Fernisering og 5. års jubilæum i Studenternes Galleri på KU

Du og dine inviteres til fernisering i Studenternes Galleri på vinterudstillingen 2014 med titlen UNDER VAND – OVERFLOD.

Udstillingen dykker dette semester både ned UNDER VAND – hvor eventyr, transformationer og det ukendte udforskes – og bevæger sig ind i OVERFLOD – hvor vores ønsker og besiddelser grænskes.
Går vi under eller flyder vi ovenpå?

Dertil markerer ferniseringen også galleriets 5 års jubilæum , hvilket vil blive fejret bl.a. med kage og bobler.

Så kom til fernisering fredag (i morgen) d. 28 november kl. 16.00 i Det Humanistiske Fakultetsbibliotek.

Vi ses!

Ferniseringsplakat - vinter 2014

Er du Promote its nye PR-praktikant i forårssemesteret 2015?

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med at promovere musikere, bands, bøger, produkter og events? Og brænder du for PR og kommunikation? Så er et praktikophold hos PR-bureauet Promote it! nok noget for dig.

Hos Promote it! søger vi 2 nye praktikanter til forårssemesteret 2015. Vi ønsker, at du som praktikant kan være hos os fuldtid i minimum 4 måneder. Vi ser gerne, at du er studerende på en relevant uddannelse – fx kommunikation, musikvidenskab, performance design, moderne kultur og kulturformidling el. lign. – dette er dog ikke et krav. Det vigtigste er, at du interesserer dig for PR- og kommunikationsarbejde og ønsker at udvikle dig indenfor området.

Ansøgningsfrist senest d. 15. december.

Læs hele opslaget (pdf).

Museerne på Rosenborg og Amalienborg søger en studentermedhjælper til formidlingsafdelingen

Brænder du for kultur og har du flair for skrive? Er du hurtig til at sætte dig ind i nye arbejdsopgaver? Og er du
tiltrukket af at arbejde i krydsfeltet mellem kommunikation, marketing og PR?

Ansøgningsfristen er d. 8. december 2014.

Læs hele opslaget (pdf).

Fernisering // Present Photography / Present Ceramics

Jeanette Land Schou, Sallerupsvägen - Malmø, Sverige 2014
Jeanette Land Schou, Sallerupsvägen - Malmø, Sverige 2014

Torsdag 27. november kl.16.00

’Present Photography / Present Ceramics’ er årets sidste udstilling hos Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel. På udstillingen præsenteres 10 fotografer: Marianne Engberg, Kirsten Klein, Tove Kurtzweil, Jeannette Land Schou, Nobbe Bernild, Lilian Bolvinkel, Tina Enghoff, Fie Johansen, Janne Klerk og Vivian Maier. Herudover vises en række værker af den i USA bosiddende, men danske keramiker Marie T. Hermann.

Udstillingens titel kan tolkes på flere forskellige måder, da ordet ’present’ i sit udgangspunkt har mange betydninger. I denne sammenhæng henvises til betydningen nuværende/nærværende, da det er kendetegnende for alle udstillingens kunstnere, at de har skabt og skaber værker med nutidig relevans.

Med ’Present Photography / Present Ceramics’ ønskes det at stille skarpt på den enkelte kunstners individuelle personlighed og det særegne ved dennes virke, men samtidig også at vise den store mangfoldighed, der gennemstrømmer både fotografiet og keramikkens verden.

Fotografiet er i sin grundvold komplekst, da det er en 1:1 afbildning af den virkelige verden og på samme tid fyldt med kulturelle tegn og koder, der anvendes og fortolkes forskelligt alt efter, hvem man er og hvor man kommer fra. Dette skaber en bredde indenfor det fotografiske felt, som på denne udstilling anskueliggøres ved, at hver fotograf tildeles en af Museumsbygningens smukke ovenlyssale. Derved skabes en række forskellige universer, der hver er repræsentativt for den enkelte fotograf og som bindes sammen af den fysiske ramme, som Museumsbygningen skaber – i Tina Enghoff, Nobbe Bernild, Lilian Bolvinkel, Tove Kurtzweil og Vivian Maiers rum kommer vi, på vidt forskellige måder, tæt på mennesket og hos Marianne Engberg, Kirsten Klein, Jeanette Land Schou, Janne Klerk og Fie Johansen fortolkes forholdet mellem kultur og natur.

De fotografiske universer suppleres af Marie T. Hermanns keramiske univers, hvor de enkle og æstetiske værker udfordrer den gængse opfattelse af, hvad keramik er.

Udstillingen vises fra 28. november 2014 – 3. januar 2015.

Facebook

Universitetspraktikant til Tværs-på-P3

Tværs er et legendarisk DR-brand, som begyndte for over 40 år siden, hvor Tine Bryld rådgav unge i radioprogrammet af samme navn. I dag består Tværs af et radioprogram på P3, et website med ungehistorier samt aktiv kommunikation med unge over sociale medier.

Som praktikant på Tværs bliver du et vigtigt element i en lille redaktion, der har fokus på unge og de udfordringer, der ligger i tiden fra ung til voksen. Vi producerer historier til websitet og laver direkte radio på P3.

Vi finder unge, der kan fortælle andre unge, hvordan man kommer igennem store eller mindre ungeproblemer. Vi rådgiver ikke men lader unge fortælle deres egne historier. Vi samarbejder med en række rådgivningssteder.

Vi søger en praktikant, der vil bruge et semester på dette vigtige unge-område og som måske selv har erfaringer med frivilligt arbejde indenfor ungerådgivning.

Du får mulighed for at prøve kræfter med at:
– researche og finde cases til Tværs
– assistere ved den direkte udsendelse søndag aftner.
– arbejde med afviklingsmanuskript
– arbejde med sociale medier

Praktikforløbet er ulønnet, på fuld tid og løber fra 15.januar til 15. juni 2015

Praktikken foregår i DR Byen i København, der har metro lige til døren.

Hvis du vil vide mere om praktikken er du velkommen til at ringe eller skrive til redaktør Birgit Bergholt på bbn@nulldr.dk / 28 54 62 90.

Send din ansøgning (max. 1 A4-side), c.v. og dokumentation for, at praktikken er meritgivende til job@nulldr.dk og mærk mail’ens emnefelt 188-2014.

Ansøgningsfrist
Fredag den 12. december kl. 12.00.
Samtaler finder sted onsdag den 17. december i DR

Din ansøgning kan betragtes som modtaget i DRs systemer, når du som kvittering får et autosvar fra DR HR.

Det er en forudsætning, at praktikken er meritgivende. DR skal have dokumentation fra uddannelsesinstitutionen før aftale om praktik kan indgås. Ansøgere kan være universitetsstuderende eller studerende fra andre videregående uddannelser, der har virksomhedspraktik som en del af studieforløbet

Om DR
DR er Danmarks største medievirksomhed, der leverer public service-indhold til hele landet, døgnet rundt, på alle platforme for at samle, oplyse og udfordre befolkningen. DR sender på seks tv-kanaler, ti radiokanaler og ti P4-distrikter fordelt over hele landet. Desuden driver DR landets største indholdsportal dr.dk, en række apps og Koncerthuset samt kor og ensembler.
Læs mere om DR på www.dr.dk/omdr

INSTRUKTORSTILLING PÅ KUNSTHISTORIE

I tilknytning til undervisningen på BA-uddannelsen i Kunsthistorie, 1. år, på studieelementerne Metode og Teori I & Kunsthistorie III: 1400-1800 søges en instruktor. Læs mere her:

http://jobportal.ku.dk/administrative-og-forskningsunderstoettende-stillinger/studenterjobs/?show=699713

CPH STAGE 2015 SØGER FESTIVAL PRAKTIKANTER

Interesserer du dig for teater og scenekunst? Kunne du tænke dig at blive en del af teamet bag CPH STAGE festival? CPH STAGE søger engagerede praktikanter, som har lyst og mod på at hjælpe med stable næste års festival på benene.

CPH STAGE blev grundlagt af fire af hovedstadens mindre teatre og fandt sted for første gang i juni 2013. Festivalen er et samarbejdsprojekt mellem teatre, producenter og scenekunstgrupper på tværs af hele landet. De københavnske teatre ligger scene til udefrakommende forestillinger og præsenterer de bedste forestillinger fra årets sæson. Festivalen indeholder også alternative venues, tiltag i det offentlige rum og genrebrydende projekter. I år har vi særlig fokus på den internationale del af festivalen.

Som praktikant hos Cph stage vil du indgå som en del af festival sekretariatet. Dine opgaver vil bl.a. være:

 • Hjælp på festivalkontoret
 • Diverse opgaver i forbindelse med indsamling af materialer og kommunikation
 • Praktiske opgaver i forbindelse med afvikling af festivalen
 • Distribution af diverse materialer

Er du samtidig et stærkt organisatorisk talent, vil du få mulighed for at prøve kræfter med mere koordinerende arbejde. Praktikperioden kan tilrettelægges i forhold til de muligheder, du har for praktik, men vi forventer, at du kan være med til afviklingen af festivalen i hele junimåned.

CPH STAGE kan desværre ikke tilbyde løn i forbindelse med praktikopholdet, men til gengæld kan du komme gratis i teateret til udvalgte forestillinger. Hvis du vil have indsigt i arbejdet med at stable en festival på benene, mere erfaring med administration og en bred kontaktflade i teaterverdenen – så kontakt os.

Send en kort ansøgning sammen med dit CV til info@nullcphstage.dk Skriv ”praktikansøgning” i emnefeltet.

Ansøgningsfrist mandag d. 5. januar og med samtaler i uge 3. Hvis du har spørgsmål så skriv til info@nullcphstage.dk eller ring på 33 32 13 33

Vi glæder os til at høre fra dig!

Dukkepartifest – vi køber vælgere for øl

Dukkepartiet holder fundraisingfest – en øl for en vælgererklæring

D. 28. november kl.19. Alle er velkomne.

Digital eller ej – det tager tid at samle 20.260 vælgererklæringer. Det må partiet Dukkepartiet sande. Nu tager Dukkerne initiativ til en anderledes fundraising, hvor valutaen er vælgererklæringer.

Det maskebærende parti vil gøre noget ved politikerlede og ”genstarte demokratiet,” som det lyder på hjemmesiden. Men partiet har brug for vælgererklæringer – og mange af dem.
Partiet er en del af Indenrigsministeriets forsøgsordning, hvor nystartede partier kan samle vælgererklæringer digitalt. Ordningen omfatter også andre partier som Alternativet. Men erklæringen er endnu ikke 100 procent digital, og processen er stadig lang og træg, mener partiet:

Dukkepartiet udtaler:
”Det tager simpelthen for lang tid med de erklæringer. Derfor tager vi sagen i egen hånd”.

Den 28. november kan interesserede derfor møde op på teatret Sort/Hvid i Skindergade 3, hvor Dukkepartiet giver øl – hvis man altså medbringer en vælgererklæring.

”Vi håber selvfølgelig, at der kommer storinvestorer til arrangementet. Der er folk derude, der har omfangsrige familier med mange søskende, kusiner og fætre. Her kan det jo blive til mange øl, hvis de tager erklæringer med fra dem alle. Måske der sågar kommer folk, der kan give omgang,” lyder det fra Dukkepartiet.

Med venlig hilsen Dukkepartiet

Læs mere om Dukkepartiet
Tilmeld dig på facebook

COPENHAGEN PHOTO FESTIVAL SØGER PRAKTIKANTER TIL FORÅRET 2015

Vil du være med til at realisere Nordens største fotobegivenhed?

På Copenhagen Photo Festival (CPF) arbejder vi hele forårssemesteret på udvikling og planlægning af festivalen, der afholdes midt i juni 2015. Hvert år samarbejder vi med en lang række gallerier, museer og alternative udstillingssteder i fortrinsvis København og Øresundsregionen om udstillinger, artist talks, seminarer, foredrag og guidede tours.

Vi udgiver et fyldigt festivalkatalog og en programfolder for årets udstillinger og yder en målrettet presse- og markedsføringsindsats. CPF er samtidig ved at etablere sig som helårsportal for formidling af fotografi. Dette sker bl.a. med lanceringen af en ny online undervisningsportal for folkeskolen samt en online public service portal med tutorials og podcasts til inspiration for fotografer og fotointeresserede.

ARBEJDSOPGAVER

Som praktikant i en lille organisation som CPF kommer du til at få et bredt indblik i, hvad det vil sige at planlægge og realisere en omfattende kunstnerisk event med mange samarbejdspartnere og aktiviteter. Du vil få mulighed for at få afprøvet dine specifikke kompetencer og være med til at præge festivalens udvikling. Du blive koblet på et eller flere af nedenstående projekter eller arbejdsområder, men samtidig blive involveret i den generelle planlægning af festivalen.

• Udstillingsprojekter i festivalens egen Photo City – herunder Den Censurerede Udstilling
• Koordineringen af eventprogram
• Formidling af fotofestivalens begivenheder og aktiviteter på vores sociale platforme
• Assistance i forbindelse med pressearbejde
• Kontakt til fotografer, udstillere, kuratorer og andre samarbejdspartnere
• Redigeringen af festivalens udgivelser – katalog, programfolder og festivalplakat
• Udvikling af festivalens nye online public service-portal med bl.a. produktion af podcasts og tutorial videos og formidling af projektet.
• Udvikling af online undervisningsportal.

KVALIFIKATIONER

• Du studerer et æstetisk fag eller fag inden for medier/kommunikation.
• Du interesserer dig for fotografi og har gerne en generel viden om kunst/visuel kultur
• Du formulerer dig godt og problemfrit på både dansk og engelsk
• Du er ansvarsbevidst og vant til at arbejde selvstændigt med egne ansvarsområder
• Du er i stand til at håndtere og strukturere flere sideløbende projekter
• Du kan indgå i et praktikforløb fra januar – juli 2015, evt. deltid ved siden af din uddannelse.

Vi kan desværre ikke tilbyde løn i forbindelse med praktikken.

ANSØGNING

Send din ansøgning, inkl. cv, til projektkoordinator Kirstine Schiess Højmose: kirstine@nullcopenhagenphotofestival.com, senest den 8. december 2014.
Har du spørgsmål til praktikforløbet, så kontakt venligst Kirstine på ovenstående mail eller telefon: 25330082. Vi glæder os til at høre fra dig

GOLDEN DAYS SØGER PRAKTIKANT til festivaludvikling

Kan du gøre kulturarven mindre fesen? Og trænger du til at forene din faglighed med din praktiske snilde? Vil du være med til at tænke oplevelsesdesign ud af boksen? Så er det måske noget for dig at bruge forårssemestret på at være med til at skabe Golden Days festival 2015

Festival om ”Ting der former os”
I 2015 laver Golden Days en festival om kulturarv. Ikke den nationale. Ikke nødvendigvis den institutionaliserede. Men den kulturarv der former os, og som vi er formede af. Værende alt fra genstande, over værker til ritualer, minder, sanser, traditioner osv. Festivalen begraver kanonutopier, og beder publikum vælge og vrage blandt den kulturarv, der har betydning for dem i dag – om det så er 50’er-mode eller folkedans.

Golden Days sekretariatet har til opgave at udvikle programmet i samarbejde med festivalens mere end 100 samarbejdspartnere. Som praktikant i foråret vil du blive en del af festivalens produktionsfase, hvor vi udvikler indhold, koordinerer og afvikler aktiviteter.

Vi søger, en person, der…

 • tør være med til at udfordre vores tanker om og forhold til kulturarven.
 • er i stand til at trække tråde mellem historien og vores samtid
 • har en praktisk sjæl og ikke er bange for at smøge ærmerne op
 • har lyst til at indgå i et tæt parløb med et lille festival-team
 • er selvkørende, samarbejdsorienteret og opsøgende
 • har afsluttet sin bachelor
 • … måske allerede har haft antennerne ude i forhold til at beskæftige sig med kulturarv

Du får…

 • et rigtig godt indblik i, hvordan man omsætter ideer til arrangementer
 • kendskab til og netværk blandt mange forskellige kultur- og vidensinstitutioner
 • mulighed for at deltage i daglig sparring og idéudvikling med festival-teamet
 • anledning til at opleve en festival tage form og blive ført ud i verden
 • en kreativ, sjov og social arbejdsplads, der er præget af dynamik og innovation

Praktikperioden starter 1. februar og varer til slutningen af september. Praktikken er ulønnet. Send en kort, motiveret ansøgning med beskrivelse af dine kvalifikationer inden 9. december.

For uddybende oplysninger kontakt projektleder Josefine Albris på josefine@nullgoldendays.dk eller tlf: 5133 9495.

Golden Days er et kultursekretariat. Sammen med kulturinstitutioner, organisationer og virksomheder udvikler vi blandt andet festivaler, udstillingskoncepter, digital formidling, trykte udgivelser og historiske markeringer, der inddrager publikum. Vores DNA er viden og historie. Vi formidler perspektiver på samfundet, der gør os klogere på vores fælles kultur. Vi skaber intelligente, kulturelle begivenheder og sætter Danmarks historie og fremtid på dagsordenen. Læs mere www.goldendaysfestival.dk