Studentermedarbejder til Den Hirschsprungske Samling

Den Hirschsprungske Samling søger pr. 1. august 2022 en studentermedarbejder til museets lille, dedikerede team. Stillingen ønskes besat af en kunsthistoriestuderende eller lignende.

Arbejdsopgaver

Vi tilbyder en spændende stilling på et kunstmuseum i rivende udvikling. Arbejdsopgaverne består af følgende: Booking af omvisninger, pasning af museets hovedtelefon, varetagelse af arkivbesøg, ekspedition af fotosager, besvarelse af faglige forespørgsler, varetagelse af museets håndbibliotek, web-opdatering, forsendelser fra webshop samt andre forefaldende praktiske opgaver. Studentermedarbejderen vil desuden indgå i museets team af ca. 8 omvisere samt bidrage med indhold til museets eventprogram, heriblandt museets månedlige Forskerkvarterer samt offentlige introduktioner til udstillinger. Studentermedarbejderen vil herudover deltage i kunstfaglige møder og bidrage til museets udstillings- og formidlingsarbejde.

Faglige kvalifikationer

Ved stillingens besættelse vil der bl.a. blive lagt vægt på følgende faglige kvalifikationer:

– Studerende på kunsthistorie eller lignende fag

– Kendskab til og interesse for det 19. århundredes danske kunst

– Omvisererfaring og lyst til at formidle mundtligt for museets gæster

– Gode mundtlige og skriftlige formidlingsevner på både dansk og engelsk

– Kendskab til og flair for webredigering og evt. brug af sociale medier

– Erfaring med engelsk indhold til sociale medier som bl.a. Instagram er en fordel

Personlige kvalifikationer

Som person er du er fleksibel, pligtopfyldende og kan bevare overblikket.

Endvidere lægger vi vægt på følgende personlige kvalifikationer:

– Sans for systematik og detaljer

– Serviceorienteret i forhold til museets booking

– Stor selvstændighed, ansvarsbevidsthed og initiativ

– Gode samarbejdsevner

– Du er en god kollega, også når der er travlt

– Der er tale om en mindre arbejdsplads, og stillingen fordrer fleksibilitet samt evne og lyst til at    

   løse forskelligartede opgaver

Ansættelsesvilkår

Der er tale om en stilling på 14 timer ugentligt, fordelt på 2-3 hverdage ugentligt.

Ansættelsesvilkår sker i henhold til fællesoverenskomsten mellem Finansministeriet og Offentlige Ansattes Organisationer (OAO-S Fællesoverenskomsten) samt organisationsaftale mellem Finansmini­steriet og HK/STAT for kontorfunktionærer m.fl. (HK).

Såfremt du bliver tilbudt stillingen, skal du fremvise straffeattest og sikkerhedsgodkendes. Ansættelse i stillingen sker med forbehold for museets godkendelse af eventuelle informationer, der måtte fremkomme i forbindelse med sikkerhedsgodkendelsen.

Der indhentes endvidere børneattest.

Ansøgning mv.

Din ansøgning skal være os i hænde senest d. 24. juni. Samtaler forventes afholdt i uge 26. Stillingen forventes besat pr. 1. august 2022.

Ansøgningen indsendes via museets digitale ansøgningsplatform.

Ansøgningen skal vedlægges CV, eksamenspapirer og relevante bilag.

Den Hirschsprungske Samling ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og opfordrer derfor alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Spørgsmål

For yderligere oplysninger rettes henvendelse til museumsinspektør Signe Havsteen på mail sh@nullhirscshprung.dk eller telefon 35440941.

Den Hirschsprungske Samling er et statsligt kunstmuseum, som rummer en fornem samling af dansk kunst fra det 19. århundrede. Museet er grundlagt af tobaksfabrikant Heinrich Hirschsprung og hustru Pauline Hirschsprung. Samlingen omfatter malerier, skulptur, tegninger og møbler samt rige kunsthistoriske arkiver og befinder sig i den fredede museumsbygning i Østre Anlæg. Læs mere om museet på www.hirschsprung.dk

Simian søger praktikant fra august 2022

Simian er en ny kunstnerdrevet kunsthal i Ørestad, der årligt præsenterer seks til otte udstillinger samt tilknyttede events i et kurateret udstillingsprogram bestående af danske og internationale kunstnere.

I et praktikforløb på Simian får du mulighed for at være med til at forme en ambitiøs og nytænkende udstillingsplatform. Du vil få indsigt i de bagvedliggende processer; fra planlægning, produktion og opbygning af udstillinger til formidling, kommunikation og fondssøgning. Som praktikant bliver du en del af et lille team, der løfter arbejdet i fællesskab, så det forventes, at du er motiveret, fleksibel og frisk på at påtage dig forskelligartede arbejdsopgaver.

Profil

  • Du er studerende på en relevant videregående uddannelse som et praktikforløb kan være en del af. Forløbet tilrettelægges efter de af uddannelsen udstukne retningslinjer for meritgivende praktik.
  • Du har viden og interesse for dansk- og international samtidskunst og følger med i aktuelle tendenser og diskurser.
  • Du skriver godt og er interesseret i formidling af samtidskunst.
  • Du har eventuelt erfaring med produktion/opbygning af udstillinger eller lignende projekter (ikke et krav).
  • Du taler og skriver flydende dansk og engelsk.

Eksempler på arbejdsopgaver

  • Kommunikation med danske og udenlandske kunstnere, kuratorer og gallerier.
  • Assistance til planlægning og produktion/opbygning af udstillinger.
  • Tilrettelæggelse og afvikling af events.
  • Udadvendt kommunikation og opsøgende arbejde ift. presse, sociale medier og lign.
  • Assistance til fondsansøgninger.
  • Pasning af udstillinger og modtagelse af publikum. Praktikforløbet er ulønnet og planlægges efter aftale. Minimumsperioden er tre måneder, men gerne længere.

Send din ansøgning og dit CV (max. en side hver) til: contact@nullssiimmiiaann.org, med emnet ”Praktik 2022” senest d. 10. juni 2022.
Der afholdes samtaler tirsdag d. 14 juni.

For mere information om Simian besøg www.ssiimmiiaann.org
For yderligere spørgsmål, kontakt Markus von Platen: markus@nullssiimmiiaann.org / +45-60859491

Vi ser frem til at høre fra dig.

Fra Michelin-restauranter og vingårde til en søgen efter en mor som forvandti Japan: 4 nye eksklusive kvalitets-dokumentarer på Grand Hjemmebio

Vi har lagt tre lækre mad-dokumentarer på Grand Hjemmebio, hvoraf to af dem blev vist på årets CPH:DOX-festival, og de er alle garanteret til at få tænderne til at løbe i vand. Er man mere til spænding, kan man sætte sig til rette med den norske dokumentar Kodenavn:Nagasaki om søgen efter familie, pakket ind i en kærlighedserklæring til filmmediet.

Michelin Stars: Tales from the Kitchen

Selvom der er mange store dokumentarfilmfestivaler, så skulle denne danske dokumentar naturligvis have premiere på filmfestivalen i San Sebastian. Udover at have en internationalt anerkendt filmfestival, huser San Sebastian nemlig også 11 Michelinstjerner fordelt på seks forskellige restauranter.

Vi lever i en gylden gastronomisk tidsalder, hvor ny nordisk mad er blevet kult. Vi er besat af mad og fotograferer med glæde en spændende gastronomisk servering og sender tusindvis af billeder ud på de sociale medier. Denne dokumentarfilm går under overfladen og giver etdybtgående og kritisk syn på den verden og hverdag, Michelin kokke og restauranterbefinder sig i. Den omfatter fortællinger fra kulinariske templer, men graver også ind i storheden og manglerne i Guide Michelin. Se trailer og filmen her:
https://bit.ly/MichelinStars_TalesfromtheKitchen_GrandHjemmebio

Terroir to Table – Wine Lovers’ Guide to Food and Wine

En anden film fra årets CPH:DOX-festival, er en film der viser at vin ikke bare er vin. Og kunsten at matche den rigtige vin med det rigtige måltid er mindst lige så vigtig som selve måltidet.

Vin er ikke bare vin. Den er et arbejde og en passion, man aldrig bliver færdig med. Vin er socialt samvær og en åbning af sanserne. Og så er den for tiden i udvikling, er blevet biodynamisk og er nu i gang gøre sit indtog på det store, asiatiske marked. ’Terroir to Table’er en rejse ud til vingårde og vinmarker, ned i vinkældre og ind i fantastisk gastronomi, hvordedikerede eksperter søger efter de perfekte kombinationer mellem vin og mad. Alle steder møder vi sommeliere, vinhandlere, akademikere, forfattere og de unikke mikrobiologer, der undersøger jorden for at finde ud af, om en særlig drue lever bedst i leret eller kalkstenet jord, for at komme rundt i alle afkroge af ‘den mest civiliserede drik i menneskehedenshistorie’. Se trailer og filmen her:
https://bit.ly/TerroirtoTable_WineLoversGuidetoFoodandWine_GrandHjemmebio

Nordic by Nature – Michelin Stars

Rasmus Dinesen følger op på filmen ?Michelin Stars: Tales from the Kitchen ?med denne film, som denne gang fokuserer på den to-stjernede restaurant KOKS på Færøerne. Filmen var en del af programmet på årets CPH:DOX-festival.

I en afsidesliggende dal på Færøerne lå restaurant KOKS. En lille restaurant, der har to af de eftertragtede Michelin-stjerner. Den unge, kulinariske poet og chefkok hedder Poul Andrias Ziska, og han er vores guide i dette festmåltid af en nordisk saga, der handler mere om storslået færøsk mad, kultur og traditioner, end om stjerneformede hædersbevisninger. På KOKS laver de mad, der anrettes med pincet, men det har sit udgangspunkt i den grovefærøske natur, hvor vind og vand, tåge og kulde har formet landskaberne og mentaliteten.Og det er netop ude i naturen, at Ziska og hans hold arbejder med at bringe de traditionelle færøske metoder og historier med ind i nutidens eksperimenterende køkken og undersøge,hvordan Færøerne egentlig smager. Se trailer og filmen her:
https://bit.ly/NordicbyNature-MichelinStars_GrandHjemmebio

Kodenavn: Nagasaki

Marius var kun et barn, da hans mor forlod ham og rejste tilbage til Japan, hvor hun kom fra. Nu, efter 25 års usikkerhed, beslutter han sig for at forsøge at finde ud af, hvad der skete med hende. Han håber, at det vil kunne hele et stort eksistentielt hul i hans liv. Med på rejsen er hans kreative partner og bedste ven, Fredrik, som deler Marius’ entusiasme for at lave film. Det er denne passion, der i den eksklusive dokumentar “Kodenavn: Nagasaki ”bliver rammen om en søgen efter moderen, der forsvandt. Se trailer og filmen her:
https://bit.ly/KodenavnNagasaki_GrandHjemmebio
Bemærk: Filmen er på norsk med engelske undertekster.

Om Grandhjemmebio.dk
Hos Grand Hjemmebio sætter vi fokus på køb og leje af kvalitetsfilm, som kan være svære at opstøve andre steder, hvad end man er til franske fristelser, historiske dramaer, nordiske perler, prisbelønnede klassikere eller romantiske mesterværker.

Arrangementer i juni / Københavns Hovedbibliotek

BAGGRUND PÅ HOVEDBIBLIOTEKET : HVORFOR TALER VI OM KLIMAET? (7. juni)

Link til arrangement: https://fb.me/e/3e2QX7DuW

Kom med, når onlinemagasinet Baggrund og Hovedbiblioteket inviterer til en aften, hvor vi kigger nærmere på, hvad vi egentlig snakker om, når vi snakker om klima. Der produceres i dag idéer om klimaet som aldrig før – og klima er nu blevet en meget konkret samtale om, hvad vi gør for at afværge katastrofen og en metadiskussion om, hvem vi er som art, samfund og individer.

MÅNEDENS FORFATTER JUNI – TINE HØEG (13. juni)

Link til arrangement: https://fb.me/e/3juCPvyw6

Den 10. juni udkommer Tine Høegs tredje roman SULT, som er en fortælling om begæret efter liv. Den 13. juni kan du møde Tine Høeg som ’Månedens forfatter’ på Københavns Hovedbibliotek til en samtale om forfatterskabet samt den nye roman, her blandt andet om driften efter at skrive, der flyder sammen med det erotiske begær, der igen flyder sammen med begæret efter at blive befrugtet.

Nivaagaards Malerisamling søger en praktikant fra kunsthistorie med mulighed for efterfølgende studenteransættelse

Vil du sætte din kunsthistoriske faglighed i spil, og er du ivrig efter at få indblik i de mange praktiske og teoretiske facetter af arbejdet på et kunstmuseum? Så se her:

Nivaagaards Malerisamling er et mindre kunstmuseum med en samling, der spænder over 500 års kunsthistorie med hovedværker fra den italienske og den nordeuropæiske renæssance, den nederlandske barok og den danske guldalder. Vi er et imødekommende og hyggeligt museum beliggende i en stor park, og vi viser to-tre årlige særudstillinger.

Vi søger praktikant i efteråret 2022, og vi vægter at ansætte en, der kan være en del af museet i flere år. Vi forventer, at du:
– Er faglig, selvstændig og god til at samarbejde
– Er interesseret i formidling, både skriftligt og mundtligt
– Har ordenssans og er mødestabil
– Har stort kendskab til og interesse i kunst
– Er nysgerrig, engageret og en god kollega

Arbejdsområder:
Som studentermedhjælper er din primære opgave at hjælpe i udstillingsafdelingen i forbindelse med kuratering og tilrettelæggelse af udstillinger.
Dertil skal du kunne eller være indstillet på at lære at undervise skolebørn og voksne.
Teknisk snilde og flair for de sociale medier er en klar fordel.
Vi er et mindre kunstmuseum med mange gæster og en rig arrangementskalender. Vi hjælper hinanden – også med at stille stole op og gå til hånde, hvor der er brug for det. Dette gør det til et alsidigt og meget lærerigt arbejde. Som studerende vil du få en helt grundlæggende forståelse for de mange opgaver, der knytter sig til at arbejde på et levende museum.

Ansættelsesforhold:
Stillingen, der ønskes besat fra september, er på 20-25 timer om ugen. Fordelingen af arbejdstiden aftales, aften- og weekendarbejde kan forekomme en sjælden gang, fleksibilitet forventes.
Arbejdsstedet er Nivaagaards Malerisamling i Nivå. Praktikken er ulønnet.

Museet ligger i Nivå, en stationsby ved kystbanen nord for København. Der går 6 tog i timen fra København og der er 800 m. fra Nivå station, bus til døren fra Helsingør og Lyngby.

Send en kort motiveret ansøgning til museumsinspektør Maren Bramsen, mb@nullnivaagaard.dk

Ansøgningsfrist den 15.6.2022

DRYPPENDE STOF – Sapfos fragmenter

Gå ikke glip af den populære opera-performance på Glyptoteket, baseret på oldtidens mest kendte kvindelige digter, queer-ikonet Sapfos tekster.

Da DRYPPENDE STOF – Sapfos fragmenter blev opført i sommers, fremkaldte den de helt store følelser. Publikum gik tavse derfra, flere rørt til tårer, og anmelderne enten knuselskede forestillingen eller gav den kras kritik.

Performancen er baseret på oldtidens mest kendte kvindelige digter, queer-ikonet Sapfo, hvis digte efter tusindvis af år er lige aktuelle med emner som grænseløs kærlighed og erotik. Her hyldes mange forskellige aspekter af femininitet i en kontekst, hvor køn hverken er binært, forsimplet eller romantiseret.

Digtene af Sapfo fra Lesbos (ca. 630 f.v.t) har gennem generationer vakt opmærksomhed med deres sensibilitet og skildring af kærlighed mellem kvinder. Hos Sapfo smelter det erotiske og kultiske sammen i en hyldest til naturen, kærligheden og det guddommelige.

I DRYPPENDE STOF gives Sapfos antikke tekstfragmenter krop og stemme og finder ind til det pulserende, bankende hjerte bag det kolde, hvide marmor i Glyptotekets statuer.

Spilletider: 2. – 11. juni. Læs mere om forestillingen her.

Køb billetter her.

OPEN CALL: Indsend værker til Copenhagen Prides udstilling PRIDEART COPENHAGEN 2022

Der er nu åbent for ansøgning om deltagelse til første omgang af PRIDE ART COPENHAGEN. Udstillingen vil tage plads på Nytorv i et opslået telt. Udstillingen vil være åben for publikum i Copenhagen Pride ugen fra d. 15. – 21. august 2022. Udstillingen er åben for uddannede, studerende samt autodidakte billedkunstnere, og fremsætter ikke krav til specifikke kunstneriske medier.

SAMTALER I ET FORANDRINGSLANDSKAB

Københavns Internationale Teater inviterer studerende på IKK til at tale om byens landskab og fremtid på en ny måde.  

TALKING LANDSCAPES er et omrejsende folkemøde, der undersøger vores forhold til hinanden, til omverdenen og til naturen gennem iscenesatte samtaler i det danske landskab.

Når Talking Landscapes kommer til København den 20., 21. og 22. maj, vil samtalerne foregå med Refshaleøen som ramme – et sted, der har haft mange funktioner gennem årene: som militær udkigspost og senere indtaget af rederiet B&W’s gigantiske produktionshaller og skibsbyggeri og en arbejdsplads for 10.000 mennesker i 150 år. 

I dag er det et postindustrielt legeland for den kreative klasse med street food, sportshaller, kultur- og kunstoplevelser og planteliv, der igen bryder frem gennem asfalten. Og inden længe bliver Refshaleøen nabo til den nye ø Lynetteholmen – med mulig forvandling til en velhavende ghetto eller udviklet til en ny form for lokalsamfund. Den perfekte rammesætning for alternativ tænkning og anderledes samtaler. 

Talking Landscapes inviterer til samtale omringet af vand, lystbåde og containere. Udsigten er et panorama over København; Mærsk, Amalienborg, Marmorkirken og Trekroner, der snart omringes af jordbunker. Er denne udsigt et kig ind i Refshaleøens fremtid? Eller kan øens natur (gen)skabe sit eget liv? Hvordan former det vores samtaler, at de finder sted netop her med udsigt til både by, hav og natur – i et vakuum mellem fortid og fremtid? 

DE TRE SAMTALEFORMER
Tingenes Råd
 undersøger, hvad der sker, hvis vi lader dyr, natur og fænomener tale for sig selv i stedet for altid at sætte mennesket i centrum. Time Loop anskuer aktuelle emner fra både fortidens og fremtidens perspektiv. Hvad ville vores forfædre og efterkommere mon råde os til? I Den Umulige Samtale sætter vi farten ned og forbinder personlige oplevelser og følelser, som kan blive til fælles fortællinger. Her husker vi tilbage og tænker fremad sammen. 

Læs mere om samtaleformerne her

Med Talking Landscapes åbner vi et rum for jer, som vil være med til at ændre kursen for fremtide

PROGRAM 

Fredag 20. maj kl. 17.00-20.30 – vælg én af nedenstående samtaler:
Time Loop – køb billet
Tingenes Råd – køb billet
Den Umulige Samtale – køb billet 

Lørdag 21. maj kl. 15.00-18.30 – vælg én af nedenstående samtaler:
Time Loop – køb billet
Tingenes Råd – køb billet
Den Umulige Samtale – køb billet 

Søndag 22. maj kl. 15.00-18.30 – vælg én af nedenstående samtaler:
Time Loop – køb billet
Tingenes Råd – køb billet
Den Umulige Samtale – køb billet 

DET PRAKTISKE
Formatet:
Til hver samtale er der plads til 20 deltagere.

Selve samtalen varer ca. 2 timer, men med introduktion, vandring til samtalestedet og afslutningsritual skal du afsætte 3,5 time i alt. Det er vigtigt, at du er med hele tiden.

Som en del af afslutningen serveres et let måltid. Billetgebyr på 50 kr. er til dækning af forplejning.

Der kræves ingen forudsætninger for at deltage. Dog kræver formatet aktiv deltagelse fra din side, så du skal have lyst til og være åben for at indgå i samtalen.

Minimumsalder er 16 år.

Alle samtaler er på dansk. 

Omstændigheder:
Arrangementer afholdes udendørs eller overdækket og gennemføres i tilfælde af regn. Påklædning efter vejret.

Guider:
I København vil disse danske kunstnere guide samtalerne: antropolog/performancekunstner Maja Ejrnæs, designer/fotograf/kurator Maja Kristine Christensen, digter Shekufe Tadayoni Heiberg, aktionsfilosof Oleg Koefoed, performancekunstner Annika B. Lewis, performancekunstner Vera Maeder, biavler/antropolog Oliver Maxwell og performer Ana Luiza Ulsig

Redaktionspraktikant til Samfundslitteratur, efterår 2022

Kan  du  lide  fag- og lærebøger?  Og  har  du  en  redaktør  i  maven?  Så  bliv  en  del  af  en  ambitiøs forlagsredaktion i efterårssemestret 2022.

Som  universitetspraktikant  på  Samfundslitteratur  indgår  du  i  et  tæt  samarbejde  med  den  øvrige redaktion på en levende og uformel arbejdsplads. Du er medspiller på flere bogprojekter, så du samlet får erfaring med hele tilblivelsen af en bog fra idé til udgivelse. Du får løbende sparring og feedback på dit arbejde.

Læs opslaget her: https://samfundslitteratur.dk/arrangementer-nyt/redaktionspraktikant-til-samfundslitteratur-efter%C3%A5r-2022

Skovhave picnic og vandring om Skarresø

18. juni

Dybt inde i skoven ved Jyderup ligger Skovhaven gemt bag bøgetræer og bregner. Det er mit hus og mit atelier, og her koger jeg æg på intuition, bager poetiske småkager og udvikler sanselige opskrifter. Huset ligger lige ved den store smukke sø Skarresø og henover sommeren vil jeg gerne invitere dig til en vandring omkring søen og picnic i Skovhaven.

Læs mere på https://www.facebook.com/events/372442848236639/372594134888177/?active_tab=about.