FotoForum med Ung dansk fotografi ’18

Mange er i løbet af deres liv stødt på et familiealbum – det kan være både analogt og digitalt. Fotografiet kan nemlig hjælpe til at fastholde erindringer og være med til at undersøge de ophav, som er med til at skabe vores identitet.

Julia Jayko Fossland, ‘Går kun veje jeg kan gå med lukkede øjne’, 2018

Torsdag d. 6. december kl. 17-19 byder Fotografisk Center og DJ:Fotograferne indenfor til FotoForum i forbindelse med udstillingen ‘Ung dansk fotografi ’18’. Kom med, når fire af udstillingens kunstnere udlægger egne værker, der gennem fotografi, video, fotobøger, collage, digte, familieportrætter og arkivkasser søger efter den personlige fortælling under temaet ‘identitet’.

De deltagende kunstnere er Hulda Sif Ásmundsdóttir, Julia Jayko Fossland, Lisbeth Johansen og Dan Frisk Petersen.

Entré 50 DKK. Gratis for medlemmer af Fotografisk Center og Dansk Journalistforbund.

Tilmelding til info@nullfotografiskcenter.dk.

Copenhagen Festival Ensemble´s julekoncert

Vi har hermed fornøjelsen at invitere jer til Copenhagen Festival Ensemble´s julekoncert.

Koncerten finder sted d.16. december 2018 kl. 17.00 i Odd Fellow Palæet, Bredgade 28, København.

Musikere ved denne koncert vil være: den danske violinist Marie Hanskov, den polske bratschist Cecylia Fenrych, den ukrainske cellist Lidiya Mashek og den tyske pianist Dimitri Wesselowski.

Program:
L.v. Beethoven
Klavertrio op. 70. nr.2

Stanislav Rosenberg
” Christmas Divertimento” for klaverkvartet

Robert Schumann
Klaverkvartet op.47

For mere information (om ensemblet, gæstemusikere, billetsalg) er De velkommen til at besøge ensemblets hjemmeside: www.copenhagenfestivalensemble.com

Gl. Holtegaard søger en universitetspraktikant

Kunsthallen Gl. Holtegaard søger en praktikant til formidlingsområdet til foråret 2019. Ansøgningsfristen er 10. december.

Har du flair for formidling og lyst til at prøve kræfter med kunsthallens formidlingsarbejde?

Gl. Holtegaard søger en praktikant til foråret 2018. Du vil indgå i kunsthallens generelle formidlingsarbejde med særligt fokus på udvikling af læringsforløb og -materiale til udstillingen CIRKUS (arbejdstitel) som vises i efteråret 2019.

Om dig:
Du er i gang med en universitetsuddannelse i Kunsthistorie. Du har indblik i moderne kunst og samtidskunst samt interesse for formidling med børn og unge som målgruppe. Det er en fordel hvis du også har indblik i barokken som stilperiode. Du formulerer dig godt mundtligt og på skrift med blik for modtageren.

Om os:
Kunsthallen Gl. Holtegaard har til huse i arkitekt Lauritz de Thurahs smukke barokanlæg fra 1756. Kunsthallen viser primært samtidskunst, men historien og det særegne sted spiller en vigtig rolle for udstillingsprofil og formidling, idet samspillet mellem historie og samtid giver mulighed for at forstå det nye med det gamle – og det gamle med det nye. Vi producerer og co-producerer 3-4 udstillinger om året i hovedhus og barokhave. Hertil kommer løbende aktiviteter og events gennem hele året. Du kan læse mere om os på www.glholtegaard.dk

Vi kan tilbyde:
– indblik og praktisk erfaring med arbejdet i en moderne kunsthal
– mulighed for at bruge din faglighed i praksis
– indsigt i formidlings- og læringsområdet
– Sparing og feedback på dit arbejde
– Du vil indgå som en del af et lille og engageret team af medarbejdere, med særlig tilknytning til stedets formidlingsansvarlige.

Praktisk:
Praktikken er ulønnet. Arbejdstiden aftales og koordineres i forhold til din uddannelse, men vi vil foretrække, hvis du kan arbejde min. 20 timer/uge. Arbejdspladsen vil være Gl. Holtegaard. Transporttid til kunsthallen fx med bus fra Nørreport er ca. 30 min.

Ansøgningsfrist:
Mandag d. 10. december 2018

Send din ansøgning samt CV til mgun@nullrudersdal.dk. Hvis du har spørgsmål til stillingen, kan du kontakte formidlingsansvarlig Maja Gro Gundersen på tlf. 45800878 eller ovenstående mail.

JazzDanmark søger universitetspraktikant i foråret 2019

JazzDanmark går et spændende forår i møde med afviklingen af en masse forskelligartede projekter, bl.a. JazzCamp for Piger, Jazzahead og forberedelse af vores sommerkurser Summer Session og Jazzdalen samt en række store internationale projekter. Derfor søger vi en engageret praktikant, som har lyst til at prøve kræfter med projektarbejdet i et mangfoldigt og dynamisk musikmiljø.

JazzDanmark er den danske genreorganisation for jazz og relaterede genrer. Vi styrker og udvikler musiklivet i Danmark og dansk musik i udlandet sammen med de tre øvrige genreorganisationer i herhjemme: ROSA (rock), Snyk (ny, eksperimenterende musik og lydkunst) og Tempi (verdensmusik og folkemusik).

Som praktikant, vil du

  • assistere projektlederne og det øvrige sekretariat med koordinering af organisationens aktiviteter, ofte i tæt samarbejde med en bred vifte af kulturelle aktører i Danmark og udlandet.
  • arbejde med kommunikation i forbindelse med formidling af organisationens resultater og af projekter og andre relevante nyheder i jazzmiljøet.
  • få indblik i, hvordan et projekt gennemføres fra fundraising til evaluering og afrapportering.
  • hjælpe til med øvrige opgaver i kontoret.

Vi forestiller os, at du

  • har interesse for at arbejde med musik og i særdeleshed med jazz i alle dens afskygninger.
  • læser på en videregående uddannelse, helst på bachelorniveau.
  • er god til at arbejde selvstændigt med forskelligartede opgaver og flere projekter på én gang.
  • er modig og idérig og arbejder proaktivt med de opgaver, du får tildelt.
  • kan formidle og kommunikere klart og fængende på både dansk og engelsk.

Praktikopholdets vilkår

  • Vi begynder i starten af det nye år, så det passer med din studiestart, dog senest 1. februar 2019.
  • Vi regner med, at du kan være hos os i 5-6 måneder.
  • Arbejdstiden er ca. 30 timer om ugen og ulønnet.
  • Praktikken skal være en del af dit uddannelsesforløb og være meritgivende. Vi foretrækker studerende på bachelorniveau.
  • Praktikanten refererer til JazzDanmarks leder, Eva Frost.

Arbejdssted
JazzDanmark, Onkel Dannys Plads 1, 1711 København V.

Ansøgning og ansættelse
Send en kort, motiveret ansøgning inkl. CV til leder Eva Frost på eva@nulljazzdanmark.dk mærket “Praktik” i emnefeltet. Send din ansøgning med det samme; vi holder løbende samtaler og ansætter løbende.

Vil du vide mere
Har du spørgsmål, eller vil vide mere om stillingen, kan du kontakte JazzDanmarks leder på mail: eva@nulljazzdanmark.dk.

 

Om JazzDanmark
JazzDanmark bidrager til at udbrede jazzen og udvikle hele musiklivet ved at skabe værdi for mennesker gennem nye møder, oplevelser og samarbejder – i og omkring jazz i Danmark og dansk jazz i udlandet.

JazzDanmark er hovedfinansieret af Statens Kunstfond og modtager derudover projektstøtte fra en række private fonde. Vi samarbejder med både danske og internationale partnerinstitutioner og har en del projekter, der udføres i samarbejde med en række andre organisationer i Danmark, som f.eks., Tempi, Rosa, Snyk, Copenhagen Jazz Festival, Aarhus Jazz Festival, DMC m.fl. Dernæst arbejder vi ofte sammen med andre aktører på musikområdet som f.eks. Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, DJBFA, DR, regionale spillesteder m.fl. Læs mere om JazzDanmark på www.jazzdanmark.dk

JazzDanmarks strategi, rammeaftale m.m. kan findes her: http://jazzdanmark.dk/om-jazzdanmark/strategi-arsrapporter-mm

JazzDanmark opfordrer alle kvalificerede til at søge stillingen. Vi lægger vægt på at sammensætte et diverst team på tværs af LBGTQ. Vi garanterer en ansættelsesproces, hvor ubevidste bias er minimeret og professionelt håndteret for at sikre en fair vurdering af alle kandidater.

For mere information, kontakt venligst:
Eva Frost
Leder, JazzDanmark
eva@nulljazzdanmark.dk

Bogrelease på fotobogen TROR DU VI VÅGNER I MORGEN?

Fredag d. 7. december kl. 16.30-19 kan du komme til bogrelease på fotobogen Tror du vi vågner i morgen? i Fotografisk Center.

Udfordring 4

Fotobogen er en korrespondance mellem fotograf og billedkunstner Linda Hansen og forfatter Maiken Abildgaard, som gennem et år har vekslet fotografier og sætninger. En sætning blev besvaret med et billede og et billede med en sætning. Dette blev til 100 værker med tekst og fotografi, hvoraf 40 værker er udvalgt og samlet i fotobogen publiceret af Forlaget Gladiator.

Copenhagen Film Festivals søger programpraktikanter til børn- & ungeredaktionen

Brænder du for film og kulturproduktion – og vil du være med til at udvikle næste års festivalprogram for børn og unge? Så er du måske vores nye praktikant.

Copenhagen Film Festivals står bag Danmarks største filmfestivaler indenfor dokumentar og fiktion: CPH:DOX, CPH PIX og børnefilmfestivalen BUSTER. Næste udgave af skole- og familieprogrammet BUSTER finder sted i og omkring København i efteråret 2019, men vi har allerede nu brug for din hjælp til planlægning og udvælgelsen af film til festivalens skoleprogram.

Som programpraktikant på børn- og ungeredaktionen kommer du til at indgå i et team med 1-2 andre praktikanter og en række af festivalens ansatte. Du kommer helt tæt på udvælgelsen og programlægningen af film til BUSTERs skoleprogram, og vil samtidig være med til at udarbejde og udvikle faglige aktiviteter, samt dialogskabende oplæg og samarbejder. Derudover vil du også få et indblik i arbejdet og afviklingen af CPH:DOXs program UNG:DOX, der afholdes i marts.

Hos os er vi ikke bange for at give dig dine egne ansvarsområder. Derfor forventer vi, at du kan tænke kreativt, arbejder struktureret og har lyst til at være med til at skabe og formidle kulturtilbud til børn, unge og skoler. Du er initiativrig, filmglad, vild med at skrive – og gør det godt og fejlfrit – og er ikke bange for at gribe telefonen, hvis det er nødvendigt. Har du desuden indblik i, eller erfaring med, undervisning og/eller udvikling af aktiviteter til undervisningsbrug er det bestemt et plus, men ikke et krav.

Til gengæld tilbyder vi dig en udfordrende og social arbejdsplads, hvor vi trækker dig med helt ind i maskinrummet på en organisation, som producerer flere årlige filmfestivaler.

Du får praktisk erfaring med programlægning og filmkuratering samt udvikling af nye samarbejder med særlig fokus på faglig og dialogskabende indhold for børn og unge. Ikke mindst, får du i løbet af praktikken et helt unikt indblik i både film- og kulturverdenen.

Praktikperioden løber fra start februar til slutningen af juni 2019. Arbejdstiden er som udgangspunkt 30 timer/uge, men kan tilpasses dit studie. Praktikken er ulønnet, og det er derfor vigtigt, at du kan bruge den som led i en igangværende uddannelse.

Ansøgningsfrist er mandag d. 7. januar 2019 kl. 12.00. Vi indkalder løbende til samtaler.

Motiveret ansøgning samt CV sendes til nikolai@nullcphpix.dk.

Har du spørgsmål til praktikstillingen, er du velkommen til at kontakte programansvarlig Nikolai Schulz på nikolai@nullcphpix.dk eller på tlf. 33454734.

BUSTER er Danmarks største filmfestivalprogram for børn og unge. I 2018 deltog næsten 30.000 i BUSTERs arrangementer for skoler, familier og daginstitutioner. Læs mere på buster.dk.

+1 x AFART: Emilia Bergmark + 9091. BMS og Heksezine

+1, AF·ART OG VILLA KULTUR ER GLADE FOR AT PRÆSENTERE DEN NÆSTE (PERFORMATIVE) +1 ARTIST TALK: EMILIA BERGMARK + 9091. MED OPLÆSNINGER FRA BMS OG HEKSEZINE
TID: Onsdag 5. december 2018 kl. 17.30 – 22:00.
STED: Villa Kultur, Krausesvej 3, 2100 København
+++++++++++++++++++++++++++++++
TIDSPLAN:
17:30: Dørene åbner
18:00: Oplæsning v. Heksezine
19:00: Talk v. Emilia Bergmark + 9091
20:30: Oplæsning v. BMS
22:00: Tak for i aften
+++++++++++++++++++++++++++++++
+1 og AF·ART har inviteret billedkunstner Emilia Bergmark, som har valgt tekedel og stilikon 9091 som sin samtalepartner.
Til denne særlige udgave af +1 kan IKK Artist Talk sammen med AF·ART og Villa Kultur også præsentere oplæsninger fra både skriftkollektivet BMS og Anna Walther fra udgivelsen Heksezine.
+++++++++++++++++++++++++++++++
Emilia Bergmark (SE, 1986) is a visual artist living and working i Copenhagen. Using as her source material the narrative of the everyday, she rewraps phenomenological observations into poetic and humorous installations combining objects, sculpture, writing, interior design, film, and printed matter. Bergmark have a master’s degree in sculpture from the Royal Academy of Fine Arts in Copenhagen. Previous education includes combined studies in art and graphic design at the Gerrit Rietveld Academie, with a special focus on art and research, as well as a year of studying at, and running, the alternative education initiative ‘School of the Damned’ in London. Recent exhibitions include ‘Heaven and Earth’ at Kunsthall Charlottenborg and ‘Buds are Breaking’ at Bådehavnsgade.
For her talk Bergmark has invited the tea-kettle ‘9091’ with whom she collaborated on the installation ‘Heaven and Earth’ for ‘Afgang’ at Kunsthall Charlottenborg. The two will have a conversation about smart objects, precarious working conditions, the staging of identities that constitutes our work-life and an art-world that appears as a life-style project.
9091 (IT, 1982) is a design icon, designed by Richard Sapper for Alessi. It is a mirror polished stainless steel kettle, with a spout made up of two brass whistles, each tuned to a different note, mi and si, so that a harmony is produced when the water boils. Working as a mixed-media artist 9091’s latest sculptural works explores various edibles, mainly focusing on vegetables. 9091 is autodidact and despite her lack of formal schooling her bold sculptural pieces are a fresh contemporary take on kitchen sink realism. Recent exhibitions include ‘Afgang’ at Kunsthall Charlottenborg and ‘Zero Gravity’ at the International-art-Space-Station.
BMS er et skriftkollektiv. BMS står for blod, måne, søndag. BMS består af Dorte Limkilde, Mette Kierstein, Ronja Johansen og Fine Gråbøl. BMS udforsker en kollektiv stemme som en performance, en korrespondance og en politisk modstand. BMS drives af kræfter som det inkluderende, det omfavnende og det forkerte. BMS udgav i april 2016 egenhændigt værket ‘Manifestation!’, som er en fysisk bog og et råbekor. Skriftkollektivets anden bog, ‘Knoglemarv lavendel’ udkom d. 31 oktober 2018 på Forlaget Arena.
Heksezine er en DIY håndbog i post-internet heksekunst skabt af Anna Walther og Ida Glitre. Heksezine bruger fan-zine formatet som afsæt for at åbne universets digitale porte og undersøge “Heksen” i bredeste forstand. Fan-zines går fra hånd til hånd, og ofte er disse hjemmelavede publikationer trykt i få oplag. Heksezine er dermed en opfordring til at vække den indre heks (eller troldmand). Heksezine blev udgivet første gang i oktober 2018, men vil løbende indsamle og akkumulerer værker og materiale med Heksen som omdrejningspunkt.
+++++++++++++++++++++++++++++++
+1 er artist talks på IKK – Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet. En kunstner inviteres sammen med en samtalepartner efter eget valg. Heraf navnet + 1. Ambitionen med +1 er at skabe et rum for at udforske kunsten på samtalens præmisser.
AF·ART er et dansk kunstmagasin, der gennem kritiske og kunstfaglige artikler, portrætter og reportager skaber friske perspektiver ved at behandle relevante emner inden for samtidskunsten og historien, den er et led af. Magasinet præsenterer unge, spirende kunstnere gennem papirgallerier af deres værker og samtaler om deres praksis. Således udgiver vi værker og ideer af såvel uetablerede kunstnere som kunstformidlere, hvis arbejde fortjener det bredere publikums opmærksomhed. AF·ART er et non-profit magasin, der drives af en lille redaktion på fem redaktører, der har forskellige baggrunde inden for kunsthistorie, moderne kultur, performance design og kommunikation.
+++++++++++++++++++++++++++++++
Der vil være en bar med særdeles fordelagtige priser, hvor man bl.a. også vil kunne købe AF·ART, BMS’ ‘Knoglemarv lavendel’ og Heksezine. Betaling via MobilePay.
Artist talken med Emilia Bergmark + 9091 vil foregå på engelsk, mens oplæsningerne fra BMS og Heksezine vil foregå på dansk.
Alle er velkomne, det er gratis at deltage, men der er begrænset kapacitet. Vi har først-til-mølle-princip, så kom i god tid!
//
Please note that the artist talk with Emilia Bergmark + 9091 will be held in English while all readings by BMS and Heksezine will be in Danish.
Everyone is welcome and it’s free to participate. However we do have limited seating so please come in good time.
+++++++++++++++++++++++++++++++
Vi glæder os til at se jer!
Plakat af: Studio Jetzt-Immer

Artist talk med Frederik Danielsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom til artist talk på Fotografisk Center, når fotograf Frederik Danielsen præsenterer fotobogen Drenge fredag d. 23. november kl. 16.30-18.

Frederik Danielsen står bag den nyligt udgivne bog Drenge publiceret af forlaget Disko Bay. Bogen er fotografens første fotobog og skildrer hverdagen for seks drenge på Als, hvor Frederik Danielsen selv er vokset op.

Under talken har du muligheden for at få indblik i Frederik Danielsens tanker bag fotoprojektet samt få dit eget eksemplar signeret.

Arrangementet er gratis og kræver blot skriftlig tilmelding til info@nullfotografiskcenter.dk. Tilmelding sker efter først-til-mølle princippet.

Fotografisk Center glæder sig til at byde Jer indenfor!

Foto af Frederik Danielsen.

Bliv kommunikationspraktikant på CPH:DOX

Vil du gerne blive en skarp kommunikatør, få kontakter i den nationale og internationale journalist- og mediebranche eller lære at kommunikere strategisk på sociale medier? Så er du muligvis vores næste praktikant i kommunikationsafdelingen på CPH:DOX!

Det vigtigste er ikke, at du er verdensmester i kommunikation (det skal du nok blive). Det vigtigste er, at du er villig til at lære, at du tør at springe ud i nye udfordringer og påtage dig ansvar (for det får du en masse af) og prøve kræfter med kommunikation for en af verdens største dokumentarfilmfestivaler. Til gengæld lover vi en social og dynamisk arbejdsplads, hvor der er højt til loftet, plads til skøre ideer og en masse sociale arrangementer.

Du kommer til at blive en del af et dynamisk arbejdsmiljø og en afdeling på 10-14 kommunikatører, der alle er villige til at arbejde hårdt, fleksibelt, kreativt og vigtigst af alt: sammen.

Praktisk info:
Praktikpladsen kan være deltid eller fuldtid. Den optimale praktikperiode er: Deltid fra 1.12-31/12 (fri i juleferien) + fuldtid fra 3/1 til 15/4 (på den måde kan du få ECTS-point for praktikken, og samtidig have masser af tid til praktikrapporten bagefter). Med fuldtid menes 4 fleksible arbejdsdage om ugen (samt alle dage under festivalen). I kommunikationsafdelingen arbejder vi som udgangspunkt fra 9-17, men vi kan godt tilpasse praktikpladsen til dig.

Praktikperiode: Efter aftale, til og med festivalen i marts 2019.

Kommunikationsafdelingen søger praktikanter til:

Dansk presse: Er du en skarp skribent og kommunikatør, og kan du (lære at…) ringe til en journalist, uden at kløjes i ordene? Så er det nok dig, der kan blive en del af det danske presseteam! Her er dit primære ansvar at kontakte pressen personligt (så du får mange branchekontakter), men du skriver også nyhedsartikler og pressemeddelelser, laver interviews, stabler influencer-samarbejder på benene og ser en masse film!

International presse: Har du lyst til at få kontakter blandt den internationale journalistbranche, kender du noget til den internationale (film-)medieverden og kan du skrive flydende og hurtigt på engelsk? Så er du nok den næste praktikant i det internationale presseteam! Hos international presse arbejder du strategisk med at invitere journalister og influencere fra hele verden til festivalen, oversætter artikler til engelsk, udsender pressemeddelelser samt hoster journalisterne under festivalen.

Social media: Er du vild med Facebook og Instagram? Går du op i at poste relevant og lækkert indhold, har du stærk æstetisk sans (kan du måske endda også arbejde i et billedbehandlingsprogram?) – og kan du skrive korrekt på dansk og engelsk? Så er du nok vores nye SoMe-praktikant, der får ansvaret for at producere klart, kreativt og iøjenfaldende content til vores 60.000+ followers.

Ansøgning: Send en kort motiveret ansøgning samt CV til Mads Bacher på mads.ba@nullcphdox.dk inden 7. december 2018.

Har du spørgsmål til en praktikstilling indenfor dansk og international presse, er du velkommen til at kontakte Sofie Bjerregaard på tlf. 26278997 eller sofie@nullcphdox.dk. Har du spørgsmål til en praktikstilling indenfor sociale medier, kan du kontakte Mads Bacher på tlf. 3118 5226 eller mads.ba@nullcphdox.dk.

Vi afholder løbende samtaler.

Vi glæder os til at høre fra dig.