Hirschsprung LATE

Døden i kunsten 31. oktober kl. 18

I anledning af halloween ser vi denne aften på døden som motiv. Museets samling af dansk kunst fra hele 1800-tallet rummer malerier af dødelige sygdomme, krig og barnemord. Kom med museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen rundt i museets sale og kom helt tæt på uhyggelige og mystiske motiver i samlingen.

Efter omvisningen vil vi afsløre et nyligt indkøbt værk af Vilhelm Kyhn med et motiv af klitterne på Skagen Strand. Da værket blev konserveret tidligere i år, dukkede der noget uventet og uhyggeligt op bag det øverste lag af maling. Hør konservator Loa Ludvigsen fra Statens Museum for Kunst om hendes arbejde med konserveringen af værket og se, hvordan værket har ændret sig fundamentalt, efter det oprindelige motiv er kommet frem i lyset.

Hirschsprung LATE

Den sidste torsdag i hver måned har vi udvidet museet åbningstid fra kl. 11-20. Til Hirschsprung LATE inviterer vi indenfor til en aften i kunstens og kulturens tegn. I løbet af efteråret og vinteren byder vi på alt fra oplæsning af kunstnerbreve og croquis til fællessang og særlige introer til aktuelle udstillinger.

Praktiske informationer

Arrangementet starter kl. 18 og varer ca. en time.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Ankom i god tid, da der er et begrænset antal pladser.

Tilmelding ikke nødvendig.

Museet holder denne dag åbent kl. 11-20. Der er derfor mulighed for at se samlingen og museets udstillinger før eller efter arrangementet.

SALON #1

‘GENIET’ 24. oktober kl. 19-21

Kom med til guldaldersalon på Den Hirschsprungske Samling. Denne aften gæster forfatter Mathilde Walter Clark og radiovært Christiane Vejlø museet til en snak med salonværtinde Anne Sophia Hermansen under temaet ’Geniet’.

Begavede kvinder kunne i årtierne omkring 1800 dyrke deres interesser for kunst og kultur med ligesindede af begge køn ved at holde salon. Forfatteren Friederike Brun var en af Danmarks store salonværtinder, og hun støttede guldalderkunstneren J.L. Lund, der er hovedperson i efterårets særudstilling på museet. Vi genfinder stemningen fra Bruns stuer med kulturredaktør fra Berlingske, Anne Sophia Hermansen, som salonværtinde.

Aftenens gæster er forfatter Mathilde Walter Clark, der sidste år udkom med den anmelderroste roman Lone Star, og teknologiekspert og radiovært Christiane Vejlø, fra det digitale rådgivnings- og medieselskab Elektronista. Til denne salon vil samtalen handle om guldalderens og nutidens idé om geniet. Hør om romantikkens mørke og sublime naturskildringer i billedkunsten, litteraturens gotiske universer, fortidens og nutidens videnskaber og den menneskelige eksistens.

Salonen rammesættes og introduceres af museumsinspektør Anna Schram Vejlby og krydres undervejs med et stykke mystisk musik og oplæsning af den engelske forfatter Mary Shellys gotiske roman Frankenstein fra 1823.

Salon #1-2

I løbet af efteråret er museet vært for to saloner i guldalderens ånd i anledning af efterårets store udstilling Den anden guldalder. Johan Ludvig Lund over alle grænser. Med Anne Sophia Hermansen, som salonværtinde mødes billedkunst, videnskab, litteratur, politik og musik i en åben og nysgerrig atmosfære. Den 14. november gæster forfatter Hanne-Vibeke Holst og tidligere politiker Søren pind salonen til en snak om ’Parnasset’.

Den perfekte gentleman

Foredrag 9. oktober kl. 17-19

I løbet af 1800-tallet blev den engelske gentleman et ideal for mænd i hele Europa, også i Danmark. Fra midten af århundredet til den gamle verdens sammenbrud i Første Verdenskrig var den velklædte, høflige, dannede, selvbevidste, uafhængige mand det ypperste ideal, man kunne stræbe efter.

Til dette foredrag vil seniorforsker ved Nationalmuseet, Mikkel Venborg Pedersen, fortælle om gentlemanidealet og herremoden i 1800-tallet. Med baggrund i hans bog Den perfekte gentleman. Mænd, stil og idealer i verden af i går vil han tage os med til en tid, hvor de nye idealer for manden skulle væves sammen med nye fænomener som sport og ferieliv, kontorarbejde, industrialisering og kvindefrigørelse.

Om Mikkel Venborg Pedersen
Mikkel Venborg Pedersen er dr.phil. i kulturhistorie og seniorforsker ved Nationalmuseet. Han har skrevet en række historiske værker. Senest var han redaktør og forfatter på storværket Danmark og Kolonierne (2017). Bogen Den perfekte gentleman. Mænd, stil og idealer i verden af i går udkom i 2018.

Praktiske informationer

Tid
Onsdag den 9. oktober kl. 17-19

Foredraget finder sted uden for museets almindelige åbningstid. Besøg venligst vores garderobe, inden foredraget begynder.

Pris for foredrag
Pris inkl. et glas vin: 95 kr. / 50 kr. m. årskort.

Billetten giver adgang til at se samlinger og udstillinger.

Begrænset antal pladser.


Welcome Series #2 Art Hub Copenhagen

Art Hub is excited to host a conversation on institutional methodology and curatorial work that addresses the potentials and needs of art scenes on the periphery.

Art Hub Copenhagen is pleased to welcome curator Nicola Trezzi, Director and Chief Curator of Center for Contemporary Art, Tel Aviv, Israel, Jadwiga Charzynska, Director of Laznia Centre For Contemporary Art, Gdansk and Irina Chmyreva, Co-Founder and Artistic Director of PhotoVisa, Russia’s largest international photography festival outside Moscow.

Each are presenting programs and visions that guide their current work and offers insight into ambitious international institutions who all respond to and are in close dialogue with their respective local artistic communities.

See event at: https://www.facebook.com/events/2453251661431929/

Please RSVP: at tilmelding@nullarthubcopenhagen.dk

Artist talk med unge kunstnere på ARKEN

Mød nogle af de unge kunstnere fra ARKENs aktuelle samtidskunstudstilling og oplev et eksklusivt sammensat kunstprogram med performances, screening af videoværk og artist talk.  

Lige nu viser ARKEN nyskabende og legesyge værker af ti unge kunstnere i den anmelderroste særudstilling Ung dansk kunst – Samfundsprognoser. Lørdag den 5. oktober kl. 11-14 inviterer museet til artist talk & art screening med fire af udstillingens kunstnere, nemlig Benedikte Bjerre, Mo Maja Moesgaard, Marie Thams og Hannah Toticki Anbert. Dagens program giver et unikt indblik i kunstnernes forskellige praksisser og byder på særvisninger af et videoværk og to performances, som ikke indgår i udstillingen. Kom til en uformel og indsigtsfuld eftermiddag på ARKEN i samtidskunstens tegn. Der vil blive serveret en skål suppe og et glas vin eller en vand i pausen.

Billetpris med studierabat: 125 kr. Entré til museet, et glas vin/vand/øl og en skål suppe er inkluderet i billetprisen. Billetkøb via shop.arken.dk. Læs det fulde program på arken.dk

Økopoetisk seminar med halv pris for studerende


Rungstedlund byder lørdag den 12. oktober kl. 11-15 indenfor til et økopoetisk seminar, hvor forfatterne Dy Plambeck og Ursula Andkjær Olsen, redaktionschef Lene Wissing, ornitolog og litterat Mads Bunch samt professor i geologi Minik Rosing på hver deres facon vil belyse forholdet mellem natur, mennesker og litteratur. Det bliver en dag med oplæg, debatter og en sanselig vandring i fuglereservat og park.

Mennesket har altid haft en trang til at markere sig, og ind imellem skille sig fra naturen. Det har haft indflydelse på, hvordan vi i dag opfatter mennesket og naturen som adskilte størrelser, og det har haft indflydelse på, hvordan mennesket opfører sig i forhold til naturen. På grund af de klimaforandringer vi står over for er menneskets forhold til naturen højaktuel, og det undersøges helt konkret i den nye økopoetiske og økokritiske litteratur. Med udstillingen ”De nordiske norner” stiller Karen Blixen Museet, i et nordisk samarbejde med Sverige og Norge, skarpt på hvordan den nordiske natur også i begyndelsen af det 20. århundrede var helt centralt hos de store forfattere Selma Lagerlöf, Sigrid Undset og Karen Blixen.

Menneskets forhold til naturen er særligt relevant på Karen Blixens Rungstedlund, fordi hun i 1958 valgte at etablere et fuglereservatet, en arv der holdes i hævd den dag i dag, og som fortsat er en essentiel del af et besøg på Rungstedlund. I 1954 skriver Blixen til professor Aage Henriksen: ”Jeg kan slet ikke se, at der er nogen grænse mellem naturen og mennesket. Men jeg er jo ikke så dum, at jeg ikke ved, at de andre ser denne grænse tydeligt, heller ikke, at jeg ikke nogenlunde ved hvad du mener dermed…..

Arrangementet er støttet af 15. Juni Fonden, som takkes. Husk påklædning efter vejret til gåturen i parken. Billetter til seminaret koster 495 kr. (250 kr. for studerende). Prisen er inkl. formiddagskaffe, frokost og eftermiddagskage samt entré til museet. Billetter kan købes på https://billetto.dk/e/okopoetisk-seminar-pa-rungstedlund-billetter-381673/ eller i museumsbutikken.

Social Dining på Museum Jorn

Museum Jorn byder velkommen til en ny omgang af vores store succes: Jorns Madklub. I forlængelse af konceptet med folkekøkkener i de større byer (Absalon i København og Godsbanen i Aarhus), inviterer museet i Silkeborg nu indenfor til fælles madklub 4 torsdage i efteråret. Kunsten vil være rammen for hyggelige aftener med fællesskab, god mad og livemusik i centrum!

Inspirationen til madklubben skal findes i selve museets DNA, da Asger Jorn var en kunstner der i sit arbejde havde fællesskaber, inklusion og samtalen for øje. Fællesspisningen vil derfor foregå ved langborde, hvor du både har mulighed for at medbringe dine nærmeste til et godt måltid eller samtale med din nye sidemand- eller kvinde.

10.10, 31.10, 14.11 og 21.11 kl 18:00 til 20:00.

Tilmelding til madklubben kan ske ved at ringe til Café Cobra på tlf. 20 43 14 50 mellem 11:00-16:00 eller skrive til Café Cobras mail på cafecobra@nullmuseumjorn.dk. Pris: 100,- kr. for voksne, 75,- kr. for børn.

Læs mere her

KUNSTENS KRITISKE POTENTIALER

Ved museumsinspektør Christian Kortegaard Madsen

Hvad sker der, når kunsten viser tænder og går i brechen for ytringsfriheden og demokratiet? Med afsæt i Asger Jorn ser vi på kunsten, når den bliver allermest kritisk, antiautoritær og anarkistisk.

Mød museumsinspektør Christian Kortegaard Madsen på Museum Jorn, når han med udgangspunkt i efterårets særudstilling kommer omkring nogle af kunsthistoriens mest tankevækkende hovedværker og ser på en række toneangivende samtidskunstnere, der i direkte tråd med Jorn bruger satire, parodi og humor til at kritisere aktuelle politiske og etiske problematikker.

Torsdag d. 3 oktober kl. 18-19. Tilmelding: https://bit.ly/2lX7Yyt

Monday Studio søger kommunikationspraktikant

Monday Studio Art Shop & Gallery har fået en flyvende start, og derfor leder vi nu efter en praktikant, der kan hjælpe os med opgaver inden for:

  • SoMe
  • PR
  • Fondsansøgninger
  • Generel kommunikation

Om dig…:

Vi leder efter en person, der er proaktiv, og som har mod på at udvikle og drive Vesterbros nye Art shop & Gallery.

Du skal være åben af sind, positiv af indstilling og omstillingsparat, da hverdagen i Monday Studio er meget varieret og omskiftelig. Den rigtige kandidat kan få lov at udvikle og køre egne projekter i samråd med Monday Studio.

Dine opgaver:

  • Udvikle kommunikations- og PR-strategier ifht B2C & B2B-salg
  • Holde vores sociale medier kørende
  • Hjælpe med udvikling og afvikling af events 
  • Kommunikere eksternt med kunstnere og samarbejdspartnere 
  • … og meget, meget mere

Vi forestiller os, at du:

  • Er studerende på en relevant videregående uddannelse inden for fx. kommunikation, markedsføring og varianter heraf
  • Er mellem job, og har erfaring inden for ovennævnte arbejdsområder

Er du studerende hjælper vi gerne med sparring ifht evt. projektskrivning.

Arbejdstid

Din arbejdsuge bliver á ca. 3 arbejdsdage kl. 10-17. Arbejdet foregår i Monday Studio og periodevis hjemmefra, hvis ønsket. 

Om os…

Monday Studio er en kombineret kunstbutik, galleri og rådgivende kunstvirksomhed. Vi er beliggende på Brorsonsgade 8, og studiet er spækket med originale og limited edition kunstværker, design og håndværk. Vi har værker fra både nationale og internationale kunstnere, og fokuserer hovedsageligt på upcoming kunstnere. Hver måned arrangerer vi forskellige sociale og kunstorienterede events, og hver tredje måned afholder vi tematiserede udstillinger under navnet expo.1624.

Interesseret?

Send en ansøgning samt CV til hello@nullmondaystudio.dk og/eller kig forbi på Brorsonsgade 8, 1624 Kbh V.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Jakob Hindhede & Sofie Birkum

Monday Studio, Brorsonsgade 8, 1624 København V

www.mondaystudio.dk
FB & IG: @monday.studio.cph

Internship at SUPERFLEX

Open call for Intern Applications

SUPERFLEX is now accepting applications for the next internship period, January – June 2020. The deadline for submitting an application is Monday 21st October.

As an intern in SUPERFLEX, you will have plenty of opportunity to work on varied projects and to take part in the day-to-day work life of the studio. SUPERFLEX works with a wide range of projects; from large-scale public artworks, long-term research projects, group and solo exhibitions, to productions of film, paintings and sculptures. The projects take place both in and out of Denmark, and the common work language in the studio is English. The studio is organised into two larger departments – Operations/Coordination and Design/Production and each department can hold two interns. 

In Operations/Coordination Department, work tasks include:

  • Coordinating exhibitions and projects
  • Communicating with national and international partners
  • Researching background material for projects
  • Text production in Danish and English as well as proofreading
  • Handling social media platforms
  • Assisting with daily finance tasks
  • Coordinating travel and meeting arrangements
  • Assisting with studio operations

In Design/Production Department, work tasks and skills include:

  • Producing technical renderings and drawings
  • Developing concepts and researching projects
  • Producing project pdf-presentations
  • Realising experiments in 2D/3D
  • Assisting with studio operations
  • Good knowledge of the Adobe Package (Illustrator, Photoshop, Indesign) and Rhinoceros will be highly valued.

We are looking for someone who is result driven, can handle deadlines and work independently as well as collaboratively. Core to all positions is that you have a keen interest in contemporary art, architecture or design. SUPERFLEX studio currently consists of 12 studio members of various backgrounds.

Please note that we do not offer shorter internships or internships that start/end outside of the designated periods. All internships are on a voluntary basis. However, if interns do not receive Statens Uddannelsesstøtte – SU (the Danish Student Grant) during their internship, SUPERFLEX offers a stipend of DKK 6000/month.

All applications should include a CV and a short application letter sent to Head of Operations, Angela Adeix: angela@nullsuperflex.net

We look forward to hearing from you!