Studentergården søger nye beboere!

D. 1. marts er der ansøgningsfrist for potentielle beboere på Studentergårdens Kollegium på Nørrebro.

Studentergården er et af de unge gamle kollegier i København. Gården, som den kaldes i daglig tale af beboerne er bygget i 1922-23.

I dag er Studentergården hjem for 130 studerende fordelt på 11 gange med hver deres særpræg.

Studentergården er et socialt og traditionsrigt kollegie, hvor der er madklub flere gange om ugen på alle køkkener, og hvor en lang række traditioner og arrangementer løber af stablen året igennem. Beboerne forventes derfor at deltage aktivt i kollegielivet gennem sociale og kulturelle aktiviteter, udvalgsarbejde m.v.

Vi søger socialt engagerede beboere, der ønsker mere end bare et tag over hovedet.

Lyder det som noget for dig, holder vi Åben Gård for potentielle ansøgere torsdag den 7. februar kl. 20, hvor du kan komme og se stedet og få en fornemmelse af, hvad det vil sige at blive gårdbror og/eller -søster. Alle er velkomne! Læs mere på vores hjemmeside: www.studentergaarden.dk

Giv meget gerne besked på aabengaard@nullstudentergaarden.dk hvis du ved at du kommer – så kan vi bedre koordinere kagebagning og portvinsindkøb.

Mange kærlige hilsner

Gårdstyret
Studentergårdens Kollegium
Tagensvej 15
2200 København N
aabengaard@nullstudentergaarden.dk

Brecht i Gamle Scenes Balkonfoyer – Gratis adgang

Fredag d. 15. februar kl. 18.30. Det Kongelige Teater, Gamle Scene

Vi befinder os i den værste krise siden 30’erne. Kan vi måske lære noget af den værste krise? Kom og hør Bertolt Brechts tekster med betragtninger omkring livet fra dengang, tilsat musik af Weil, Eisler og Dessau.
Skuespiller Lisbeth Holdt Jørgensen fortolker sangene akkompagneret af pianist ved Det Kongelige Teater Bjarne Sahl.
Læs mere her

KOMMUNIKATIONSPRAKTIKANT SØGES

Asbæk Art Consulting søger en engageret og initiativrig kommunikationspraktikant, med interesse i kunst. Vi er kunstrådgivere med 100% fokus på samtidskunsten, vores primære arbejde består i at vejlede vores klienter omkring de muligheder, der ligger i denne verden – åndelige, brandingmæssige og økonomiske.

Vi er en lille virksomhed, men har mere end 40 års erfaring fra galleri og kommunikationsbranchen. Vi var nogle af de absolut første i Danmark til at formalisere kunstrådgivningskonceptet, og vi har nu raffineret det igennem 5 år. Vi er pt. 5 medarbejdere og det går strygende. Vi vokser os hele tiden større og derfor har vi brug for en kvalificeret person, der kan hjælpe os med en masse forefaldende opgaver:

• Opdatering og videreudvikling af vores medieplatforme. Herunder facebook, blog og hjemmeside

• Vedligeholdelse af vores kundedatabase

• Research og udformning af månedlige markedsanalyser

• Vedligeholdelse af kunstnerdatabase

• Pressemeddelelser og kontakt til medier

• Forefaldende kontorarbejde

Det giver sig selv, at du skal have en interessere i kunst, kommunikation og PR. Det kommer til at gå stærkt, og du skal kunne tænke selv og tage ansvar.

Vi kan tilbyde praktikplads i en dynamisk virksomhed, hvor du får mulighed for at samle erfaring og få en grundlæggende forståelse for, hvad der sker på den internationale kunstscene, og hvordan det foregår. Kort sagt kan vi tilbyde dig en indsigt i de mekanismer, der udgør samtidskunsten – og en uddannelse indenfor det at rådgive og navigere i denne fantastiske verden.

Vi ønsker en praktikant for 6 – 12 måneder. Vi regner med, at du kan tage din SU med og vi kan supplere med yderligere 2.000,- pr. måned – der vil være stor chance for ansættelse i en studenterstilling efterfølgende. Vi forventer, at du investerer omkring 30 timer om ugen i Asbæk Art Consulting. Så der vil være mulighed for at du kan tage et fag sideløbende og vi er selvfølgelig fleksible omkring eksamen.

Start 1. marts eller hurtigst muligt.

Hvad vi helt konkret forventer af dig:

• I gang med en videregående uddannelse gerne fra ITU, KUA eller CBS

• Gode kommunikationsfærdigheder mundtligt og skriftligt på både dansk og engelsk

• Mac bruger

• Du kender din Office pakke til mere end husbehov

• Gerne kendskab til Photoshop

Send en mail med dit CV og en ansøgning til tania@nullasbaekartconsulting.dk. Har du et par uddybende spørgsmål, kan du kontakte Tania Grønvald på 51 80 80 54 eller sende en mail til ovenstående adresse.

Ansøgningsfristen er d. 15. februar 2013.

FERNISERING PÅ OVERGADEN

Sofie Thorsen: Spielplastiken, 2012.

Det er en stor glæde for Overgaden at kunne invitere til fernisering fredag den 8. februar fra kl. 17-20 på udstillingerne IG 383 and The Play Sculptures af Thorbjørn Bechmann og Sofie Thorsen og Medium Large af Jesper Dyrehauge.

I den kommende udstilling på Overgaden undersøger og udvider Jesper Dyrehauge i en serie af nye værker maleriets rumlighed og virkemidler. På store, ugrundede lærreder opbygger han med gulerodstryk monokrome billedflader af flimrende prikker, for herved at danner abstrakte variationer over geometriske figurer.
Mens Dyrehauge skaber opart-inspirerede farveflader, udforsker Thorbjørn Bechmann og Sofie Thorsen i duoudstillingen IG 383 and The Play Sculptures legeskulpturen som kunstnerisk fænomen. I to parallelle installationer, der bl.a. består af skulptur, video og fotografi, adresseres de ideologiske og æstetiske aspekter i en række legeskulpturer i det offentlige rum fra efterkrigstidens Europa. For mere information se Overgadens hjemmside.

Klik her for at se programmet over udstillingsrelaterede event.

FRI ENTRE Udstillinger og events på Overgaden er altid gratis og alle er velkomne.

Overgaden.
Institut for Samtidskunst
1414 København K
www.overgaden.org

 

Formidler, Sagnlandet Lejre

Formidler Sagnlandet Lejre 2013

Sagnlandet søger i øjeblikket formidlere til sæson 2013. Der er tale om deltids-/studenterstillinger. Så hvis du har mod på et anderledes og varieret studiejob som formidler af 10.000 års kulturhistorie, og samtidig er dygtig til at formidle til børn og voksne, større grupper og små familier, så er muligheden her. Vi ser frem til at høre fra dig!

Til alle studerende ved kunsthistorie KUA

Det er en glæde at kunne tilbyde alle studerende ved kunsthistorie eller kunstakademiet i Danmark et gratis eksemplar af “Døren er åben – Tekster af Albert Mertz”.

Udgivelsen indeholder 55 tekster af forskellig karakter alle forfattet af den danske billedkunstner Albert Mertz (1920-1990). Udvalget fokuserer på hans kunstkritiske og kunstfilosofiske tekster samt hans tekstforsøg og henvender sig til alle, der har en interesse i kunst og for kunstens rolle i samfundet.

Bogen kan hentes i IKK-INFO + Vejledning, lokale 21.2.19.
Bøgerne kan afhentes i en begrænset periode, dvs. indtil omkring 21. februar.

God læselyst med venlig hilsen
Absalon Kirkeby og Kasper Hesselbjerg
Forlaget emancipa(t/ss)ionsfrugten
www.emancipatssionsfrugten.org

DR Kultur søger praktikant til nyt TV-program

DR KULTUR SØGER:
UNIVERSITETS-PRAKTIKANT TIL NYT ANE CORTZEN PROGRAM PÅ DR2

Send os en ansøgning, hvis du har lyst til at få erfaring med at lave et ugentligt TV-program. Du skal have mod på alt med teknik og følge godt med i den aktuelle dagsorden i alle medier.
Forløbet varer fra sidst i februar til 1. juli og er fuld tid. Du kommer til at indgå i samarbejdet i en erfaren redaktion og vil også få selvstændige opgaver med coaching undervejs.
Arbejdsstedet er DR Kulturs redaktion i DR BYEN.

Vi tager kun praktikanter, der kan bruge praktikperioden som en meritgivende del af deres uddannelse. Praktikken er ulønnet.
Send en kort ansøgning senest 8. februar til Jon Adelsten jade@nulldr.dk

Når det personlige bliver politisk – udstilling med Kajsa Dahlberg i Roskilde

Kajsa inviMuseet for Samtidskunst inviterer til fernisering på den svenske kunstner Kajsa Dahlbergs første separatudstilling i Danmark. Udstillingen har titlen THIS TIME, IT’S POLITICAL og præsenterer et udvalg af ældre værker sammen med to helt nye produktioner.

Da Kajsa Dahlberg i 2006 ville forære et eksemplar af Virginia Woolfs bog, A Room of One’s Own, i svensk oversættelse til en ven, viste bogen sig at være udsolgt. Dahlberg fotokopierede derfor en biblioteksudgave af bogen og fik den indbundet. Under dette arbejde bemærkede hun, at tidligere læsere af biblioteksbogen havde skrevet noter i bogens margin og understreget vigtige passager.

Det var begyndelsen på værket, A Room of One’s Own / A Thousand Libraries, som indgår i udstillingen THIS TIME, IT’S POLITICAL på Museet for Samtidskunst. I værket har Dahlberg samlet understregninger og noter fra alle svenske bibliotekseksemplarer af bogen og produceret en ny udgave i 1000 eksemplarer.

I Dahlbergs værk er læsning ikke længere noget, man gør alene. Værket forbinder bogens læsere hen over et halvt århundrede og skaber et læserfællesskab. Den intime, personlige relation imellem læser og bog er blevet et kollektivt og offentligt anliggende. Det personlige er blevet politisk.

THIS TIME, IT’S POLITICAL er den sidste i en serie udstillinger på Museet for Samtidskunst med fokus på kunstneres arbejde med arkiver. Udstillingen er realiseret i samarbejde med LARM Audio Research Archive og er kurateret af Trine Friis Sørensen, kurator og ph.d. stipendiat ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet. På baggrund af et DIVA residency har Dahlberg forud for udstillingen haft lejlighed til at arbejde med DRs radioarkiv, som er udgangspunkt for et af de udstillede værker.

Velkommen til fernisering på fredag d. 1. februar, 2013 kl. 17 -19

Udstillingsperiode 2. februar – 7. april, 2013

Museet for Samtidskunst

Stændertorvet 3A

4000 Roskilde

Læs mere om udstillingen og relaterede arrangementer på www.samtidskunst.dk

Udstilling mellem liv og død på Museet for Samtidskunst

AFTERLIFE / fotograf: Sofie Amalie Klougart
AFTERLIFE / fotograf: Sofie Amalie Klougart

Museet for Samtidskunst inviterer til fernisering på fredag, hvor Das Beckwerk Museums nye udstilling AFTERLIFE åbner.

Hvad gør vi, hvis livet går i stå? Hvis der ikke sker mere? Er det en katastrofe? Eller er det tværtimod det, der er lykken?

Det er blot en række af de eksistentielle spørgsmål udstillingen AFTERLIFE stiller os.

Igennem ti år undersøgte virksomheden Das Beckwerk det moderne menneskes livsvilkår og udfordrede grænserne for individets identitet og sociale eksistens. I 2010 blev Das Beckwerk lukket, og tilbage var et navnløst menneske uden nogen særlig grund til at være. Et ganske almindeligt liv. Der bare er.

Hvem? Det kunne være hvem som helst – dig, mig, manden eller kvinden, der går forbi os på gaden.

Gennem billeder, video, tekster og lyd giver udstillingen AFTERLIFE et portræt af menneskelivet som et utopisk efterliv: et liv uden formål, uden mål, ønsker, forestillinger eller begær – et liv, der ikke fører noget sted hen, men bare er, og måske derfor har et helt særligt nærvær.

AFTERLIFE er et samarbejde mellem fotografen Sofie Amalie Klougart, filminstruktøren Cæcilie Østerby Sørensen, lydduoen Graf, Nielsen og Das Beckwerk Museum.

I forbindelse med udstillingen er der arrangeret en række talks . Se www.samtidskunst.dk for mere information.

Udstillingsperiode 2. februar – 7. april, 2013.

Fernisering, fredag d. 1. februar, 2013 kl. 17 – 19.

 

Gå-hjem-møde: museets samlinger online

5. februar kl. 15 slår Statens Museum for Kunst dørene op for et gå-hjem-møde, hvor James Davis og Lizzy Jongma vil fortælle om deres arbejde med at formidle og tilgængeliggøre Tate og Rijksmuseums samlinger digitalt.

James Davis var en af hovedkræfterne bag søgningen i samlingerne på Tates hjemmeside, og han vil fortælle om både processen og resultaterne med at skabe en søgning, som gør det let og intuitivt at søge for mange forskellige brugere. James var tidligere Online Collection Editor hos Tate i London og arbejder i dag for Google Art Project.

Lizzy Jongma er Data Manager hos Rijksmuseum og har stået bag museets frigivelse af kunstværker under Creative Commons og har også været med til at lave museets nye og meget omtalte hjemmeside, som er blevet rost for sin måde at præsentere samlingerne på.

Mødet er gratis at deltage i og er rettet mod mennesker, der arbejder på og med museer.

Du tilmelder dig ved at sende en email til web@nullsmk.dk med navn og institution. Der er begrænset antal pladser, som fordeles efter først til mølle-princippet. Send gerne invitationen videre, hvis du kender andre, der kunne være interesserede i at deltage.

Tidspunkt: 5. februar kl. 15-17
Sted: Statens Museum for Kunst