Teater Rio Rose søger praktikant(er) til ny teaterproduktion i 2011/2012

Teater Rio Rose er et lille teater med store visioner, der producerer international og prisvindende scenekunst. Vi bestræber os på at skabe nærværende forestillinger med udfordrende kunstnerisk bid og er kendt for det særlige billedpoetiske sceneudtryk, vi har udviklet og forfinet gennem årene.
Alle vores forestillinger skaber vi gennem åbne og kollaborative devisingprocesser.

Vi søger en praktikant, som vil være instruktørens højre hånd under næste produktion, og som ønsker en faglig praksiserfaring med devising strategier. Der vil være stor mulighed for selv at være med til at definere rammerne for praktikken ud fra dine faglige interesseområder og vidensfelter.

Vi har dog brug for en, der samtidig vil synes, at det er interessant at registrere og dokumentere processen – og herved bistå med at:

  • filme og efterfølgende transskribere nogle af de sceniske forsøg
  • notere under prøverne
  • samle og rette manus til, efterhånden som det devises frem.

På grund af Rio Roses kollektive og åbne skabelsesprocesser vil der derudover for den, der har en særlig interesse for det dramaturgiske arbejde, også være mulighed for at indgå i de kollektive diskussioner med overvejelser omkring dramaturgiske greb og strategier.

Praktikken er ulønnet, men du opfattes som en ligeværdig del af en engageret teaterinstitution i konstant bevægelse.

Praksis- og kontaktoplysninger:

Periode: midt nov. 2011- midt mar. 2012 (prøveforløbet falder over to omgange, og vi er fleksible med dine tider i forhold til dit studie og dine øvrige aktiviteter)

Web: www.riorose.dk

Send en kort ansøgning med cv til:

Kontaktperson: Tove Bornhøft (kunstnerisk leder af Rio Rose)

Mail: tove@nullriorose.dk

 

Vi ser frem til at høre fra dig.

Teater Rio Rose

 

Udtale fra tidligere praktikant:

”Jeg kan varmt anbefale studerende at søge praktik hos Teater Rio Rose, der i den grad byder din faglighed velkommen og lader dig blive en del af processen. Som praktikant hos Rio Rose vil du derfor få rig mulighed for gennem praksis at forbedre og udforske din egen faglighed. Du skal være god til og tryg ved at navigere i en proces, der på en gang er struktureret og kaotisk. Og du skal have fornemmelse for at kunne veksle mellem tidspunkter, hvor du sidder med kamera og notesbog og dokumenterer og registrerer processen – og tidspunkter hvor du kan byde ind med et fagligt blik.” (Tine Byrdal, ka-studerende Teater- og performancestudier)

Paul Auster udnævnes til æresalumne ved Københavns Universitet

Mød en af de mest indflydelsesrige engelsksprogede forfattere.

Den ansete amerikanske forfatter Paul Auster udnævnes til æresalumne ved Københavns Universitet.

I den forbindelse afholder alumneforeningen Kubulus et arrangement i Festsalen, hvor Paul Auster vil læse op af sine værker og svare på udvalgte spørgsmål fra publikum.

Tid: Fredag d. 13. maj kl. 12.45 – Husk at komme i god tid, da dørene lukkes!
Sted: Festsalen på Københavns Universitet, Frue Plads 4

Du kan læse mere og tilmelde dig arrangementet her: http://alumni.ku.dk/nyheder/paulauster/

Kunsthal Charlottenborg søger universitetspraktikant(er)

I forbindelse med vores forskellige udstillingsprojekter og events har Charlottenborg løbende praktikforløb med studerende fra universiteternes kulturfag.

P.t. begynder vi nye praktikforløb fra medio april og frem. Vi er i den sammenhæng meget interesserede i henvendelser fra studerende fra overbygningerne fra diverse æstetiske fag, som har lyst og energi til at prøve kræfter med deres viden omsat i praktisk udstillingsplanlægning og realisering såvel som i forhold til presse og formidling af udstillinger og arrangementer.

Send os en kort ansøgning og et cv til følgende email nikcor@nullkunsthalcharlottenborg.dk, og vi vil vende tilbage snarest.

Thomas Iratus

Thomas Iratus af Kristian Husted og Teater Yel Kayé

Et afro-europæisk samtidsteaterprojekt om fortidens sår og Historiens genkomst

Thomas Iratus er frugten af et møde imellem en rådvild dansk studerende og en ægte, men lettere manisk, vestafrikansk historiefortæller tilbage i 2005. Seks år senere mødes de igen i et fælles forsøg på at rense samtiden for had og forsmåelse, uvidenhed og fremmedfrygt. Med dans, djembe og det levende ord som eneste våben kaster de sig ud i et umuligt forsøg på at læge fortidens sår.

Thomas Iratus er et enestående samarbejde imellem Afrika og Europa. Pengene er europæiske, og rytmerne er afrikanske. Men budskabet er universelt.

Forestillingen er på fransk med danske undertekster og spiller på Københavns Musikteater Kronprinsensgade 7, 1114 København K følgende dage:

fredag d. 6. maj kl. 20 / lørdag d. 7. maj kl. 17 /søndag d. 8. maj kl. 15 / mandag d. 9. maj kl. 20.

Billetter koster 120 kroner i løssalg, 50 kroner for unge under 25 år, og 35 kroner hvis I er en gruppe på minimum 5 unge.

Billetter kan købes på Københavns Musikteater, hverdage mell. 13 og 15 på telefon 3332 5556, eller bestilles pr. mail: billet@nullkobenhavnsmusikteater.dk samt online på billetten.dk

Læs mere på: www.thomasiratus.eu

 

LARM fyraftensRadio: Den Gode Lydfortælling

radiolarm_forside.jpg

LARM inviterer til fyraftensRadio med Susanna Sommer, radioproducent på DR og medlem af LARM Radioråd, der fortæller og spiller eksempler på, hvordan der kan arbejdes med lyd i en radioproduktion.
Arrangementet er gratis og åbent for alle.

Det vil være muligt at købe øl og kaffe for en billig penge i selvbetjeningsbaren, og efter oplægget er man mere end velkommen til at blive hængende til spørgsmål og fri snak.

LARM fyraftensRadio er en række arrangementer, som finder sted i 2011 omkring LARM Radio. LARM Radio er en netbaseret podcast radio, som inviterer alle interesserede til at lege med radioformater og lyd.

Du kan høre LARM Radio via LARM’s hjemmeside

For anden info, kommentarer og spørgsmål kontakt LARM Radio: sandrapetersen@nulllarm-archive.org

 

Tidspunkt: 5. maj kl. 16:00

Sted: Roland Bar, Bygning 21, Institut for kunst- og kulturvidenskab, Københavns Universitet, Karen Blixens Vej 1, 2300 København S

 

Bachelorprojekt om dine kulturvaner

Hej allesammen

Vi sidder netop nu med vores bachelor og har i den forbindelse brug for jeres hjælp.
Projektet handler om kulturvaner og digital kommunikation, og resultaterne skal bruges i forbindelse med Den Kongelige Ballets kommunikation med unge kulturinteresserede. Vi ville derfor blive meget glade hvis I ville bruge fem minutter væk fra jeres
projektskrivning/eksamenslæsning til at udfylde vores spørgeskema via
nedenstående link:

http://www.askpeople.dk/?i3=00fff5182d973e4

På forhånd tak!
Kh Cecilie og Maria

SPOR festival 2011: TOUCH ME

Torsdag den 5. til søndag den 8. maj går det løs i Aarhus.

SPOR 2011: TOUCH ME sætter spot på kropslighed i ny kompositionsmusik og lydkunst og byder på en række sansefyldte og rørende oplevelser. Oplev bl.a.:

:: Musikalsk wellness, klangmassage og undervandskoncerter med Wet Sounds :: Larmende, dansende og smukke Audio Ballerinas i byens gader :: Multi- avantgardekunstneren Sven Åke Johansson og hans værker for faldende agurker, badekar og pap-bækkener :: En række uropførelser af danske komponister: fra ensembleværker af Pelle Gudmundsen–Holmgren og Bent Sørensen til Jeppe Just Christensens en- mands-band og Ole Jørgensens droneeksperimenter .

Læs mere om kunstnere, værker og årets tema på sporfestival.dk

SPOR samarbejder hvert år med en ny gæstekurator eller –fællesskab. Gæstekuratorer i 2011 er 3 førende kunstinstitutioner fra Berlin: Kammerensemble Neue Musik, Singuhr Hörgalerie og ausland. I samarbejde mellem dem og SPOR er årets festivalprogram blevet til.

Velkommen til SPOR 2011!

 

Venten, glemslen

 

”Tror De at de husker?” – ”Nej, de glemmer” – ”Tror De, at glemselen er den måde som de husker på?” – ”Nej, de glemmer og de
bevarer intet i glemselen.” – ”Tror De, at det som er mistet i glemselen bevares i glemselens glemsel?” – ”Nej, glemsel er ligeglad
med glemsel.” – ”Så er vi altså vidunderligt, dybt, evigt glemt?” – ”Glemt uden under, uden dybde, uden evighed.” (L’attente
l’oubli, p. 62)
Venten, glemslen Hovedbiblioteket                                                          4 Maj kl 18.00

Venten, glemslen. Beautiful Burning World vil i samarbejde med filosof Oleg Koefoed
skabe en live fremførsel på Hovedbiblioteket af den franske litterat og filosof Maurice
Blanchot’s værk L’attente, l’oublié (1969), der tematiserer glemsel og erindring.
Fremførslen er et møde med lyden og litteraturen. En kombination af Beautiful Burning
Worlds feltoptagelser; fundne arkivlyde; støjdroner, klangflader, og Oleg Koefoed’s
recitation af udvalgte passager fra Blanchots tekst samt egen skriven sig ind i Venten,
glemslen.