Studenterhuset i København søger praktikant til PR, kommunikation og markedsføring

Har du lyst til at gøre Studenterhuset synligt for alle studerende i København? Så se her.

Studenterhuset søger en praktikant med mod på at forny husets synlighed. Du skal være under uddannelse og have erfaring med kommunikation, PR og markedsføring af kulturelle arrangementer. Herudover er det en fordel, at du kan arbejde med grafisk design i InDesign, og at du har basalt kendskab til redigering af hjemmeside i HTML.

Som praktikant skal du deltage i husets daglige drift, som også byder på meget andet end kommunikation. Vi er et travlt hus med mange forskellige aktiviteter, koncerter, debatarrangementer, kurser og meget andet.

Vi søger en idérig og engageret person, som har nye idéer til markedsføring/PR og som har flair for at skrive tekster til hjemmeside, facebook og nyhedsbreve. Du skal have mod på at udvikle en ny kommunikationstrategi, som skal synliggøre Studenterhuset for alle studerende ved især Københavns Universitet.

Det er meget vigtigt, at du brænder for det, du laver, og at du selv tager initiativ til at udforske og finde på.

Vi ser gerne, at du studerer Moderne Kultur- og Kulturformidling eller lignende ved KU.

Stillingen er et ulønnet praktikforløb på ca. 30 timer. Stillingen ønskes besat pr. 1. februar 2011 og seks måneder frem og ansøgning samt CV skal sendes pr. mail til direktør for aktiviteter, Hassel Louise Löfstedt senest d. 15. januar 2011. Skriv til aktivitet@nullstudenterhuset.com.

INSTRUKTØRASSISTENT SØGES!

INSTRUKTØRASSISTENT SØGES!

Teater og Kunstproduktionsforeningen GRAENSE-LOES søger en instruktørassistent eller praktikant til vores næste produktion SAY CHEESE i ugerne 5 – 12.

Say CHESEE har premiere på Copenhagen Puppet Festival 17. marts 2011.

Vi har brug for en struktureret og rolig person der kan overkomme til tider pressede situationer og kaotiske prøver. Vi arbejder typisk i en Devising Theatre proces med projektioner som medspillere og med mange dramturgiske lag.

Arbejdsopgaver:

Notere under prøveforløb

Rette manuskript til.

Dokumentere sceniske forsøg med kamera og tekst.

Sende mails til de medvirkende om praktiske ændringer i løbet af prøverne.

Hjælpe med diverse små praktiske ting.

Prøverne finder sted på Vesterbro i tidsrummet kl. 10 – 15 mandag – torsdag med fri i uge 6.

Arbejdet honoreres med et mindre beløb.

Beskrivelse af forestillingen:

Say CHEESE er en absurd og tragikomisk fortælling om aldrig at være perfekt nok!

Say CHEESE er rå, intense og afslørende billeder af de justeringer og anstrengelser vi gør os for at opnå det perfekte glansbillede.

Flade kulisser af pap, omsluttende lyd, projektioner  og en alt for stor skuespillerinde på en alt for lille scene.

Et eventyr om at iscenesætte sig selv og sine omgivelser, om at være et sociologisk moderne fænomen, et helt usædvanligt fleksibelt menneske og om livet bag kulissen.

Forestillingen undersøger det gammeldags illusionistiske papdukketeater og dets flade perspektivisk malede kulisser  og dukker, overfor et moderne teatersprog med dets illusioner, projektioner og skærmvirkeligheder.

Forestillingen henvender sig både til teenagere og de voksne. Fra 13 år og op.

GRAENSE-LOES er et turnerende teater støttet af Scenekunstudvalget.

Teatret har eksisteret siden 2005 og laver moderne og visuel scenekunst for unge og voksne.

Læs mere om os og forestillingen på  www.graense-loes.dk

Telefonisk henvendelse til

Scenograf Sissel Romme Christensen 2348 3594 eller email kontakt@nullgraense-loes.dk

ATLAS – nyt magasin tager nettet alvorligt

ATLAS –
nyt magasin tager nettet alvorligt
I forsommeren 2010 blev magasinet ATLAS en realitet på nettet. Kort fortalt er redaktionen af den holdning, at verden er stor og mediebilledet i Danmark er mærkeligt småt. Vi mener, at danske læsere har fortjent et magasin, der behandler danske og internationale forhold – både samfundsmæssig og kulturelle – med nysgerrighed, seriøsitet og et skævt blik for tingenes tilstand. Og det uden at sigte efter laveste fællesnævner.
Artikler og analyser suppleres af en selektiv guide til kulturelle begivenheder, udgivelser, præmierer og generelle skøre indfald samlet i kategorien ”kort nyt”.

Vi ser ATLAS som et nødvendigt alternativ til den eksisterende presse og et tilbud til den seriøse læser. Og så er det kvit, frit og ligger gratis på nettet. Det eneste vi beder om er, at vi bliver læst. ATLAS bliver løbende opdateret, og bringer tre til fem artikler om ugen.

Man finder ATLAS på : www.atlasmag.dk

I forsommeren 2010 blev magasinet ATLAS en realitet på nettet. Kort fortalt er redaktionen af den holdning, at verden er stor og mediebilledet i Danmark er mærkeligt småt. Vi mener, at danske læsere har fortjent et magasin, der behandler danske og internationale forhold – både samfundsmæssig og kulturelle – med nysgerrighed, seriøsitet og et skævt blik for tingenes tilstand. Og det uden at sigte efter laveste fællesnævner.
Artikler og analyser suppleres af en selektiv guide til kulturelle begivenheder, udgivelser, præmierer og generelle skøre indfald samlet i kategorien ”kort nyt”
Siden opstarten har vi skrevet om Yakusaen i Japan, været på folkedrabsferie i Auschwitz, taget på voodoo-reportage i Haiti, fulgt i kølvandet på Spaniens svar på Don Corleone, anmeldt Jonathan Lethems roman om et udsyret New York City, analyseret amerikanske militærs whizz kid i Irak og Afganistan, beskrevet avantgard-jazz’ens tilstand gennem et portræt af Art Ensemble of Chicago,  brugt militæranalyse på VM i Sydafrika, bragt billedserier fra Sao Paulos skyggeside og portrætteret rock’n’roll-æstetikeren Anton Corbijn. Blandt meget mere.
Vi ser ATLAS som et nødvendigt alternativ til den eksisterende presse og et tilbud til den seriøse læser. Og så er det kvit, frit og ligger gratis på nettet. Det eneste vi beder om er, at vi bliver læst. ATLAS bliver løbende opdateret, og bringer tre til fem artikler om ugen.
Man finder ATLAS på : www.atlasmag.dk

RetorikMagasinet søger to pr- og marketingskoordinatorer

Stillingen

Som RetorikMagasinets pr- og marketingskoordinator bliver du en del af et team på to koordinatorer, som skal være med til at etablere og drive magasinets nye pr- og marketingsenhed. Enheden har på pr-siden til opgave at udvikle og implementere pr-tiltag som kan udvide kendskabet til RetorikMagasinet og retorikken som kommunikationsfagligt område. På marketingssiden bliver den primære opgave at udtænke løsninger som skal fastholde og udvide abonnent- og eventuelt annoncørporteføljen.

Denne enhed er et helt nyt projekt som iværksættes som forsøgsordning med sigte på at blive en fast del af RetorikMagasinets organisation. Koordinatorerne får således stor indflydelse på enhedens funktion og arbejde og er selv med til at definere opgaverne.

Din profil

Du er kreativ, struktureret og har masser af gåpåmod. Du behøver ikke have en masse erfaring men det er en fordel hvis du brænder for at prøve kræfter med praktisk pr- og marketingsarbejde og har en interesse for retorik og kommunikations funktion i samfundet. Vi forventer at du kan deltage i koordineringsmøder af et par timers varighed 1-2 gange pr. måned og imellem disse kan arbejde ca. 2 timer selvstændigt med enhedens opgaver. Vi forestiller os du er i gang med bachelordelen på en relevant uddannelse eller har lignende erfaring fra tidligere.

Om RetorikMagasinet

RetorikMagasinet er det eneste magasin i Danmark, der formidler retoriske tanker, begreber og vinkler på det omgivende samfund. Magasinets indhold er af høj faglig kvalitet og henvender sig både til retorikere og en bred palet af organisationer, virksomheder og privatpersoner med interesse for samfundsforhold, kommunikation og sprog.

Praktikant til Kommunikations afdelingen på Det danske Filminstitut

DET DANSKE FILMINSTITUT /KOMMUNIKATION & PRESSE SØGER PRAKTIKANT TIL FORÅRET 2011

Er du god til at skrive og vild med at formidle film? Og vil du gerne arbejde i hjertet af den danske filmverden? Så søg i praktik i
DFI’s Kommunikationsafdeling.

I Kommunikationsafdelingen på Det Danske Filminstitut har vi ansvaret for DFI’s eksterne kommunikation med mange forskellige målgrupper. Som praktikant vil du indgå i det daglige arbejde i afdelingen, hvor du vil blive inddraget i opgaverne med at redigere aktualitetsstof og opdatere indhold på www.dfi.dk og få lejlighed til at prøve kræfter med at udarbejde nyheder, artikler og pressemeddelelser.

Vi lægger vægt på, at du:

• kan arbejde selvstændigt og ansvarsfuldt
• har lyst til at arbejde med formidling
• er velformuleret og god til at skrive kort og præcist

Som praktikant får du en bred kontaktflade med Det Danske Filminstituts medarbejdere, brugere og med filmbranchen. Det kræver åbenhed og gode samarbejdsevner. Du skal desuden have lyst til både rutineprægede opgaver og udviklingsopgaver.

Under praktikopholdet vil vi løbende diskutere, hvilke opgaver du skal arbejde med, så det bliver relevant for både dig og os med din uddannelsesbaggrund, erfaringer og ønsker.

Praktikstillingen er ulønnet og løber fra februar 2011 og 5-6 mdr. frem.
Vi har ikke mulighed for at ansætte med løntilskud.

Læs mere om Det Danske Filminstitut på www.dfi.dk.

Få flere oplysninger hos kommunikationsmedarbejder Lars Fiil-Jensen (larsf@nulldfi.dk) eller Lise Kaltoft Bendixen (liseb@nulldfi.dk), der er fra Filmvidenskab på Københavns Universitet og lige nu er i praktik i kommunikationsafdelingen.

Ansøgningen modtages senest den 5. januar. Den sendes til:

Det Danske Filminstitut
Att. Lars Fiil-Jensen
Gothersgade 55
1123 København K

/pr. mail: larsf@nulldfi.dk

Udstillingspraktikant – Kulturhistoriske udstillinger i Den Sorte Diamant

Kulturafdelingen i Den Sorte Diamant, Det Kongelige Bibliotek, søger en praktikant til foråret 2011, der har lyst til at prøve kræfter med nogle af de mange opgaver, som findes i forbindelse med skabelsen af en udstilling.

Du vil komme til at fungere i tæt samarbejde med vores udstillingsarkitekt og –koordinator samt udstillingsassistent, men det forventes også, at du kan arbejde selvstændigt og formår at igangsætte og fuldføre projekter.

De kulturhistoriske udstillinger baserer sig primært på Det Kongelige Biblioteks store samlinger af bøger og håndskrifter, kort og billeder. Men ofte lånes der også materiale udefra der relaterer sig til de emneområder, bibliotekets egne samlinger kan belyse.

Udstillingsarbejdet på Det Kongelige Bibliotek er meget varieret, og som praktikant vil det være muligt at få et bredt indblik i dets forskellige niveauer og opgaver. I foråret 2011 åbner vi to nye udstillinger, og derfor vil praktikforløbet være en chance for at få indblik i, hvad der skal til for at løfte en udstilling fra tegnebrættet til en faktisk rumlig størrelse, der står klar til at modtage sine besøgende.

I februar åbner ”Det Største og Det Mindste”, en poetisk og sanselig udstilling om menneskets plads i universet, og i maj er det den minimalistiske og grafiske udstilling ”Carsten Niebuhr – Den Arabiske Rejse”, der markerer 250-året for den danske opdagelsesrejse.

 Af konkrete opgaver i praktikforløbet kan nævnes:

  • Deltage i koordineringen af udstillingernes opbygning, samt i selve opbygningen
  • Indhente materiale- og løsningstilbud til udstillingerne hos leverandører
  • Deltage i konstruktionen af den visuelle formidling i udstillingen
  • Kommunikation og samarbejde med de mange både interne og eksterne instanser, der medvirker til at få en udstilling op at stå (herunder også lyssætning)
  • Andre daglige ad hoc opgaver.

Få et indtryk af vores arbejde på www.kb.dk under Den Sorte Diamant, Kulturafdelingen. 

Ansøgningsfrist: 6. januar 2011 (på nedenstående e-mail eller postadresse)

Praktikstart: 31. januar 2011 eller efter aftale

Arbejdstid: 37 timer ugentligt eller efter aftale

Praktikophold: Min. 3½ mdr. – gerne 6 mdr.

For yderligere information kontakt:

Christina Back (Arkitekt MAA)

Kulturafdelingen

Det Kongelige Bibliotek

P.O. Box 2149

DK1016 København K

Telefon: 33 47 42 26

E-mail: chrb@nullkb.dk

TeaterHUSET søger ny projektkoordinerende leder pr.1.februar

TeaterHUSET søger en ny projektkoordinerende leder pr. 1. februar

Da vores nuværende projektkoordinerende leder Liv Helm i TeaterHUSET skal varetage nye udfordringer, søger vi en ny medarbejder til 1. februar, der sammen med den administrative leder Silje Rosengren kan stå for den daglige ledelse at TeaterHUSET.

TeaterHUSET er en prøvelokaleforening i hjertet af København, som har over 300 medlemmer der laver vækstlagsteater. Læs mere om TeaterHUSET på www.teater-huset.dk

Vi har til huse i et stort kontor- og organisationsfællesskab med andre kulturelle frivillige foreninger i TeaterHUSET´s stueetage. Herfra samarbejdes der med de andre foreninger samt med HUSET i Magstræde.

Som projektkoordinerende leder er der både helt konkrete opgaver man skal varetage, samt løbende ledelse og administration af TeaterHUSET.

Som hovedansvarsområder vil du skulle varetage:

Kontakt til medlemmerne

Samarbejde med Huset i Magstræde og andre kulturelle foreninger i Huset

Kunstnerisk sparring med TeaterHUSETs arbejdsgrupper i forbindelse med produktioner

Kunstnerisk sparring, koordinering og facilitering af TeaterHUSETs aktiviteter i samarbejde med bestyrelsen og medlemmerne

Varetage TeaterHUSETs kommunikation udadtil gennem opdatering af hjemmeside, facebook mm. samt nyhedsbrev

Kontakt til eksterne samarbejdspartnere

 

TeaterHUSET er et kreativt miljø drevet af frivilligt engagement. Som projektkoordinerende leder vil du skulle favne forskelligartede opgaver, der kommer fra medlemmerne, samtidig med du også selv er kreativ og idérig i forhold til udviklingen af TeaterHUSET.

Derudover ser vi gerne at du kan nikke ja til noget af følgende:

Beslutningsdygtig og god til at bevare overblikket

Lyst til at tage ansvar

Vant til og lyst til organisatorisk arbejde

Erfaring med kunstneriske projekter

Kendskab til projektledelse 

Godt indblik i independent miljøet i København

Lyst til frivilligt arbejde og engagement i det kulturelle frivillige miljø

Stillingen er lønnet med 102 kr i timen, 12 timer om ugen. Stillingen er fx lagt an på, at man studerer ved siden af.

Der forventes fleksibilitet med hensyn til arbejdsopgaver og tider, således at der i nogle uger arbejdes flere dage/timer end andre og omvendt. Ud over de 12 timers betalt arbejde, er der frivillige timer i samarbejde med bestyrelsen, ved arrangementer osv.

Ansøgning med relevante bilag sendes til: TeaterHUSET, Rådhusstræde 13, 1466 København K. Eller på mail: projekt@teater-huset.dk

Frist: d. 2. januar kl. 12.00

Hvis du har spørgsmål vedr. stillingen kan du skrive en mail eller kontakte os i åbningstiden på tlf. 35 10 25 22, mandage og onsdage kl. 15-19.

Samtaler vil finde sted i uge 3 og oplæring vil starte omgående.

DET DANSKE INSTITUT I ROM. OPHOLD OG STIPENDIUM EFTERAAR 2011

Forskere, videnskabsfolk og kunstnere kan søge studieophold på Det Danske Institut i Rom i efterår 2011 (1. sept. – 31 dec. 2011).
Der vil desuden fra Dronning Ingrids Romerske Fond være et beløb til rådighed til uddeling af stipendier i forbindelse med ophold. Formålet med stipendierne er at gøre det muligt for forskere inden for alle grene af videnskaben og kunstnere inden for alle kunstarter (billedkunst, design, arkitektur, musik, litteratur etc.) at gennemføre videnskabelige eller kunstneriske studier i Rom.
Information og ansøgningsskema (skal anvendes) på instituttets hjemmeside: www.acdan.it
Ansøgningen stiles til Bestyrelsen for Det Danske Institut i Rom og indsendes pr. e-mail til: ansoegning@nullacdan.it
Accademia di Danimarca, Via Omero, 18. I-00197 Roma, Italien
Tlf.: 0039-06 32 65 931 – Fax 0039-06 32 22 717
Modtagelse kan verificeres ved en opringning til instituttet.
Frist: 14. februar 2011