst. Det overordnede mål er at gøre Norge til et endnu mere attraktivt rejsemål samt at styrke lokalområderne. Hvad kan danske kommuner lære af det norske initiativ, og hvad er de danske succeshistorier, når det kommer til udvikling af kystområderne?

Kom og hør hvordan hvordan arkitektur og natur kan gå hånd i hånd og vær med til at diskutere hvordan kystturismen kan styrkes i samspil med naturkvaliteterne.

Dato: 10 november
Tidspunkt: 10:00-15:00
Sted: KulturØen, Havnegade 6-10, 5500 Middelfart

>> Læs mere og tilmeld dig

 

Talere

Janne Liburd

Janne Liburd (moderator), SDU og Nationalpark Vadehavet
Janne er professor i turisme på Syddansk Universitet, hvor hun leder Center for Turisme, Innovation og Kultur. Hendes forskningsområder ligger inden for bæredygtig turismeudvikling og innovation. Janne er desuden medlem af Det Nationale Turismeforum, og formand for Nationalpark Vadehavet.

Terry Stevens

Terry Stevens, Stevens & Associates (UK)
Professer Terry Steven er grundlægger af det prisbelønnede rådgivnings firma Stevens og Associates. Han har arbejdet på strategiske udviklingsprojekter indenfor turistmål i 50 lande og hans kunder omfatter internationale, nationale og regionale økonomiske udviklingsorganisationer samt mange private virksomheder.

Trine Kanter Zerwekh

Trine Kanter Zerwekh, NasjonaleTuristveger (N)
Trine er ansvarlig for markedsføring og turisme ved Nasjonale Turistveger i Norge. Hun var med da initiativet startede som et pilotprojekt i 1994-1998, bl.a. som projektleder. Siden arbejdede hun i 12 år arbejde som leder i Norges Automobil Forbund (NAF), hvor hun indgik i Turistvegenes bestyrelse. De seneste fem år har hun igen arbejdet i i Turistvegseksjonen i Statens Vegvesen. >> Læs mere om Nasjonale Turistveger

Lars Nybye Michel

Lars Nybye Michel, Schønherr
Lars Nybye Michel er fagansvarlig hos Schønherr inden for området kulturarv. Dette fagområde arbejder bl.a. med at renovere og nyfortolke særligt følsomme steder i både landskabelige og bymæssige sammenhænge. Gennem de seneste år har Lars Nybye Michel som projektleder stået i spidsen for en række af tegnestuens mest markante projekter herunder Ribe Domkirkeplads, Vestled i Hvide Sande, Christiansfelds centrale pladser og Skagen Fyr.

Karen Skou

Karen Skou, Realdania
Karen er uddannet arkitekt MAA og arbejder som projektchef i Realdania i programmet Mulighedernes Danmark, med særligt ansvar for initiativet Yderområdernes potentialer, hvor Realdania har fokus på hvordan der skabes positiv udvikling i yderområderne i en tid med fraflytning. I kampagnen Stedet Tæller har vi haft særligt fokus på hvordan der kan skabes kvalitet i kysternes turist destinationer.

BEHIND THE SCENES: VANDKUNSTEN

Vandkunsten_office

DILEMMAER SOM DRIVKRAFT

Aktuelle dilemmaer og paradokser i byggebranchen og samfundet driver udviklingen af arkitektoniske projekter for Tegnestuen Vandkunsten. Hvordan påvirkes for eksempel den kulturelle forståelse af en nyrenoveret bebyggelse, hvis der genanvendes byggematerialer med patina? Og kan man udvikle robuste og omstillingsmulige bygninger og byer, hvis funktionerne og den mulige anvendelse forbliver ensidig?

Kom Behind the Scenes hos Vandkunsten, hvor partnerne Søren Nielsen og Jan Albrechtsen deler tegnestuens tilgang til dilemmaer som drivkraft. Du kan også selv diskutere de muligheder som ligger i branchens paradokser mens du netværker.

Dato: 22. september 2015
Tidspunkt: 15:30-17:30
Sted: Tegnestuen Vandkunsten
Krudtløbsvej 14
1439 København K.

Læs mere og tilmeld dig

Jan Albrechtsen

Jan Albrechtsen
Planlægning på den store skala kan styre de kvaliteter vi møder i det bebyggede miljø. Også helt tæt på. Som partner i Vandkunsten har Jan udarbejdet masterplaner lige fra den nære skala – huset ved pladsen, gaden, forholdet mellem det private og det offentlige rum – til typologier i vild natur, industriomdannelser og langsigtede bystrategier.

Søren NielsenSøren Nielsen
Søren varetager størstedelen af tegnestuens udviklingsarbejde i forhold til teknologi og bæredygtighed og ‘udenfor murene’ er han formand for bæredygtighedsudvalget i Danske Ark. Søren arbejder konkret og strategisk med begreber som bygningers ‘ressource-stofstifte’ og ‘reversibilitet’ – det vil sige, at byggeteknik og materialer udvikles og detaljeres så bygninger bliver ressourcedepoter og komponenter kan monteres, demonteres og remonteres.

Om Vandkunsten

Vandkunsten er blandt de mest markante danske tegnestuer og har navn fra en af de tidligste adresser. Vandkunsten var med til at etablere tæt-lav bevægelsen i 1970erne og altid har arbejdet med de temaer, der i dag går under miljømæssig og social bæredygtighed, samt en langtidsholdbar herlighedsværdi. Tegnestuen arbejder i sær med planlægning af byer og bebyggelser og bygger og renoverer boliger med fokus på at alle skal have råd til en god bolig. Tegnestuen arbejder med nye tilgange til eksisterende materialer – om det er tang eller gamle tegl, har de deres eget arkitektoniske potentialer og tegnestuen ser fremtidens bygninger og byer som ressourcedepoter. Tegnestuen var den første modtager af Nykredits nye Bæredygtighedspris i 2015.

På Stedet: P-anlægget ved Kvæsthuspladsen

­

Den tid er forbi, hvor parkering alene handlede om p-pladser og p-huse. I dag er parkering en meget vigtig del at byudviklingen. Et aktiv, der skaber merværdi – ikke kun for bilejeren. Tag med, når vi besøger byens nye underjordiske P-anlæg ved Kvæsthuspladsen.

P anlæg_Kvæsthuspladsen_rendering

Et eksempel på, hvordan parkering kan skabe merværdi, er det underjordiske parkeringsanlæg ved Kvæsthuspladsen, der er Skuespilhusets nye nabo. P-anlægget er endnu ikke i funktion, men vi har fået mulighed for at besøge anlægget sammen med direktør for Kvæsthusselskabet, Ole Bach.

Kvæsthusselskabet er et datterselskab til Realdania By, der er engageret i fire store byudviklingsprojekter rundt i landet: i Fredericia, Køge, Ringkøbing og i Høje Taastrup. Det er i dette arbejde med byudvikling, at parkering er en yderst væsentlig ingrediens.

Parkering kan også få manges sind i kog – både hos bilejere og ikke-bilejere. I arbejdet med nye parkeringsløsninger, arbejder Realdania By målrettet mod at finde nye attraktive løsninger for begge målgrupper. Udover at gøre det nemt for mange mennesker at komme af med bilen, så skal parkeringsløsninger medvirke til at skabe trygge, funktionelle og inspirerende byrum, der giver et endnu bedre byliv og bymiljø.

P-anlægget ved Kvæsthuspladsen er et af de første eksempler, der skriver sig ind i den overbevisning, at parkering og bykvalitet er tæt forbundne.

Tag med og følg udviklingen.

DATO: 1. oktober
TIDSPUNKT: 17:00-18:30
STED: Kvæsthuspladsen, Kvæsthusgade 10, 1251 København K
PRIS: 135 kr.
>> LÆS MERE OG TILMELD DIG HER