Drøm dig væk! Bliv frivillig med DFUNK på performance-festivalen Henrys Dream

Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk, DFUNK, søger frivillige, der har lyst til at være en del af en nytænkende musikfestival fyldt med mystik, drømme og performance.

Hvad skal du lave?

10 timers arbejde inden for mad, bar eller oprydning. Der er fuld forplejning under din vagt, og vi sørger for at forkæle dig som frivillig.

Hvem er du?

Du er over 18 år, ansvarlig og har hang til drømme, undergrund og eksperimentel performance. Du vil samtidig gerne give et lille bidrag, der kommer til at betyde meget for unge flygtninge.

Hvem er vi?

DFUNK er Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk. Vi er en forening af unge, der arbejder for at forbedre flygtninges vilkår i Danmark og internationalt. Det gør vi bl.a. gennem politisk fortalerarbejde og sociale arrangementer med unge flygtninge i Danmark. Læs mere om DFUNK på www.dfunk.dk eller find os på www.facebook.com/dfunkdk.

Som frivillig hos DFUNK på Henrys Dream er du med til at støtte vores arbejde.

Hvad er Henrys Dream?

Henrys Dream er en ny dansk musikfestival, der udfordrer den gængse festivalopfattelse. Festivalen bliver bygget op som et unikt parallelunivers med en rituel ramme, som gæsterne skal indgå i, så de bliver ”dreamers”.

I tre dage fra d. 18-20. juli bliver gæsterne en del af grænselandet mellem fiktion og virkelighed, og over 30 ind- og udenlandske kunstnere vil optræde. Festivalen foregår et hemmeligt sted på Sjælland, og du får gratis transport til og fra festivalen til København.

Se spilleplan og læs mere om Henrys Dream på www.henrysdream.dk eller find dem på Facebook.

Er du interesseret?

Så send en mail til dfunk@nulldrc.dk hurtigst muligt med navn, telefonnummer og fødselsdato.

For at komme med os som frivillig skal du melde dig ind i DFUNK.

Det koster kun 100 kr. for et helt års medlemskab og betyder alverden for vores arbejde.

Har du spørgsmål, så kontakt os på vores hjemmeside.

Vi glæder os til at høre fra dig.

De bedste hilsner,

DFUNK

Tag en hyggelig tjans på Roskilde Festival og støt en god sag

Kom med DFUNK på Roskilde Festival 2013: Opgaven er simpel – du skal stå vagt ved centrale publikumsområder. Til gengæld kvitterer vi med et armbånd til festivalen.

Om opgaven:

Vi søger ansvarlige unge i alderen 20-30 år til at stå vagt på campingområdet.  Du skal arbejde 4 vagter á 8 timer i perioden d. 29/6 – 8/7, fordelt over hele døgnet. Vi synes, det er vigtigt, at det er sjovt at være frivillig hos DFUNK, så derfor kan du arbejde sammen med en ven. Vi tilbyder desuden forskellige frivilliggoder undervejs, og der er mulighed for, at du kan tilkøbe adgang til medarbejdercamping.

Hvem er vi?

DFUNK er Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk – en forening af unge, der arbejder for at forbedre flygtninges vilkår i Danmark og internationalt. Vi laver bl.a. sociale arrangementer med unge flygtninge i Danmark og politisk fortalerarbejde. Læs mere om DFUNK på www.dfunk.dk eller find os på facebook.

Som frivillig hos DFUNK på Roskilde Festivalen er du med til at støtte vores arbejde.

Er du interesseret?

Så send os en mail  til dfunk@nulldrc.dk hurtigst muligt med navn, telefonnummer, fødselsdato samt en kort beskrivelse (max 10 linjer) af dig selv. Du vil herefter få besked om, hvorvidt du kommer med os på festivalen. Bliver du en del af vores team, skal du melde dig ind i DFUNK. Det koster kun 100 kr. for et års medlemskab og betyder alverden for vores arbejde.

Har du spørgsmål, så kontakt os på mail.

Vi glæder os til at høre fra dig.

VILDSKUD søger frivillige!

vildskudbillede

VILDSKUD – Festival for Uafhængigt Teater fejrer til sommer 10 årsjubilæum i København og det bliver et brag af en fest! 16 forestillinger og performances er klar til at fyre den af når VILDSKUD løber af stablen fra onsdag d. 14. – søndag d. 18. august 2013. Derudover har vi fyldt programmet med koncerter, film, fester mm.

MEN intet af det her kan lade sig gøre uden de frivillige hænder, som har støttet op år efter år, så kom og hjælp os med at få VILDSKUD jubilæumsfestival til at ske!

Som frivillig på VILDSKUD får du bl.a. mulighed for at nyde sommeren og den hyggelige atmosfære i hjertet af København sammen med en masse glade, engagerede unge, udvide dit netværk og tage del i årets vigtigste uafhængige teaterbegivenhed.

Har du lyst til at høre mere om festivalen, de forskellige arbejdsområder som frivillig mm. så mød op til infomøde onsdag 26. juni kl. 19.00 i TeaterHUSET, Rådhusstræde 13, 1466 KBH.

Vi sørger for kaffe, te og øl, og efter mødet er der mulighed for at møde grupperne, der skal spille på Vildskud, til en hyggelig cafeaften.

DU FORPLIGTER DIG IKKE TIL NOGET, VED AT MØDE OP!

Meld dig til mødet på frivillig@nullvildskud.dk eller eventen på facebook (”Infomøde – VILDSKUD søger frivillige”). Hvis du gerne vil være frivillig, men ikke har tid til at deltage i mødet, så send en mail til frivillig@nullvildskud.dk og fortæl lidt om dig selv.

Som frivillig skal du:

Tage minimum 2 vagter á 6 timer (der vil ligge vagter fra d. 5. – 18.august)

Have gå på mod og godt humør

Være klar til at give en ekstra hånd med

Til gengæld giver vi:

Gratis adgang til alle forestillinger

Forplejning på dine vagter

Mulighed for en unik oplevelse

Muligheden for at møde nye mennesker og udvide dit netværk

Oplevelsen af at arbejde som del af en større begivenhed

Nye venner og bekendtskaber

Læs mere om VILDSKUD på: www.vildskud.dk

Har du spørgsmål så kontakt os endelig på: frivillig@nullvildskud.dk

Del gerne i dit netværk!

Vi glæder os til at se dig

SPARKLING SOUND FESTIVAL – 19.-20. JUNI 2013

2-dages festival med dansk-græsk lydkunst og elektronisk musik.

Både i Grækenland og i Danmark bobler det lige nu frem med ny lydkunst i en post-laptop og post-circuit-bender-bevægelse med samspil af utallige lydmedier i opstillinger af flere højttalerne og akustiske objekter. Oplev grænsebrydende lydkunst i juni i København.

Du kan se en trailer for festivalen på http://vimeo.com/67592824.

Læs opslaget (pdf).

OVERGADEN INSTITUT FOR SAMTIDSKUNST // LECTURE PERFORMANCE

Fay Nicolson, (In search of) The Perfect Lecture, 2010. Digital image from performance lecture, 25 minutes.  Photo: Fay Nicolson.
Fay Nicolson, (In search of) The Perfect Lecture, 2010. Digital image from performance lecture, 25 minutes.
Photo: Fay Nicolson.

Fredag d. 7. juni – søndag d. 9. juni.

Lecture performance er de senere år blevet et udbredt fænomen på den internationale kunstscene. Genren lægger sig i spændingsfeltet mellem kunst og videnskab, og med sin hybride karakter dækker den over et bredt spektrum af udtryksformer og tematikker af både æstetisk, social og politisk karakter. I et tredages seminar indkredser Overgaden denne særlige disciplin og sætter fokus på dens kendetegn, æstetik og relevans gennem en række eksempler på lecture performances samt indlæg af førende teoretikere inden for feltet. For det fulde program se Overgadens hjemmesiden.

Deltagere:
Kunstnere:
Florian Feigl (DE), Doug Fishbone (US), Chiara Fumai (IT), Ulla Hvejsel (DK), Christina Marie Jespersen (DK), Fay Nicolson (UK), Olof Olsson (SE), Sibylle Peters (DE), Katrine Gjerding (DK) & Viktor Tjerneld (SE).

Oplægsholdere:
Gavin Butt (UK), Christian Eiming (DK), Goldin+Senneby (SE), Lucia Rainer (IT/DE), Gertrud Sandqvist (SE), Cecilie Ullerup Schmidt (DK), Laura Luise Schultz (DK), Marianne Wagner (DE).

FRI ENTRÉ Seminaret er åbent for alle, og tilmelding er ikke nødvendig.

Valby Summer Jazz 2013

billetlugen

I år afholdes Valby Summer Jazz i perioden 28. juni – 14. juli, og der er en studierabat på 10% på alle koncerter under festivalen. Gyldigt studiekort skal fremvises i indgangen til koncerterne. Køb billetter her: http://www.billetlugen.dk/musik/30113/valby-summer-jazz/    

Oplev 19 koncerter med danske og internationale musikere og vokalister under Benjamin Koppels sub-jazzfestival til moderfestivalen Copenhagen Jazz Festival. Summer Jazzen begynder allerede i juni og slutter samtidigt med moderfestivalen. I år afholdes koncerterne i Prøvehallen, Valby og på Betty Nansen Teatret, Frederiksberg.

I år twister Koppel betegnelsen jazz – han præsenterer både moderne jazz, modernistisk kor, vokaljazz og crooning, klassisk og electronica, kammermusik og world – alt sammen mixet i store koncerter med internationale og danske kunstnere, hvor mange møder hinanden for første gang i en unik koppelsk’ setting.

Program for Valby Summer Jazz 2013:

Frederiksbergscenen: Betty Nansen Teatret

Lørdag d. 6. juli kl. 18.00 & lørdag d. 6. juli kl. 20.30
Ars Nova Copenhagen / Koppel / Koppel / Blake / Blake
Ars Nova Copenhagen (kor), Anders Koppel (hammondorgel), John Blake Jr. (violin), Benjamin Koppel (saxofon),?Morten Ramsbøl (bas), Johnathan Blake (trommer)
Køb billet: http://www.billetlugen.dk/musik/29494/ars-nova-copenhagen-koppel-koppel-blake-blake/

Mandag den 8. juli kl. 19.30
Markus Stockhausen / Benjamin Koppel / Anders Koppel / Kenny Werner / Audun Kleive
Markus Stockhausen (trompet), Benjamin Koppel (saxofon), Anders Koppel (hammondorgel), Kenny Werner (klaver), Audun Kleive (trommer)

Køb billet: http://www.billetlugen.dk/musik/29497/markus-stockhausen-kenny-werner-anders-koppel-benjamin-koppel-audun-kleive/

Tirsdag d. 9. juli kl. 18.00 og tirsdag d. 9. juli kl. 20.30
Joe Lovano & Benjamin Koppel Mezzo Sax Meeting

Joe Lovano, Benjamin Koppel (mezzosopransaxofon), Kenny Werner (klaver), Palle Danielsson (bas), Audun Kleive (trommer)
Køb billet: http://www.billetlugen.dk/musik/29498/joe-lovano-benjamin-koppel-mezzo-sax-meeting/

Onsdag d. 10. juli kl. 19.30
Double Concert:
1. del: Katrine Gislinge (klaver), Benjamin Koppel (saxofon), DJ Noize (turntables)
2. del: Jacob Anderskov (klaver), Christine Pryn (violin), Anette Slaatto (viola), Ida Nørholm (cello), Peter Bruun (perkussion) 

Køb billet: http://www.billetlugen.dk/musik/29502/double-concert-katrine-gislinge-benjamin-koppel-dj-noize-jacob-anderskovs-strings-percussion-piano/

Fredag d. 12. juli kl. 18.00 og fredag d. 12. juli kl. 20.30
Erann DD / Maria Montell / Bobo Moreno / Marie Carmen Koppel

Erann DD, Maria Montell, Bobo Moreno, Marie Carmen Koppel (vokal), Benjamin Koppel (saxofon), Jacob Karlzon (klaver), Morten Ramsbøl (bas), Tom Jensen (trommer)
Køb billet: http://www.billetlugen.dk/musik/29504/erann-dd-maria-montell-bobo-moreno-marie-carmen-koppel-/

Lørdag d. 13. juli kl. 19.30
Marilyn Mazur & Hans Ulrik / Hirabayashi / Hovman / Tritonus Koret – EKSISTENS

Marilyn Mazur (perkussion), Hans Ulrik (saxofon), Makiko Hirabayashi (klaver), Klavs Hovman (bas), Tritonus Koret (vokal), Lise Christensen Bjerno (dirigent)
Køb billet: http://www.billetlugen.dk/musik/29505/marilyn-mazur-hans-ulrik-hirabayashi-hovman-tritonus-koret/

Valbyscenen: Prøvehallen

Lørdag d. 6. juli kl. 18.00 og lørdag d. 6. juli kl. 20.30
Tiger præsenterer: Klezmofobia

Channe Nussbaum (vokal), Bjarke Kolerus (klarinet), Ole Reimer (trompet), Andreas Ugorskij (guitar), Jesper Lund (basbalalaika), Jonatan Aisen (trommer)
Forsalg kr. 20 i Tigerbutikkerne i hele Storkøbenhavn fra d. 31. maj

Søndag d. 7. juli kl. 11.00
Anders Koppel & Kenny Werner Duo / Brunch Concert

Anders Koppel (hammondorgel), Kenny Werner (klaver)
Køb billet: http://www.billetlugen.dk/musik/29512/anders-koppel-kenny-werner-duo-brunch-concert/

Søndag d. 7. juli kl. 18.00 og søndag d. 7. juli kl. 20.30
Scott Colley Quintet feat. David Sánchez & Kenny Werner

Scott Colley (bas), David Sánchez (tenorsaxofon), Benjamin Koppel (altsaxofon), Kenny Werner (klaver), Johnathan Blake (trommer)

Køb billet: http://www.billetlugen.dk/musik/29495/scott-colley-quintet-feat-david-sanchez-kenny-werner/

Mandag den 8. juli kl. 18.00 og mandag den 8. juli kl. 20.30
The Cookers / Billy Harper, Eddie Henderson, David Weiss, George Cables, Cecil McBee, Billy Hart
Billy Harper (saxofon), Eddie Henderson (trompet), David Weiss (trompet), George Cables (klaver), Cecil McBee (bas), Billy Hart (trommer)
Køb billet: http://www.billetlugen.dk/musik/29496/the-cookersus-billy-harper-eddie-henderson-david-weiss-george-cables-cecil-mcbee-billy-hart/

Torsdag d. 11. juli kl. 18.00 og torsdag d. 11. juli kl. 20.30
Ole Kock Hansen’s A Very Big Band feat. Marie Carmen Koppel, Benjamin Koppel & Alex Riel
Marie Carmen Koppel (vokal), Benjamin Koppel (altsaxofon), Alex Riel (trommer), Ole Kock Hansen (dirigent), A Very Big Band
Køb billet: http://www.billetlugen.dk/musik/29503/ole-kock-hansens-a-very-big-band-feat-marie-carmen-koppel-benjamin-koppel-alex-riel/

Fredag d. 12. juli kl. 19.30
The BigBand and The Vocals feat. Katrine Madsen & Tupac Mantilla
Katrine Madsen (vokal), Tupac Mantilla (perkussion), Mads Pagsberg (dirigent), The BigBand And The Vocals
Køb billet: http://www.billetlugen.dk/musik/29516/the-bigband-and-the-vocals-feat-katrine-madsen-tupac-mantilla/

Læs mere om hele festivalen her: http://valbysummerjazz.dk/

LIV I BYEN – OPLÆG OG DEBAT

Superkilen, bakke, foto Jens Lindhe

Tirsdag 11. juni kl. 17 inviterer Københavns Hovedbibliotek til oplæg og debat om livet mellem husene i den moderne storby.

Hvordan bruger vi storbymennesker byen? Hvad er en bys nerve? Hvordan ser fremtidens pladser ud? Er der forskel på bytilværelsen i den arabiske og den nordiske storby? Hvordan ser København ud med Bagdads øjne? Få lokale og globale perspektiver på Københavns byrum når Hovedbiblioteket inviterer en fribyforfatter, en stadsarkitekt og en ekspert til en eftermiddag om livet i byen.

Suhail Sami Nader er journalist og kulturkritiker. Han er forfulgt i sit hjemland Irak på grund af kritiske artikler og er som fribyforfatter inviteret til to års ophold i hovedstaden af Københavns Kommune.

Tina Saaby er Københavns kommunes stadsarkitekt.

Henrik Reeh er lektor i humanistiske bystudier og moderne kultur på Københavns Universitet og står bl.a. bag udgivelsen Rumlig kultur (2012) om den moderne urbane livsverden.

Journalist og byblogger Tobias Moe Hoffmeyer er moderator til arrangementet.

 

Webradios historie – Casestudier med DR som eksempel

Webradios historie

casestudier med DR som eksempel
————

Lokale 21.0.49
Københavns Universitet, Amager
6. juni, kl. 10-13
Med Janne Nielsen og Niels Brügger

.
“Webradios historie — casestudier med DR som eksempel” er den sidste af tre foredragssessioner under hovedoverskriften ‘Radioarkiv og -forskningsinfrastruktur’ om radioarkiver og radioforskning i det 21. århunderede. Dette forårs foredragssession vil give eksempler på, hvordan webradios historie — med DR som eksempel — kan se ud, på baggrund af de arkiver og den forskningsinfrastruktur, der er til rådighed. Der er foredrag ved ph.d.-studerende Janne Nielsen og lektor Niels Brügger, begge Aarhus Universitet. Den første foredragssession (forår 2012) fokuserede på, at radio ikke længere ‘bare’ er radio, men et medie i tæt samspil med en hel mængde andre digitale medier såsom internettet, tablets og smart phones , mens den anden foredragssession (efterår 2012) diskuterede de fordringer, som de digitale radioformer stiller til arkiver og forskningsinfrastruktur.

Webradios historie i DR — hvad kan man egentlig sige om det?
v. Niels Brügger

Med afsæt i en kort indkredsning af hvad der kendetegner webradioens form og funktion, samt af hvilken radioforskningsinfrastruktur og hvilke radio- og webarkiver, der i dag er tilgængelig for webradiohistoriografi, vil dette foredrag give eksempler på, hvordan webradioens historie kan se ud. Der vil primært blive kigget på DR, og fokus vil være på, hvordan man kan finde studieobjektet — webradio — på DRs website dr.dk, ligesom det kort vil blive berørt, hvordan webradio teknologisk har udviklet sig, begge dele med afsæt i materiale fra to webarkiver samt larm.fm. Foredragets hovedspørgsmål er således: Hvad betyder webradios væremåde samt de eksisterende samlinger og forskningsinfrastrukturer for, hvad man rent faktisk kan skrive af webradiohistoriografi med DR som case?
Niels Brügger er lektor og leder af Center for Internetforskning, Aarhus Universitet. Han forsker i webhistorie, er ved at skrive dr.dks historie, og har senest redigeret bøgerne Web History (Peter Lang, 2010) og Histories of Public Service Broadcasters on the Web (m. M. Burns; Peter Lang, 2012).

Radio i nye samspil på web
v. Janne Nielsen

Foredraget tager afsæt i ph.d.-projektet Medierne som skole, som undersøger, hvordan DR – siden de i 1930’erne begyndte at supplere radioens sprogundervisning med lærebøger – har kombineret medier i voksenundervisning. Med web kom en ny platform til, som ikke alene tilbød nye typer indhold, men også integration af eksisterende indhold og medieplatforme. Afrika på DR Online fra 1997 og Danskernes Akademi fra 2010 og frem er eksempler på undervisning, hvor DR har kombineret radio, tv, web og bøger. Denne flermedialitet giver nye udfordringer for den historiske forskning, men heldigvis har den digitale udvikling også betydet nye muligheder i form af digitale arkiver og forskningsinfrastukturer. Foredraget beskriver, hvordan de tilgængelige arkiver og forskningsinfrastukturer kan bruges i konstruktionen af Afrika på DR Online og Danskernes Akademi som cases, samt hvilke muligheder og udfordringer der følger med. De to cases illustrerer samtidig, hvordan radio på web kan fungere på forskellige måder, og hvordan rollefordelingen og samspillet mellem medierne kan variere.

Janne Nielsen er ph.d.-studerende ved Medievidenskab, Aarhus Universitet.

Bevæg dig knivskarpt på tværs af kulturer og medier

opinonen_logo

Det tværkulturelle magasin Opinionen søger redaktionelle praktikanter. Som praktikant ved Opinionen vil du få fingrene helt ned i det redaktionelle og organisatoriske arbejde ved et innovativt mediehus.

Opinionen er Danmarks nye tværkulturelle medie, der uafhængigt af politiske, kommercielle eller religiøse interesser skriver kritisk og nærværende om tværkultur, sameksistens og migration.

Opinionen skaber indsigt i de mange muligheder og problemstillinger, der opstår, når mennesker med forskellige kulturelle, sociale og identitetsmæssige baggrunde er fælles om at leve i det samme samfund. Dermed er vi en dynamo for udvikling af nye tanker og visioner om vores fælles fremtid som danskere, europæere og verdensborgere.

Opinionens målgruppe er mennesker i Danmark, der har en interesse i tværkulturelle muligheder og problemstillinger, og som ønsker et dybdegående alternativ til de mere etablerede mediehuses dækning af området. Opinionen udkommer som magasin, på hjemmesiden Opinionen.dk, i et nyhedsbrev samt via de sociale medier.

Dine arbejdsopgaver vil afhængigt af dine kvalifikationer og interesser blandt andet omfatte:

  • Research og idé-udvikling
  • Udarbejdelse af artikler
  • Community management på debat-foraer, Facebook, Twitter mm.
  • Håndtering af nyhedsbrev
  • Afholdelse af debatmøder, events og seminarer

Disse arbejdsopgaver vil foregå i tæt sparring med magasinets skribenter og redaktør.

Vi forventer, at du:

  • Er i gang med en relevant uddannelse på universitetsniveau
  • Har interesse og erfaring med tværkulturelle sammenhænge
  • Har forståelse for de sociale medier
  • Holder af at skrive
  • Har flair for at udvikle projekter

Vi kan tilbyde et meget konstruktivt, flerkulturelt og energisk arbejdsmiljø, hvor drivet for at skabe reelle sociale forandringer er den bærende kraft. Her vil du kunne skærpe dine kompetencer inden for journalistisk analyse, tværmedial kommunikation og projekthåndtering.

Du kan se Opinionen på www.opinionen.dk og facebook.com/opinionen. Opinionen er en del af mediegruppen Moving Media.

Praktikperioden løber i udgangspunktet fra d. 1. august 2013 til d. 31. januar 2014, og er på mellem 25 og 37 timer/uge. Praktikken kan muligvis forlænges og timeantallet kan tilpasses eventuelle sideløbende studier.

Du vil som praktikant modtage kr. 1000 pr. måned til dækning af dine omkostninger i forbindelse med praktikopholdet.

Send ansøgning samt CV til ansvarshavende redaktør Jens Stensgaard Jakobsen på jsj@nullopinionen.dk senest onsdag d. 12. juni. Send også gerne spørgsmål vedrørende stillingen til denne mailadresse eller ring på 3176 1215.