En fælles forestillet nation

Foredrag 24. april kl. 17-18.30

Mød direktør Gertrud Oelsner, der fortæller om landskabsmaleriet i det lange 19. århundrede, hvor forestillingen om en dansk nationalstat med én fælles fortid og arv blev skabt, og hvor der blev kæmpet om retten til visuelt og geografisk at definere forestillingen om Danmark.

I forbindelse med videnskabsfestivallen Forskningens Døgn inviterer Den Hirschsprungske Samling til et spændende foredrag ved direktør Gertrud Oelsner. Foredraget tager udgangspunkt i hendes ph.d.-afhandling En fælles forestillet nation. Dansk landskabsmaleri 1807-1875 fra 2017, der handler om sammenhængen mellem landskabsmaleriet og 1800-tallets politiske transformationer.

Ved hjælp af landskabsmalerier fra perioden ser Gertrud Oelsner på tværs af det kunsthistoriske skel, der ofte opstilles mellem den første halvdel af 1800-tallet, kaldet guldalderen, og den sidste halvdel, der traditionelt anses som en nedgangsperiode og optakten til det moderne. Hun vil også dykke ned i skildringen af geografiske egne og specifikke lokaliteter og fortælle om, hvordan det arketypiske ”danmarksbillede” var til evig forhandling med skiftende prioriteringer af sjællandske og jyske landskaber.

Praktiske informationer

Tid
Onsdag den 24. april kl. 17-18.30

Foredraget finder sted uden for museets almindelige åbningstid. Besøg venligst vores garderobe, inden foredraget begynder.

Pris for foredrag
Foredraget er gratis. Du skal blot tilmelde dig på forhånd.

Tilmelding dig på Billetto her.

Begrænset antal pladser.

https://hirschsprung.dk/kalender/foredrag-en-faelles-forestillet-nation

Vilhelm Kyhn (1819-1903), Bjerglide i naerheden af Horsens. Eftermiddag, 1858

CALL OUT FOR FRIVILLIGE MEDVIRKENDE

Har du lyst til at medvirke i et musikalsk Fluxus-værk med et af Europas mest fremadstormende ensembler?

SCENATET søger frivillige medvirkende musikere/kunstnere/performere til en stor opsætning af værket SYMPHONY FOR 20 ROOMS på DEN FRIE i København.

SCENATET inviterer alle med et rigt kreativt drive til at spille sammen i et stort improviseret band i bedste Fluxus ånd. Det er en enestående mulighed for at medvirke i en sjældent opført symfonisk koncertinstallation, møde mennesker på tværs af kunstarter og skabe en totaloplevelse for publikum i et legende og uformelt rum.

SYMPHONY FOR 20 ROOMS præsenteres på CPH:STAGE og finder sted D. 30. MAJ KL. 16 – 21 & 31. MAJ – 2. JUNI KL. 12 – 17 (man skal kunne være med mindst 2 dage).

Der vil være en workshop med instruktør Lore Lixenberg søndag D. 26. MAJ KL. 11-15 samt en prøve med SCENATET ensemblet D. 29. MAJ om aftenen.

ANSØGNING

Skriv 3 linjer om dig selv, og hvorfor du gerne vil være med, samt hvilke dage, du kan. Send det til projektkoordinator Christine Walther Sørensen på christine@nullscenatet.dk.

DEADLINE 01. MAJ

COPENHAGEN PHOTO FESTIVAL SØGER FRIVILLIGE

Vil du have erfaring til CV’et? Kunne du tænke dig at blive en del af festivalteamet på Copenhagen Photo Festival fra den 6. – 16. juni 2019? Så har du nu mulighed for at melde dig som frivillig og komme bag kulissen på Nordens største fotofestival.

Om Copenhagen Photo Festival 

Copenhagen Photo Festival er en af Europas førende festivaler inden for national og international samtidsfotografi. Vi bygger bro mellem kamerabaseret kunst og dokumentarfotografiet igennem vores tre programsøjler Framing Identity, Framing Society og Framing Vision. Hvert år deltager mellem 250-300 fotografer fra hele verden i festivalens program. Det foregår enten via festivalens hjerte, Photo City på Refshaleøen, der er stedet for 5-10 kuraterede soloudstillinger og Den Censurerede Udstilling  eller i samarbejde med en af vores 45 udstillingssteder gennem vores Satellitudstillinger.

Copenhagen Photo Festival 2019 afholdes som noget nyt på det trendy og pulserende Refshaleøen, hvor festivalen byder på både indendørs og udendørs udstillinger og events.

I år samarbejder festivalen blandt andre med det internationale kunstcenter, Copenhagen Contemporary og det populære madmekka, Reffen, der byder på kulinariske oplevelser i høj kvalitet.

Det er før og under festivalen muligt at indtage følgende frivilligroller:

HÅNDVÆRKERE

Har du hænderne skruet rigtigt på, og ønsker du at være med til at opbygge og nedtage festivalens mange udstillinger, så skal du melde dig som frivillig håndværker til årets festival. Som håndværker vil du arbejde før og efter festivalen, hvor du vil blive en del af vores håndværkerteam. Du behøver ikke være uddannet håndværker, men vi forventer, at du har erfaring med faget og kan tage fat.

RUNNERE

Vi søger friske runnere til praktiske opgaver inden festivalen. Arbejdsopgaverne indebærer blandt andet uddeling af festivalprogrammer og plakater på forskellige locations i København. Så er du glad for at cykle, og kunne du tænke dig at besøge gallerier, museer og kunsthaller i hele København, så skal du melde dig som runner.

PRODUKTIONSASSISTENTER

Vi søger produktionsassistenter, som vil være med til at klargøre Photo City før festivalen åbner for offentligheden. Som produktionsassistent bliver du en del af festivalteamet, og får mulighed for at opleve, hvordan klargøringen af en stor festival foregår. Arbejdsopgaverne vil variere, og kan være alt fra at male, hænge skilte op, gøre billetter og fotobøger klar til salg samt lettere rengøring.

UDSTILLINGSASSISTENTER

Vi søger smilende og udadvendte frivillige til vores infocenter og udstillinger i Photo City. Som frivillig i infocenteret kommer du til at byde publikum velkommen, sælge billetter og fotobøger, uddele spørgeskemaer samt informere de besøgende om festivalen og årets udstillinger.

Som udstillingsassistent kommer du også til at sidde i forbindelse med en af vores udstillinger og vejlede publikum, hvis de har brug for det. Det bliver dit ansvar at guide de besøgende i den rigtige retning, informere om årets udstillinger samt svare på praktiske spørgsmål.

Vi forventer, at du som udstillingsassistent er villig til at tilegne dig generel viden om festivalen og årets udstillinger inden din vagt.

Som frivillig på Copenhagen Photo Festival 2019 får du:

-Forplejning under vagt
-Kaffe/te/vand
-Festivalprogram
-Entrebillet til festivalen
-Tilbud via Goodiepack.dk
-Fotobog
-Kompetencer til CV’et
-Udvidelse af netværk

-Kort udtalelse fra festivalen kan eftersendes

Du skal som frivillig:

-Minimum tage 2 vagter før eller under festivalen
-Være smilende, imødekommende og serviceminded
-Holde dig opdateret på festivalprogrammet på festivalens hjemmeside
-Sætte dig grundigt ind i festivalen og årets udstillinger før din vagt
-Tage ansvar for de arbejdsopgaver du har påtaget dig
-Kunne pakke din telefon væk når du er på vagt

Vagter

Du vil skulle arbejde max 6 timer ved samme vagtpost, men det forventes, at du minimum kan tage 2 vagter før eller under festivalen (vagterne kan fordeles på flere dage og frivilligroller).

Hvis du ønsker at være frivillig på årets festival, så send en mail til festivalens projektleder med informationer om dig selv, hvilken frivilligrolle(r) du kunne tænke dig at indtage samt hvilke datoer og tidspunkter du kan arbejde.

Læs mere om Copenhagen Photo Festival her:

Hjemmeside – www.copenhagenphotofestival.com

Facebook – https://m.facebook.com/CopenhagenPhotoFestival/?fref=ts

Instagram – https://www.instagram.com/copenhagenphotofestival/

Kontakt Lærke for yderligere informationer

Lærke Christina Hansen 

Project manager 

events@nullcopenhagenphotofestival.com

+45 61408410 

Bergman i børnehøjde – Lav din egen persona

Dato: Torsdag den 18. april kl. 13
Sted: Fotografisk Center
Tid: 2,5-3 timer
Pris: Pris 50 kr. inkl. et glas saftevand. Gratis for børn af medlemmer af Fotografisk Center
Målgruppe: 6-12 år
Tilmelding: info@nullfotografiskcenter.dk eller 33 93 09 96.

I Fotografisk Center afholder vi i påsken en børneworkshop. Workshoppen forholder sig til vores nuværende udstilling Alting forestiller – Intet er, og har som udstillingen, et udgangspunkt i den store filmskaber Ingmar Bergmans kunstneriske virke.

Ingmar Bergman mente bl.a. at tilværelsen er et teater, hvor folk skaber en persona og bor i kulisser. Workshoppen er bygget op med et udgangspunkt i denne teatermetafor, og har til hensigt at give børnene en mere bevidst oplevelse af den kunstneriske proces; det at finde på og at skabe.

Målet er, ved hjælp af forskellige papirtyper, saks og lim, at skabe sin helt egen persona, som vi sætter ind i forskellige kulisser og laver små rollespil med. Disse rollespil kan evt. filmes med børnenes (eller deres forældres) egne telefoner, så børnene i samspil får oplevelsen af at have skabt sin egen lille film.

Vi finder inspirationen ved sammen at gå på opdagelse i udstillingen. Med udgangspunkt i udvalgte værker, arbejder vi med fantasi og forestillingsevne. Vi omsætter derefter de tanker og ideer, som værkerne sætter i gang, til skabelsen af hver enkelt deltagers helt egen persona. Afslutningsvis kan børnene vælge at tage deres persona med hjem, eller de kan efterlade den til inspiration for andre.

Øvelsen giver et indblik i den skabende proces, og har til formål at formidle udstillingen til børn ved bl.a. at lære dem om forholdet mellem identitet, kunst, teater og film.

COPENHAGEN PHOTO FESTIVAL SØGER FRIVILLIGKOORDINATORER

Kunne du tænke dig at få udvidet dit CV i denne (for)sommer? Kunne du tænke dig at blive en del af et ungt og friskt festivalteam? Og komme bag kulissen på Nordens største fotofestival? 

Så har du nu mulighed for at melde dig som frivilligkoordinator på Copenhagen Photo Festival 2019!

Vi leder efter to sociale og udadvendte frivilligkoordinatorer, der brænder for at koordinere og rekruttere nye frivillige. Som frivilligkoordinator vil du i samarbejde med projektlederen have det store overblik over festivalens mange frivillige kræfter. 

Som frivilligkoordinator vil du skulle arbejde 8 timer om ugen (fordelt på 1-2 dage) på festivalens kontor i magiske Villa Kultur på Østerbro samt 5 dage under selve festivalen, der løber fra den 6.-16. juni 2019.

Stillingen er tidsbegrænset og strækker sig fra 15. april (eller hurtigst muligt) til og med 20. juni. 

Du vil komme til at arbejde tæt sammen med festivalens projektleder, og dit primære fokus vil være koordination af festivalens frivillige og deres trivsel under festivalen. Vi ser gerne, at du har eller er i gang med en relevant uddannelse inden for kunst, kultur eller eventplanlægning.

Ansvarsområder:

-Rekruttering af frivillige før festivalen

-Koordination af frivillige før og under festivalen

-Sørge for at de frivillige trives på deres vagter før og under festivalen

-Praktiske opgaver under festivalen (byde frivillige velkommen, småærinder, briefing osv.)

Som frivilligkoordinator på Copenhagen Photo Festival 2019 får du:

-Forplejning under festivalen
-Festival T-shirt
-Festivalplakat
-Festivalprogram
-5 entrebilletter til festivalen
-Fotobogen Picture the Music

Men ikke mindst får du også:

-Erfaring med koordinering og rekruttering af et stort frivilligteam
-Kompetencer til CV’et
-Masser af ansvar og udfordringer
-Udvidelse af netværk
-Skriftlig udtalelse fra festivalen

Læs mere om Copenhagen Photo Festival her:

Hjemmeside – www.copenhagenphotofestival.com

Facebook – https://m.facebook.com/CopenhagenPhotoFestival/?fref=ts

Instagram – https://www.instagram.com/copenhagenphotofestival/

Lyder det som noget for dig? Så send projektleder Lærke Christina Hansen en mail med en kort ansøgning og dit CV. 

Stillingen er ulønnet og samtaler afholdes løbende.

Project manager
Lærke Christina Hansen
events@nullcopenhagenphotofestival.com
+4561408410

COPENHAGEN PHOTO FESTIVAL 2019 VI SØGER EN PROGRAM- OG UDSTILLINGSKOORDINATOR!

HVIS DU ØNSKER AT KOMME MED BAG FACADEN OG SÆTTE DIT PRÆG PÅ NORDENS STØRSTE FOTOBEGIVENHED, SÅ KOM I VIRKSOMHEDSPRAKTIK HOS 
COPENHAGEN PHOTO FESTIVAL!  

Hos os har du mulighed for at få erfaring med alt fra eventplanlægning, kulturformidling, det indledende udstillingsarbejde, sociale medier samt video og fotografering.

COPENHAGEN PHOTO FESTIVALS vision er at styrke vores evne til at tage stilling til fotografiet som udtryksform. Vi arbejder hele året på at formidle og iværksætte initiativer omkring fotografiet med festivalen som årets højdepunkt. 

Festivalen finder sted den 6.-16. juni 2019, og vi er lige nu på udkig efter en virksomhedspraktikant, der kan byde ind med faglighed, holdninger og ikke mindst begejstring i planlægningen af årets festival!

Vi er en lille organisation med et uhøjtideligt arbejdsmiljø, der holder til i Villa Kultur på Østerbro. Som virksomhedspraktikant hos os får du medindflydelse på realiseringen af et omfattende kulturevent med en række samarbejdspartnere og et bredt udsnit af aktiviteter. Du får HANDS-ON-ERFARING med formidlings- og kommunikationsopgaver såvel som event- og udstillingsplanlægning, og du bliver rustet til at kunne arbejde selvstændigt inden for en række opgaver. Du får afprøvet og forenet din akademiske viden og uddannelsesbaggrund med opgaver i praktisk og kreativ kontekst, og du får et bredt indblik i foto- og kunstverdenen samt kulturmiljøet på et internationalt niveau.

HVAD FORVENTER VI AF DIG? 
Vi forestiller os, at du er jobsøgende inden for kommunikation, medier, kunsthistorie eller visuel kultur, men vigtigst er dog, at du er dedikeret til Copenhagen Photo Festival!

Vi forventer, at du kan byde ind med kompetencer fra din uddannelsesbaggrund eller øvrige erfaring i forhold til én eller flere opgaver. Du er ansvarsbevidst, struktureret og har overskud til at jonglere med flere sideløbende informationer og projekter på forskellige niveauer og platforme.  
Du kan begå dig uden problemer på både dansk og engelsk, skriftligt såvel som mundtligt. Du har styr på dine IT-kompetencer. 

Kendskab til foto og video er en fordel.

Vi forventer, at du kan arbejde 30-37 timer om ugen i 8 uger med start 15. april eller hurtigst muligt herefter.
Vi kan desværre ikke tilbyde løn i forbindelse med praktikken, men vi kan tilbyde kompetencer til CV’et, et stort netværk samt en skriftlig udtalelse efter endt praktikforløb.

Her er nogle af de arbejdsopgaver, du kan komme omkring i dit praktikforløb:

-Koordination og udarbejdelse af årets festivalprogram 

-Webredaktion (det er en fordel med erfaring i WordPress)

-Sociale medier
-Diverse formidlings- og kommunikationsopgaver
-Event- og festivalkoordination

LÆS MERE OM COPENHAGEN PHOTO FESTIVAL:

Hjemmeside – www.copenhagenphotofestival.com

Facebook – https://m.facebook.com/CopenhagenPhotoFestival/?fref=ts

Instagram – https://www.instagram.com/copenhagenphotofestival/


DIN ANSØGNING

Send hurtigst muligt en motiveret ansøgning og CV til events@nullcopenhagenphotofestival.com

Vi glæder os til at høre fra dig!

2 galleriassistenter med flair for salg, formidling, PR og sociale medier

Har du en sælger gemt i dig? Skriver du fængende, levende pressetekster? Har du et skarpt æstetisk blik og lysten til at præge den visuelle identitet i et galleri med en international profil?

Gallery Poulsen søger 2 galleriassistenter M/K med tiltrædelse snarest muligt. Assistenterne bliver en del af galleriets daglige gang med ansvar for markedsføring og formidling af galleriets udstillinger og aktiviteter på alle platforme. Vi tilbyder en travl og alsidig hverdag i et internationalt miljø, der spænder vidt fra salgsarbejde, opsætning af udstillinger til afholdelse af events og digital formidling.

Storm P. Museet søger studentermedhjælper

Storm P. Museet søger hurtigst muligt en studerende, der skal indgå i vores afløser- og omviserkorps.

Arbejdsopgaver:
Pasning af museets billetsalg, herunder betjening og vejledning af gæster med billetkøb, varekøb og information til støtte for den gode museumsoplevelse. 
Oprydning og opfyldning i skranke og publikumsområderne samt lettere rengøring, således at museet fremstår præsentabelt for gæsterne. 
Forefaldende opgaver knyttet til billetsalg, butik og formidling.
Deltagelse i og bemanding af workshops og anden formidling samt praktisk afvikling af arrangementer.
Efter oplæring omvisninger i museets faste og skiftende udstillinger på hverdage og i weekender.

Der er tale om en fast vagt hver 4. weekend (lørdag+søndag) samt ad hoc afløsning på udvalgte hverdage, ekstra weekenddage, under ferier samt ved visse aftenarrangementer. Dertil kommer omvisningsopgaver på forespørgsel og efter aftale.

Kvalifikationer:
Du er universitetsstuderende i kunsthistorie, kulturformidling, historie eller dansk, gerne midtvejs i studiet.
Du er venlig, opmærksom og serviceminded og kan møde museets gæster med et smil, en snak og levende formidlingslyst, også når der er travlt. 
Interesse for den danske tradition for humor og satire, historie, billed- og tegnekunst samt museumsdrift er en fordel. 
Viden om og begejstring for Storm P. og hans univers er heller ingen hindring, men vi forventer ikke at du ved alt om Storm P. i forvejen.

Storm P. Museet er en del af Frederiksbergmuseerne, der desuden består af museerne Bakkehuset og Alhambra – museet for humor og satire samt udstillingsstederne Cisternerne og Møstings Hus. På sigt kan der være mulighed for tværgående vagter efter aftale.

Send mail med ansøgning og cv til info@nullstormp.dk senest den 10. april.
Yderligere information kan fås hos Pernille Højbjerg: 29914092 / peh@nullfrederiksbergmuseerne.dk

Vil du være publikum til ’Kurs mod nord – ekstra’?

Vær med når M/S Museet for Søfart byder indenfor til tv-optagelser d. 8. og 9. april med Mikkel Beha Erichsen og familien til det nye TV2 FRI program ’Kurs mod nord – ekstra’.

Efter mange års kurs mod fjerne eksotiske kyster har Mikkel Beha Erichsen og hans familie nu valgt at sætte kurs mod nord. En udfordrende og fantastisk rejse fra Danmark og op til øgruppen Svalbard – helt oppe ved polarisen, hvor der bor flere isbjørne end mennesker.

Kom og oplev tv-vært og skipper Mikkel Beha Erichsen og familie fortælle om deres nye rejseeventyr d. 8. og 9. april, og kom som publikum helt tæt på Mikkel, Marian, Emil, Theis og Alfreds største oplevelser og udfordringer, og se nye filmklip fra rejsen, når M/S Museet for Søfart danner rammen om tv-optagelserne til en stribe talkshows – ’Kurs mod nord – ekstra.’

En programoptagelse varer ca. 3 timer med indlagt pause – der er mulighed for at forlade optagelserne halvvejs.

  • Pris pr. person 199 kr. (børn under 18 år, halv pris), betales ved indgangen. (Entréen til museet er inkluderet i prisen).
  • Tilmeld dig med fuldt navn via tilmelding@nullmfs.dk og skriv i mailen om du tilmelder dig til 8. april (på plads i museets auditorium senest kl. 11:35) eller d. 9. april (på plads i museets auditorium senest 10:50)
  • OBS! Overholdes ankomsttid ikke, kan der formenes adgang til optagelserne
  • Læs mere her

NB! Publikum bliver filmet. Ved køb af billet til showet giver man samtykke til at TV2 må benytte optagelser i programmet.

Du kan følge hele eventyret i programmerne ‘Kurs mod nord’ på TV 2 og ‘ Kurs mod nord – ekstra’ på TV 2 FRI – og når du vil på TV 2 PLAY. Der er premiere senere på foråret.