Gratis Film og Artist Talk med Mark Tholander v. DIAS Kunsthal i Vallensbæk

DIAS Kunsthal inviterer til åbent særarrangement tirsdag d. 8. september kl 17. Her får du en unik mulighed for at opleve den danske billed- og videokunstner Mark Tholanders film ‘They built the widened coral reef’ fra 2019 og møde kunstneren i Vallensbæk Kultur- og Borgerhus.

I forbindelse med Vallensbæk Kulturuge har DIAS Kunsthal fanget Mark Tholander til en artist talk, hvor han fortæller om de kunstneriske og konceptuelle overvejelser bag værket, og dernæst vise eksempler på de teknikker og metoder som han benytter for at frembringe sit æstetiske udtryk.

Arrangementet er muliggjort med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens pulje for kunstneriske sommeraktiviteter og Vallensbæk Kommune.

DET PRAKTISKE
Filmen er på engelsk og kunstnerens foredrag foregår på dansk.
Der er gratis adgang til arrangementet og alle er velkomne – med forbehold for de aktuelle Corona-hensyn.

Tid: Tirsdag d. 8. september kl. 17-19
Sted: Vallensbæk Kultur- og Borgerhus, Vallensbæk Stationstorv 40

Tilmeld dig arrangementet via Facebook https://www.facebook.com/events/1103268890068520/

Brænder du også for at formidle kunst og arbejde kunstneriske processer? – Så er du måske vores nye ven…

Art Monday og Monday Studio er på udkig efter engagerede praktikanter og frivillige, der ønsker at få et indblik i udviklingen, produktionen og afviklingen af et integreret galleri, kunstbutik og forlag. 

Vi søger praktikanter og frivillige, med erfaring eller lyst til, at lære mere indenfor kommunikation og sociale medier, kuratering og programplanlægning, projektstyring, samt koordinering og afvikling af events.

Du vil skulle arbejde med opgaverne fra start til slut, og det er derfor vigtigt, at du er fleksibel og omstillingsparat, når det gælder dine opgaver, som både vil omfatte kontakt med kunder, kontorarbejde og andre praktiske opgaver i Monday Studio, såvel tæt samarbejde med nye og eksisterende kunstnere og vores yderlige kredse. 

Vi forventer at du er fleksibel og villig til at arbejde på skæve tidspunkter i forbindelse med arrangementer i aften- og weekendtimer. 

Vi leder efter dig som:

 • Er åben, imødekommende, initiativrig og kan arbejde selvstændigt.
 • Er lærenem og god til at sparre med andre. 
 • Har en solid ordenssans og kan lide at holde styr på tingene. 
 • Er fleksibel både i forhold til arbejdstider og arbejdsopgaver. 
 • Er glad, engageret og udadvendt. 

Arbejdsområder:

 • Kuratering til Monday Stuio, såvel i produktionssammenhæng.
 • Håndtering af kunstværker i butikken. 
 • Daglige drift af Studio – dvs. registrering og formidling via diverse digitale platforme, betjening af kunder i butikken, betjening af webshop og lageropdatering, ad hoc opgaver mv. 
 • Deltagelse i koordinering og produktion af den praktiske afvikling ved arrangementer. 
 • Assistere ved ferniseringer, releases og andre interne såvel eksterne arrangementer i Monday Studios regi. 
 • Administration og produktion af indhold til Facebook, Instagram og hjemmesiden.  
 • Planlægning og afvikling af aktiviteter og events før og under. 
 • research og deltagelse i arbejdet med programlægningen af arrangementer. 
 • Udarbejdelse af nyhedsbreve og anden kommunikation, til lægmand såvel presse mv.  

Praktikstillingen er ulønnet og kan med fordel lægges som et studiepraktikforløb.

Forventet antal timer: min. 15-35t/u. 

Frivilligstillingen er ulønnet og koordineres efter ønskede og mulige arbejdstimer. 

Art Monday og Monday Studio er et forlag med tilhørende butik, galleri og eventsted, der med fokus på den spirende samtidskunst arbejder for at præsentere ‘folket’ for en ofte usete verden af upcoming kunstnere. Med hovedsæde i hjertet af Vesterbro i København er Monday’ stærk kunstboble for den nysgerrige karakter. Monday’ består af en lille dedikeret gruppe medarbejdere, der alle løfter i flok. 

Ansøg venligst med et CV og en motiveret ansøgning til Jakob, hello@nullartmonday.net – løbende frist. Angiv i ansøgningen gerne hvilke områder du gerne vil arbejde med. 

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

CPH:DOX søger praktikanter til festivalen i 2021!

CPH:DOX tilbyder praktikpladser i en række afdelinger, hvor du kan få praktisk erfaring og udvide dit netværk indenfor felter som film, kulturformidling, branche, uddannelse, marketing, kommunikation, grafisk design, med mere.

CPH:DOX – Copenhagen International Documentary Film Festival – er en af Danmarks største årlige kulturbegivenheder med over 115.000 gæster, og en af verdens største festivaler for dokumentarfilm. Festivalen er samtidig en international branchebegivenhed med over 1.900+ branchegæster og en massiv interesse fra danske og internationale medier.

Den næste udgave af CPH:DOX finder sted den 17.-28. marts 2021. Udover selve filmfestivalen består CPH:DOX af branche-platformen CPH:INDUSTRY. Vi har kontor i Kødbyen på Vesterbro og tilbyder praktikpladser i en række afdelinger:

* Program
* Branche?
* UNG:DOX (uddannelsestilbud til gymnasierne)?
* Dox:Academy (uddannelsestilbud til studerende)?
* Kommunikation & presse?
* Marketing?
* Grafik

Læs mere om de enkelte afdelinger på www.cphdox.dk/info/praktik.

Praktikstart, ECTS-point og arbejdstid:

CPH:DOX finder sted i marts, og derfor er der mulighed for at få ECTS-point for praktikken som en del af forårssemestret på de videregående uddannelser. De fleste praktikpladser starter op i januar eller efteråret 2020 og løber frem til midt april.

Vi leder primært efter fuldtidspraktikanter (ca. 30 timer), men antallet af timer bliver selvfølgelig planlagt i forhold til dit studie og job. Der er også mulighed for at ansøge om deltidspraktik.

Bemærk, at praktikopholdet er ulønnet. Til gengæld tilbyder vi:

Praktisk erfaring og mentoring inden for en lang række områder.
Indsigt i kulturmiljø og filmbranche på et internationalt niveau.
Udvikling af et stort netværk.
Muligheden for at være med til at forme en af Danmarks største kulturbegivenheder.
Et ungt, kreativt og sjovt arbejdsfællesskab i Kødbyen på Vesterbro.

Sådan ansøger du:

Læs mere på: www.cphdox.dk/info/praktik og send en kort, motiveret ansøgning inkl. CV til kontaktpersonen i den afdeling du gerne vil i praktik hos.

Hvis du har nogen spørgsmål, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte os først. Da vi altid modtager flere ansøgninger, end vi har plads til, anbefaler vi at søge så snart som muligt. Vi vurderer de enkelte ansøgninger og indkalder til uddybende samtale.

Vi glæder os til at høre fra dig!

DY PLAMBECK & MORTEN ANDENÆS i SAMTALE

FotoForum / Talk
– en samtale mellem forfatter Dy Plambeck og fotograf Morten Andenæs
modereret af kurator Jesper N. Jørgensen

Fredag den 21. august 2020 kl. 17 i Fotografisk Center

I forbindelse med finissage på udstillingen I Remind Me of You
af den norske fotograf og billedkunstner Morten Andenæs på Fotografisk Center (23.05 – 23.08.2020) afholdes et FotoForum; en kunstnersamtale, hvor Andenæs går i dialog med den danske forfatter Dy Plambeck.

Plambeck og Andenæs deler en optagethed af at beskrive ’hverdagen’ og de mellem-menneskelige relationer, der udspiller sig i dens genkendelige og unavngivne miljøer. Deres værker – tekster og billeder – antyder komplekse narrativer, der omhandler social identitet, oplevelse af inklusion og eksklusion samt vore familiære og sociale bånd. I begges arbejder spejles vore fantasier, længsler, skam og ensomhed i skildringer af stille og eksistentialistiske oplevelser af verden og i mødet mellem mennesker.

Der er noget uudtalt i både Plambecks og Andenæs værker; der er noget under overfladen – både bøger og billeder foregår tilsyneladende i det ydre rum, mens det indre liv tilbageholdes og lades åbent for fortolkning.

Samtalen vil italesætte hvordan Plambeck og Andenæs visualiserer og sprogliggør en filosofisk og psykologisk dialektik mellem det almene og det personlige, det reducerede og det eksplicitte, det sete og det egentlig betragtede, mellem fravær og tilstedeværelse.

Arrangementet afholdes i samarbejde med DJ:Fotograferne og Norges Ambassade i Danmark. Entré 50 kr. inkl. et glas vin. Gratis for medlemmer af Fotografisk Center og Dansk Journalistforbund. Halv pris for kunst- og kunsthistoriestuderende. Tilmelding: info@nullfotografiskcenter.dk eller 33930996

Vi ses i Staldgade 16, København V.

Læs den fulde beskrivelse af kunstnersamtalen ved at hente pdf’en i linket

Kunsthistorisk Aktion: Call Out #2

Kalder alle kunst- og arkitekturhistorikere:

Der mangler viden og handling om skulpturerne og arkitekturen fra Danmarks kolonialistiske fortid, vi omgiver os med. De er en del af den nutid, som vi skal ændre. Vi er formidlerne og vidensbærerne. Vi kan bruge vores kompetencer til at problematisere og destabilisere de gældende fortællinger og pege på de andre fortællinger, som skal synliggøres. Vi understøtter ikke kun én fortælling, men skaber plads til flere. Vi vil både pege på feministiske, antiracistiske og heteronormative problematikker i vores offentlige kunst.

Vi vil vise gennem handling, hvad der mangler politisk støtte til:

 • Vi skal gennem gåture og research kortlægge og arkivere, hvilke skulpturer og arkitektur der er relevant at problematisere i Danmark.
 • Vi skal kontekstualisere skulpturerne og arkitekturen bredt og nemt formidlende med dyb research.
 • Vi skal pege på, hvem der kunne rejses skulpturer af i stedet for.

Vi er ikke kunstnere, men vi er historikere. Passer din faglighed ind, eller har du en vigtig antiracistisk eller feministisk pointe, så duk også gerne op.

Duk op til vores møde nummer to:
Folkets Park
D. 10.8. 2020 kl. 19:00

V1 Gallery & Eighteen søger praktikant

Foto: Jan Søndergaard

V1 Gallery søger praktikant til forskelligartede opgaver på galleriets adresser i Kødbyen med opstart den 24. September, 2020

Vi leder efter en praktikant, som:

– Er lærenem, god til at arbejde selvstændigt og sammen med andre
– Har en solid ordenssans og er glad for at systematisere
– Er fleksibel både i forhold til arbejdstider og -opgaver
– Er glad, engageret og udadvendt

Arbejdsområder:

 • I tæt samarbejde med galleriets to assistenter sørge for den daglige drift – dvs. registrering og formidling via diverse digitale platforme, betjening af kunder i galleriet, betjening af galleriets webshop, lageropdatering og pressekontakt.
 • Assistere ved ferniseringer og andre forefaldende arrangementer i galleriet.
 • Håndtering af indkommende og udgående kunstværker til og fra huset.

Du kommer som praktikant til at arbejde med både praktiske og mere indholdsmæssige opgaver. Det er derfor vigtigt, at du er fleksibel og omstillingsparat, når det gælder dine arbejdsopgaver, som altså både vil omfatte kundekontakt, kontorarbejde og praktiske opgaver på galleriets lager. Dertil er det en fordel, hvis du har kendskab til Adobe-pakken.

Vi kan tilbyde en arbejdsplads, hvor du får grundig erfaring med alle de rutiner og arbejdsgange, der udgør galleriets daglige drift, får udvidet dit netværk og et stærkt kendskab til samtidskunst.

Praktikstillingen er ulønnet og kan med fordel lægges som et studiepraktikforløb.

Timeantal: Minimum 22 timer/ugen fordelt over tre hverdage samt hver lørdag 10.45 – 15.00.

Kort om os:

V1 Gallery blev grundlagt i 2002 og repræsenterer et bredt udvalg af nye og etablerede kunstnere med ca. 10 udstillinger om året. I august 2016 åbnede vores søstergalleri Eighteen.

Send en kort ansøgning + cv med lidt om dig selv og dine kompetencer til: amanda@nullv1gallery.com

Hvis du har yderligere spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at skrive en mail til: amanda@nullv1gallery.com

Ansøgningsfrist d. 28. August. 2020.
Samtaler forventes at blive afholdt i uge 37.

Vi glæder os til at høre fra dig!

V1 Gallery og Eighteen

Billig fuldtidsplads til specialestuderende

Er du specialestuderende eller nyuddannet og søger en billig kontorplads i København?

Jeg leder efter en person, der har lyst til at hjælpe mig med de daglige rutiner på det kreative kontorfællesskab Kontor Nr.25, der ligger i en sidegade til Rantzausgade.

Derfor tilbyder jeg en fuldtidsplads til halv pris i bytte for hjælp til den daglige oprydning, kaffebrygning og andre småting.

Kontor Nr. 25 er et lille kontorfællesskab, som består af projektarbejdere og selvstændige indenfor kunst, litteratur, musik, film, kommunikation m.m.

Med til en kontorplads får I egne nøgler, 100/100 mbit fibernet, fri adgang til vores 2 mødelokaler, økokaffe & te samt rengøring med i prisen. Derudover har vi et stort samtalekøkken og en lækker baggård lige udenfor døren.

Normalpris for en fuldtidsplads er 1.800 kr. Den tilbydes til halvpris for hvad vil svare til højst 2-3 timers arbejde om ugen.

Hvis du vil vide mere så check os på: www.nr25.dk og tjek mit arbejde på www.meterspace.dk

Og kontakt mig på info@nullnr25.dk, hvis du er interesseret i tilbuddet. Skriv specialeplads i emnefeltet.

Studentermedhjælp til videreudvikling af Gammelgaards kunstformidling for børn og unge

Brænder du for kunstformidling i øjenhøjde og bliver motiveret af at finde på nye spændende oplevelser for børn og unge? Er du optaget af hvordan kreativitet, kunst og kultur kan skabe fællesskaber og innovation?

Om stillingen

Gammelgaard søger en studentermedhjælp til udvikling af vores børne- og ungeprogram og til at indgå i øvrige opgaver i huset. Udgangspunktet er en fast ugentlig ansættelse på 5 timer som programansvarlig plus to månedlige lørdagsvagter á 5 timer som museumsvært.  Derudover kan Gammelgaard lejlighedsvis tilbyde ekstra timer inden for praktisk forefaldende opgaver som cafémedhjælper, ophængning, fundraising, artikler i forbindelse med større udstillingsprojekter og arrangementer, ferniseringer mm.

Vi glæder os til at modtage din motiverede ansøgning, CV og relevante eksamenspapirersenest 10. august kl. 12

ARIEL viser Will you feel comfortable in my corner?

ARIEL – Feminisms in The Aesthetics inviterer til åbning af Will you feel comfortable in my corner? ; en udstilling med performance af den Paris-baserede forfatter og performancekunstner Ndayé Kouagou.

“What makes someone open or closed? People don’t have a lid or a bottle cap, so what makes them open or closed? Do you consider yourself open or closed? Is one better than the other? Are we always looking for the best? Are you always looking for the best? Are we always looking? Are we always? Ah! You don’t have any answer, all you want to say is “yes I am open” but deep down you’re not sure if that’s the case. Sorry for putting you in this situation. But don’t worry, here is my corner. It’s really comfortable, I’ll share it with you!” – Ndayé Kouagou

Med udgangspunkt i tekst arbejder Kouagou inden for en række medier som performance, lyd og installation, og sætter spørgsmålstegn ved de grundlæggende parametre, der konstruerer vores socio-politiske synspunkter. Will you feel comfortable in my corner? afspejler Kouagous udforskninger og tilgange til emnet andethed. Ved at spørge ind til hvordan vi deler sårbarhed og styrke, beskæftiger Kouagou sig med begreberne frihed, legitimitet og privilegium, som definerende betingelser for, hvad der betragtes som andet.

Vi byder ind til et glas vin 15.00 – 18.00 Lørdag d. 8. august ved Kvindernes Bygning, Niels Hemmingsens Gade 8-10.

Til fernisering af Will you feel comfortable in my corner? vil der være en performance kl.15.30 af Kouagou.

(Se venligst på vores hjemmeside angående COVID-19 tiltag)

Ndayé Kouagou, født 1992 (Frankrig), er performancekunstner, forfatter og lydproducent med base i Paris. Kouagous praksis udforsker tekst som et medium; hans tekster er visuelle, rytmiske og performative snarere end rent informative, og hans arbejde formidles gennem en række forskellige discipliner, der inkluderer lydværker, installationer og performance. Han har præsenteret sit arbejde bl.a. på Les Urbaines (Lausanne), Auto Italia Sydøst (London), Centrale Fies (Dro / Italien) og Lafayette Anticipation (Paris), hvor han også lancerede forlagsprojektet Young Black Romantics (YBR).

Offentlige arrangementer:

ARI. Readings 5# Will you feel comfortable in my corner?
Søndag d. 9. august kl. 14-16

Til dette event er litteraturen og andet materiale blevet udvalgt af Ndayé Kouagou, som vil lede læsekredsen og introducere tekster fra hans forlagsprojekt Young Black Romantics (YBR).
Det er ikke nødvendigt at læse på forhånd.

LITERATUR:
Hanne Lippard – This embodiment
Samuel Beckett – Molloy
Et udvalg af publikationer fra Young Black Romantics (YBR)

ARI. Readings er en serie af arrangementer, hvor vi læser uddrag af den litteratur, som har inspireret og dannet udgangspunkt for kunstneres research. Litteraturen er udvalgt af kunstnere og gæstekuratorer fra ARIELs udstillingsprogram, så der parallelt opbygges et offentligt tilgængeligt arkiv; ARIEL ARCHIVE.

ARI. Writings 1# skriveworkshop
Søndag d. 9. august kl. 16-18.


Denne workshop omhandler, hvordan man skriver en tekst med flere hænder – hvor teksten går på skift fra den ene til den anden, og så tilbage igen. Workshoppen lægger vægt på at skrive i samarbejde og er knyttet til performancen “Will you feel comfortable in my corner?”. Samtidig forsøger workshoppen at besvare spørgsmålet; ville du føle dig tilpas i en andens hjørne? At skabe en forbindelse mellem skrivning og følelse af selv. Det første spørgsmål, der melder sig er; hvilket hjørne, er det du taler om? Workshoppen besvarer dette spørgsmål og mange flere. Målet er at skrive, samarbejde og dele.

Begge arrangementer er ledet af Ndayé Kouagou og vil finde sted i Kvindernes Bygning.
Gratis adgang ved tilmelding: arielfeminisms@nullgmail.com
Sprog: Engelsk

Find os på https://arielfeminisms.dk/ eller din nærmeste Facebook / Instagram