Studiejob på Thorvaldsens Museum

Stillingsopslag

Studerende søges til vikariat i Skoletjenesten

på Thorvaldsens Museum

Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum søger en kollega, der kan indgå i vores team af undervisningsmedarbejdere. Arbejdet vil primært bestå af undervisning og booking, men man vil også kunne bliver tilknyttet andre undervisningsprojekter afhængig af erfaring og interesse.

Vores undervisningsaktiviteter er meget alsidige, og vi inddrager forskellige undervisningsmetoder som f.eks. fortælling, skriveøvelser og skitsetegning i vores forløb. Vi har et særligt fokus på inddragelse af digitale medier, og det er derfor en forudsætning, at ansøgeren har lyst til at undervise inden for dette felt.

Medarbejderne i Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum har uddannelsesmæssig baggrund fra universitetet, kunstakademiet og lærerseminariet, da vi ser det som en fordel, at vi arbejder ud fra forskellige tilgange til formidlingsarbejdet – det afføder inspiration og gode idéer. Til den opslåede stilling søger vi en studerende, der har interesse for og indsigt i kunst og formidling til børn, unge og voksne.

Stillingen er et barselsvikariat fra november 2009 til og med juni 2010, med mulighed for forlængelse. De ledige arbejdsdage er onsdag og torsdag. Den faste ugentlige arbejdstid er 7,5 timer, men der må i perioder påregnes arbejdstid ud over dette.

Hvis stillingsbeskrivelsen har vagt din interesse så send en kortfattet ansøgning til Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1314 København K, så vi har den senest tirsdag d. 20. oktober kl. 12. Vi forventer at holde ansættelsessamtaler onsdag d. 28. oktober.

Med venlig hilsen

Line Esbjørn

Leder af Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum

Jørgen Leth og Morten Sabroe i Den Sorte Diamant

lethogsabroesammen

 

Den 5. oktober får Den Sorte Diamant besøg af et ganske særligt makkerpar: de to veteraner i dansk kulturliv, Morten Sabroe og Jørgen Leth.

 

De to herrer behøver nok ingen større præsentation. De er hver især kendt for at have forarget, forbløffet og fortryllet læserne med deres grænsesøgende værker, som ofte har dem selv som hovedperson. Sidst de to mødtes på en scene gik det ikke stille for sig: udover at udøve djævleuddrivelse på det danske kulturmiljø samt den forhadte anmelderstab, fik de efterfølgende publikum til at bryde ud i messende fællessang.

 

Nu mødes de to kendte – og berygtede – kulturpersonligheder igen, når Den Sorte Diamant i samarbejde med Politiken Plus præsenterer de to journalister, forfattere og levemænd i live samtale på scenen, i forbindelse med deres nye, fælles mailbog. 

 

Mailbøger – bøger med forfatternes email korrespondance – er en ny genre der ellers mest har været benyttet af yngre kvinder. Men det rådes der bod på nu, når de to provokerende veteraner Leth og Sabroe udgiver deres mailbog Det er derfor folk knepper så meget i det her land. I bogen går de to forfattere og venner i kødet på hinanden når de uden at lægge fingre imellem afhører hinanden om deres liv, kunst og karrierer. Læs mere på www.densortediamant.dk

 

Mandag 5. oktober kl. 19:00

 

Billetpriser: 180 kr. / diamantklub og Politiken Plus 120 kr. / stud. 100 kr. – i diamantens reception og på www.billetlugen.dk

 

For kontakt omkring arrangementet: kulturproducent Lise Bach Hansen, 3347 4364, lbha@nullkb.dk

Kursus i studieteknik

Skrivekonsulenterne i Studie- og Karrierevejledningen Humaniora arrangerer kursus om studieteknik:

 

Stud.mag. Marie Kiholm holder et kursus i studieteknik onsdag d. 21.

oktober fra 9.15 til 12.00 i lokale 27.0.09.

 

Kursusbeskrivelsen lyder således:

”På kurset i studieteknik vil vi gennemgå både lytteteknik, læseteknik og notatteknik og en mere overordnet prioritering og planlægning af studierne. Det er tanken at du går derfra med en større bevidsthed om dine egne studievaner og en masse konkrete redskaber, du kan bruge i dit videre studie.”

I må endelig skrive, hvis I har spørgsmål til kurset.

 

Med venlig hilsen

 

Malene Eriksen

Studentermedhjælp ved Studie- og Karrierevejledningen, Skrivekonsulenterne

HJÆLPENDE HÆNDER TIL TEATERFEST

Kære teaterentusiaster!

Teatret Asterions Hus mangler hjælpende og hjælpsomme hoveder og hænder i forbindelse med afholdelse af mini-teaterfestival den 15.-18. oktober 2009.
Kom ud til os på kanten af Refshaleøen i København og giv et nap med, når scener skal stilles op og tages ned, baren skal passes og småopgaver løses. Vi kvitterer med masser af gratis teater, et skønt og afslappet miljø, oceaner af taknemmelighed og tilhørende øl/vand.

Ring eller skriv til mig, hvis du er interesseret eller vil vide mere om projektet.
Jeg glæder mig til at høre fra dig!

De bedste hilsner
Laura Teilmann, Asterions Hus

laura@nullasterionshus.dk  #32570808
NB! Send endelig denne mail videre i dit netværk – eller print den ud og hæng den op!

selskabslogo-sorthvid1

SønDok: When Castro Seized the Hilton

When Castro Seized the Hilton
Søndag den 4. oktober kl. 14:30 i Cinemateket. Entré 25 kroner

When Castro Seized the Hilton er en fascinerende fortælling om revolutionen på Cuba. Historien er centreret om det Hilton hotel, der blev revolutionens epicenter og et af de mest betydningsfulde symboler på Cubas omvæltning.

Branding af Danmark

havfrue

Branding af Danmark

 

Rødgrød med fløde og den lille havfrue. I årtier har vores idé om den danske identitet været lig med H.C. Andersens lille eventyrland mod nord. En nation hvis kendetegn var Danish Design, klaphatte, hygge og Grøn Tuborg. Alt var som det skulle være.

 

Men pludselig skete der noget. Efter at en række avistegninger i 2005 med ét forvandlede Danmark til problembarnet på den internationale politiske scene, blev politikerne bevidste om værdien i at markedsføre landet. I 2007 indgik regeringen en handlingsplan for global markedsføring af Danmark. Målet var at lade Danmark fremstå som et brand, der ville stå stærkt i den globale konkurrence om turister, studerende, investeringer og globale markedsandele. Nøgleordene er national branding. 

 

Men kan man overhovedet markedsføre en hel nation? Og hvordan brander man et land som Danmark?

 

Mød Klavs A. Holm, leder af udenrigsministeriets markedsføringsindsats Public Diplomacy, og Henrik Merkelsen, lektor i kommunikation på CBS, når de taler i Den Sorte Diamant, og sammen vil diskutere hvorfor man fra politisk hånd vælger at markedsføre en hel nation, hvad processen indebærer, og om hele indsatsen i sidste ende overhovedet virker.

 

Onsdag 30. september kl. 19 i Den Sorte Diamant

 

Billetpriser: 60 kr. / Diamantklub: gratis / studerende: 30 kr. – i Diamantens reception, på www.billetlugen.dk samt i Fona-butikker

 

For kontakt omkring arrangementet: kulturproducent Lise Bach Hansen, 3347 4364, lbha@nullkb.dk

Læs mere på www.densortediamant.dk

DEBAT OM KUNST, BY OG BOLIGOMRÅDER

kunst-by-og-boligomrader

Torsdag d. 1. oktober kl. 18-20
Kunst i forstaden
I forbindelse med Arkitekturens Dag vil billedkunstnerne Lise Skou og Lasse Lau fortælle om udfordringen at lave kunstprojekter i betonforstaden. De to interesserer sig for, hvordan den modernistiske byplanlægning har udviklet sig fra utopi til realitet og er bukket under for sociale og politiske forhold. Dernæst vil billedkunstneren Kenneth A. Balfelt fortælle om projekter, han har lavet i sociale boligområder, og åbne en debat om den urbane kunsts muligheder og faldgruber.
Arrangementet er støttet af Arkitekturens Dag.

Tirsdag d. 20. oktober kl. 16-19
Identifikation af terrain vague
Hvad sker der, når byer og mennesker ændrer værdier, indhold og holdninger? De fleste har hørt om sociale boligområder, men ikke været der – eller fortrængt, at de har. Vi ved ikke længere, hvad steder som Farum Midtpunkt og Avedøre Stationsby egentlig rummer, bare at de trænger til en programmæssig gentænkning. Arkitekt og formand for Docomomo Ola Wedebrunn, billedkunstner Mette Kit Jensen samt museumsleder Poul Sverrild fra Kulturarvskommune Hvidovre holder oplæg og åbner derefter diskussionen. De vil fra hver deres vinkel fortælle om steder, betragtninger og storytelling.

Overgaden. Institut for Samtidskunst

Overgaden Neden Vandet 17
DK-1414 København K

info@nullovergaden.org
+45 3257-7273

Klangeksperimenter, lyrik og musik i litteraturhaus, 26.9.

 Yoko Tawada & Shadi A. Bazeghi

 

Lørdag d. 26. september 2009 kl. 20 i LiteraturHaus

 

 

En musikalsk aften med klangeksperimenter fra den tysk-japanske forfatter Yoko Tawada samt poesi og musik fra den dansk-iranske digter Shadi A. Bazeghi. Med sig har de litteraturhistorikeren Bettina Brandt og dj-en Mikael Emok Dalgaard.

 

 Tysk-japanske klangeksperimenter med en hilsen til surrealismen:

Den alsidige tysk-japanske forfatter Yoko Tawada (foto) inviterer publikum ud på en poetisk rejse, hvor hun eksperimenterer med sprog, oversættelse og kulturel forskellighed. Sammen med sin medforfatter, litteraturhistorikeren Bettina Brandt (Montclair State University), sprænger Yoko Tawada rammerne for en konventionel lyrikaften og udforsker sprogforståelsens grænser – på både tysk, japansk, engelsk, fransk, hollandsk og dansk.

 

Yoko Tawada har siden 1987 skrevet romaner, fortællinger og lyrik. Hun har modtaget en lang række priser for sit forfatterskab. Læs mere på: www.tawada.de

 

 Yoko Tawada får selskab af “Messy Spaces“, der består af den dansk-iranske digter Shadi Angelina Bazeghi (foto) og musikeren og dj-en Mikael Emok Dalgaard. De to har komponeret elektronisk musik til Shadis digte, og resultatet kan man høre denne aften, hvor Shadi reciterer digtene med musikledsagelse. Aftenen fortsætter med dj-musik.

 

Shadi Bazeghi er bl.a. uddannet på Forfatterskolen og vandt i 2006 Gyldendal og Berlingske Tidendes litteraturkonkurrence ”Nye stemmer” for forfattere med anden etnisk baggrund end dansk.

 

 

Arrangører: Syddansk Universitet, Den Tyske Ambassade og Goethe-Institut Dänemark.

 

 

 

Yoko Tawada & Shadi A. Bazeghi

– poesi, musik og klangeksperimenter

 

Lørdag d. 26. september kl. 20

 

LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København N

 

Entré: 50 kr.

 

 

 

For yderligere information kontakt venligst:

Claudia Marchegiani

tlf. +45 33 36 64 51

mail: marchegiani@nullkopenhagen.goethe.org

www.goethe.de/danmark

IKK festival

Kom til festival om avantgarden torsdag d. 5 og fredag d. 6 november!

I begyndelsen af november 2009 vil IKK for første gang slå dørene op for en tværfaglig, tilbagevendende festival. Festivalen er arrangeret af studerende ved kunsthistorie, litteraturvidenskab, teater- og performancestudier og musikvidenskab. I år er IKK Festivals overordnede tema avantgarden – som historie, skandale, kanon, retro og kitsch.

Tilmelding til workshops på ikkfestival@nulllive.dk

IKK festival 

PERFORMA

FINAL_PERFORMA Invite 4“Performa is the new Black!” – Cindy Sherman

Performa is a non-profit multidisciplinary arts organization established by RoseLee Goldberg in 2004, dedicated to exploring the critical role of live performance in the history of twentieth century art and to encouraging new directions in performance for the twenty-first century. Performa launched New York’s first performance biennial, Performa 05, in 2005, followed by Performa 07 in 2007.

Performa 09, the third edition of the internationally acclaimed biennial of new visual art performance presented by Performa, will be held in New York City from November 1–22, 2009. The three-week festival will showcase new work by more than 100 of the most exciting artists working today, in an innovative program breaking down the boundaries between visual art, music, dance, poetry, fashion, architecture, graphic design, and the culinary arts. Presented in collaboration with a consortium of more than 40 arts institutions and 25 curators, as well as a network of public spaces and private venues across the city, Performa 09 will ignite New York City with energy and ideas, acting as a vital “think tank” bringing audiences together for new performances, exhibitions, broadcasts, screening, installations and public education programs across all disciplines.

Follow this link and become a fan of Performa on Facebook for updates and exclusives:

http://www.facebook.com/pages/PERFORMA/31463548749?v=wall&ref=ts