Overgaden søndagsomvisninger

Søndag 27. februar kl. 14-14.45
Søndag 13. marts kl. 14–14.45

Åben søndagsomvisning: Julie Stavad + Tommy Støckel

Tag med på en åben, gratis søndagsomvisning i O – Overgadens aktuelle SUPERADAPTER af Tommy Støckel og I am here for pleasure but it is no fun af Julie Stavad – et nyt tiltag på udvalgte søndage på O – Overgaden Institut for Samtidskunst.

Omvisningen er for alle, der har lyst til et få en uformel introduktion til udstillingerne og samtidskunsten. Besøget på O – Overgaden og omvisningen er helt gratis – og kræver ikke tilmelding.

De to aktuelle skulpturudstillinger byder på enorme læbestiftlignende skulpturer af rød voks, tunge tasker hugget i sten og et kæmpestort system af computerprintede former – blandt andet modeller af Christianshavnerarkitektur, som du vil kunne genkende på en gåtur i området omkring Overgaden.

Med et stort kredsløb af teknologiudviklede skulpturer og et subtilt iscenesat drama mellem hverdagsobjekter sætter de to samtidskunstnere fokus på, hvordan vi indretter os og trives i en verden fyldt af ting og smarte designs.

Læs mere om de to udstillinger her: https://overgaden.org/kommende-udstillinger/

**Vær opmærksom på, at det fra 1. februar ikke længere er påkrævet at bære mundbind og vise coronapas, når du besøger kulturinstitutioner.

Samtidskunstens stemmer på O – Overgaden
Den unge danske samtidskunst er stærk og vildtvoksende akkurat nu. På kunsthallen O – Overgaden i hjertet af Christianshavn vil du især møde de endnu ukendte kunsttalenter og nye stemmer i samfundsdebatten, der viser, hvor kunsten er på vej hen.

Husk, at der altid er gratis entre til O – Overgaden.

Vi håber, vi ses!

Arrangement den 24. februar kl. 17.00-21.00 på Glyptoteket

Udstillingsåbning: Suzanne Valadon – model, maler, rebel

“Nu au canapé rouge” (1920) – værk af Suzanne Valadon

Oplev en af de indflydelsesrige kunstnere fra 1800-tallets sprudlende parisiske kunstscene, når Glyptoteket inviterer til åbning af særudstillingen ’Suzanne Valadon – model, maler, rebel’. Udstillingen kan opleves hele dagen. Kl. 16.30-19.00 er der gratis øl fra Carlsberg, åbningstaler og musik i Vinterhaven.

Om udstillingen
I udstillingen møder du den franske maler, Suzanne Valadon, der startede sin karriere som kunstnermodel for bl.a. Renoir, Puvis de Chavannes og Toulouse-Lautrec. Med sit køn, klasse og livsstil udfordrede hun sin sociale skæbne og banede nye veje for kunsten med kompromisløse portrætter og nøgenstudier malet med kraftige konturer, synlige penselstrøg og mættede farver. Udstillingen præsenterer ikke kun Valadons fabelagtige værker, men fortæller også historien om en usædvanlig kvinde, der formåede at vende sin arbejderklassebaggrund fra at være en hæmsko til en unik kunstnerisk adgang.

Læs mere om udstillingen her.

Program
16.30-19.00: Gratis øl i Vinterhaven til toner fra DJ Josefine Winding
17.00: Åbningstale v. direktør Gertrud Hvidberg-Hansen
17.05: Introduktion til udstillingen v. kurator og museumsinspektør Anna Kærsgaard Gregersen

Udstillingen kan opleves på egen hånd både inden og efter åbningsprogrammet.

En stor tak til Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Knud Højgaards Fond, Beckett-Fonden, Sportgoodsfonden, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond og Arne V. Schleschs Fond for at støtte udstillingen.

Udstillingen er tilrettelagt af Ny Carlsberg Glyptotek i samarbejde med the Barnes Foundation, Philadelphia. Udstillingen blev oprindeligt udviklet af the Barnes Foundation og støttet af The Pew Center for Arts & Heritage, Philadelphia.

Udstillingen bliver vist på The Barnes Collection i Philadelphia 26. september 2021 – 9. januar 2022.

Pris
Almindelig entré til museet.
Voksne: 115 kr.
Under 27/studerende: 85 kr.
Årskortholder/under 18 år: Gratis

Køb billet eller årskort på museet eller online her.
Entrébilletter købt på forhånd refunderes ikke, men kan også bruges alle andre dage på museet.

Foto: Suzanne Valadon, Nude Sitting on a Sofa (Nue assise sur un canapé), 1916, Oil on canvas, The Weisman & Michel Collection.

Studentermedarbejder til kommunikationsområde

Vil du være med til at fortælle verden, at apoteket er andet og mere end et sted, man kan købe medicin? Så bliv en del af kommunikationsteamet hos Danmarks Apotekerforening.

Danmarks Apotekerforening mangler et ekstra sæt hænder, der skal være med til at drive vores Facebook-profil, sundhedsfaglige kampagner og andre kommunikationsindsatser – fx pressearbejde og apotekernes fagblad Farmaci.

Ansøgningsfristen er: Hurtigst muligt.

Læs opslaget og søg: https://www.apotekerforeningen.dk/om-os/ledige-stillinger/student-til-kommunikation-09-02-22

NY DANSEFORESTILLING HYLDER MODERSKABET OG SÆTTER FOKUS PÅ KULTURENS SYN PÅ GRAVIDITETENS KROPSLIGE FORANDRINGER

Urpremiere på W.O.M.B. – Worth of My Body af koreograf Julienne Doko; en hyldest til den livgivende kvindekrop, identiteten som mor og en opmuntring til kvinder om at sætte spørgsmålstegn ved hvordan kulturen dømmer graviditetens kropslige forandringer. Den kan ses på Dansekapellet fra 24. marts til 27. marts 2022.

Foto: Julie Malmstrøm

Strækmærker, forandret kropsform og ændringer i hudens elasticitet. Ingen kvindekrop går igennem at skabe liv uden at blive forandret. Alligevel er der i vestlig kultur et hypefokus på at skjule, retouchere eller fjerne kroppens såkaldte fysiske skavanker. Det vil den nye danseforestilling W.O.M.B – Worth of My Body gøre op med.

ET OPGØR MED KULTURENS BLIK PÅ KVINDEKROPPEN

W.O.M.B. er en forestilling, der favner al den poesi, medfølelse og lidelse, som kommer af at skabe liv. På scenen går tre dansere, der kommer fra forskellige afrikanske og afro-diasporiske kulturer. Forestillingen inviterer til refleksion over kroppens evne til at forandre sig gennem forskellige kulturelle opfattelser af moderskab hos de tre dansere. Koreograf og danser Julienne Doko, der selv har baggrund i Den Centralafrikanske Republik og Frankrig fortæller:

“Ordet strækmærker på dansk eller engelsk ‘stretch marks’ rummer et negativt syn på de kropsforandringer, der kommer af at skabe liv, og de er for mange noget man gerne vil skjule eller gemme væk, men sådan behøver det ikke være.

På mit modersmål, det afrikanske sprog gbaya, hedder strækmærker ‘forfædrenes tatoveringer’. Det rummer en radikalt anderledes valoriserings af kropsforandringerne, og en hyldest til forældreskabet og evnen til at skabe liv. 

Det viser os, at måden vi ser på kvindekroppen er kulturelt bestemt, og derfor noget vi selv kan være med til at ændre. Det håber vi at kunne bidrage til med denne forestilling, og vi håber at kvinder, der selv har født og mærket kropsforandringer vil opleve at blive set og få et andet syn på deres krop.”

EN HYLDEST TIL KROPPEN, LIVET OG IDENTITETEN SOM MOR

Inspirationen til forestilling kom til Julienne Doko, da hun selv ventede tvillinger. Hun besøgte museet ARoS og stod pludselig foran et maleri af Michael Kvium, der forestiller en forkrøblet figur omgivet af en cirkel af gule citroner. Julienne Doko fortæller:

“Da jeg så maleriet, kunne jeg mærke hvordan jeg identificerede min gravide krop og fysiske transformation med maleriets forkrøblede figur, og det stillede mig en række spørgsmål. Hvor hårdt vil graviditeten forandre min krop, vil jeg overleve at føde tvillinger? Vil jeg acceptere hvordan min krop kommer til at se ud og den, jeg bliver til, og hvad bliver min arv som mor?

Dette er spørgsmål som er uløseligt forbundne med graviditet og fødsel, men som ofte synes tabu-belagte Gennem dansen vil jeg og de to andre dansere i W.O.M.B., Meire Oliveira  og Naa Ayeley, bearbejde disse emner.”

I forestillingen reflekterer danserne over graviditetens fysiske aspekter såvel som deres egne identiteter som mødre. Hvilke værdier man som mor giver videre til sine børn, hvilke verdensbilleder og dele af sin egen kulturelle baggrund man viderefører, og hvordan ens arv som mor bliver husket efter en.


DANSENS SOM RUM FOR AT UDFORSKE FORSKELLIGE TEKNIKKER OG GENRER

I sin koreografiske praksis udforsker Julienne Doko forbindelsen mellem forskellige dansestilarter. Hun anvender moderne dans som et rum for udforskning af genrehybrider og til at skabe synergi mellem forskellige danseteknikker og -udtryk. Det koreografiske sprog i W.O.M.B. inkluderer spor fra afro-brasiliansk, traditionel ghanesisk og guineansk dans.

Dette møde finder sted i et scenografisk rum, der veksler mellem effektfuld enkelthed og stærke visuelle billeder til live musik af komponist og perkussionist Gert Østergaard Pedersen. 

Forestillingen har premiere på Dansekapellet torsdag 24. marts og spiller frem til søndag 27. marts.

FAKTA 
W.O.M.B. – Worth of My Body
DATO Torsdag 24. marts til søndag 27. marts.
TID Tor kl. 20, fre kl. 12 og kl. 20, lør kl. 20 og søn kl. 15.
STED Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København NV
BILLET Fra kr. 135 / kr. 40 via www.teaterbilletter.dk
VARIGHED Ca. 1 time

SOMMERPRAKTIK PÅ MØN


KUNSTHAL 44 MØEN søger to praktikanter der studerer Kunsthistorie, Visuel Kultur, Moderne Kultur eller Kulturformidling i Århus eller Københavns Universitet i perioden eller en del af perioden 15.5. – 10.9 2022

Vi kan tilbyde en sommer – uden for alfarvej – i et internationalt kunstmiljø, som en del af det daglige arbejde i kunsthallen. Fra midt i maj installerer den brasilianske kunstner Vivian Caccuri  på 44Møen og i juni kommer Miki Yui  og instalerer et værk i Center for Klangkunst. Årets program åbner 4.6.

Praktikpladserne indebære:
Afvikling af arrangementer, samt workshops i udstillingen og arrangementer om udstillingerne på lørdage. 1. PR nationalt og lokalt: skrive pressemeddelelser og andet presse relevant materiale, finde de gode historier og formidle dem – Opdatering af hjemmeside – Opdatering af sociale medier – Opsætning af online nyhedsbreve – Produktion af pressemeddelelser, nyheder og artikler 2. Planlægning og formidling af udstillingerne til børn og unge:Kunsthal 44 Møen i dialog med børn og unge. Evt. lave en sommerkunstskole for børn og facilitere Skoletjeneste for de store elever på Møn skole. 

Vi kan tilbyde:— et værelse
— arbejdstid: onsdag til søndag i 30 timer
— cykelafstand til stranden
— at være en del af installation af udstillinger
— møde med kunstnere, kunststuderende og kuratorer

Sommerens program: Kunsthal 44Møen viser “Mosquito Revenge” af den brasilianske kunstner Vivian Caccuri i hovedbygningen – kurateret af Julia Rodrigues. “Atem” af den japanske lydkunstner Miki Yui i Center for Klangkunst, kurateret af Ursula Block og “headstones undead engines” af Birk Horst i PS44 – projektrum for ung kunst. 

Kunstforeningen 44Møen driver udstillingsstedet Kunsthal 44Møen i Askeby på Møn med formand Bjørn Nørgaard og den tyske kurator René Block, som kunstnerisk leder, i spidsen. Møn har i mange år været centrum for internationalt agerende kunstnere og andre med rodfæste i Fluxus-bevægelsen. På denne baggrund valgte Henning Christiansen, Bjørn Nørgaard og René Block at stadfæste deres mangeårige samarbejde ved at stifte Foreningen 44 Møen i 2007 og åbne Kunsthal 44 Møen i 2008.

For yderligere information og årets program: www.44moen.dk  Samt skriv til e-mail: info@null44moen.dk Mobil: 2883 2483. Send gerne din ansøgning med det samme, da vi holder samtaler løbende i Kbh. eller via ZOOM – i håb om at finde de rigtige hurtigst muligt. Deadline 15.3. Ansøgning (max 1 side) og CV (max 1 side)

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er IMG_0692-1024x397.jpg
Foto: Interns på 44Møen 2020: Aja Faurschou, Mynte Nilsson, Eva Örk Árnadóttir Hafstein, Rosa Zangenberg