Praktik på Radioprogrammet, ’AK24syv’ på Radio24syv

Praktik på Radioprogrammet, ’AK24syv’ på Radio24syv

Vi søger en universitetspraktikant til vores daglige kulturredaktion i efterårssemesteret 2015. Det er ikke afgørende, hvad du læser, men du skal interessere dig for kunst og kultur og have lyst til at formidle det på en nyskabende måde. Du vil desuden få ansvar for at producere- og afvikle liveradio.

Du vil komme til at:

  • Researche, idéudvikle og hjælpe til med at skrive spørgsmål og oplininger til værterne
  • Lave reportager og telefoninterviews
  • Afvikle to gange to timers liveradio om ugen. Du vil få en grundig uddannelse i radioteknik (ingen forkundskaber er krævet)

Vi forventer, at du:

  • Er idérig og interesserer dig for kunst, kultur, kulturpolitik og disses relation til samfundet
  • Er god til at formidle og kan arbejde selvstændigt, samvittighedsfuldt og struktureret
  • Har lyst til at formidle på en nyskabende måde, der balancerer mellem det dybt seriøse og det humoristiske.
  • Studerer kunsthistorie, moderne kultur, medievidenskab, historie, litteraturvidenskab eller lign. på kandidatniveau

Praktikken vil som udgangspunkt være fuldtid, men vi er fleksible i forhold til studie og studiejob. Vi forventer dog, at du bruger 1-2 aftener om ugen i tidsrummet 18-20 på liveafvikling.

Det er en fordel, at du har arbejdet med formidling eller journalistik, men det vigtigste er en glødende interesse for de emner, vi arbejder med.

Om os

Ak24syv er et radioprogram med tid og lyst til kultur. Et nysgerrigt program, der afsøger og afspejler hvad der rører sig, både i Danmark og resten af verden, men som også gerne vil gå i dybden med detaljerne og udfordre dogmerne.

Vi er fascinerede og engagerede – men nægter samtidig at lade os imponere af det vedtagne. Fordi det er seriøst, behøver det ikke være kedeligt!

AK 24syv er et både debatskabende og konfliktsøgende program, der tager kulturen på sengen og gør den interessant, levende og vedkommende.

Ingen køer er hellige, når kulturredaktionens faste hold af skarpe værter styrer lytterne igennem kulturlandskabet alle hverdage mellem kl. 18 og 20.

Se mere på http://www.radio24syv.dk/programmer/ak-24syv/

eller https://www.facebook.com/AK24syv

Ansøgning
Send en ansøgning med beskrivelse af dig og dine kvalifikationer til Mads Østergaard senest d. 1. august (gerne før!) på maos@nullradio24syv.dk. Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at maile eller ringe på 22748244.

Kommunikationsassistent i job med løntilskud

Kunstforeningen GL STRAND søger en kommunikationsassistent med fokus på PR og sociale medier i job med løntilskud til besættelse snarest.

Har du lyst til at arbejde med kommunikationsopgaver og sociale medier i en moderne kunsthal? Er du rutineret indenfor grafiske opsætninger i Indesign og photoshop? GL STRAND tilbyder et job som kommunikationsassistent, hvor der er mulighed for at sætte sit præg på opgaverne og på jobbet. Kommunikationsassistenten indgår i et tæt samarbejde med kommunikationschefen samt direktøren i arbejdet omkring udstillingerne og GL STRANDs mange forskellige aktiviteter.

Læs hele opslaget (pdf).

Call for papers til nyt KULTURO-tema: Patologier

I KULTURO #40 ønsker vi at sætte fokus på det patologiske og ikke mindst de patologiske forestillinger, der tidligere, men også til stadighed, er med til at definere ideen om sygt og raskt i vores samfund. Hvilke nye patologier opfindes for at kunne redegøre for utilpassede subjekters handlingsmønstre? Er patologiseringen et tegn på den øgede kontrol og normalisering i det moderne samfund? Eller blot et udtryk for den konstante videreudvikling inden for lægevidenskaben?

Send dit artikelbidrag (14.000-18.000 anslag) eller dit kunstneriske eller litterære bidrag senest 1. september 2015 til post@nullkulturo.dk.

Læs mere her.

FERNISERING OG DIALOG – WORKING GROUP FOR SOUND IN THE EXPANDED FIELD

Working Group for Sound in the Expanded Field, Nightcalls workshop, Kongens Lyngby, 2015
Vi er stolte af at præsentere Working Group for Sound in the Expanded Field her på Museet for Samtidskunst. Til åbningen serverer vi et glas vin eller en øl, og kl 14 går kunstner Kabir Carter og kurator Rasmus Holmboe i dialog om deres eksperimenter med lyd, krop, rum og arkitektur. Dialogen er åben og foregår på engelsk.

Ferniseringen finder sted i Husarstalden – gratis entré.

Vi glæder os til at se dig!

LÆS MERE OM GRUPPEN OG SE EVENTET HER

OPENING AND DIALOGUE

We are proud to announce the opening of Working Group for Sound in the Expanded Field here at the museum. At the opening we will serve a glass of wine or a beer and at 2 pm artist Kabir Carter and curator Rasmus Holmboe will engage in a dialogue about their experiments with sound, body, space and architecture.

The opening takes place in the museum’s Husarstalden – free entrance.

We are looking forward to seeing you!

READ MORE ABOUT THE GROUP AND FIND THE EVENT HERE

Sommerkunstskole med kunstneren Peter Land – kunstskolen for unge og voksne

Den Frie Udstillingsbygning lancerer en uges intensiv kunstskole for unge i uge 27 med kunstneren Peter Land ved roret. Projektet for kunstskolen hedder PLADS TIL KUNST.

PLADS TIL KUNST er et projektorienteret kunstforløb, hvor du får til opgave at udsmykke et sted, fx en plads i København. Dit værk kan fx fortælle en historie, være abstrakt – det vigtigste er, at det gør noget andet ved stedet. Medie, metoder og sted er frit, men du skal komme med fotos af dit valgte sted, når vi mødes den første dag.

Læs mere på http://denfrie.dk/plads-til-kunst-sommerkunstskole/

Interesserer du dig for kunst og kultur?

Gammelgaard søger en studentermedhjælp til bl.a. koordinering og udvikling af vores børne- og ungeprogram og deltagelse i vores lørdagsvagtplan. Der vil endvidere være mulighed for ekstra timer inden for praktisk forefaldende opgaver i forbindelse med vore udstillinger og arrangementer, ligesom der kan forekomme behov for assistance til fundraising og øvrige opgaver i forbindelse med udvikling af kulturelle events og større udstillingsprojekter.

Udgangspunktet er en fast ugentlig ansættelse på minimum 5 timer samt to månedlige lørdagsvagter á 4 timer. Dertil kommer løbende ekstra opgaver i forbindelse med arrangementer og udstillingsarbejde.

Løn og tillæg i henhold til overenskomst.

Vi forventer :
– Du er aktiv studerende og levende optaget af moderne kunst- og kulturformidling
– Har et udpræget venligt og imødekommende væsen med stor lyst til at give vore gæster en god oplevelse
– Er pålidelig, systematisk og kan arbejde selvstændigt
– Har en god fysik, et stort servicegen og initiativ

Vi er:
– Et moderne udstillingshus med både højt til loftet og store ambitioner
– En lille arbejdsplads, der sætter pris på godt arbejde, ansvarlighed, innovativt drive og rimelig god humor
– Et kulturelt mødested for både børn og voksne
– Et hus, der værdsætter involvering af borgerne og har et særdeles velfungerende team af frivillige

Hvis du er interesseret, så send os en kortfattet ansøgning, så vi har den senest 17. august kl. 12. Find kontaktoplysninger på http://gammelgaard.dk/?id=83133. Hvis du ønsker yderligere oplysninger, kan du kontakte kunstnerisk leder Anne Retz Wessberg på tlf. 4452 5812 efter 11. august.

Du kan læse mere om Gammelgaards udstillinger og arrangementer på www.gammelgaard.dk.

STEMME#1: EN BA?LTALE ELLER BRANDTALE med 14 års forsinkelse

NLHspace er stolte af at invitere til den allerførste del af STEMMER, en tværæstetisk undersøgelse med udgangspunkt i 100 a?rs jubilæet for kvinders valgret i Danmark. NLHspace vil i den kommende tid a?bne dørene for en række events, hvor inviterede kunstnere, forfattere og debattører vil forsøge at besvare projektets overordnede spørgsma?l.

Arrangementet foregår søndag den 28. juni kl. 14.

Læs mere her: https://www.facebook.com/events/113449808990497/

TA’ PLADS: Nytænkning af byens bænke på Nikolaj Plads

25. juni – 23. august 2015
Nikolaj Kunsthal
Nikolaj Plads 10
1067 København K
Facebook: https://www.facebook.com/events/475285592633978/

Åbning og afsløring af vinder: Torsdag d. 25. juni kl. 15-17

Som en del af sit sommerprogram Let There Be Light har Nikolaj Kunsthal i samarbejde med Dansk Arkitektur Center inviteret kunstnere, designere, arkitekter, snedkere og andre til at nytænke den klassiske københavnerbænk i en sommerkonkurrence. Det er blevet til i alt 60 kunstnerisk interessante bud på, hvordan der kan skabes liv på en af Københavns mest centrale pladser, Nikolaj Plads. En plads som alt for længe har været domineret af cykelparkering og byggeri. Blandt forslagene har en tværfaglig jury udvalgt fire projekter, som vil blive afsløret og præmieret til åbningen. De fire udvalgte bænke vil være opstillet på Nikolaj Plads hen over sommeren til fri afbenyttelse, og alle idéforslag udstilles i Nikolaj Kunsthal. Som afslutning på udstillingen uddeler vi i august en publikumspris – kom og giv dit besyv med!

Vi glæder os til at se jer i Nikolaj Kunsthal!

Tirsdag – søndag 12-17 / Torsdag 12 – 21 / Onsdag gratis for alle

Voksne 20 kr. / Pensionister 10 kr. / Børn under 15 gratis / Handicappede 10 kr.

Sidste chance: Politikens debattør- og kritikerskole

Politikens debattør- og kritikerskole starter til efteråret et hold af 150 samfundsengagerede unge op. Er du interesseret i debat, og vil du gerne blive bedre til at skrive debatindlæg og øve dig i mundtlig debat, så send din ansøgning af sted nu. Der er ansøgningsfrist i dag. Læs mere på politiken.dk/kritikerskolen

1378386_252216178266124_1017506570_n