TREE.0 – HVORDAN KAN DIGITAL-FYSISKE PROTOTYPER ENGAGERE BORGERNE?

Kom til fagligt gå-hjem-møde med Alexandra Instituttet, Copenhagen Solutions Lab og Gehl Architects og hør om de erfaringer, der er blevet gjort gennem arbejdet med det digitale træ, TREE.0, og vær med til at diskutere det videre forløb.

tree.0_mindreformat

I Vester Voldgade testes i øjeblikket nye smarte løsninger, der efterfølgende kan blive bredt ud til resten af byen. Et af de eksperimenter, TREE.0, handler om, hvordan man kan bruge data til at skabe en bedre hverdag for dem, der bor og arbejder på Vester Voldgade. Gaden ligner enhver anden gade i det indre København, men over de kommende år vil Vester Voldgade blive omdannet til et levende laboratorium for smarte byløsninger. Vester Voldgade bliver til Copenhagen Street Lab med eksperimenter, testforsøg og undersøgelser af mulighederne for Smart City, Big Data og digitale løsninger i byen.

Digitale løsninger giver mange muligheder, og i forbindelse med Copenhagen Street Lab opstilles TREE.0 som en prototype på, hvordan man kan arbejde med data i byplanlægningen.

>> Læs mere og tilmeld dig her

Praktisk information
Dato: 9. juni
Tidspunkt: 16:00-17:30

SPROUT: DAY LAB #1

Foto0

When new urban areas and buildings are developed, typically we start from scratch. But what would happen if we instead utilised existing buildings, spaces and resources? On this first full-day ‘Saturday-Lab’ Sprout-participants from different disciplines will collaborate to develop new concepts for exploring and exploiting the city’s non-spaces.

>> Read more and sign up here

Workshhop faciliators
– Søren Nordal Enevoldsen, Architect MAA and Founder of SNE Architects
– Christopher Nielsen, engineer, teacher and co-founder of the workshop ‘Vrkstedet Maker Spaces’

The programme of the day will include an introduction to methodology, tools and inspiration, a city safari tour by bike, concept development, a prototype workshop and much more!

>> See the full programme here

Practical information
Date: June 4
Time: 09.00-21.00

Frivillige søges til stor kulturhistorisk festival!

KONGENS TOGT er en kulturhistorisk festival, der løber over 15 dage (15.-30. juli) mellem 8 forskellige havnebyer på Midt- og Vestsjælland.

Vi har brug for ansvarsfulde medarbejdere, der har gode hænder og klare hoveder med sans for overblik til at varetage en række af ansvarsopgaver tællende afvikling, opstilling, værtsroller, vagtteam samt infomedarbejdere.

Så ønsker du erfaring i, hvordan store kulturhistoriske festivaler afvikles samt at være med på et energisk og sjovt team, vil vi meget gerne høre fra dig! Kontakt Mette Woller på mewo@nulllejre.dk

Vi holder et info- og vagtfordelingsmøde ONSDAG D. 29. JUNI 2016 klokken 17.00 (OBS. ændret dato).

Det er en fordel, hvis du kan være med i flere havne. Men vi hører gerne fra alle.

Transport og forplejning er inkluderet.

KORSØR: 15. juli
VORDINGBORG: 18. juli
KALUNDBORG: 22. juli
RØRVIG: 24. juli
LEJRE: 26. Juli
HOLBÆK: 26. juli
FREDERIKSSUND: 29. juli
ROSKILDE :30. Juli

Vi glæder os til at høre fra dig.

Venlige hilsner,
KONGENS TOGT teamet

 

EXODUS

Kan flygtningesituationen reduceres til en ballade? Privilegeret og personlig klagesang 1.-4 juni.

“Is it possible to encounter suffering of migrants with a medieval ballad? Yes, it is! (…) Rarely is the motive of migration approached so warmly-manic. A strong evening.” Nachtkritik

“So smart and so evil!” Süddeutsche

En dansk-schweizisk familie rejser til Sicilien. De ankommer til et opholdssted kaldet Mondo Nuevo. Her samler ni nigerianere kræfter efter en bådfart og venter på deres rejsedokumenter. De nordeuropæiske gæster og beboerne på Mondo Nuevo fortæller hinanden historier, udveksler sange og tilbringer tid sammen – venskab synes muligt, men alligevel udsigtsløst. Sammen slår de tiden ihjel med bordtennis. Det lyshårede barn leger med en badesandal.

EXODUS er en koncert-performance af og med familien Liebmann-Schmidt. Deres ballade om ”de nye europæere” udspringer fra reelle møder, fortællinger og sange, men er langt fra at være en dokumentarisk performance. Inspireret af middelalderlig tradition og på melodien fra den danske ballade “Kongebørnene” berettes der om “landet på den anden side”– et land så langt væk, at tilhørerne bliver nødt til at stole på det, der bliver sunget.

EXODUS havde i forbindelse med Nordwind Festival urpremiere 1. december 2015 på Sophiensæle i Berlin.

Sted SORT/HVID, STALDGADE 38, 1699 KØBENHAVN V
01.06.2016 – 04.06.2016
ONS-FRE kl. 20, LØR kl. 17
Sprog UK
Varighed 75 MIN.
BILLETTER

Vises som en del af CPH STAGE 2016.

Koncept og performance ANDREAS LIEBMANN og CECILIE ULLERUP SCHMIDT Scenografi og kostumer MANUEL GERST Musik MATTHIAS MEPPELINK Lysdesign ANNEGRET SCHALKE Dramaturgi TANJA DIERS Produktion ANNETT HARDEGEN Koreografisk konsulent TIAHESWERY THIAHARAJA Sangcoach JOHANNA PEINE
Co-produktion mellem VIERTE WELT (BERLIN), SKOGEN (GÖTEBORG), ROTE FABRIK (ZÜRICH), NORDWIND FESTIVAL, SORT/HVID Støttet af HAUPTSTDTKULTURFONDS og REGIERENDEN BÜRGERMEISTER – SENATSZKANZLEI KULTURELLE ANGELEGENHEITEN BERLIN, STADT AND KANTON ZÜRICH og STATENS KUNSTFOND

Slots- og Kulturstyrelsen søger praktikant med interesse for digital formidling og projektorienteret arbejde

Slots- og Kulturstyrelsens kontor for Billedkunst søger en praktikant med interesse for digital formidling af kunst og kultur, som ønsker at få erfaring med opgaver af kommunikativ og projektorienteret art. Dine arbejdsopgaver vil hovedsaglig relatere sig til formidling af kunst i offentlige rum og mere overordnet kommunikation for Statens Kunstfond.

Der vil være arbejde med eventkoordinering, hvor du vil arbejde tæt sammen med de projektansvarlige i kontoret omkring afviklingen af et projekt. Du vil også blive koblet på mindre formidlings- og projektopgaver inden for styrelsens forskellige områder.

Der er ansøgningsfrist onsdag d.1. juni 2016 og vi forventer at holde samtaler ugen efter.

Læs hele opslaget (pdf).

PRAKTIK I KOMMUNIKATION I EFTERÅRET 2016 PÅ DFI

Er du kandidatstuderende? Kunne du tænke dig at få indblik i den danske filmbranche og Det Danske Filminstituts aktiviteter? Vi søger praktikant til Filminstituttets Kommunikationsafdeling efterår 2016.

Kommunikationsafdelingen på Det Danske Filminstitut søger praktikant for perioden august til december.

Afdelingen har ansvar for Filminstituttets eksterne kommunikation – blandt andet via hjemmesiden dfi.dk, der har 135.000 unikke besøgende hver måned.

Du vil få indblik i den danske filmbranche og Filminstituttets aktiviteter, og du vil få en bred kontakt til Filminstituttets medarbejdere og interessenter.

Læs opslaget på http://www.dfi.dk/Service/OmDFI/Ledige-stillinger/Praktik-i-Kommunikation-i-efteraaret-2016.aspx

A Kassen EXTERIOR: Fernisering og sommerfest

image001

Fernisering & sommerfest / Lørdag d. 4. juni kl. 11
Udstillingsperiode / 5. juni – 28. august 2016

Kunstnergruppen A Kassen er blandt de mest spændende aktører på den danske samtidskunstscene og har de senere år også påkaldt sig international opmærksomhed. Sorø Kunstmuseum glæder sig over at præsentere gruppens første soloudstilling på et dansk museum.

Læs mere på sorokunstmuseum.dk

Skal du skrive speciale?

Specialekontoret Kryptonit har ledige pladser fra 1. juli.

Vi har til huse i to gamle butikslokaler på Absalonsgade i hjertet af Vesterbro. Her er god stemning med fælles frokost og ekstra sociale arrangementer når der er stemning til det.

En specialeplads koster 800 kr/mån inkl. trådløst internet, kaffe og the. Derudover koster det et indskud på 2100 kr, som man selvfølgelig får igen, når man slutter, såfremt ens plads efterlades som den blev modtaget.

Er du interesseret eller vil du vide mere? Kontakt os på: specialekontor@nullhotmail.com

Museumsformidler – løntilskudsstilling

Sorø Kunstmuseum søger en kunstformidler (løntilskudsordning), som primært skal arbejde med undervisning og formidling.

I stillingen som museumsformidler får du mulighed for at indgå i et spændende og dynamisk hus med over 350 års kunst, smuk arkitektur og masser af formidlingsaktiviteter med fokus på dialog og flerstemmighed.

Læs hele opslaget (pdf).

Se ledige stillinger på Sorø Kunstmuseum.