#MeToo-kampagnen og de sociale mediers magt

metoofinalplakat

– et kritisk blik på de seneste måneders helt store samtaleemne med Vincent Hendricks, Trine Baumbach, Christian Groes og Jannie Møller Hartley.
MeToo-kampagnen er vokset til et størrelsesforhold der er skræmmende. Skræmmende fordi det indikerer at sexchikane er langt mere udbredt end man har antaget, og skræmmende fordi kampagnen i den grad har haft meget alvorlige konsekvenser for de anklagede.
Men er det rimeligt at anklage andre for ulovlige handlinger på de sociale medier? For er man ikke stadig uskyldig indtil andet er bevist? Eller skal vi bare være glade for at der endelig kommer fokus på den systematiske sexchikane som så mange kvinder og mænd i så lang tid har været udsat for – og så helliger målet midlet? Er de sociale medier gået hen og blevet en platform for en pøbelkultur? Er der behov for lovgivning på området, og er det overhovedet muligt? Vi har inviteret fire forskere til at diskutere disse spørgsmål og belyse emnet fra hver deres perspektiv.

Arrangement finder sted torsdag d. 7. marts kl. 16-17.30 på KUB Søndre campus, Karen Blixens Plads 7, 2300 KBH. S

 

Teatergrad genopsætter succesforestillingen “Et Dukkehjem” og søger i den forbindelse værtspar!

Ibsen ville, at teatret skulle være ligesom det rigtige liv. Skuespillerne skulle agere som rigtige mennesker og scenen ligne et virkeligt hjem. Derfor spilles Fix&Foxys »Et Dukkehjem« i private hjem. Tre skuespillere, en iPod, et par og deres hus eller lejlighed samt 30 publikummer skaber den mest naturalistiske udgave nogensinde af Ibsens verdensberømte ægteskabsdrama.

Som noget helt særligt giver vi KUKUAs brugere mulighed for at være værter for forestillingen når den spiller i marts måned i Københavnsområdet. Vi tilbyder tre tidspunkter: d. 6. marts kl 20, d. 7. marts kl 17 og d. 12. marts kl 17.30. Så er I et par, bor I på minimum 70 kvm og har I lyst til at åbne jeres hjem for tre skuespillere og 30 publikummer for en enkelt aften, så skriv til jacob@nullteatergrad.dk og hør nærmere.

HANS & FRITZ CONTEMPORARY is searching a trainee for our new space in Copenhagen

logo negro

Are you a strong visual and written communicator? Are you a responsible and structured person? And are you also the friendly type who can talk to everyone? Then you might be Hans & Fritz Contemporary’s trainee for our new space in Copenhagen.

We are looking for a positive person who can help lift the gallery’s daily tasks.

You will join an exciting and dynamic young team in in constant expansion.

You will have contact to a broad network of artists and customers, as well as insights and practical experience in running a gallery.

Working languages are mainly English, Danish and Spanish.   Spanish an advantage but not a prerequisite.  Other languages are a bonus.

YOUR JOB:

Contact with artists, clients & guests

Social media, press releases and sponsors

Documentation and registration

Maintain our databases

Applications for exhibitions and fairs

Research and other office work

WE EXPECT YOU TO BE:

Interested in art and culture

Independent, self-motivated and service-minded

Structured and responsible

Flexible (both in terms of working hours and tasks)

Targeted and loyal

We imagine that you are a student and possibly studying Art History or equivalent.

Programme and period can be agreed upon prior application.

Send a short motivation letter in English and CV to:  info@nullhans-fritz.com

More info: http://www.hans-fritz.com/

 

We look forward to hearing from you.

 

BRÆNDER DU FOR KUNST?

Bliv frivillig på Øbro Jagtvej bibliotek og vær med til at skabe et kunstforløb for børn.

Brænder du for kunst eller er du bare super kreativ, og har du lyst til at lære fra dig, så er ’Kunst for Børn’ måske noget for dig.

Vi søger udadvendte og engagerede frivillige, der har interesse i at hjælpe børn i alderen 9-12 år med at udvikle deres kreative evner. Eller som bare har lyst til at være en del af et fedt projekt sammen med andre engagerede frivillige.

RAMMERNE
Vi vil lave et forløb over 12 gange, én gang om ugen i april/maj/juni fra kl.16.30 – 18.00.
Du er selv med til at forme undervisningen i samarbejde med andre frivillige og planlægge undervisningsgangene. Forløbet kan evt. deles op i tre dele á 4 gange, hvor man som frivillig forpligtiger sig til en eller flere dele.

DIN ROLLE
’Kunst for børn’ er et nyt projekt under Kultur Ø, som skal give børn mulighed for at møde kunst og udtrykke deres kreativitet, dette er du med til at forme og strukturere.
Du kan blive del af et lille frivilligteam som i fællesskab udvikler projektet og undervisningen, med vores støtte og faciltiering.

Skriv til Barbara på gy0r@nullkff.kk.dk eller ring på 24459905 så kan vi aftale et møde.

Please analyze, volumize, moisturize me

22. februar 2018 kl. 19.30 – 21

Designer Henrik Vibskov opfører som led i Copenhagen Light Festival sin performance ’Please analyze, volumize, moisturize me’ i Glyptotekets festsal omgivet af antikkens idealkroppe. Performancen er lyssat af en af Danmarks førende lysdesignere, Jesper Kongshaug, som med lys og skygge definerer kroppens dimensioner.

Det er gratis at deltage, når entré til museet er betalt.

Læs mere på https://www.glyptoteket.dk/begivenhed/please-analyze-volumize-moisturize-me/.

FRIVILLIG QUIZMASTER SØGES

Elsker du at quizze? Så er du måske vores nye frivillige projektleder/quizmaster på Kultur Østerbros nye quizaften.

Vi søger udadvendte frivillige til at stå for en månedlig quizaften på Østerbro. Quizzen kan omhandle alt fra musik, film, kunst og politik. Det er helt op til dig. Rammerne er frie og du kan selv være med til at forme din ultimative quizaften.
Quizaften på Østerbro er et nyt projekt under Kultur Ø, som søger at lave nogle kulturarrangementer, der henvender sig primært til unge, og andre quiz-glade mennesker.

Vi kan tilbyde dig:
– At blive en del af et frivilligteam, hvor der er frie rammer og plads til indflydelse.
– Et fællesskab og netværk omkring kulturelle arrangementer.
– Erfaring med planlægning og afvikling af arrangementer.

Hvem er vi?
Kultur Ø er det københavnske kulturliv på Østerbro – kvalitetsbetonet, mangfoldigt og overraskende. Kultur Østerbro er en del af kultur & Fritids forvaltningen i Københavns Kommune og forsyner Østerbros borgere i alle aldre med et bredt tilbud af kultur- og idræts aktiviteter. Vi producerer kultur sammen med borgerne – og står for kreativitet, innovation og professionalisme.

Hvis det har interesse så send en mail på fd3f@nullkff.kk.dk

/ De bedste Hilsner Simone, Kultur Ø

 

Debutantaften på Karen Blixen Museet

Det Danske Akademi og Karen Blixen Museet har fornøjelsen at indbyde alle interesserede til en aften med nye danske forfattere. Vi skal møde debutanterne Andreas Pedersen, Liv Nimand Duvå samt Julie Mendel, hvis bøger har tilføjet dansk litteratur vigtige temaer og ideer.

Arrangementet foregår på Karen Blixen Museet den 20. februar kl. 19:30-21. Billetter koster 100 kr. og kan købes på billetto.dk eller på museet.

Praktik på Dansk Kulturinstitut i Bruxelles

Dansk Kulturinstitut i Bruxelles søger til efteråret 2018 to praktikanter.

Praktikanterne kommer til at arbejde i et lille, dynamisk team, der arbejder med kulturudveksling mellem Danmark og Benelux (Belgien, Holland, Luxembourg) og Tyskland i form af samarbejdsprojekter med kulturinstitutioner i Danmark og hele regionen.

Ansøgningen, CV og evt. eksamensbevis skal være os i hænde senest 4. marts 2018.

Læs hele opslaget på https://www.danishculture.eu/om-os/internship/.

Vil du assistere på ny film-produktion af kunstfotograf Charlotte Haslund-Christensen?

Kan du lide at arbejde og hænge ud på samme tid?
Vil du gerne have erfaring med at lave videokunst?

Råderum søger en praktikant eller frivillig, der har lyst til at arbejde sammen med kunstfotograf Charlotte Haslund-Christensen i forbindelse med en ny filmproduktion til #VærkDinVerden.

Filmen skydes på Superkilen i København i perioden 1. april til 1. juli. med efterfølgende redigeringsarbejde i kunstnerens atelier på Fabrikken for Kunst og Design.

Som praktikant vil du assistere Charlotte Haslund-Christensen i hele forløbet, som i store træk inkluderer sondering af terrænnet, opsøgende arbejde på Superkilen, filme på stedet, organisering af filmmateriale og udskrive interviews.

Derudover:

  • Kan du lide mennesker
  • Kan du lide at arbejde
  • Kan du lide at hænge ud
  • Kan du lide at kede sig
  • Kan du lide det ukendte
  • Kan du lide det uventede
  • Kan du lide orden
  • Kan lide kaos
  • Kan lide at arbejde med video
  • Kan logge eller lære det
  • Kan organisere materiale
  • Kan udskrive bånd
  • Kan lide at lære nyt
  • Kan lide kunst

Arbejdet kommer i perioder til at afhænge af vejret og lyset, så det er godt, hvis du kan være fleksibel.
Der er tale om cirka 2-3 dage om ugen. Arbejdet er ulønnet.
Vi forestiller os at du er studerende på en kunstnerisk uddannelse eller lige færdig, men det er ikke et krav.

Send en motivering til info@nullraaderum.com senest 1. marts 2018.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Om Charlotte Haslund-Christensen
Charlotte Haslund-Christensens kunstpraksis er drevet af en interesse for mennesker. Hun er optaget af, hvordan steder, omgivelser, fordomme og kulturer former os, og anvender kameraet som redskab til at afdække og opløse stereotype menneskeforestillinger. Haslund-Christensen arbejder med en undersøgende, antropologisk tilgang til virkeligheden, og med en nysgerrighed efter at blive klogere på mennesket inde bag facaden. Hendes værker tager ofte udgangspunkt i det nære, lokale og hverdagslige, der i hendes værker viser sig at have en større, global relevans og aktualitet. Kendetegnende for Haslund-Christensens praksis er en grundlæggende anderkendelse af, at det enkelte menneske rummer mere end det vi umiddelbart ser og tænker. Hun leger med billedmediernes mulighed for at give plads til de oversete eller ekskluderede historier.  Charlotte Haslund-Christensen (1963) er uddannet fra Fatamorgana i 1996 og ICP International Center of Photography – Documentary and Photojournalism i New York i 1997.

http://www.charlottehaslund.com/

Om Råderum
Råderum har siden 2008 udvidet og udfordret kunstens konventionelle formater. Vi skaber nye platforme, fællesskaber og rum for og omkring samtidskunsten med fokus på deltagelse og ejerskab. Et vigtigt aspekt i vores arbejde er kunstens potentiale og udfoldelse i forskellige rumlige og sociale kontekster. For at kunne agere bedst muligt i forhold til dette er Råderum en mobil enhed, der kan være til stede i alle former for sammenhænge og geografiske kontekster.

#VærkDinVerden er en landsdækkende kunstudstilling i kampagneformat, der i november 2018 zoomer ind på krydsfeltet mellem kunst, mennesker og hverdagsliv. Intentionen er at undersøge, hvad kunst gør, når den går i klink med vores fælles hverdagsrum, og bringe kunst i øjenhøjde med flere. #VærkDinVerden kurateres af Råderum og skabes sammen kunstnerne Lars Arrhenius, Jacob Tækker, Within Walls, Charlotte Haslund-Christensen, Tanja Nellemann Poulsen, Kristoffer Akselbo, Christian Elovara Dinesen, Jens & Morten og designbureauet Urgent.Agency.

Læs mere om Råderum og #VærkDinVerden her: http://www.raaderum.com/