SOMMERPRAKTIK PÅ MØN

KUNSTHAL 44 MØEN søger to praktikanter der studerer Kunsthistorie, Visuel Kultur, Moderne Kultur eller Kulturformidling i Århus eller Københavns Universitet i perioden eller en del af perioden 15.5. – 10.9 2021 

Vi kan tilbyde en sommer – uden for alfarvej – i et internationalt kunstmiljø, som en del af det daglige arbejde i kunsthallen.I begyndelsen af juni er alle udstillende kunstnere på Møn (hvis situationen tillader det) og årets program starter med et seminar den 5. og 6. juni – om Østeuropæisk samtidskunst. 

Praktikpladserne indebære:
Afvikling af seminar og åbning 5.6., samt workshops i udstillingen og arrangementer om udstillingerne på lørdage.1. PR nationalt og lokalt: skrive pressemeddelelser og andet presse relevant materiale, finde de gode historier og formidle dem – Opdatering af hjemmeside – Opdatering af sociale medier – Opsætning af online nyhedsbreve – Produktion af pressemeddelelser, nyheder og artikler 2. Planlægning og formidling af udstillingerne til børn og unge:Kunsthal 44 Møen i dialog med børn og unge. Evt. lave en sommerkunstskole for børn og arrangerer Skoletjeneste for eleverne på Møn skole. 

Vi kan tilbyde:— et værelse
— arbejdstid: onsdag til søndag i 30 timer
— cykelafstand til stranden
— at være en del af installation af udstillinger
— møde med kunstnere, kunststuderende og kuratorer

Sommerens program: Kunsthal 44Møen viser “Brittle Power” en gruppeudstilling med bulgarske kunstnere, i Center for Klangkunst: lyd værk med Sibin Vassilev og Kåre Frang har lavet en installation i PS44 – projektrum for ung kunst. 

Kunstforeningen 44Møen driver udstillingsstedet Kunsthal 44 Møen i Askeby på Møn med formand Bjørn Nørgaard og den tyske kurator René Block, som kunstnerisk leder, i spidsen. Møn har i mange år været centrum for internationalt agerende kunstnere og andre med rodfæste i Fluxus-bevægelsen. På denne baggrund valgte Henning Christiansen, Bjørn Nørgaard og René Block at stadfæste deres mangeårige samarbejde ved at stifte Foreningen 44 Møen i 2007 og åbne Kunsthal 44 Møen i 2008.For yderligere information og årets program: www.44moen.dk 

Samt Christina Louise Jørgensen e-mail: info@null44moen.dk Mobil: 2883 2483 Send gerne din ansøgning med det samme, da vi holder samtaler løbende via ZOOM – i håb om at finde den rigtige hurtigst muligt. Deadline 15.3. Ansøgning (max 1 side) og CV (max 1 side)

Foto: Interns på 44Møen 2020: Aja Faurschou, Mynte Nilsson, Eva Örk Árnadóttir Hafstein, Rosa Zangenberg

Udstilling: IKERASAK af Christian Vium, Fotografisk Center

© Christian Vium

Så snart som muligt åbner Fotografisk Center dørene for antropolog og billedkunstner Christian Viums soloudstilling IKERASAK, der udforsker grønlænderes egne fortællinger og tilbyder flerstemmige forståelser af Grønland.

Christian Vium har besøgt bygden Ikerasak i Uummannaq fjorden i nordvest Grønland. Med sig bragte han arkivisk materiale i form af fotografier og film fra området, som beboere fra bygden analyserede
i dialog med deres egne private fotografier. På baggrund af dette materiale, har de sammen skabt nye fotografiske og filmiske fortællinger, der lægger vægt på hverdagsfortællingerne fra det lille fisker- og fangersamfund i det 20. og 21. århundrede.

I udstillingen sidestilles beboernes fotografier og fortællinger, Christian Viums nyproducerede materiale med det historiske materiale i en total installation, som han selv har betegnet “et antropologisk billeddigt”. Ved at forskyde de kendte fortællinger om Grønland, og lade grønlændernes egne perspektiver danne udgangspunkt, fremlægger Christian Vium nye, oversete kapitler i vores fælles historie. Udstillingen lægger dermed både op til refleksion over den danske kolonihistories fortsatte betydning, og stiller samtidig skarpt på de personlige beretninger, der karakteriserer den grønlandske selvforståelse hos beboerne i bygden i dag.

I løbet af udstillingsperioden vil der være en række arrangementer, der på hver deres måde forholder sig til Grønland og tilføjer udstillingen yderligere perspektiver. Arrangementerne kan ses som en forlængelse
af de perspektiver, der fremlægges i udstillingen. Hold øje med vores Facebookside, Instagram og nyhedsbrev ift. arrangementer.

IKERASAK er en del af forskningsprojektet Reframing Colonial Histories (finansieret af Carlsbergfondet og Aarhus Universitet), der undersøger den fortsatte danske indflydelse på menneskers sociale liv i de tidligere danske kolonier.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, A. P Møller Fonden, Augustinus Fonden, Hoffmann og Husmans Fond, 3F Medie- og Kulturfond, Grosserer L. F. Foghts Fond og Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat og Kvadrat. Fotografisk Center støttes af Københavns Kommune.

For interviewaftaler eller yderligere materiale kontakt Fotografisk Center på 33 93 09 96 eller info@nullfotografiskcenter.dk

Det er allerede nu muligt for pressen at se udstillingen med forudgående aftale.

COVID-19 
Fotografisk center retter sig efter myndighedernes anbefalinger. Når kunsthallen åbner, bedes I altid bære mundbind og spritte af ved ankomst.