Forpremiere på Christoffer Guldbrandsens “Præsidenten”

Kom til forpremiere og mød en af dansk dokumentarfilms mest markante instruktører! 7. april kl. 18 i Den Sorte Diamant.

I sin nye film “Præsidenten” går Christoffer Guldbrandsen igen bag magtens facade. Denne gang er scenen det europæiske magtcentrum.

For første gang får offentligheden adgang til en af de vigtigste og mest ejendommelige beslutningsprocesser i Europas nyere historie. Ambitionen var en stærk præsident for et samlet EU – resultatet blev noget helt andet.

Filmen fortæller historien om en supermagt der skulle vælge en præsident og endte med en mand der ikke ville have jobbet.

Det er en film hvor Europas stats- og regeringschefer for første gang giver deres uforbeholdne mening om hinanden til kende og det EU, som de næsten alle tror på – men hvis fremtid de frygter.

Efter visningen er der Q&A med Christoffer Guldbrandsen

Dokumania LIVE arrangeres af Det Kongelige Bibliotek i samarbejde med DR 2 Dokumania

Standard: 45,- kr.
GRATIS for studerende – tilmelding via mail nødvendig.
Foregår i Den Sorte Diamant, torsdag 7. april kl. 18
Læs mere på www.studentsonly.dk

***********************

OM CHRISTOFFER GULDBRANDSEN
Født 1971, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole og London City University. Har arbejdet som nyhedsjournalist for TV 2 men siden 2001 som dokumentarfilmsinstruktør.

Guldbrandsen er en af den danske dokumentarfilms mest markante skikkelser. Hans adelsmærke er den personnære, dramatiske, politiske dokumentar, og op igennem 00’erne har hans film igen og igen sat dagsordenen både i medierne og politisk: “Fogh bag Facaden” (2005) afslørede både det mindre pæne spil om Tyrkiets optagelse i EU og ikke mindst det til tider anstrengte forhold mellem Anders Fogh Rasmussen og Per Stig Møller. Og den tåkrummende “Dagbog fra midten” (2009) skildrede det både tragiske og komiske forløb omkring Ny Alliances og Naser Khaders storhed og fald. Guldbrandsen trådte for alvor på magtens ømme tæer med den mindre person-fokuserede men stærkt kritiske “Den hemmelige krig” (2006), der mere end antydede, at Danmark havde været både vidende og medhjælpende til USA’s overtrædelser af Genève-konventionen i Afghanistan. Trods hård kritik af filmens redelighed fra højrefløjens politikere og medier, viste filmens påstande sig at holde vand.

Præsidenten, 2011
Dagbog fra midten, 2009
Den hemmelige krig, 2006
Lykketoft finale, 2005
Kampen om staden, 2005
Rødvinsgenerationen, 2003
Fogh bag facaden, 2003
Europa på spil, 2002
De første, 2002
Exit Brixtofte, 2002

***********************

Nikolaj Kunsthal søger unge til at udvælge musikvideoer

HVILKE MUSIKVIDEOER ER DE VILDESTE?

NIKOLAJ KUNSTHAL SØGER LIGE NU UNGE TIL AT VÆLGE DERES BUD PÅ DE BEDSTE MUSIKVIDEOER TIL FOKUS VIDEOFESTIVAL

Er du mellem 15 og 25 og vil du være med til at udvælge musikvideoer til FOKUS – den kommende videofestival i Nikolaj Kunsthal?

Vi har brug for ca. 10 engagerede og dedikerede unge, der elsker musik og billeder og synes, at netop musikvideomediet er et spændende krydsfelt, hvor 1 + 1 bliver 3, når det er allerbedst! Vi har også inviteret musikbladet Soundvenue til at bidrage med deres bedste profbud fra de senere år. Derudover vil vi gerne sætte fokus på de musikvideoer, som især unge kan lide, og derfor har vi brug for din hjælp.

VIL DU VÆRE MED?
For at deltage skal du skal have lyst til at fortælle om din fascination af netop dine favorit-videoer. Du skal argumentere for dine prioriteringer, når deltagerne/gruppen af unge den 14. april kl 17-20 skal battle om hvis videoer, der absolut må med i Nikolajs program.

Du skal også have lyst til at deltage i Nikolaj Kunsthals event den 7. maj, hvor programmet præsenteres, og Soundvenue, ungepanelet og en musikvideoinstruktør m.fl. skal diskutere deres erfaringer medgenren.

Hvis du synes, det lyder sjovt og udfordrende på den fede måde, så skriv en mail til os senest den 4. april med dit navn, din alder og lidt om hvad du laver (uddannelse/beskæftigelse) til: Hilde Østergaard, hoe@nullnikolajkunsthal.dk.
Nikolaj udvælger 10 unge, og alle får svar i løbet af den 5. april 2011. Vi glæder os til at høre fra dig!

OM FESTIVALEN FOKUS er navnet på Nikolaj Kunsthals bud på en ny platform for videokunst i København. Festivalen afholdes første gang i maj fra den 5. til den 22. og præsenterer et både levende og fokuseret program med scener for mange slags video, udvalgt og kurateret af forskellige stemmer med hver deres specielle indsigt og forhold til genren.

Whole Body Treatment

Whole Body Treatment – Teater på kroppen

Performance i Multisalen på Københavns Universitet Amager 28. marts – 2. april 2011. Alle dage kl. 17.00 og 20.00. Tidsbestilling: wholebodytreatment@nullgmail.com Pris: 50 kr. Varighed: 40 min.

Markedet for psykoterapi svømmer over af individuelle behandlingsformer. Performancekunstner Sara Hamming undersøger i forestillingen “Whole Body Treatment” behandlersituationen i et 1:1 møde, hvor den enkelte tilskuer kommer på briksen.

Sara Hamming har været artist-in-residence på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab i februar og marts 2011. Sammen med studerende og undervisere har Sara Hamming udforsket behandlersituationen som en særlig form for iscenesat mellemmenneskeligt møde.

Whole Body Treatment er en behandlings-performance, der nysgerrigt udforsker den nærhed, som opstår i mødet mellem behandler og klient, men også forholder sig kritisk til den magt og passivisering, der udøves, når man – helt bogstaveligt – lægger sin skæbne i et andet menneskes hænder. Hvilke autoritetsforhold bærer vi med os fra barndommens oplevelser hos lægen og tandlægen?

Som hos enhver anden behandler booker man en tid til Whole Body Treatment. Som reservation får man tilsendt en mail, der forbereder deltageren på, hvad der skal ske. Tidsbestilling: wholebodytreatment@nullgmail.com

PRAKTIKANT SØGES / PERFORMANCE

Den Frie Udstillingsbygning søger en praktikant med tiltrædelse så hurtigt som muligt, der kan fungere som assistent på performancesatsningen Performance-Kunst / 17. – 24. august.
Den Frie Udstillingsbygning tilbyder et lærerigt praktikophold, der giver dig en indsigt samt en række kompetencer, som du vil få brug, hvis du ønsker et fremtidigt job i den kunstfaglige sektor. Som praktikant vil du indgå i et velfungerende og dynamisk team, og du vil komme til at arbejde tæt sammen med husets daglige ledelse samt husets øvrige medarbejdere.

I forbindelse med Performance-Kunst giver Den Frie Udstillingsbygning dig muligheden for at komme helt tæt på produktionen af projektet. Du får mulighed for at komme rundt om alle aspekter af projektkoordinering og vil endvidere få erfaring med udarbejdelse, udførelse og opfølgning på performancesatsningens formidling- og pressestrategi. Vi lægger vægt på, at du er engageret og kan håndtere en til tider hektisk arbejdsdag. Den Frie Udstillingsbygning kan desværre ikke afse lønudgifter i forbindelse med praktikopholdet.

Med Performance-Kunst ønsker Den Frie Udstillingsbygning at skabe en platform for mødet mellem den visuelle kunst og performativiteten i et forum, hvor internationale billedkunstnere og performancekunstnere kan udvikle deres værker specifikt til Den Frie Udstillingsbygnings unikke rum, og dermed være med til at skabe debat om performancekunstens fremtid. Projektets formål er at bidrage til performancekunstens udvikling i Danmark og give publikum et indblik i, hvordan billedkunst, performance og scenekunst er relaterede og beriger hinanden som genrer. Performance-Kunst undersøger feltets forskellige udtryk fra produktion/konceptudvikling og live-performance til dokumentation og remake(genopførelse) i forestillinger, udstillinger og workshops.

Skulle dette have vagt din interesse, så send os en kort ansøgning til info(at)denfrie.dk mrk. ’assistent/performance’

31. marts kl 17: Nikolaj Performative: Jette Hye Jin Mortensen

Nikolaj Kunsthal d. 31. marts kl 17.00:

Nikolaj Performative: Jette Hye Jin Mortensen:
The Sliding Doorway – splintered cognition for 7 actors
Varighed: 30minutter

7 skuespillere opfører simultant scener fra værket The Sliding Doorway, som består af 31 scener fra Jette Hye Jin Mortensens liv, hvor hun igennem vigtige relationer og samtaler indlejrer andres erfaringer i sin identitet. Under selve performancen live-instruerer kunstneren de 7 skuespillere, som først får manuskriptet i hånden på selve dagen. Publikationen til The Sliding Doorway kan købes i Nikolaj Kunsthal for 100 kr
Entré: 20 kr (giver samtidig adgang til den aktuelle udstilling Gil & Moti: Totally Devoted to You)

Nikolaj Kunsthal, Nikolaj Plads 10, 1067 Kbh K, www.nikolajkunsthal.dk

 

foto: Jette Hye JIn Mortensen. Courtesy: Galleri Specta

Praktikant søges til fundraising af stor (foto)udstilling

 

Hej,

Jeg hedder Simon Høgsberg, jeg er fotograf, og jeg skal i begyndelsen af 2012 lave en stor foto-udstilling i København. Til det formål har jeg brug for en praktikant til at rejse penge til udstillingen og i det hele taget hjælpe med til alt det praktiske i forbindelse med etablering af udstillingen.

Det er ikke absolut nødvendigt, at du har fundraiset før, men det ville klart være fedt, hvis du har.

Jeg arbejder sammen med et godt team om udstillingen, så det skal nok blive en ret munter proces. Der er mange løse ender lige nu, og hvis du er engageret og selvdrevet og i det hele taget med på ideen, vil du klart kunne få indflydelse på, hvordan den endelige udstilling kommer til at se ud.

Det er et ret stort projekt, og derfor skal vi i gang nu.

Udstillingen handler om den danske kultur, som den udspiller sig foran et supermarked i løbet af et år.

Vi kan ikke tilbyde nogen penge for dit arbejde, men vi vil gøre alt hvad vi kan for at gøre det til en lærerig proces for dig, for os alle sammen.

Ring meget gerne, hvis du har spørgsmål. 27141641.

 

Venlig hilsen

Simon Høgsberg

www.simonhoegsberg.com

 

Søvnløse Rablerier

Du kan ikke sove? Vender du dig 120 gange? Eller elsker du at se dyner?

I en lummer kælder smelter poesi og musik sammen og lukker op for rastløse rablerier om forskellige natlige oplevelser. Fra dansende fester, til mørke baggårde, fra løfter om sød forførelse til evig ensomhed. ”Søvnløse Rablerier” vækker sanserne ved midnatstid gennem iscenesat lyrik, varme rytmer og billig øl!

Hvor: Poesiens Hus, Gothersgade 89, KBH K

Hvornår: 1. april kl. 23.0o

Kunsthistoriestuderende søger lønnet mentor

Jeg studerer kunsthistorie og søger en mentor. Jeg vil gerne have en hjælp 3 timer om ugen, heraf de to om torsdagen.

Blandt de ting, du skulle lave er, at sidde med ved timen og tage noter. Eventuelt tale sammen efter timerne både om timerne og teksterne. Du skal kunne foto shop og eventuelt også printe tekster. Du skal kunne korrekturlæsning og renskrivning af opgaver.

Jeg lægger vægt på, at du er fagligt dygtig og har gode karakterer, er metodisk dygtig, er en pige og gerne en studerende fra kunsthistorie.

Jobbet som mentor er lønnet. Ansøgninger skal sendes snarest til mortenh@nullhum.ku.dk. Du er også meget velkommen til at skrive hvis du har spørgsmål til jobbet.

Mvh Rikke