Kongernes Samling søger læringspiloter til Læringsenheden pr. 1. maj 2018

Brænder du for kulturhistorie, kunst og konger? Kan du skabe engagerende møder i øjenhøjde, hvor læring og oplevelse går hånd i hånd?

Læringsenheden søger studenter til udadvendte publikumsrelaterede opgaver, som undervisning og uformelle læringsforløb, i de kongelige samlinger på Amalienborg og Rosenborg.

Vi har brug for personer, som kan bidrage med pædagogisk og museologisk viden og refleksion omkring dét at arbejde med formidling til forskellige målgrupper.

Ansøgningsfrist d. 13. april kl. 12

Læs hele opslaget (pdf)

Sætter-Lassen fortolker Blixen

Oplev vintereventyret ”Fra det gamle Danmark” på Rungstedlund. Skuespiller Jens Frederik Sætter-Lassen læser vintereventyret “Fra det gamle Danmark” op på Rungstedlund søndag den 8. april 2018 kl. 14 – 16.

Omvisning i park og fuglereservat

Vi vil lade publikum opleve den natur, der omgav og inspirerede Karen Blixen. Efter oplæsningen vil forstkandidat Peter Friis Møller vise rundt i fuglereservatet omkring Blixens hjem, som klæder sig i aprils nyligt udsprungne forårspragt.

PROGRAM
Kl. 14 – 15 Oplæsning
Kl. 15 – 16 Omvisning i park og fuglereservat
NB: Der er kun adgang til oplæsningen via trappe!

Køb billet på www.billetto.dk eller i museumsbutikkenBilletten dækker entré til museet søndag kl. 11 – 16. Mad og drikke bestilles særskilt i caféen: 45 76 48 56 eller personale@nullcafekarenblixen.dk

2 ANTENNER

Lørdag d. 24. marts åbner Munkeruphus dørene igen for en ny sæson med vedkommende udstillinger og arrangementer både ude og inde. Årets første udstilling er totalinstallationen 2 ANTENNER af kunstnerne Lisbeth Bank (f. 1975) og Pernille Bøggild (f. 1959).

Velkommen til fernisering lørdag d. 24. marts kl. 15-17
Udstillingen kan opleves fra 25. marts – 27. maj 2018
Åben fra fredag til søndag kl. 12-17. Første torsdag i måneden kl. 12-20

Læs mere http://www.munkeruphus.dk

BLIV POESIEANBEFALER I POESIENS HUS

Poesiens Hus søger frivillige, meget gerne studerende fra dansk eller litteraturvidenskab, til at anbefale nye danske poesiudgivelser. Som anbefaler for Poesiens Hus er du med til at skabe opmærksomhed og interesse omkring ny dansk poesi. Anbefalingerne bliver udgivet på poesienshus.dk under ’Poesi’ og bliver delt fra Poesiens Hus’ Facebook og Instagram. De værker, der anbefales vil efterfølgende indgå i Poesien Hus’ bibliotek.

Anbefaleren videreformidler sin læsning af et lyrisk værk og er på den måde med til at skabe interesse for de nye udgivelser. Som anbefaler for Poesiens Hus får du erfaring med aktivt at forholde sig skrivende til det du læser, så hvis du har interesse for anmelderi, er det som anbefaler for Poesiens Hus muligt at oparbejde gode kompetencer inden for dette felt.

Som en del af anbefalerteamet kommer du også til at indgå i det litterære fællesskab omkring Poesiens Hus og bliver inviteret til personalemøder, workshops og arrangementer. Du får mulighed for at afprøve din teoretiske viden i praksis og oparbejde generel erfaring med formidling af poesi og litteratur. Du bliver en del af et mindre hold af anbefalere, der frivilligt er tilknyttet Poesiens Hus. Det forventes, at man laver 1-2 anbefalinger om måneden af omkring en A4 sides længde.

Anbefalere hos Poesiens Hus skal have kompetencer i at analysere litteratur, da det forventes, at anbefalingerne har et vist fagligt niveau. Da anbefalingerne er online, er det en fordel, hvis du som anbefaler har erfaring med eller lyst til at tage billeder af bøgerne på en måde, som passer til Poesiens Hus’ æstetiske udtryk, samt skrive korte formidlende tekster, der er med til at skabe opmærksomhed omkring anbefalingerne på sociale medier.

Poesiens Hus er en litterær forening, der sætter fokus på poesi og fremmer poesiens udvikling og vilkår i Danmark. Det sker blandt andet via oplæsninger, debatarrangementer, workshops og andre poesirelaterede begivenheder. Poesien Hus er placeret i Den Frie Udstillingsbygning på Østerbro og fungerer som et bibliotek for landets digtsamlinger.

Send din korte ansøgning til daglig leder af Poesiens Hus, Rikke Oberlin Flarup, på rof@nullpoesienshus.dk, hvis du er interesseret i at blive en del af anbefalerteamet eller har spørgsmål om jobbet.

Art talk – den svære udvælgelse

Art talk
5. april 2018 kl. 16.30
Statens Værksteder for Kunst, plan 4

Mange institutioner og virksomheder ved, at kunst er godt for arbejdsmiljøet, for åbne offentlige rum, for mødesteder og det fysiske såvel som psykiske velbefindende. Men når man som virksomhed beskæftiger sig med et felt, der ligger langt fra den kreative branche, kan det være vanskeligt at implementere kunsten i hverdagen.

Det er der heldigvis eksperter, der kan råde bod på. Mød dem, der vælger kunst til byrum, virksomheder og institutioner til en snak om
udvælgelseskriterier og deres egne personlige overvejelser og erfaringer.

Der er fri entré, men tilmelding er nødvendig.
Send en mail til tilmelding@nullsvfk.dk

Læs mere: http://bit.ly/2FF5EBq

Talk med Dries Depoorter

Onsdag den 21. marts kl. 19 kan du opleve en eksklusiv talk på ARKEN med Dries Depoorter, en af tidens mest nyskabende digitale kunstnere.

I sine både humoristiske og tankevækkende værker rejser Depoorter spørgsmål om social identitet, deling af big data og beskyttelse (eller manglen på samme) af vores online privatliv. Hans seneste projekt Die With Me er en chatroom app, som du udelukkende kan bruge, når din telefon er ved at gå ud. Her kan du bruge dine sidste 5% på at chatte med ligesindede før strømmen går, eller du begynder at oplade igen.

Depoorter har en baggrund i elektronik kombineret med en uddannelse i digital kunst. Hans interaktive installationer er blevet udstillet over hele verden og han har givet talks for blandt andre TEDx Brussels.

Talk’en finder sted i anledningen af lanceringen af ARKENs nye ART & TECH LAB – et initiativ, der kobler samtidskunst, teknologi og demokratisk dannelse. Leder af ARKEN Undervisning, Katrine Pedersen, byder velkommen. Deltagelse i talken er gratis for gæster med entré til museet, men tilmelding er nødvendig til: techtalk@nullarken.dk

OBS: Arrangementet afholdes på engelsk.

Læs mere på arken.dk

 

LYTTEBIOGRAF OM HAVET

Den Hirschsprungske Samling inviterer vi på en lydlig rejse ud på havet i anledning af forårets store udstilling om marinemaleren Anton Melbye.

Midt i museets sale lytter vi os igennem nogle af de bedste podcasts om havet. Programmet er tilrettelagt af Københavns Radiobiograf, som har skabt en podcast særligt til udstillingen, som kan høres ved lyttestationer på museet eller downloades via vores hjemmeside.

Til lyttebiografen vil vi blandt andet lytte til uddrag fra podcasten og fortælle om arbejdet med at skabe den lydlige dimension til Anton Melbyes malerier, hans historie og samtid. Nyd et glas vin, imens vi lytter til radiofortællinger om de store oceaner. Om Københavns Radiobiograf Københavns Radiobiograf laver kollektive og nærværende lytteoplevelser med verdens bedste radiofortællinger. Følg med i Københavns Radiobiografs aktiviteter her.

Tid og sted: Torsdag d. 22. marts kl. 17-19. Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, 2100 København Ø.

Pris inkl. vin: 95 kr. / 50 kr. m. årskort Køb din billet her

Køb din billet her

Bliv poesieanbefaler i Poesiens Hus

Poesiens Hus søger frivillige, meget gerne studerende fra dansk eller litteraturvidenskab, til at anbefale nye danske poesiudgivelser. Som anbefaler for Poesiens Hus er du med til at skabe opmærksomhed og interesse omkring ny dansk poesi. Anbefalingerne bliver udgivet på poesienshus.dk under ’Poesi’ og bliver delt fra Poesiens Hus’ Facebook og Instagram. De værker, der anbefales vil efterfølgende indgå i Poesien Hus’ bibliotek.

Anbefaleren videreformidler sin læsning af et lyrisk værk og er på den måde med til at skabe interesse for de nye udgivelser. Som anbefaler for Poesiens Hus får du erfaring med aktivt at forholde sig skrivende til det
du læser, så hvis du har interesse for anmelderi, er det som anbefaler for Poesiens Hus muligt at oparbejde gode kompetencer inden for dette felt.

Som en del af anbefalerteamet kommer du også til at indgå i det litterære fællesskab omkring Poesiens Hus og bliver inviteret til personalemøder, workshops og arrangementer. Du får mulighed for at afprøve din teoretiske viden i praksis og oparbejde generel erfaring med formidling af poesi og
litteratur. Du bliver en del af et mindre hold af anbefalere, der frivilligt er tilknyttet
Poesiens Hus. Det forventes, at man laver 1-2 anbefalinger om måneden af omkring en A4 sides
længde.

Anbefalere hos Poesiens Hus skal have kompetencer i at analysere litteratur, da det
forventes, at anbefalingerne har et vist fagligt niveau. Da anbefalingerne er online, er det en fordel,
hvis du som anbefaler har erfaring med eller lyst til at tage billeder af bøgerne på en måde, som
passer til Poesiens Hus’ æstetiske udtryk, samt skrive korte formidlende tekster, der er med til at
skabe opmærksomhed omkring anbefalingerne på sociale medier.

Poesiens Hus er en litterær forening, der sætter fokus på poesi og fremmer poesiens udvikling og
vilkår i Danmark. Det sker blandt andet via oplæsninger, debatarrangementer, workshops og andre
poesirelaterede begivenheder. Poesien Hus er placeret i Den Frie Udstillingsbygning på Østerbro og
fungerer som et bibliotek for landets digtsamlinger.

Send din korte ansøgning til daglig leder af Poesiens Hus, Rikke Oberlin Flarup, på rof@nullpoesienshus.dk, hvis du er interesseret i at blive en del af anbefalerteamet eller har spørgsmål om jobbet.

Bliv praktikant på CPH PIX

Vil du være med til at stable Danmarks største spillefilmfestival på benene og få dig en oplevelse for livet?

Så er det måske dig, vi skal byde velkommen som det nyeste medlem af PIX-familien.

CPH PIX er med 78.000 publikummer Danmarks største spillefilmfestival for filmfans i alle aldre. Det fulde festivalprogram består af mere end 180 film fra hele verden og en række koncerter, debatter, workshops og andre særevents, der er med til at gøre festivalen til en af Københavns mest profilerede kulturbegivenheder.

Som praktikant på CPH PIX får du sat skub i din videre karriere og et unikt indblik i filmbranchen. Du får praktisk erfaring inden for en lang række områder afhængig af afdeling og mulighed for at sætte dit helt eget præg på festivalen. Vi lover at du får masser af ansvar og udfordringer og ikke mindst en social og dynamisk arbejdsplads, hvor der er højt til loftet, plads til skøre ideer og et stærkt socialt sammenhold på tværs af hele festivalholdet.

Lige nu søger vi praktikanter til:

Program
Event
Kommunikation
Videoproduktion
Marketing
Børn & unge

Læs mere om de forskellige afdelinger nedenfor.

Program
Med opstart 1. august bliver du kastet i ilden fra første dag, når vores program skal finpudses, organiseres og formidles til vores publikum. Dine arbejdsopgaver består i store dele af research, kontakt med distributører verden over, forhandling af enkelte filmtitler, udformning af årets trykte program (fra tekster til billeder) samt formidling af programmets indhold. Når programmet er på gaden, vil du skulle arbejde med den praktiske filmkoordinering og outreach.

Vi lægger vægt på, at du kan arbejde struktureret, har et sundt forhold til research og selv tager initiativ til nye opgaver. Du kan lide at skrive – og gør det godt og fejlfrit – og du er ikke er bange for at gribe knoglen, når det er nødvendigt. Vi forventer, at du er filmglad, og er du oven i købet velorienteret ud i nogle af filmverdens mange kringelkroge, er det bestemt ikke en ulempe. I løbet af praktikperioden vil der også være noget tastearbejde i festivalens database, så det skal heller ikke afskrække dig. Det er et must, at du kan begå dig på engelsk i skrift såvel som tale.

Opstart: 1. august – 31. oktober.
Læs mere om praktikstillingen her.

Kontaktperson for yderligere spørgsmål: Niels Lind Larsen/ niels@nullcphpix.dk

Event
Som eventpraktikant vil du indgå i et team, der samlet set skal sørge for planlægning og afvikling af festivalens mangeartede events. Du bliver tildelt dit eget område og får direkte erfaring med musikevents, premierer og fester, branche og talks eller events for børn, unge og familier Derudover vil du i tæt samarbejde med festivalens eventansvarlige være med til at planlægge en række andre events, der går på tværs af de fire områder.

Dine arbejdsopgaver vil variere i løbet af praktikperioden, men består i store dele af budgetlægning, udarbejdelse af produktionsplaner, løbende dialog med samarbejdspartnere og ikke mindst koordinering og afvikling af eventproduktionerne under festivalen. Du vil også stifte bekendtskab med marketing- og kommunikationsopgaver, men grundlæggende består din opgave i at planlægge og udføre festivalens events, der alle udspringer af årets filmprogram.

Opstart: 1. august – 31. oktober.
Læs mere om praktikstillingen her.

Kontaktperson for yderligere spørgsmål: Ditte Drehn/ ditte@nullcphpix.dk

Kommunikation
Som kommunikationspraktikant kommer du til at prøve kræfter med strategisk kommunikation på sociale medier, pressehåndtering eller videoproduktion.

Dine arbejdsopgaver består i at finde og vinkle de gode historier på tværs af festivalens program, skrive pressemeddelelser og nyhedsbreve, være i løbende dialog med journalister, producere indhold til Facebook, Twitter og Instagram samt opdatere festivalens hjemmeside. Du vil kort sagt være med til at sikre, at festivalens indhold når ud til publikum.

Du vil få ansvar for dine egne, mindre projekter, og derfor forventer vi, at du kan tænke kreativt og arbejde selvstændigt. Du har desuden et sundt forhold til research og kan levere opgaver af høj kvalitet i et hurtigt tempo. Er du flydende på engelsk i skrift og tale er det kun et plus, men bestemt ikke et krav.

Opstart: 1. august – 31. oktober eller 31. januar, afhængigt af studie.
Læs mere om praktikstillingen her.

Kontaktperson for yderligere spørgsmål: Sofie Bjerregaard/ sofie@nullcphpix.dk

Videoproduktion
Er du en dygtig videograf, kan du lide at nørde med filmtekniske detaljer og kunne du tænke dig at udvikle og producere videoindhold for en af Københavns største kulturbegivenheder? Så er det måske dig, vi leder efter.

Som videopraktikant kommer du til at indgå i et team med 5-6 andre praktikanter, en pressekoordinator og festivalens kommunikationsansvarlige. Dine arbejdsopgaver vil primært bestå i at bidrage til udviklingen af nye indholdsformater til web og sociale medier samt filme og klippe trailers, interviews og Q&As med festivalens gæster, koncerter og andre events under festivalen.

Du vil få ansvar for dine egne projekter – fra konceptudvikling til tilrettelæggelse og produktion. Derfor forventer vi, at du kan tænke kreativt, har stor æstetisk sans og er eminent til at omsætte ideer til visuelle udtryk. Du kan arbejde struktureret og levere opgaver af høj kvalitet i et hurtigt tempo. Da du selv skal bidrage til alle produktionens faser forventer vi, at du har stærke tekniske færdigheder og er rutineret bruger af Final Cut, Premier eller et andet klippeprogram. Har du erfaring med motion grafics er det kun et plus, men bestemt ikke et krav. Praktikken kræver at du selv har kamera samt klippeprogram på computeren.

Opstart: 1. juni eller 1. august til 31. oktober.
Læs mere om praktikstillingen her.

Kontaktperson for yderligere spørgsmål: Sofie Bjerregaard/ sofie@nullcphpix.dk

Marketing og produktion
Som praktikant i marketingafdelingen får praktisk erfaring med salg og markedsføring af en stor kulturbegivenhed med plads til nye ideer. Dine arbejdsopgaver vil variere i løbet af praktikperioden, men består i store dele af distribution og koordinering af flyers, programaviser og andet markedsføringsmateriale, planlægning og afvikling af større sponsorevents og gallaer, løbende dialog med eksterne samarbejdspartnere, oplæring af og kontakt til festivalens mange frivillige, håndtering af billetter og rabatordninger samt koordinering med biografer. Under selve festivalen vil du desuden få ansvaret for den daglige drift af vores festivalcentrum i samarbejde med marketingkoordinatoren.

Du vil ofte være festivalens ansigt udadtil, og dermed en vigtig relation til vores publikummer, eksterne samarbejdspartnere og internationale gæster. Derfor lægger vi stor vægt på, at du er imødekommende og har et godt øje for service. Du kan arbejde struktureret, selv tage initiativ til nye opgaver, og håndtere stressede situationer. Du har gode koordineringsevner og lavpraktiske opgaver afskrækker dig ikke. Er du flydende på engelsk i skrift og tale er det kun et plus, men bestemt ikke et krav. Da der skal køres meget under festivalen, er kørekort ligeledes en meget stor fordel.

Opstart: 1. august – 31. oktober.
Læs mere om praktikstillingen her.

Kontaktperson for yderligere spørgsmål: Sofie Bjerregaard/ sofie@nullcphpix.dk

Børn & unge
Vil du være med til at udvikle og formidle aktiviteter for børn og unge under CPH PIX? Så er det måske dig, vi leder efter. Vi har allerede udvalgt en række film til festivalens skole- og familieprogram BUSTER, men skal nu i gang med at udvikle undervisningsmaterialer og ikke mindst formidle og afvikle en masse filmoplevelser for børn, unge og skoler.

Som praktikant i vores børne- og ungeafdeling får du praktisk erfaring med at udvikle, præsentere og afvikle kulturtilbud med fagligt og dialogskabende indhold for børn og unge. Dine arbejdsopgaver består i at forme og afvikle aktiviteter, der rækker ud over filmprogrammet, research og tilrettelæggelse af inspirations- og undervisningsmaterialer samt formidling og outreach af festivalens skoleprogram til skoler og institutioner i Københavnsområdet.

Du vil både få ansvar for konceptudvikling, budgethåndtering, tilrettelæggelse og afvikling. Derfor forventer vi, at du kan tænke kreativt, arbejde struktureret og har stor interesse for at skabe og formidle kulturtilbud til børn og unge – både til underholdning og undervisningsbrug. Vi forventer ligeledes, at du har mod på selv at tage initiativ til nye opgaver, at du kan lide at skrive – og gør det godt og fejlfrit – og ikke er bange for at gribe knoglen, når det er nødvendigt.

Opstart: 1. august – 31. oktober.
Læs mere om praktikstillingen her.

Kontaktperson for yderligere spørgsmål: Sidsel Søgaard Spas/ sidsel@nullcphpix.dk

Praktisk info
Arbejdstiden er som udgangspunkt fuldtid (37 timer), men arbejdspresset varierer, og vi tager selvfølgelig hensyn til dit studie. Praktikken er ulønnet og det er derfor vigtigt, at du kan bruge den som led i en igangværende uddannelse.

Det er en forudsætning, at du kan dedikere al din tid (også weekender) under festivalen fra 27. september til 10. oktober.

Sådan søger du

Ansøgningsfrist er 15. april 2017 kl. 12.00. Vi indkalder løbende til samtaler.

Send en motiveret ansøgning samt CV til praktik@nullcphpix.dk. Husk at bemærk i din ansøgning, hvilken af ovenstående afdelinger, du søger.

Fredagskaffe // studio talk

INVITATION

Kom til fredagskaffe kombineret med artist talk næste fredag d. 16. marts kl. 15.00.

Her kan du høre tekstilkunstner Grethe Wittrock fortælle om sit arbejde med en udsmykning til et hospital i New York.

Adresse:

Statens Værksteder for Kunst

Strandgade 27B
Store Formater, plan 1
1401 København K

Læs mere her: http://svfk.dk/event/studio-talk-udsmykning-amerikansk-hospital