Galleri ArtCompaz søger studentermedhjælper

Galleri ArtCompaz søger en kunstinteresseret studentermedhjælper, der kan hjælpe os både i galleriet og med at lave udstillinger og udsmykninger hos virksomheder rundt om i Storkøbenhavn.

I galleriet er du med til at formidle og sælge kunst til vores kunder. Du kan desuden alt efter kvalifikationer få forskellige formidlingsopgaver, arbejde med vores hjemmeside, lave arrangementer osv.  Du får faste lørdagsvagter hver anden weekend og mulighed for at træde til ved ekstravagter, når der er brug for det.
Læs videre “Galleri ArtCompaz søger studentermedhjælper”

Debatarrangement i Den Sorte Diamant

Mandag d. 2. Marts kl. 19.00, handler debatten i Den Sorte Diamant om det konfliktfyldte spændingsfelt, der er mellem kulturproducenterne og kunsterne. Mellem lederne og økonomien og kunstnerne og kreativiteten. I debatpanelet sidder flere fremtrædende kunstnere og kunstproducenter.

Det er gratis for studerende ved fremvisning af studiekort. Ellers 40 kr.
Læs mere på www.kb.dk/ord.

Venlig hilsen
Stine Kjul Sachse
Den Sorte Diamant, kulturafdelingen.

HERO-ANTIHERO

En rå og humoristisk danseforestilling inspireret af japanske samurai- og anime med fire af verdens bedste breakdansere.
Læs pressemeddelelsen.

HERO-ANTIHERO har premiere mandag d. 23. marts 2009 på Stærekassen, Kgs. Nytorv, København og spiller til og med d. 30. marts.
T30 billetter til 30,- kr. pr. stk. hvis 4 eller flere unge under 25 følges ad. Billetbestilling gennem BILLETnet: 70 15 65 65 eller www.billetnet.dk.

Udstilling om Johannes Ewald

Han var allerede i sin egen levetid en myte og er kendt for at være Danmarks første moderne forfatter. Digteren Johannes Ewald hyldes med en lille og intim særudstilling på Bakkehusmuseet på Frederiksberg. Udstillingen “Håb og Erindring” søger ind i litteraturen og sætter fokus på Ewalds forfatterskab samt billedkunstens og musikkens fortolkninger af Ewalds forfatterskab.
Læs videre “Udstilling om Johannes Ewald”

FOTO SCREENING OG TALK

Torsdag d. 12. marts kl. 18 på Overgaden. Institut for Samtidskunst.

Den kvindelige, iranske fotograf Noushin Najafis har i sin serie “Private Spaces” gennem længere tid dokumenteret unge iranerers forsøg på at omgå præstestyret og udleve et ungdomsliv bag hjemmets fire vægge. Små private ungdomsværelser er den klaustrofobiske ramme, når de unge i hemmelighed ryger, har sex, hører musik, danser, græder og i det hele taget dyrker en ungdomskultur, som efter revolutionen er blevet forbudt. Najafi fortæller om baggrunden for fotoserien, og hvordan det er at arbejde som ung kvindelig fotokunstner under det iranske præstestyre. Arrangementet vil foregå på engelsk. Det er gratis og alle er velkomne. Se mere på www.overgaden.org

26 06

FÆLLESFAGRÅDSMØDE ONSDAG!!

Kære alle studerende.

Fællesfagrådsmøde rykket til onsdag!!
Nu på onsdag den 25. februar (allerede, ja). Der var misforståelser omkring det oprindelige tidspunkt i torsdags, hvilket betød et meget begrænset fremmøde, så nu forsøger vi igen, med en selvfølgelig beklagelse af det korte varsel.

Det bliver i Roland bar kl. 16. Og vi skal som det også var meningen i torsdags bl.a. tale om aktuelle studienævnsting og om fællesfagrådet skal stå for nogle arrangementer dette semester.

Kulturo no. 28

kulturo-logo

Tema: Rum & Rettigheder

Udkommer 12. marts 2009

Med en samling artikler om blandt andet politiske rum, Alain Badious etiske filosofi og Sloterdijks sfæreteori belyser Kulturos 28. udgivelse temaet

kulturo-forside

Rum & Rettigheder’ og trækker linjerne op til en diskussion af rettighedsproblematikker i vores postnationale tidsalder.

Nummeret byder desuden på et interview med kunstnerduoen Elmgreen og Dragset samt et minitema om Grønland med en dertil nyskreven novelle af Kim Leine. Forsiden har Ferdinand Ahm Krag leveret specielt til Kulturo.

Tekster af: Frederik Tygstrup, Jeppe Wedel-Brandt, Christian Borch, Kirsten Hyldgaard, Annelise Ballegaard Petersen, Kim Leine, Marianne Krogh Andersen, Simon Fruelund, Ida Krøgholt, Steven Freeland og Donna Lawler. Kunstneriske bidrag af: Ferdinand Ahm Krag, Morten Ernlund Jørgensen, Nanna Debois Buhl, Julie Edel Hardenberg, Jakob S. Boeskov, Susan Crile og Eva la Cour.

 

***

Udgivelsesreception: Torsdag den 12. marts kl. 19
LiteraturHaus, Møllegade 7, Nørrebro 

Oplæsning ved Simon Fruelund
Musik ved djs Silas Emmery & Fredrik Auster